Dodaj do ulubionych

Trzymajcie kciuki

08.06.20, 14:38
Wczoraj na plaży mąż, kopiąc z córkami doły zgubił obrączkę. Jego wina, bo niepotrzebnie nosił. Jeszcze mu brakuje parę kilo do stałej wagi. Na jednym ze zdjęć przy tym dole jeszcze ją masad Jak wróci z pracy jedziemy szukać, pamiętamy dokładnie gdzie to było. Wiem pewnie jedziemy na darmo ale nadzieja umiera ostatnia, ma do niej wielki sentyment tak jak ja.

Co cennego zgubiłyście, znalazło się? Ja ze dwa lata temu kolczyk złoty, bardzo je lubiłam, potem okulary.
Obserwuj wątek
    • mary_lu Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 14:44
      Poszukaj w okolicy kogoś, kto ma detektor metali, jest pełno hobbystów, chętnie przyjmują takie zlecenia. Rok temu znajomi płacili 200 złotych, obrączka znaleziona w godzinę (na sporym wyznaczonym do poszukiwań obszarze)
      • kkalipso Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 14:49
        Już znalazł w internecie gdzie wypożyczają, mamy w planach jeśli dziś nie znajdziemy, ciężka jest i gruba, teściowa kasy nie żałowała, więc może akurat.
        • kosmos_pierzasty_x Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 14:56
          Przepraszam, ale serio jestem ciekawa, co ma teściowa do obrączki męża?

Trzymam kciuki za odnalezienie!
          • lily_evans11 Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 14:58
            Sponsorowała obrączki młodym?
          • kkalipso Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:01
            W prezencie ślubnym dostaliśmy.
            • kosmos_pierzasty_x Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:29
              Miło 🙂
        • mary_lu Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 14:59
          Lepiej wziąć gościa co całymi dniami łazi z takim sprzętem po plażach, oni coś tam ustawiają, maja saperki, sitka itd (mój syn kilka lat temu miał fazę na oglądanie filmów na yt, wiec się z nim napatrzyłam)
      • lellapolella Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:48
        Ostatnio widziałam na plaży gościa z detektorem, mam nadzieję, ze nie na tej samejwink
    • akseinga1975 Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 14:44
      Trzymam kciuki✊ ja tez zgubilam zloty kolczyk. To juz kilka lat, a mnie nadal zal. Nie kasy tylko bardzo ladny byl i mialam do niego sentyment. Powodzenia w szukaniu.
      • bi_scotti Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 14:58
        Maz mojej sekretarki zgubil obraczke w Atlantic Ocean w czasie ich honeymoon - podobno to na szczescie - podobno to znaczy, ze zwiazek serc mocnieszy od zlota (srebra, whatever) i ze zadne rings nie sa potrzebne aby malzenstwo bylo happy smile Wiec … jesli nie znajdziecie, to wiesz dlaczego - jestescie po prostu happy couple i obraczka do tego niepotrzebna smile Ale anyway, good luck w poszukiwaniach! Cheers.
        • agrypina6 Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:03
          Optymistyczna teoria. Ja słyszałam inna, dość ponura. Ze jak się zgubi obrączkę to współmałżonek umrze. Masakryczna wizja, Twoja lepsza.
          • kkalipso Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:07
            Matulu po naszych przejściach nie pisz mi takich rzeczy.....
          • cosmetic.wipes Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 16:03
            agrypina6 napisała:

> jak się zgubi obrączkę
            > to współmałżonek umrze.

Powinnam umrzec już dwa razy, ale widocznie jestem kotem 😂
            • bi_scotti Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 18:22
              cosmetic.wipes napisała:

> Powinnam umrzec już dwa razy, ale widocznie jestem kotem 😂
              >

To jeszcze masz credit na 7 zgubien? Lucky you big_grin Cheers.
          • rosapulchra-0 Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 19:45
            Co za bzdura
            Ja swoją obrączkę zgubiłam 15 lat temu i jakoś żyjemy.
            • kryzys_wieku_sredniego Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 22:55
              Ale kiedyś umrzesz i to przez obrączkę!
          • 3-mamuska Re: Trzymajcie kciuki 09.06.20, 02:15
            agrypina6 napisała:

> Optymistyczna teoria. Ja słyszałam inna, dość ponura. Ze jak się zgubi obrączkę
            > to współmałżonek umrze. Masakryczna wizja, Twoja lepsza.

Ja tez taka słyszałam
          • prezent_urodzinowy Re: Trzymajcie kciuki 18.06.20, 20:02
            Czyli niegubienie obrączki patentem na nieśmiertelność? Dobrze wiedzieć wink
        • kkalipso Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:03
          Miłe to....dzięki. Ja już wczoraj wymyślałam, że z mojej zrobimy dwie.
          • bi_scotti Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:19
            kkalipso napisała:

> Miłe to....dzięki. Ja już wczoraj wymyślałam, że z mojej zrobimy dwie.
            >

Why not? Tys piknie wink
            Chcialam tylko dodac, ze wspomniana para (Holly & Matt) sa juz ze soba dobrze ponad 20 lat i on wciaz bez obraczki - magic works smile Cheers.
            • daniela34 Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:24
              Mój ojciec nigdy (poza ceremonią) nie nosił swojej obrączki. W grudniu rodzice obchodzili 40-tą rocznicę ślubu.
              • majenkir Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 16:32
                Bo nie zgubil big_grinwink
                • kryzys_wieku_sredniego Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 22:55
                  🤣
    • ginger.ale Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 14:53
      Owocnych poszukiwań.
      Teściowa znalazła łańcuszek po 2 latach...
      • fitfood1664 Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 14:55
        na plaży ???
        • kkalipso Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:00
          Nasza nadzieja w tym, że na 90% zgubił kopiąc te doły, w jednym młodsza prawie się chowała. Czyli raczej nie ma szans, że ktoś znalazł i przytulił (albo nigdy nie wiesz znalazł i szuka właściciela) imię i data ślubu jest. Zobaczymy...
          • arwena_11 Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:09
            Jest szansa, że jak ktoś znajdzie - to będzie szukał właściciela.

Kilka lat temu na FB poszukiwano męża pewnej dziewczyny, która wzięła ślub w 2010 roku. Obrączkę znaleziono w jakimś parku. Jej imię i data były na obrączce. Ludzie rozsyłali apel i właściciel się odnalazł.
          • snakelilith Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:16
            Małe grzechy Bóg karze natychmiast. Na plaży nie kopie się dołów, bo to wspomaga erozję. Niech mąż poomdli się do świętej Ekologii i okaże skruchę, na pewno się nad nim zlituje. wink
            • kkalipso Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:21
              Opowiesz mi o swoich?
              • snakelilith Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:40
                Moje grzechy zostawiam swojemu spowiednikowi. big_grin
                • kkalipso Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:44
                  Cwaniara....
                  • snakelilith Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:51
                    Ja cię nie potępiam, w ramach reguły, kto jest bez grzechu, niech rzuci pierwszym ......bla, bla, bla. Podaję ci tylko pomysł na podwyższenie szans odzyskania obrączki. Święta Ekologia bywa bardzo miłosierna i długo wybacza. wink
        • nenia1 Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 18:24
          Nie, na szyi.
    • lily_evans11 Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 14:57
      Moja koleżanka zgubiła obrączkę przy ognisku, w takim uczęszczanym miejscu rekreacyjnym, gdzie są miejsca na ogniska, grille itp. Jak się zorientowała, to do mnie zadzwoniła z płaczem - pojechałam z nią i szukałyśmy. No i znalazła się, wśród piachu i śmieci, a tamtędy ludzie chodzili przez kolejny dzień weekendu.
      Jest więc nadzieja smile. Jak to piach, to weźcie sitka, czy takie zabawkowe, czy domowe durszlaki.
      • kkalipso Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:05
        Super pomysł z tymi sitkami mamy takie. Koleżanka miała szczęście.
    • arwena_11 Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:03
      Ja nie, ale moja córka zgubiła w Adriatyku mój pierścionek, który dostałam od chrzestnej na 18. Nosiła go jakiś czas i nigdy wcześniej nic nie zgubiła. Na wycieczce schudła, bo niewiele jadła ( jest wybredna ), więc się jej zsunął w wodzie. Płakała strasznie, bo wiedziała, że bardzo go lubiłam. Długo jej tłumaczyłam przez telefon, że nic się nie stało i nie musi mi oddawać swoich uskładanych oszczędności.
      Mam nadzieję, że się znajdzie. Ale jeżeli nie - to niech się mąż nie załamuje.
    • just_shelly Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:07
      Okulary w zeszłym roku na wakacjach sad
    • kura17 Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:09
      3mam.

moja mama zostala wczesnie wdowa (miala 31 lat). "malzenska" obraczke schowala, ale nosila druga, ktora dostala od taty w prezencie, jak juz byli malzenstwem - taka plaska i szeroka (sliczna byla). bardzo byla do niej przywiazana.

pamietam, kiedys jechalysmy pociagiem i ta obraczka sie mamie zsunela z palca i wpadla za te pociagowe siedzenia ... probowalysmy grzebac - nic ... konduktor, jak uslyszal, o co chodzi, pomogl rozkrecic cale siedzienie - znalezlismy obraczke i potem skladalismy to siedzenie wspolnie smile

... niestety wiele lat potem to samo stalo sie na dzialce i wtedy juz sie nie znalazla uncertain
    • jak_matrioszka Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:11
      Jak zgubiłam druga obraczke, to Książe Małżonek zapowiedział, że w trzeciej wygraweruje mi "if found please ring xxx-xxx-xxx" zamiast daty ślubu wink

W ten weekend nie spadła mi sie perła z wisiorka sad Nosiłam ja non stop, zdjełam jedynie kilka razy w życiu do badań lekarskich. Bede jeszcze szukać w domu, ale nie wiem, czy da sie ja znów dokleić.
      • kkalipso Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:14
        Powodzenia napisz jak znajdziesz, jak w domu to masz duże szanse.
        • jak_matrioszka Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:24
          Dziekuje smile
          Mam nadzieje, że meżowska obraczke znajdziecie ale szukałabym tez tam, gdzie mył rece, bo wtedy mogła spaść.
    • daniela34 Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:21
      A sprawdziliscie kieszenie ubrań, które mąż miał na sobie? Pytam, bo raz tak "zgubiłam" pierścionek w kieszeni, a raz w torebce. Też wtedy zeszczuplałam i pierścionek zsunął mi się z palca - raz z rękawiczkami do torebki, a raz właśnie do kieszeni. W każdym razie trzymam kciuki.
    • damakama Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:24
      Zgubiłam złotą bransoletkę (ostatni prezent od mamy). Byłam na imprezie firmowej. Zorientowałam się po powrocie do domu. Szukaliśmy na parkingu pod domem i pod restauracją, na całej drodze, którą przeszłam. Pojechaliśmy do knajpy (wielka imprezownia) w zasadzie bez większej wiary w sukces. Zostawiłam numer telefonu w barze i zadzwonili! Znalazła ją sprzątaczka w toalecie, którą sama dzień wcześniej przeszukałam... Powodzenia życzę, a w razie czego pomysł ze zrobieniem z Twojej dwóch bardzo mi się podoba.
      • 3-mamuska Re: Trzymajcie kciuki 09.06.20, 02:25
        damakama napisała:

> Zgubiłam złotą bransoletkę (ostatni prezent od mamy). Byłam na imprezie firmowe
        > j. Zorientowałam się po powrocie do domu. Szukaliśmy na parkingu pod domem i po
        > d restauracją, na całej drodze, którą przeszłam. Pojechaliśmy do knajpy (wielka
        > imprezownia) w zasadzie bez większej wiary w sukces. Zostawiłam numer telefonu
        > w barze i zadzwonili! Znalazła ją sprzątaczka w toalecie, którą sama dzień wcz
        > eśniej przeszukałam... Powodzenia życzę, a w razie czego pomysł ze zrobieniem z
        > Twojej dwóch bardzo mi się podoba.
        >

Ja znalałam kiedyś na imprezie pierścionek zaręczynowy, dziewczyna zgubiła biedna tak strasznie płakała. Lokal 500 osób.
        Ile kolczyków koleżanek nie zliczę. W podobnych okolicznościach.
        Zegarek przyjaciela po kilku dniach w trawie, na trasie do szkoły.
        I kilka innych rzeczy. Serio swego czasu mówili ze jak coś zgubisz spytaj x, znajdzie.
    • backup_lady Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:28
      Wejdź na fejsbukową grupę nurkową i popytaj, dość często pojawiają się takie zapytania, bo komuś coś do wody z pomostu wpadło, a płetwonurki to fajni ludzie, więc zawsze pomagają smile
    • kropkacom Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:35
      Oczywiście trzymam kciuki. Pamiętaj jednak, że zawsze możecie dać zrobić identyczną. Wiem to kosztuje ale może będziecie chcieli coś w niej zmienić aby przypominała też akurat ten rok?
      • kropkacom Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:36
        W obrączce zmienić.
        • kkalipso Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:43
          Wiem zaraz mnie wyśmiejcie ale to ta była święconą tę wkładałam mężowi na palec w dniu ślubu, niosła na poduszeczce mała siostrzenica, inny złom tego nie zastąpi, ewentualnie jak mówiłam z mojej zrobię dwie.
          • majenkir Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 16:38
            kkalipso napisała:
            > inny złom tego nie zastąpi

Męża Ci nic nie zastapi (choc tez sa rozne teorie wink), obraczka to tylko rzecz, jak najbardziej do zastapienia
          • jak_matrioszka Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 23:31
            Ja mimo iż do moich obraczek nie jestem przywiazana, to doskonale Cie rozumiem. To nie jest jakaś obraczka, to ta konkretna i tego sie nie da zastapić. Pewnych rzeczy po prostu nie da sie zastapić, nawet jeżeli sa wytworem taśmowej produkcji.
    • bywalec.hoteli Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:45
      Probowalas modlitwy do sw. Antoniego o znalezienie? smile
      Zona 2 razy gubila obraczke, ale za kazdym razem udalo sie znalezc i bylo to bardzo niespodziewane miejsce, wrecz prawie cud smile
      • kkalipso Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 15:55
        Moja mama zawsze jak coś gubiłyśmy w dzieciństwie nam dawała książeczki do nabożeństwa z tą właśnie modlitwą. No zobaczymy, mąż dojeżdża, ja przygotowana z ekipą poszukiwaczek i wyruszamy za chwilę.
        • bywalec.hoteli Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 16:53
          spróbuj, jeśli wierzysz, i daj znać czy pomogło smile
    • mrs.solis Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 16:05
      Ja na ogol znajduje rzeczy, bo zawsze patrze pod nogi smile Raz tylko zgubilam portfel z pieniedzmi i tez sie znalazl, z tym , ze bez pieniedzy. Ktos kto go znalazl zadzwonil do mnie i przynajmniej dokumenty odzyskalam.
      Zycze powodzenia z obraczka. Jak wiesz dokladnie gdzie sie zgubila i nie macie przyplywow to macie duze szanse , ze ja znajdziecie.
    • agua_de_coco Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 16:12
      Odnajdują się nieraz po latach, ale nie wiem w jakim stopniu Cię to pociesza... śledźcie grupy lokalne na fejsie, sami też możecie dać ogłoszenie. No i powodzenia w dzisiejszych poszukiwaniach!
    • myfaith Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 16:16
      Najpierw ja zgubiłam obrączkę - odnalazła się w worku na śmieci z odkurzacza ( worek miał lada moment wylądować w śmietniku)
      Potem mąż zgubił w trakcie remontu zegarek ode mnie - znalazł się w kontenerze remontowym
      `Następnie ja zgubiłam wisiorek - prezent od męża - znalazł się po 6 miesiącach w domu (pod kanapą)
      Teraz mąż zgubił obrączkę - znalazła się wśród śrubek w piwnicy
      Finał taki ze ani ja ani Maz nie nosimy już obrączek 😜

Także nie martw się smile
    • eliszka25 Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 16:24
      Trzymam kciuki i popieram radę, żeby poszukać jakiegoś pasjonata, który chodzi z wykrywaczem metali. Oglądamy kanał takiego jednego i obrączki oraz pierścionki całkiem często na plaży znajduje.

Mąż kiedyś podczas pobytu w Polsce zgubił paszport w kinie. Wróciliśmy na salę, jak tylko się zorientował, ale nie znaleźliśmy, a potem z kina zadzwonili, bo sprzątaczka znalazła. Kiedyś zgubił też służbowy telefon w Europa Parku i nawet o tym nie wiedział, bo akurat wtedy go nie używał. Byliśmy tam w drodze na wakacje w Polsce. Po kilku dniach zadzwonili do mnie z Europa Parku z pytaniem, czy znam właściciela aparatu o takim numerze, bo właśnie go znaleźli i jestem w kontaktach. Przysłali telefon pocztą do domu. W ostatnie ferie zimowe syn męża zgubił komórkę na nartach. Znalazło ją dwóch chłopaków. Napstrykali sobie głupich selfików, a potem skontaktowali się z nami i oddali 😄.

Wam też życzę szczęśliwego zakończenia!
    • sasha_m Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 17:02
      Moja ciotka zgubiła obrączkę przy kopaniu kartofli. Rozpacz straszna, bo nie dość, że pamiątka, to jeszcze kiedyś złoto było bardzo cenne. Na polu kolejno rok po roku były inne uprawy, aż w końcu po kilku latach nadszedł znowu czas na ziemniaki. Zbierając je jesienią znalazła swoją obrączkę 😃
      • y_y Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 21:55
        ja znalazłam obraczkę mamy rok po tym jak ją zgubiła w ogródku przed domem smile
      • 3-mamuska Re: Trzymajcie kciuki 09.06.20, 02:31
        sasha_m napisała:

> Moja ciotka zgubiła obrączkę przy kopaniu kartofli. Rozpacz straszna, bo nie do
        > ść, że pamiątka, to jeszcze kiedyś złoto było bardzo cenne. Na polu kolejno rok
        > po roku były inne uprawy, aż w końcu po kilku latach nadszedł znowu czas na zi
        > emniaki. Zbierając je jesienią znalazła swoją obrączkę 😃

Cudownie😊

Ja gdzieś kiedyś widziałam nie pamietam co to było, takie zdjęcie z ogłoszona czy coś, ale znaleziono obrączkę w ziemniaku, wrośnięta był. Zgubiła kobieta podczas sadzenia znaleziono jak zbierali.
    • te_de_ka Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 17:07
      Zostałam w domu sama z dziećmi, mąż w delegacji. Dzieci poszły spać, ja zrobiłam sobie nocny maraton filmowy i po ostatnich napisach końcowych w środku nocy stwierdziłam, że przed pójściem spać wyjdę jeszcze z psem na szybkie siusiu. Koło domu spotkałam sąsiadów też z psem i poszliśmy sobie łąką przez pole kawał drogi w jedną i w drugą stronę, sama w życiu bym się tam nie wypuściła po ciemku, ale gadka-szmatka, było miło i gdy się skończyło, stoję pod zamkniętymi drzwiami i nie mam klucza! Zgubiłam! Dzieci śpią, nie wiem, co bym musiała zrobić, żeby wstały i mi otworzyły od środka, może feeria fajerwerków za oknem albo syrena by je zbudziły, na pewno nie dzwonek do drzwi (za cichy) ani moje darcie się pod oknami (za wysoko). Telefonów nie mieli w swoich pokojach, ja też nie wzięłam telefonu. Stoję pod tymi drzwiami i myślę, u którego sąsiada pali się jeszcze światło i który mnie przygarnie pod dach, żebym mogła doczekać, aż dzieci się obudzą, bo w to że znajdę klucz w trawie po ciemku nie mogłam uwierzyć. Było mi tak głupio iść i powiedzieć sąsiadom, co się stało, że najpierw zdecydowałam się poszukać jednak tego klucza. I znalazłam!!! Trzymam kciuki, żeby obrączka dała się wygrzebaćsmile
    • sarah_black38 Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 17:56
      kkalipso napisała:

>
      > Co cennego zgubiłyście, znalazło się? Ja ze dwa lata temu kolczyk złoty, bardzo
      > je lubiłam, potem okulary.
      >

Jak mnie to wk ....... Po co podnosić i zabierać to, co ktoś zgubił . Ostatnio pod sklepem zgubiłam kluczyk z breloczkiem do zapinki rowerowej. Po pół godzinie zorientowałam się i wróciłam z myślą, że będzie tam leżał ... ... amator cudzych rzeczy sobie po prostu wziął ... na co komu kluczyk, który do niczego nie pasuje wrrrr... ludzie!
    • nenia1 Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 18:28
      Zostawiłam raz piękne kolczyki srebrne z filetowym ametystem, w kształcie ważek, bardzo je lubiłam, zdjęłam specjalnie żeby nie zgubić bo mierzyłam ciuchy, odłożyłam na bok i zostawiłam. Przypomniało mi się parę godzin później, na szczęście ktoś oddał ekspedientce.
    • ga-ti Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 18:30
      Kiedyś zajeżdżamy na malutką plażę nad jeziorkiem, a tu prawdziwy płetwonurek w pełnym umundurowaniu, oprzyrządowaniu - niecodzienna scena, a na brzegu para młodych ludzi. Okazało się, że dziewczyna zgubiła pierścionek zaręczynowy. Wynajęli profesjonalistę do poszukiwań (pewnie kosztował więcej niż pierścionek), ale pierścionek ZNALAZŁ smile
      • ga-ti Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 18:31
        Zapomniałam, powodzenia w szukaniu!
    • szafireczek Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 18:42
      Trzymam!

Ja akurat nie (dobra, zostawiłam kiedyś kamerę, jak bylismy w Danii - ale nikt jej nie tknął i jak wróciliśmy, to ją odzyskaliśmy), ale w drugą stronę dwa razy zdarzyło mi się znaleźć portfel z bardzo bardzo solidną zawartością, a raz woreczek z dokumentami, łacznie z paszportem - wszystko wróciło do szczęśliwych właścicieli.
    • malia Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 19:51
      Zaraz po ślubie byłam na grzybach, po powrocie do domu zauważyłam brak obrączki, znalazła się po kilku dniach. Wpadła do tej kieszeni na drzwiach auta, pewnie jak wsiadałam i otrzepywałam ręce. Szukajcie dobrze, może też się znajdzie
      • roks30 Re: Trzymajcie kciuki 08.06.20, 23:44
        Moja mama zgubiła obrączkę i 2 pierścionki. Zawsze po powrocie do domu wrzucała do kryształu a tam ich nie było. Kilka dni szukała, po czym sąsiadka zasugerowała pomodlenie się do świętego i znalazła w skrzynce ojca ze srubkami. Do dzisiaj nie wie jak się tam znalazły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka