Dodaj do ulubionych

Reklama z Zenkiem

03.07.20, 17:37
W ciągu 5 minut dwa razy zmieniłam stację radiową, bo w każdej zaczynała lecieć reklama z Zenkiem M. na motywach oczu zielonych. Nosz kura, nie! Dopóki reklamodawca nie zmieni reklamy, przerzucam się na zagraniczne stacje.
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Reklama z Zenkiem 03.07.20, 17:43
      czego reklama?
    • iwoniaw Re: Reklama z Zenkiem 03.07.20, 17:43
      Co reklamuje? Można bojkotować produkt i pisać na fanpage'u o tym 😉
      • mika_p Re: Reklama z Zenkiem 03.07.20, 17:47
        Chyba sklepu. Mam alergię na Zenka i w obawie przed wstrząsem anafilaktycznym przełączyłam natychmiast wink

Na FB nie piszę publicznie, bo nie smile
        • chococaffe Re: Reklama z Zenkiem 03.07.20, 17:58
          To się przełącz na Kampusa - często (nie zawsze) mają dobrą muzykę.
          • mika_p Re: Reklama z Zenkiem 03.07.20, 18:09
            Jeśli mają reklamy, to nie będę ryzykować smile
      • aerra Re: Reklama z Zenkiem 03.07.20, 18:07
        Chyba Media Markt. Głowy nie dam, bo reklamy nie widziałam/słyszałam, ale na msnie gdzieś mi mignął jakiś nagłówek (ale "artykułu" też nie czytałam), że Martyniuk reklamuje MediaMarkt.
        • iwoniaw Re: Reklama z Zenkiem 03.07.20, 18:13
          Ale taki narodowy Zenek wrażą germańską sieć hipermarketów? Nopaczpanicotosięwyprawia 😉
          • sumire Re: Reklama z Zenkiem 03.07.20, 18:16
            Petunia non omlet smile Niemiec czy nie Niemiec, jak płaci hojnie, to można patriotyzm na chwilę wsadzić w kieszeń.
    • hanusinamama Re: Reklama z Zenkiem 03.07.20, 18:10
      NO ja dzisiaj tez byłam w dużym szoku smile
    • hanusinamama Re: Reklama z Zenkiem 03.07.20, 18:13
      www.wirtualnemedia.pl/artykul/zenek-martyniuk-kampania-mediamarkt-reklama-wideo-opinie-lato-z-zenkiem

ale uwaga!! tylko dla ludzi o silnych nerwach.
      • kanna Re: Reklama z Zenkiem 04.07.20, 14:20
        Weszłam sad
        A co się zobaczyło. to się nie odzobaczy
      • lauren6 Re: Reklama z Zenkiem 04.07.20, 14:55
        O co chodzi z tą owcą? Mamy faceta z gitarą, fototapetę w tle i owcę. Ktoś napruty wymyślał tą reklamę?
        • mid.week Re: Reklama z Zenkiem 04.07.20, 15:04
          Jak Zenek to Zakopane, jak Zakopane to owca musi być.
          Mnie się kojarzy z owczym pędem za promocją i goleniem klientów-owiec na pseudo obniżkach.
          • kira02 Re: Reklama z Zenkiem 04.07.20, 15:21
            W punkt! A MM zawsze mial beznadziejne reklamy, teraz tym bardziej bede ich omijac szerokim lukiem.
          • kk345 Re: Reklama z Zenkiem 07.07.20, 10:22
            >Jak Zenek to Zakopane
            Zakopane to Sławomir raczej. Sławomira lubię za rozmach w pastiszubig_grin
        • thea19 Re: Reklama z Zenkiem 04.07.20, 15:55
          zapłacili Zenkowi milion, to nie starczyło na resztę i wyszło co wyszło
          • marta.graca Re: Reklama z Zenkiem 07.07.20, 07:43
            Jeszcze trochę kasy poszło dla tych 4 agencji, które tę kampanię przygotowywały 😉
            • thea19 Re: Reklama z Zenkiem 07.07.20, 10:09
              mniemam, że całe 100zł rozdzielili
              • marta.graca Re: Reklama z Zenkiem 07.07.20, 12:21
                Hmm, nie znam się za bardzo na branży reklamowej, ale wydaje mi się, że za 25 zł panowie czy panie z Hill + Knowlton Strategies czy podobnych hamerykanskich piątkowych agencji z łóżka nie wstają wink
                • thea19 Re: Reklama z Zenkiem 07.07.20, 14:09
                  nie moja branża i nie wiem kto zacz ale jeśli odwalili taką chałturę, to świadczy o nich baaaaardzo źle. Pomijając całego Zenka, to jest tragiczne i ja bym wolała zapłacić za wstrzymanie emisji.
                  • marta.graca Re: Reklama z Zenkiem 07.07.20, 14:43
                    Tyle, że reklama nie jest od tego, żeby się ematkom podobała, tylko żeby skłonić klienta Media Markt do kupna telewizora czy innego cuda. Jeśli spełnia ten cel ( a pewnie spełnia, skoro jest tylu miłośników Sylwestra w Zakopanem czy disco polo na weselach) to z jakiej racji mieliby z niej rezygnować?
                    • riki_i Re: Reklama z Zenkiem 07.07.20, 14:55
                      No właśnie cała dyskusja jest o tym, czy ta reklama spełnia swój cel. Są co do tego poważne wątpliwości.
                      • marta.graca Re: Reklama z Zenkiem 07.07.20, 15:34
                        Po tygodniu emisji raczej trudno ocenić, jak się ma nową reklama do wzrostu sprzedaży smile
                    • thea19 Re: Reklama z Zenkiem 07.07.20, 17:50
                      ematka też klient. Reklama ma budzić pozytywne skojarzenia, być przyjemna. Pomijając Zenka i jego "walory" wokalne, to jest estetyczny dramat, poziom dzieci w podstawówce i wywołuje uczucie żenady.
                      • marta.graca Re: Reklama z Zenkiem 07.07.20, 18:13
                        U Ciebie. Widocznie jest skierowana do innych klientów, miłośników Martyniuka.
        • cauliflowerpl Re: Reklama z Zenkiem 04.07.20, 15:59
          To jest taka wskazówka, jakby ktoś w razie pomyślał "z czymś mi się ten głos kojarzy".
          Tylko na moje ucho to powinni raczej kozę pokazać.
      • chicarica Re: Reklama z Zenkiem 04.07.20, 17:55
        Jeżu malusieńki...
    • bywalczyni.hosteli Re: Reklama z Zenkiem 04.07.20, 13:27
      Nie dam temu sklepu zarobić choćbym miała przepłacać. Żenująca reklama
    • iberka Re: Reklama z Zenkiem 04.07.20, 13:34
      Radio Kraków - bez Zenka i oby tak zostało
      • riki_i Re: Reklama z Zenkiem 06.07.20, 23:45
        Hahahaha, dzisiaj w Tokfm dwa razy Zenka usłyszałem... Zstąpił już nawet pod najbardziej wraże strzechy... 😂 Ale reklama jest kiepska, tchnie wiejskim paździerzem, co nie przystaje do sklepów z elektroniką. Nie ma żadnego przymróżenia oka, wszystko na serio. Do tego śpiew Zenka jest jak na pierwszej demówce po wejściu do studia, brzmi wręcz amatorsko. Spora część klientów czegoś takiego chyba jednak nie wydzierży...
        • mika_p Re: Reklama z Zenkiem 07.07.20, 00:01
          Cóż, ja pożegnałam Antyradio i Eskę Rock, a i dostałam cynk, że RMF Classic również dotknęła zaraza, więc też je objęłam kwarantanną.
          Znalazłam sobie londynskie Planet Rock, a jak przynudzają, to w odwodzie mam Radio Swiss Jazz.
          Zaczynam tęsknić.
          • alpepe Re: Reklama z Zenkiem 23.07.20, 12:55
            Radio Gdynia
    • mamaemmy Re: Reklama z Zenkiem 04.07.20, 13:35
      Mój mąż też się wkurzał o to...
    • semihora Re: Reklama z Zenkiem 04.07.20, 13:47
      Dziś też słyszałam. Jeszcze jestem w szoku. To było tak bardzo złe, tak bardzo złe...

I ten jego specyficzny głos! Brrr!
      • kropkaa Re: Reklama z Zenkiem 07.07.20, 18:13
        Bek jak u rannej kozy 🤮
    • welcome_back Re: Reklama z Zenkiem 04.07.20, 15:48
      Ja też wyciszam / przełączam, bo mnie q.rwica bierze.
      • sumire Re: Reklama z Zenkiem 04.07.20, 16:06
        Szczęściara! Mam zepsutego pilota do radia, a nie chce mi się za każdym razem wstawać i przełączać. A typek beczy w każdym bloku reklamowym. To jest prawie tak wdzięczne, jak pan informujący o różnych przyczynach grzybicy stóp (aczkolwiek ten pan ma milszy głos).
    • przepio Re: Reklama z Zenkiem 04.07.20, 16:11
      Też słyszałam... To chyba będzie jak Włączamy niskie ceny.... Już sam dźwięk tamtej reklamy powodował u mnie dygot serca
    • lodomeria Re: Reklama z Zenkiem 04.07.20, 17:23
      Przyprawia mnie o gęsią skórkę. Słucham radia przez internet, jak tylko zaczyna grać ta reklama, wyłączam stację - niech się algorytmy uczą.
      Ale tak na serio, po paru wyłączeniach radia, już dzisiaj mi się go nie chciało włączać.

I na serio byłam przekonana, że to jakaś parodia diskopolowca, a Wy mi tu mówicie, że to sam tvpisowski Zenek???
    • enigma81 Re: Reklama z Zenkiem 04.07.20, 19:21
      Co chcesz - koncertować nie można a kasa musi się zgadzać...
    • turbinkamalinka Re: Reklama z Zenkiem 07.07.20, 00:47
      W zeszłym tygodniu partner miał kupić odkurzacz w media-markt. Wylazł szybciej ze sklepu niż tam wszedł. Bez odkurzacza. Ja też mam na niego alergie. Facet nie dość że plastikowy, to jeszcze jego głos mi się kojarzy nie wiem czemu ze zbokiem.
      • gaga-sie Re: Reklama z Zenkiem 07.07.20, 01:23
        Śpiewa, jakby mu ktoś na jajka nadepnął. Straszne.
        • simply_z Re: Reklama z Zenkiem 07.07.20, 01:29
          śpiewa jak kaczka.. ale to zaczyna być jakąś normą w showbusinesie
    • redheadfreaq Re: Reklama z Zenkiem 07.07.20, 07:30
      Kiedy usłyszałam to pierwszy raz, myślałam, że ktoś tak beczy dla żartu, a reklama to pastisz. Trochę mnie ścięło, gdy dowiedziałam się, że ten pan tak "śpiewa" na serio uncertain
      • bye-bye Re: Reklama z Zenkiem 07.07.20, 14:05
        Ja tak samo. Myślałam, że ktoś "podrabia" Zenka dla jaj😉

Ale skoro o tym wszyscy piszemy...może taki był zamysł. No zwraca uwagę🤪
    • ja27-09 Re: Reklama z Zenkiem 07.07.20, 10:51
      W pracy słucham Radia Plus, grają przeboje dla "starszej młodzieży" i jeszcze nie puścili Zenka smile i oby tak im zostało...
    • m_incubo Re: Reklama z Zenkiem 07.07.20, 12:48
      Słyszałam ją kilka razy, jest cholernie irytująca, ale aż do teraz byłam przekonana, że to jest PASTISZ, a wy mówicie, że to naprawdę TEN Zenek?? 😳
    • riki_i Re: Reklama z Zenkiem 23.07.20, 12:30
      Przed chwilą widziałem Zenka w TV śpiewającego na tle wysokich gór i jeziorka a la Morskie Oko, że dobrze dostać bonus (do wiadomego sklepu). Ja pier... ę!!! Wróciły czasy osiedlowych kablówek z lat 90-tych! Czy ta kosmiczna siara to świadomy zabieg jakiegoś copy writera ??? Do kogo to ma trafić? W tym sklepie kupują obecnie menele?!
      • alpepe Re: Reklama z Zenkiem 23.07.20, 12:58
        Dawnymi czasy Gracjan reklamował MM, więc tradycja zatrudniania baby z brodą do reklamy jest dość stara.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka