Dodaj do ulubionych

Cena bobu!

17.06.20, 10:49
Zwaliła mnie z nóg - 15 (słownie:piętnaście) zł za PÓŁ kg. Czy jest jakaś nadzieja, że ta cena znormalnieje? Bo jak nie, to będę się musiała obejść smakiem.
Obserwuj wątek
    • nowaczek1 Re: Cena bobu! 17.06.20, 10:51
      Zawsze na początku sezonu jest bardzo drogi. Za 2 tygodnie będzie po 15 zł za kilogram, a za 3 tygodnie po 10 zł.
      • elieka Re: Cena bobu! 17.06.20, 16:33
        W Krakowie jest taniej 😉 dziś płaciłam 13 zł za kilogram.
    • bywalczyni.hosteli Re: Cena bobu! 17.06.20, 10:54
      Kosmiczna cena, myślę, że spadnie. nawet nie wiem po ile jest u mnie, dzis aż z ciekawości spytam
    • evolventa Re: Cena bobu! 17.06.20, 13:20
      u mnie w tej chwili fasolka szparagowa jest w takiej zabójczej cenie..... jak gdzieś jest taniej, to się ustawiają długie kolejki.....
      • mama333 Re: Cena bobu! 17.06.20, 15:36
        evolventa napisała:

> u mnie w tej chwili fasolka szparagowa jest w takiej zabójczej cenie..... jak g
        > dzieś jest taniej, to się ustawiają długie kolejki.....

To fasolka spod foli,w skupie płacą po 14 zł
        ( po ile jest w sklepie)?
        gruntowa będzie tańsza😁.
        Mieszkam w Zagłębiu warzywnym 😆 i nieraz w skupach płacą grosze a na straganach kosmos . Np kapusta w skupie 70 gr za szt
      • agonyaunt Re: Cena bobu! 18.06.20, 00:36
        Zieloną po 20 zł /kg widziałam tydzień temu. Bób wczoraj po 16 za pół kilo. Cierpię. Niech ta cena już spada, bo mi zaraz język ucieknie... smile
    • stonkamarnotrawna Re: Cena bobu! 17.06.20, 14:46
      Dziś w Warszawie po 10-11 zł za pół kilograma na bazarku.
    • triismegistos Re: Cena bobu! 17.06.20, 14:50
      Przecież zawsze ten pierwszy młody bobik tyle kosztuje.
    • lianis Re: Cena bobu! 17.06.20, 14:54
      Placilam 12zl za pol kilo, ja kupuje bo lubie ten mlody z poczatku sezonu, potem bedzie tanszy ale zacznie sie robic maczysty a tego juz nie znosze
      • triismegistos Re: Cena bobu! 17.06.20, 16:18
        A ja lubię też ten mączysty, dobry na pierogi albo kopytka.
    • beata985 Re: Cena bobu! 17.06.20, 15:05
      Czy tylko ja na tym forum nie lubię bobu???
      Sorki 😉
      • kiszona_kapusta Re: Cena bobu! 17.06.20, 15:25
        Zapach podczas gotowania bardzo mnie zniechęca.
        • akseinga1975 Re: Cena bobu! 17.06.20, 15:34
          Ja kupilam kg za 25 zl. Jest pyszny, mlodziutki. Potem tanieje, ale jest niejadalny, suchy.
          • bovirag Re: Cena bobu! 17.06.20, 15:42
            £10 za 500g w polskim sklepie w Londynie! W aldim 99p za 500g nie luskanego.
    • chersona Re: Cena bobu! 17.06.20, 15:56
      Moja Droga, u Majlertów (gospodarstwo na warszawskiej Białołęce) jeszcze w zeszłym tygodniu było 25 złotych za pół kilo a dzisiaj widzę, że już tylko 12, spadło o połowę.
      Bób to mój number one i w tym roku też przypuszczam nań szturm!
    • wapaha Re: Cena bobu! 17.06.20, 15:58
      Bób jak bób..ja chcę fasolkę sad
      • triismegistos Re: Cena bobu! 17.06.20, 16:09
        35 za kilogrram wczoraj u mnie. W pikantnym sosie orzechowym była, pod kieliszek czerwonego gruzińskiego.
        • wapaha Re: Cena bobu! 17.06.20, 16:22
          U mnie taniej bo 25 zł/kg ale dla mojej psychiki cena zaporowa

Standard- z masełkiem i tartą bułką wink
    • princesswhitewolf Re: Cena bobu! 17.06.20, 16:16
      W UK w ogole bobu nie ma ani zoltej fasolki, pietruszki, bialych szparagow, ogorkow gruntowych, wegierek. Tylko sa w polskich sklepach. W zwiazku z tym wiekszosc wsadzilam w ogrodku. Tylko szparagow nie mam
      • beata_ Re: Cena bobu! 17.06.20, 17:13
        princesswhitewolf napisała:

> W UK w ogole bobu nie ma [...]

Jak nie ma jak jest... Kupuję mrożony w ASDA - przepyszny, bo mrożony "za młodu", a właśnie taki młody wyślizgujący się ze skórki lubię smile
        I od razu uprzedzę - po ugotowaniu różnicy w smaku między świeżym i mrożonym nie ma

• my_fair_lady Re: Cena bobu! 17.06.20, 23:05
          Tak. Chociaż ja również od wieeeelu lat kupuję świeży (zawsze jest. A mówię o ćwierć wieku wstecz). Dawniej w Waitrosie, a dzisiaj w Asdzie widziałam. (Oczywiście mowa o stràkach).
          Poza sezonem ratowałam się bobem w puszkach.... Wiecie, z braku laku.....

Bób to jest coś, czego nie umiem sobie odmówić odkàd byłam nastolatkà.
          • beata_ Re: Cena bobu! 17.06.20, 23:28
            Bób w puszkach jest ohydny - dla mnie przynajmniej. Całkiem inny smak, o ile o smaku w ogóle można mówić...
            Za strąki bym nie płaciła, bo połowa wagi odchodzi i jeszcze się przy tym naskubiesz tongue_out
            Tylko mrożony - ile waży, tyle zjesz smile
    • hanusinamama Re: Cena bobu! 17.06.20, 23:35
      Przeciez to dopiero poczatek. To jest bób z sadzonek i częsciowo pod tunelami.Taki jest najdroższy. Co roku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka