kobietataboreta 22.06.20, 11:32 Czy warto zrobić? Jaki jest efekt?czy połysk długo się utrzymuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bei Re: Manicure japoński 22.06.20, 11:35 Kup sobie zestaw pudrów do domu (w cenie dwóch zabiegów u kosmetyczki. Pudry w zestawie są bardzo wydajne. Efekt u mnie utrzymywał się ok 8-10 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
sundace46 Re: Manicure japoński 22.06.20, 12:05 Efekt od razu po jest super, piękne, zdrowe, błyszczące paznokcie. U mnie utrzymał sie jakieś 6-8 dni. Warto zrobić na jakieś wyjście, imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Manicure japoński 22.06.20, 12:09 Ja z kolei miałam wrażenie, że paznokcie są po nim bardzo cienkie i więcej nie próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
just_shelly Re: Manicure japoński 22.06.20, 12:11 Dokładnie takie samo wrażenie miałam ja. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Manicure japoński 22.06.20, 13:01 To znaczy, że ktoś przesadził ze starciem, albo macicure robiło się za często. Ja nie robię japońskiego z pudrami i pastami, ale od zawsze poleruję moje paznokcie starą klasyczną metodą - najpierw ścieram bardzo ostrożnie powierzchnię paznokcia, a potem poleruję dwoma różnymi polerkami. I z kolejnym starciem trzeba poczekać, aż paznokieć odrośnie (u mnie żaden problem, bo noszę krótkie) można jednak i nawet trzeba do utrzymania efektu połysku polerować w między czasie. To oczywiście tylko coś dla zdrowych, mocnych paznokci. Słabe, zniszczone lakierowaniem i hybrydami trzeba najpierw odratować, a dopiero potem ścierać/manicurować po japońsku. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Manicure japoński 22.06.20, 13:20 Nie trzeba ścierać do japońskiego. Nakładam pastę i puder, bez ścierania. Mam mocne, błyszczące paznokcie, które wytrzymują pracę w rękawiczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Manicure japoński 22.06.20, 16:50 Jak nie trzeba ścierać, to nie bardzo rozumiem, co forumki wyżej miały na myśli pisząc, że paznokcie robią się cieńkie. Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: Manicure japoński 22.06.20, 13:17 Nie warto chyba że ktoś ma bardzo zniszczona płytkę. Chyba najbardziej pomocne mężczyznom. Mnie nawet nie wycięto skórek tylko poodsuwano. Już lepszy efekt daje wycięcie skórek i pomalowanie bezbarwnym lakierem Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Manicure japoński 22.06.20, 13:42 Robiłam kilka razy, ale efekt był najlepszy po pierwszym razie. Potem nie było już tego błysku. Zestawu nie kupiłam, bo stwierdziłam, że sama zrobię raz i będzie leżeć i czekać na kosz. Odpowiedz Link Zgłoś
bo1 Re: Manicure japoński 22.06.20, 16:47 Warto. Najpierw parę razy robiłam to u manicurzystki. Pełna obróbka paznokci, skórek itd. plus zabieg japoński. Ale jako że u mnie taki "seans" kosztuje drogo, kupiłam w necie oryginalny zestaw i odtąd robię sama. Z efektu jestem bardzo zadowolona. Połysk utrzymuje się ok. tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Manicure japoński 22.06.20, 18:26 Robię. Kupiłam sobie zestaw. Uważam że warto. Żeby był błysk trzeba robić regularnie co 8-10 dni - ale nie trzeba za każdym razem ścierać powierzchni, można tylko polerować. No i trzeba definitywnie zrezygnować z lakieru. Paznokcie zdecydowanie się poprawiają. Odpowiedz Link Zgłoś