Dodaj do ulubionych

Manicure japoński

22.06.20, 11:32
Czy warto zrobić? Jaki jest efekt?czy połysk długo się utrzymuje?
Obserwuj wątek
    • bei Re: Manicure japoński 22.06.20, 11:35
      Kup sobie zestaw pudrów do domu (w cenie dwóch zabiegów u kosmetyczki. Pudry w zestawie są bardzo wydajne.
      Efekt u mnie utrzymywał się ok 8-10 dni.
    • sundace46 Re: Manicure japoński 22.06.20, 12:05
      Efekt od razu po jest super, piękne, zdrowe, błyszczące paznokcie. U mnie utrzymał sie jakieś 6-8 dni. Warto zrobić na jakieś wyjście, imprezę.
    • ludzikmichelin4245 Re: Manicure japoński 22.06.20, 12:09
      Ja z kolei miałam wrażenie, że paznokcie są po nim bardzo cienkie i więcej nie próbowałam.
      • just_shelly Re: Manicure japoński 22.06.20, 12:11
        Dokładnie takie samo wrażenie miałam ja.
        • snakelilith Re: Manicure japoński 22.06.20, 13:01
          To znaczy, że ktoś przesadził ze starciem, albo macicure robiło się za często. Ja nie robię japońskiego z pudrami i pastami, ale od zawsze poleruję moje paznokcie starą klasyczną metodą - najpierw ścieram bardzo ostrożnie powierzchnię paznokcia, a potem poleruję dwoma różnymi polerkami. I z kolejnym starciem trzeba poczekać, aż paznokieć odrośnie (u mnie żaden problem, bo noszę krótkie) można jednak i nawet trzeba do utrzymania efektu połysku polerować w między czasie. To oczywiście tylko coś dla zdrowych, mocnych paznokci. Słabe, zniszczone lakierowaniem i hybrydami trzeba najpierw odratować, a dopiero potem ścierać/manicurować po japońsku.
          • berdebul Re: Manicure japoński 22.06.20, 13:20
            Nie trzeba ścierać do japońskiego. Nakładam pastę i puder, bez ścierania. Mam mocne, błyszczące paznokcie, które wytrzymują pracę w rękawiczkach.
            • snakelilith Re: Manicure japoński 22.06.20, 16:50
              Jak nie trzeba ścierać, to nie bardzo rozumiem, co forumki wyżej miały na myśli pisząc, że paznokcie robią się cieńkie.
    • ana119 Re: Manicure japoński 22.06.20, 13:17
      Nie warto chyba że ktoś ma bardzo zniszczona płytkę. Chyba najbardziej pomocne mężczyznom. Mnie nawet nie wycięto skórek tylko poodsuwano. Już lepszy efekt daje wycięcie skórek i pomalowanie bezbarwnym lakierem
    • kropkaa Re: Manicure japoński 22.06.20, 13:42
      Robiłam kilka razy, ale efekt był najlepszy po pierwszym razie. Potem nie było już tego błysku. Zestawu nie kupiłam, bo stwierdziłam, że sama zrobię raz i będzie leżeć i czekać na kosz.
    • bo1 Re: Manicure japoński 22.06.20, 16:47
      Warto. Najpierw parę razy robiłam to u manicurzystki. Pełna obróbka paznokci, skórek itd. plus zabieg japoński. Ale jako że u mnie taki "seans" kosztuje drogo, kupiłam w necie oryginalny zestaw i odtąd robię sama. Z efektu jestem bardzo zadowolona. Połysk utrzymuje się ok. tygodnia.
      • aqua48 Re: Manicure japoński 22.06.20, 18:26
        Robię. Kupiłam sobie zestaw. Uważam że warto. Żeby był błysk trzeba robić regularnie co 8-10 dni - ale nie trzeba za każdym razem ścierać powierzchni, można tylko polerować. No i trzeba definitywnie zrezygnować z lakieru. Paznokcie zdecydowanie się poprawiają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka