garnek_pieprzu 04.06.20, 19:12 Czy któraś z Was używa? Jak z jakością? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary_lu Re: Garnki i patelnie lidlowe 04.06.20, 19:50 Bywają genialne. Mam biały ceramiczny garnek z pokrywką i patelnię grillowa, nie dosyć że ładne i tanie, to naprawdę funkcjonalne. Patelnia o średnicy 28cm, na zewnątrz inox, w środku biała ceramika jest najlepsza patelnia jaka kiedykolwiek miałam (a miewałam naprawdę drogie gary), używam codziennie niemal, zawsze myję ją w zmywarce i od półtora roku jest jak nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Garnki i patelnie lidlowe 04.06.20, 21:02 Daj zdjęcie plizz. Szukam swojego ideału, Zauważyłam że teraz większość garnków rądli i patelni z powłoką nieprzywieralną nie ma prostego dna tylko środek jest lekko wybrzuszony do góry i jak się wleje troszkę oleju to pod ścianki cały spływa 😟 Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Garnki i patelnie lidlowe 04.06.20, 21:22 Garnek ma równe dno. Nie wiem, czy są jeszcze w sprzedaży. Na pewno nie ma teraz tych stalowych patelni okrągłych z ceramicznym wnętrzem, bo od jakiegoś czasu chce sobie dokupić jeszcze jedną i szukam Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Garnki i patelnie lidlowe 04.06.20, 21:46 komplet nierdzewnych garnków mam 9 lat, nic się nie stało z nimi. Zamierzam dokupić koeljny an wymianę po innym komplecie. Tylko nie wiem z jakimi przykrywkami bym chciała, czy metal czy szkło. W uzyciu mam i takie i takie, wolę gotować ze szklanymi, ale do zmywary i do lodowki wygodniejsze płąskie metalowe... Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Garnki i patelnie lidlowe 04.06.20, 22:03 Ja mam jakiś czarny, prosty garnek z Lidla, ma już sporo lat, 5+ albo 7+, jedynie gumka przy raczce sie lekko naderwała (wczoraj wypatrzyłam). Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Garnki i patelnie lidlowe 04.06.20, 22:04 Kupiłam kiedyś w Lidlu super rondel ze szklaną pokrywką. Jest duży, ma dwa ucha (nie ma rączki), ma takie rowki, żeby było mniej tłuszczu i można włożyć do piekarnika. Wspaniały. Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: Garnki i patelnie lidlowe 04.06.20, 22:10 Ja uzywam. Ale kupilam jakies 10 lat temu na pewno, kiedy tylko Lidle pojawily sie na moim osiedlu. Gary doskonałe, żadnego sladu zuzycia. Ale wtedy mieli też doskonałe np. reczniki, ktorych także uzywam do dzis. Od tamtego czasu Lidl, niestety, pogorszył sie znacznie. Juz nie mają w ofercie tak grubych i puchatych ręczników... Inne rzeczy także duzo gorsze są. Nie wiem więc jak to jest z garnkami teraz. Ja kupilam komplet, Ernesto czy jakos tak. Pojedyńczych nie kupowałam...A nie, kupilam jakąś brytfannę aluminiową, pokryta teflonem. Teflon szybko szlag trafił więc brytfanna własciwie do wyrzucenia nadaje się. A szkoda bo wszystko mi w niej odpowiada. Poza tym, że uszkodzony teflon jest szkodliwy więc i brytfanna jest do dudy. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Garnki i patelnie lidlowe 04.06.20, 22:13 mam biala ceramiczna patelnie i wok granitowy genialne sa Odpowiedz Link Zgłoś