Dodaj do ulubionych

Wnętrzarsko- dywan.

28.06.20, 16:31
Wyobraźcie sobie pokój dziecięcy - meble szaro-biało- różowe, białe ściany, ciemnoszara podłoga. Jaki byście do tego dobrały dywanik?
Koleżanka mi śle dywaniki, wszystkie albo biało-różowe, albo biało-szare, albo biało-szaro - różowe, ale jakoś podskórnie czuję, że to będzie za dużo grzybów w barszczu i potrzeba tu czegoś na przełamanie schematu.. Ja niestety nie posiadam wyobraźni kolorystycznej i póki nie zobaczę to nie jestem w stanie powiedzieć co by to mogło być...
Obserwuj wątek
    • aerra Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 16:37
      Różowe cokolwiek to nie moja bajka, ale do takiego połączenia to dorzuciłabym fuksjowy dywanik. Żeby czwartego koloru to już nie dokładać, ale pobawić się trochę nasyceniem. I taki mocniejszy akcent. Ewentualnie fiolet, ale też intensywny.
    • daniela34 Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 16:40
      Biało-czarny.
    • hanusinamama Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 16:46
      Jak masz 23 kolory: biały, szary i rózwoy to juz bym 4 nie dokładała. Dałabym np rózowy ale mocniejszy róż albo szary (jasniejszy/ciemniejszy) niż meble.
    • mika_p Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 17:07
      Mały dywanik? Może wzorzysty w tych samych kolorach z jakiś innym jako akcent?

Taki na przykład powtarza kolory główne, a niektóre motylki są zielone i niebieskie:
      allegro.pl/oferta/dywan-80-x-150-motylki-motyle-dzieci-dziewczynki-9184638236

Albo jako główna wielokolorowa ozdoba pokoju.
      allegro.pl/oferta/dywany-dzieciece-120x170-super-wzory-robot-7283424494 - tylko ten mi wygląda na fragment wykładziny, bez sensu, żeby takie duże motylki były poobcinane na małym dywaniku.
      Takie pachworkowy by mi się podobał, gdyby kolory były intensywniejsze:
      allegro.pl/oferta/modny-dzieciecy-dywan-gruby-gesty-wzor-80-x-150-cm-9285783856
      Albo nawet taki:
      allegro.pl/oferta/dywan-dzieciecy-zwierzatka-literki-200x200-2x2-kol-7222274175

Zaznaczam, że abstrahuję od jakości i wymiarów zalinkowanych dywaników i chodzi tylko o wzór.
      • mona-taran Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 17:29
        Wysłała mi takie i prosi o wybranie z tego wink
        • mona-taran Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 17:30
          Mi się najbardziej podoba drugi :p
          • malia Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 17:42
            5 i w żadnym razie 1
          • mika_p Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 17:53
            4, ewentualnie 5, ale mdławy, a 2 to już w ogóle zupa mleczna.

One są na allegro, wejdź sobie w dywany, wpisz dywan dziecięcy w wyszukiwarkę i wyskoczy setka stron smile
            • mona-taran Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 18:10
              Te akurat są ze strony bol.com, ale nie wykluczam, że są też na allegro :p

Ja nie jestem najlepszą doradczynią w tej kwestii, bo dywany mi się generalnie mało podobają i osobiście nie kupowałabym żadnego :p moje dzieci z łóżka na podłogę schodzą, ale koleżanka z tych "przytulnych" wink
              • mika_p Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 18:14
                A, to dla dziecka koleżanki? To niech ona sobie wejdzie big_grin big_grin big_grin
                • mona-taran Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 18:29
                  Ona właśnie lata po stronach i takie mi wysyła...
        • mikams75 Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 21:52
          4 lub 5, 2 tez moze byc
          ale generalnie to polecam gladki, chyba ze macie totalny blysk, zadnych otwartych polek z zabawkami itp. Pokoje dzieciece zazwyczaj sa przeladowane i wzorzyste dywany powoduja dodatkowy oczoplas.
        • turzyca Re: Wnętrzarsko- dywan. 29.06.20, 10:01
          Wybrałabym 5 bo dywany z polami dają dodatkowe możliwości zabawy i edukacji, a zazwyczaj są potwornie brzydkie, ten jest ładny.
    • bialeem Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 17:33
      żółty albo zielony. Raczej zielony. Ale to ja. Lubię kontrasty.
      • nuta15 Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 17:53
        Miętowa pastelowa zieleń bardzo ładnie komponuje się z różowym, dywan i dwa trzy dodatki w tym kolorze przełamią schemat i ożywią pokój.Bialy i szary są neutralne, nie byłabym się tej zieleni
    • b.bujak Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 18:19
      czerwony
    • agusiah Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 18:22
      Dałabym biały, bo lubię jasne wnętrza. Na czuja tez granatowy powinien być ok
    • mona-taran Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 18:30
      A taki?
      • szafireczek Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 20:51
        Ładny. Z tej pierwszej partii to bym wzięła króliczka smile, ale tak naprawdę to oba pasują do pokoju dziewczynki.
      • mika_p Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 21:14
        Lepszy byłby intensywniejszy. I motylki w całości, jest ich ledwo pięć.
    • bei Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 19:17
      Granatowy albo zielony , lub fuksja.
    • alpepe Re: Wnętrzarsko- dywan. 28.06.20, 21:03
      może być seledynowy.
    • jla-2 Re: Wnętrzarsko- dywan. 29.06.20, 09:14
      gdyby podłoga byla w kolorze naturalnego drewna, to bym juz nie dodawala kolorow, wobec ciemnoszarej podłogi, postawiłabym na "ocieplenie klimatu"smile spróbowałabym dodac jasnobeżowy (jednolity) dywan i kilka delikatnych drewnianych dodatkow (ramki, drewniane organizery) -

w wiekszosci sklepow stacjonarnych z dywanami, a w marketach budowalnowych to na pewno , mozna oddawac dywany, dlatego poprobuj z kolorami, kup kilka i zobacz, co w tym pokoju najlepiej pasuje, chocbys miala wszystkie oddac, a pozniej kupic cos przez internet , to zawsze zawęzisz poszukiwania i bedzie latwiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka