Dodaj do ulubionych

Antyszczep Duda...

06.07.20, 22:49
"Nie jestem zwolennikiem obowiązkowych szczepień" - powiedział kandydat na urząd prezydenta.
Obserwuj wątek
    • grrrrw Re: Antyszczep Duda... 06.07.20, 22:52
      Antyszczepionkowców jest już tak wielu, że warto się o ten elektorat zatroszczyć.
      • azja001 Re: Antyszczep Duda... 06.07.20, 22:58
        Ten człowiek nie ma kontaktu z minimum rozumu. Działa jak zaprogramowany robocik
        • gogologog Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 00:28
          naprawde myslisz ze rafau jest madrzejszy?????
          • lukrrecja Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 00:32
            to widać, słychać i czuć
      • madami Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 09:20
        Prawdziwych antyszepów jest stosunkowo mało - opcja zero szczepień
        natomiast jest sporo osób mających wątpliwości i sceptyczna - te osoby pomijane i wykluczane jako głupie, ciemne, kretyni, durnie itp. bo do końca nie rozumieją idei szczepień, z nimi się nie rozmawia po ludzku tylko nakazuje i zmusza. Ponoć osób sceptycznych jest w Polsce ok 30-50% i jeżeli nie zmieni się retoryki rozmów o szczepieniach to będzie ich przybywać
    • nangaparbat3 Re: Antyszczep Duda... 06.07.20, 23:07
      Już przed paroma dniami zwróciłam uwagę - opowiadał o rozmowach z Trumpem, współpracy w szukaniu "specyfiku" preciw COVIDOwi - widać było, że słowo "Szczepionka" jest dla niego nie do wymówienia. Przerażające.
      • tanebo001 Re: Antyszczep Duda... 06.07.20, 23:12
        A mimo to nie ma na kogo głosować na opozycji...
      • asia.sthm Re: Antyszczep Duda... 06.07.20, 23:28
        Zacznie jak Trump sugerowac skutecznosc lewatywy domestosem w polaczeniu z plukaniem zoladka i po wirusie.
        • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 08:54
          Naprawdę tak powiedział? Kto wie, może ma rację ☺️
          • nangaparbat3 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 17:30
            Spróbuj
    • petronella Re: Antyszczep Duda... 06.07.20, 23:15
      Jest dla kraju szansa, moze se cos tam pominal z kalendarza i teraz cos się przytrafi. Oj.
    • woman_in_love Re: Antyszczep Duda... 06.07.20, 23:31
      PiSdy wabią członków konfy jak mogą.
      Ale zapomnieli, że ci zarażają kiłą, więc ten romans może się źle skończyć.

pedoDuda powinien jeszcze zrobić im dobrze, mówiąc że jest sceptyczny co do 5G i go zakaże oraz że potępia ustawę 447 czy jak to jej było
    • hanusinamama Re: Antyszczep Duda... 06.07.20, 23:47
      A po wizycie u Trumpa TVP trąbiło, ze jako pierwsi dostaniemy!!! (ani słowa o zakupie) szczepionkę od USA...
      • 71tosia Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 00:25
        nie szczepionke, pan prezydent poprosil jedynie by polscy naukowcy mogli nad szczepionka pracowac. Ojciec pana prezydenta zostal profesorem AGH bez znacznego dorobku naukowego (opublikowal kilkanascie artykulow w calym zyciu naukowym) wiec nic dziwnego ze Duda ma jakis kompleks i wydaje mu sie ze na badania naukowe w jakies dziedzinie polski naukowiec musi dostac zgode Trampa.
        • hanusinamama Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 09:06
          Ja mowie co na pasku podawało TVP. Mówili i na pasku leciało., ze USA Polsce jako pierwszej da szczepionki smile da!!
    • paola.brunetti Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 00:21
      To się po prostu w pale nie mieści, jak można pitolić takie głupoty. Niektórzy to jednak powinni milczeć, bo jak się odzywają, to pryska złudzenie.
    • snajper55 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 00:53
      mdro napisała:

> "Nie jestem zwolennikiem obowiązkowych szczepień" - powiedział kandydat na urzą
      > d prezydenta.

Nie wie też czy człowiek wpływa na zmiany klimatu. Ciekawe co sądzi o teorii, że Ziemia jest płaska.

S.
      • asia_i_p Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 07:38
        Myślę, że tu by stwierdził, że każdy ma prawo do własnych poglądów i wychowywania dzieci zgodnie z nimi.
        • semihora Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:24
          I to pod warunkiem, że nie chodzi o osoby z grupy lgbt ani ich sojuszników...
    • snajper55 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 00:59
      Za to prezydent Duda wierzy w święty łój, pochodzący z ciała świętej Myrny. Na zdjęciu święta Myrna naciera świętym łojem czoło prezydenta Dudy:

https://pbs.twimg.com/media/DkvzqIGX0AEkzhY?format=jpg&name=medium

natemat.pl/248437,andrzej-duda-nacierany-swietym-lojem

S.
    • rb_111222333 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 04:54
      To już przestało być śmieszne
      • alicia033 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 06:59
        to nigdy nie było śmiesznesad
    • just_shelly Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 06:37
      No cóż... powiedzenie, ze kure..stwo to nie zawód tylko charakter” po raz kolejny się sprawdza.
    • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 06:51
      Nieprawda. On mówił tylko o szczepieniu przeciwko grypie i koronawirusie.
      • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 06:54
        Tutaj wyjaśnienie dla manipulantów.
        • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 06:55
          Natomiast dał ciała, bo szczepień na szkarlatynę akurat nie ma 😀.
          • triss_merigold6 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 07:01
            Co oznacza, że jest cepem i nie ma pojęcia o zakresie i znaczeniu szczepień.
          • nangaparbat3 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:31
            "Szczepienia pzeciw szkarlatynie" - to jego merytoryczne kompetencje, żeby cokolwiek na ten temat szczepień "uważać".
            • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:37
              Zauważ, że on nie startuje na ministra zdrowia 😂😂😂
              • mdro Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:49
                Wstawienie emotek nie sprawi, że staniesz się bardziej wiarygodna w swoim niezainteresowaniu polską polityką. Ciebie może to bawić, my tutaj żyjemy.
              • nangaparbat3 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:57
                Nie, on tylko uważa, że zna się na tym lepiej niż minister. I nie ma się z czego chichać, jak kandydat na prezydenta czy prezydent chce się wypowiadać publicznie na temat szczepień, powinien najpierw się skonsultować z ministrem zdrowia czy jakimkolwiek profesjonaistą i najpierw zrozumieć, o co chodzi, a potem uzgodnić, co może gadać.
            • 1unia4 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:48
              Zdecydowanie jest dla mnie istotniejsze coby Prezydent wiedział czy wreszcie jest za Nord Stream czy przeciw
              Czy jest za 500 +-czy przeciw
              Co w koncu z tym wiekiem emerytalnym(jestem za podniesieniem-czy obniżeniem)
              Zabierać emerytom 13 -bo to rozdawnictwo-czy jednak nie
              Rozszerzać liste bezpłatnych leków dla 75+ czy wróćmy do tego co było

Oczywiście dobrze by było gdyby Prezydent wiedział co to jest szkarlatyna-ale jesli nie wie
              • nangaparbat3 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:59
                Really?
                Uważasz że szczepienia to sprawa niegodna uwagi?
                Myśl tak dalej, życzę zdrowia.
                • 1unia4 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 09:22
                  Uważam ,że bardzo ważna.
                  I jestem przeciw obowiązkowym szczepieniom na grypę i koronawirusa
                  • nangaparbat3 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:10
                    A co Ty wiesz o szczepieniu przeciw coronawirusowi?
                    Z fusów wróżysz czy jak?
                    • 1unia4 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:50
                      Nie sprowadzaj dyskusji do absurdu
                      • livia.kalina Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:55
                        Nie ma żadnej szczepionki na koronowirusa ale ty jesteś jej przeciwna i podobnie jak kandydat na prezydenta czujesz się w obowiązku nas o tym informować. I ty innym zarzucasz sprowadzanie dyskusji do absurdu?
                        • 1unia4 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 12:45
                          Dopiero co w TVN były informacje ,że "na pewno będą nas zmuszać do szczepień na koronawirusa"
                          Tak --jesteście absurdalne
                          Proponuje (podobnie jak opozycji) zdecydować się o co chodzi ,jaki macie plan i dopiero potem go realizować
                          • nangaparbat3 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 16:19
                            Przede wszystkim chodzi o to, że pan prezydent puszcza oko do antyszczepionkowców. Że ogłasza publicznie, że nie szczepi się przeciw grypie. A ja pamietam ze szpitala dwóch chłopaków 20 plus, któzy właśnie PO GRYPIE czekali na przeszczep serca - na wózkach, bo ich serca już nie starczały na to, by mogli chodzić. Bo dopiero co opiekowałam się nastolatkiem, który właśnie PO GRYPIE ma cieżko uszkodzone serce. Nie, jeszcze nie trzeba przeszczepu, ale od sześciu lat nie jest zdrowy. To są też pieniądze. Lekarze, leki, indywidualne nauczanie, psychoterapia. A on dopiero wchodzi w życie.
                      • nangaparbat3 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 16:15
                        Nie sprowadzam, to jednoznaczne wypowiedzi na temat nieistniejącej jeszcze szczepionki przeciwko niezbyt dobrze znanemu wirusowi, w dodatku wypowiedzi laików, są absurdalne.
            • andaba Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 09:57
              90% ludzi, którzy nie mają styczności z medycyną nie odróżnia płonicy od błonicy, zwłaszcza faceci, których nie interesują choroby wieku dziecięcego i kalndarz szczepień.
          • hanusinamama Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 09:11
            Nie, nie nie...ja słuchałam całości. Powiedział, ze nie ejst za obowiązkiem szczepień tylko za własnym wyborem. Teraz zaczyna prostować
            • esperantza Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 16:54
              To jeszcze gorzej. W wystąpieniu na „żywo” to błędy jeszcze jakiś ujdą . Prostując warto być przygotowanym .
          • lellapolella Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 10:04
            Dlatego się na nie zgodził- bo ich nie ma.
          • malia Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 17:29
            Mała pisowska manipulantka
            to co wklejasz to jest żałosne ratowanie wizerunku i próba odkręcenia tych kocopołów, które wcześniej wygadywał
        • bei Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 18:12
          Słyszałam co mówił, powinien przeprosić, ze źle się wyraził a nie zarzucać manipulację!
          • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 18:16
            Manipulacją jest podawanie informacji, że antyszczepionkowiec, mimo dementi (niezbyt fortunnego to fakt) . Natomiast dziś dokonałam jak dla mnie przerażającego odkrycia - próbowałam się dodzwonić do paru urzędów stołecznych oraz ambasady. Nikt nie podszedł do telefonu. Nikt, albo rozłączało. Ja dziękuję za taką administrację.
        • cosmetic.wipes Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 08:55
          Bardzo mnie rozczuliła szczepionka na szkarlatyne 😂
      • rosie Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 07:24
        taki z niego antyszczepionkowiec jak z koziej dupy trąbka. On chce zgarnąć głosy ludzi, którzy w pierwszej turze głosowali na Bosaka, Żółtka i Piotrowskiego. Nie jest tajemnicą, że konfederacja weszła do sejmu dzięki głosom przeciwników szczepień. A teraz jest 7% głosów do przejęcia w drugiej turze.
        Mógł nie wymieniać tej szkarlatynysmile Ostatnio znajoma nauczycielka wypowiadała się o antuszczepionkowcach tak " nie chciałabym uczyć takiego dziecka niezaszczepionego na wściekliznę czy tężec..."
        • glanaber Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 08:06
          rosie napisała:

> Mógł nie wymieniać tej szkarlatynysmile Ostatnio znajoma nauczycielka wypowiadała
          > się o antuszczepionkowcach tak " nie chciałabym uczyć takiego dziecka niezaszcz
          > epionego na wściekliznę czy tężec..."

To nauczycielka błysnęła tak samo jak PAD. Żadne dziecko nie jest profilaktycznie szczepione na wściekliznę, chyba że ta nauczycielka szkolenia psów prowadzi
      • mdro Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 07:25
        Co "nieprawda"? Dokładnie tak powiedział, słowo w słowo:
        "Nie jestem zwolennikiem obowiązkowych szczepień. Osobiście nigdy się nie zaszczepiłem na grypę, bo uważam, że nie. Miałem oczywiście różne szczepienia, ale na grypę się nie szczepiłem i nie chcę. Szczepienia na koronawirusa absolutnie nie powinny być obowiązkowe. Proszę bardzo, kto chce, niech się zaszczepi, a kto nie chce, to jego decyzja".

Odsłuchaj sobie, a potem powtarzaj za Dudą kłamstwa o manipulacji. Zresztą w tymże samym tweecie wcale nie twierdzi, że inne szczepienia powinny być obowiązkowe, prawda, osobo "nie interesująca się polską polityką"? Tylko, że to "inna rozmowa".

Pogódź się z tym, że Duda, którego nieustannie bronisz, jest albo zwykłym antyszczepem, albo kłamcą podlizującym się antyszczepom.
        • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 07:33
          A co mnie to w sumie obchodzi? Screen był z TVN, akurat tam nawet piszą o tym, że miał co innego na myśli, od razu też ktoś z tytulami wyjaśnia, jak ważne jest szczepienie przeciwko grypie (co jest akurat bzdura, bo ono chroni przed szczepami z przeszłości). Natomiast dziwi mnie, że kontrkandydat mówi, że nie jest politykiem czy coś w tym stylu, a zarazem jest wice PO. No i ogłasza się katolikiem, nie odwołując tezy o Spinozie. Nie mówiąc już o niepopietaniu adopcji przez pary homoseksualne, choć dopiero twierdził co innego... Paranoja?!
          • mdro Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 07:50
            Baardzo cię nie obchodzi, tylko wchodzisz w niemal każdy wątek, bronisz Dudy i PiS, atakujesz Trzaskowskiego i powtarzasz pisowską propagandę. Dotrzyj może do faktycznych wypowiedzi Trzaskowskiego, a nie powtarzaj po pisowskich mediach? Aaa, wiem, co napiszesz, że ty głosujesz w Bawarii i polskie wybory cię nie obchodzą big_grinbig_grinbig_grin. Jeśli natomiast nie bardzo rozumiesz język polski (np. Trzaskowski wcale nie powiedział, że nie jest politykiem, tylko zgoła co innego, odróżnia też - w przeciwieństwie do innych osób - adopcję od przysposobienia dziecka partnera czy partnerki, a co to jest "teza o Spinozie" to już nawet nie będę wnikać...).

Tweet jest z profilu Dudy, wypowiedź jest Dudy. Duda nie zastrzegł, że mówi o szczepionce na koronawirusa, tylko literalnie powiedział to, co w tytule. A szczenienia na grypę nie chronią "tylko przed szczepami z przeszłości", co taka światła osoba powinna wiedzieć.

I ponownie - nie wiesz, nie masz zamiaru się dowiedzieć, deklarujesz brak zainteresowania - po co więc w ogóle się wypowiadasz?
            • dramatika Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 07:58
              mdro napisała:

> Duda nie zastrzegł, że mówi o szczepionce na koronawirusa

A dlaczego miałoby to działać na jego korzyść? Uważasz, że szczepionka na koronawirusa nie powinna być obowiązkowa bo jesteś antyszczepem, czy obawiasz się, że Gates nas chce zaczpiować?
              • mdro Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:02
                Może zamiast czytać jeden wpis, przeczytaj całość dyskusji?
                • dramatika Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:05
                  mdro napisała:

> Może zamiast czytać jeden wpis, przeczytaj całość dyskusji?

Uff, bo już zaczęłam myśleć, że jesteś szurem i antyszczepem sprzeciwiając się obowiązkowym szczepieniom na koronę.
              • piesiedwa Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:11
                Ja jestem przeciwko obowiazkowemu szczepieniu na grype czy covid. Obowiazkowo to mozna traktowac idiotow w okreslony sposob. Wolny czlowiek ma wybor. Jezeli czujesz ze potrzebujesz NAKAZ aby cos zrobic co Ci sluzy to gratuluje bycia niewolnikiem.
                • araceli Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 12:04
                  piesiedwa napisał(a):
                  > Ja jestem przeciwko obowiazkowemu szczepieniu na grype czy covid. Obowiazkowo
                  > to mozna traktowac idiotow w okreslony sposob. Wolny czlowiek ma wybor. Jezel
                  > i czujesz ze potrzebujesz NAKAZ aby cos zrobic co Ci sluzy to gratuluje bycia n
                  > iewolnikiem.

Życzę ci, żeby twoi sąsiedzi mieli podobne zdanie:
                  https://img4.demotywatoryfb.pl//uploads/201808/1533626533_7dtzed_600.jpg
                  • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 12:10
                    'Jeśli złamię nogę i wda się gangrena, prócz mojej nogi, amputować się powinno nogi wszystkim ludziom na świecie. Przyniesie to co najmniej 2 korzyści:

a) nikt już nie złamie nogi
                    b) nikt nie złapie w niej gangreny'

Ruch szczepowy za ratowaniem ludzkości
                  • sumire Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 12:14
                    Tja.
                    Antyszczepy są mocne w gębie, bo wylosowały los na loterii i nie urodziły się w kraju trzeciego świata. Żyją w środowisku, w którym większość ludzi jest zaszczepiona i ich chroni, poza tym wyłażenie rozmaitych świństw z laboratoriów w Europie raczej się nie zdarza. Gdyby jednak się zdarzyło, to chciałabym zobaczyć reakcję przeciętnego antyszczepa na to, jak mu się rodzina przekręca na odrę.
                    • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 12:26
                      > chciałabym zobaczyć reakcję przeciętnego antyszczepa na to, jak mu się rodzina przekręca na odrę.

O jakie czułe serduszko. I co jeszcze być chciała zobaczyć ? Nie skąp mi swych wynurzeń, na wszystko cię zaklinam
                      • sumire Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 12:30
                        Daj spokój, śmieszny chłopcze. Piedrolenie o bezsensowności szczepień bardzo szybko się kończy u antyszczepów, których dzieci łapią różne świństwa. I wtedy są gorzkie żale i narzekania, że to nie tak miało być.
                        • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 12:38
                          Kłopot w tym, że dzieci antyszczepów nie łapią świństw zawartych w szczepionkach albowiem (skup się teraz, bo będzie trudne) s i ę n i e s z c z e p i ą (dobra, to tyle, możesz już lecieć na serial)
                          • sumire Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 12:53
                            Nie, cynfoliowy berecie. To nie dzieci się nie szczepią, decyzję za nich podejmują ich rodzice. Zatem dzieciaczek antyszczepa nie złapie jakichś wyimaginowanych substancji w szczepionce, które spowodują u niego autyzm i przedwczesne łysienie, ale złapie gruźlicę, odrę lub inne cholerstwo - i jeszcze uszczęśliwi nim inne osoby.
                            Jak mówię, jesteście mocni w gębie, bo żyjecie w regionie świata, gdzie ludzie są stosunkowo zdrowi, a choroby zakaźne pod kontrolą. Proponuję ze swoimi antyszczepionkowymi postulatami wynieść się do kraju trzeciego świata, gdzie choroby praktycznie wyeliminowane w Europie mają się świetnie, i tam testować je w praktyce.
                            • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 13:00
                              > Nie, cynfoliowy berecie.

Mógłbym się zrewanżować np tłukiem z gminu, ale nie chcę pleść oczywistości

> To nie dzieci się nie szczepią, decyzję za nich podejmują ich rodzice

No nie mów. A dałbym się pokroić, że za rodziców decyzje podejmują dzieci

> Jak mówię, jesteście mocni w gębie,

Śnij dalej. Od parunastu lat nie zaszczepiłem się na nic. Jak wytłumaczysz to że żyję ? Niepojęte nie ? Pewnie tylko nieźle udaję, że żyję. Tak, nawet na pewno smile
                              • sumire Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 13:05
                                gyubal_wahazar napisał:

> Śnij dalej. Od parunastu lat nie zaszczepiłem się na nic. Jak wytłumaczysz to ż
                                > e żyję ?

"bo żyjecie w regionie świata, gdzie ludzie są stosunkowo zdrowi, a choroby zakaźne pod kontrolą. Proponuję ze swoimi antyszczepionkowymi postulatami wynieść się do kraju trzeciego świata, gdzie choroby praktycznie wyeliminowane w Europie mają się świetnie, i tam testować je w praktyce".
                                • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 15:26
                                  Chiny - nakłady na leczenie raka: marginalne. Zachorowalność - niewielka
                                  USA - nakłady na leczenie raka: od wielu lat ogromne i ciągle rosnące. Zachorowalność - olbrzymia

Daj jakąś jeszcze bardziej wyczesaną w kosmos teoryję, to razem się pośmiejemy
                                  • iwles Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 15:33

Na czym opierasz swoje teorie?

www.rynekzdrowia.pl/Serwis-Onkologia/Chiny-wzrost-zachorowan-na-nowotwory,159090,1013.html
                                    • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 15:34
                                      Na wiedzy i zdrowym rozsądku a ty ?
                                      • iwles Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 15:44

No to masz braki. I w jednym, i w drugim.
                                        • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 15:47
                                          A to pech, zaraz sobie w łeb palnę
                              • snakelilith Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 13:15
                                gyubal_wahazar napisał:

> Śnij dalej. Od parunastu lat nie zaszczepiłem się na nic. Jak wytłumaczysz to ż
                                > e żyję ? Niepojęte nie ? Pewnie tylko nieźle udaję, że żyję. Tak, nawet na pewn
                                > o smile

W dorosłym wieku incelu, niewiele ci już grozi. Większość chorób, o których tu mowa, to choroby wieku dziecięcego i generacje chorowały, cierpiały i umierały. Pewnie nie znasz nikogo z polio, ja jeszcze pamiętam zniekształconych dorosłych, którzy w dzieciństwie chorowali na chorobę Heinego-Medina i których można było w latach 70-tych spotkać na ulicach. A ty nawet na tężca już nie zachorujesz, bo po pierwszym lepszym wypadku automatycznie odświeżą ci szczepienie. Właściwie szkoda, mógłbyś spróbować tego miodu.
                                • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 15:33
                                  Bredzisz emerytko. Szczepienia są nie tylko na choroby wieku dziecięcego. Co z tego że nie znam nikogo z polio, a ty pamiętasz ? Ty pewnie nie znasz nikogo o mózgu dafni, a ja znam, więc ?

A wiesz dlaczego mam mniejsze niż szczepy szanse zachorować na coś przewlekłego ? Z co najmniej dwu powodów:

1. Nie wkłują mi aluminium czy jakiejś innej trucizny
                                  2. Wiem, że żadne szczepionki nie mają nawet cienia tej skuteczności, co zdrowy układ odpornościowy i w związku z tym o niego dbam
                                  • sumire Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 15:53
                                    gyubal_wahazar napisał:

> Co z tego że nie znam nikogo z polio

To z tego, że nie znasz nikogo takiego, bo w twojej części świata ta choroba została praktycznie zduszona dzięki szczepionkom.
                                    Dlatego powtarzam, jedź głosić swoje teorie tam, gdzie wirusy praktycznie nieistniejące już w Europie poza laboratoriami mają się znakomicie.
                                    • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 16:10
                                      Polio, jak i mnóstwo innych epidemii wygasa samoistnie i nie szczepionki je wyeliminowały.
                                      Możesz sobie powtarzać co ci tylko w duszy gra i zgadnij gdzie mi to lata ?
                                      • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 17:36
                                        Tak, ostatnia epidemia w Polsce pod koniec lat 50. wygasła dzięki szczepionce.
                                  • lauren6 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 16:18
                                    Aluminium to ty co najwyżej nosisz na głowie, żeby chroniło przed wrogim promieniowaniem z kosmosu.

Nie wiem po co ematki wdają się w jałową dyskusję z szurem.
                                    • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 18:23
                                      > Aluminium to ty co najwyżej nosisz na głowie

Nie sądź innych po sobie

> Nie wiem po co ematki wdają się w jałową dyskusję z szurem.

Zawsze po to samo: by się ośmieszyć, towarzyszko
                                  • nangaparbat3 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 22:36
                                    Co z tego że nie znam nikogo z polio,

Zajrzyj w oczy tym dzieciom, zanim się jeszcze raz odezwiesz.
                                    One tak tkwiły miesiacami.

https://cdn.natemat.pl/58a2811a51f65a79db9a1eeb721ff9ff,750,0,0,0.jpg
                                    • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 23:01
                                      Ty je tak załatwiłaś ? Masz podobny odchył jak Sumirka, nie wiem czy nfz to refunduje
                                      • nangaparbat3 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 08:15
                                        Nie, to ty chcesz załatwić tak kolejne.
                                        • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 11:52
                                          Pogadamy jak wytrzeźwiejesz, a na razie gorąco polecam zsiadłe mleko albo wodę po ogórkach
                                          • nangaparbat3 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:08
                                            Ta odpowiedź przynosi ci tylko wstyd sad
                                            • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:15
                                              Twoje wszystkie cię kompromitują i nie widać byś szlochała, więc może i ja swoje dźwignę
                              • cosmetic.wipes Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 09:02
                                gyubal_wahazar napisał:

> e żyję ? Niepojęte nie ? Pewnie tylko nieźle udaję, że żyję. Tak, nawet na pewn
                                > o smile

Żyjesz tylko dlatego, że inni nie są antyszczepami. Ale poczekajmy jeszcze kilka lat i być może przekręcisz się na odrę lub krztusiec.
                                • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 11:50
                                  > Żyjesz tylko dlatego, że inni nie są antyszczepami

To fascynujące. Jak wytłumaczysz wobec tego, dzięki czemu żyli ludzie tysiące lat temu, kiedy nie było szczepionek ?

Widzisz teraz Łajpko, w jaki absurd brniesz, czy ci to naysować ?
                                  • sumire Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 11:51
                                    gyubal_wahazar napisał:

> To fascynujące. Jak wytłumaczysz wobec tego, dzięki czemu żyli ludzie tysiące l
                                    > at temu, kiedy nie było szczepionek ?

Tysiące lat temu ludzie w większości nie dożywali czterdziestki, chłopcze inteligentny inaczej.
                                    • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 11:54
                                      Dlaczego dożywali więc trzydziestki czy dwudziestki, jeśli nie było szczepionek ? Dlaczego nie odwijali kity miesiąc po urodzeniu ? Babciu z koła gospodyń
                                      • lauren6 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 11:58
                                        Baranie, średnia życia była niska, bo olbrzymia część dzieci i młodzieży schodziła z tego padoła zanim osiągnęli dojrzałość.
                                        • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:01
                                          Tłuku, dowiedz się najpierw czym jest aluminium, co robi w szczepionkach i jak działa na mózg
                                          • iwles Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:09

Nasci nieboże, posluchaj sobie kogos innego, poza szkodnikiem Ziębą:

gis.gov.pl/zdrowie/profilaktyka/szczepienia/jak-to-jest-z-aluminium-w-szczepionkach/
                                            • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:17
                                              Posłuchaj Jerzego Zięby. Na vimeo nagrał ponad 30 kilkudziesięciominutowych wykładów mówiących czym są szczepionki i co robią z ludzkim organizmem.

I dopiero wtedy możemy podyskutować na jakimś sensownym poziomie
                                              • iwles Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:24

Zięba to szkodnik i oszołom.
                                                Zwykly czlowieczek, ktory zbija kase na takich naiwnych, jak ty.
                                                Byl czas, kiedy znajomi podrzucali mi jego ksiazki do czytania. Wiec wiem, o czym mowie.
                                                I dziekuje opatrznosci, ze te jego "mundrosci" szybko zdekonspirowalam i odrzucilam.
                                                • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:28
                                                  To że książki Zięby cię przerosły, absolutnie mnie nie dziwi, ale 'szkodnik' czy 'oszołom' brzmi tak pretensjonalnie. Dorzuć co najmniej 'reakcyjny czpion, sługus, agent i wichrzyciel'.
                                                  • iwles Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 13:00

Chcesz?
                                                    A prosze bardzo: morderca w bialych rękawiczkach.
                                              • cosmetic.wipes Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 17:10
                                                gyubal_wahazar napisał:

> Posłuchaj Jerzego Zięby

Tylko idiota może namawiać do słuchania bełkotu innego idioty 😂
                                                • ola5488 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 17:25
                                                  cosmetic.wipes napisała:

> gyubal_wahazar napisał:
                                                  >
                                                  > > Posłuchaj Jerzego Zięby
                                                  >
                                                  >
                                                  > Tylko idiota może namawiać do słuchania bełkotu innego idioty 😂
                                                  >

No i wszystko na temat - Zięba. Człowiek, który neguje osiągnięcia medycyny i podważa wiedzę naukową. Co gorsza, rozpowszechnia nieprawdziwe informacje na temat profilaktyki i leczenia wielu chorób i stosowania szczepionek.
                                                  • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 22:12
                                                    Nic nie wiesz o tym co mówi i pisze Jerzy Zięba, a tylko powtarzasz oklepane przez ignorantów bzdety, co definiuje cię jako umysłową hubę
                                                  • cosmetic.wipes Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 22:43
                                                    gyubal_wahazar napisał:

> Nic nie wiesz o tym co mówi i pisze Jerzy Zięba

Niestety wiem. Dlatego nie życzę nikomu słuchania takich bzdetów wyciągniętych wprost z ziębowego odbytu po lewatywie roztworem witaminki C 😁
                                                  • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 23:36
                                                    Na szczęście, nikt nie słucha tego co sobie tam bąkasz pod noskiem i dlatego coraz więcej ludzi zamiast chemicznego syfu, zaczyna brać witaminy, zioła czy minerały. Tak że Łajpko, piłuj frajerów ile wlezie, bo za parę miesięcy będziesz ich musiała z łapanki naganiać
                                                  • iwles Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 23:46

Pamietaj, zebys i ty leczyl sie wylącznie wlewami w odbyt, kiedy okaze sie, ze masz raka prostaty.
                                                  • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 23:53
                                                    'I ty' - znaczy że ty się już nimi leczyłaś. I jak tam twoja prostata ?
                                                  • asia.sthm Re: Antyszczep Duda... 09.07.20, 00:13
                                                    > I jak tam twoja prostata ?

Wszystkie tu mamy prostate w bardzo dobrej kondycji, ty sie o swoja martw.
                                                  • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 09.07.20, 00:52
                                                    Stara dobra zazdrość o penisa. W końcu się wydało
                                                  • iwles Re: Antyszczep Duda... 09.07.20, 01:49

Czego cie ten Zieba uczy 😃
                                                  • ola5488 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 22:47
                                                    gyubal_wahazar napisał:

> Nic nie wiesz o tym co mówi i pisze Jerzy Zięba, a tylko powtarzasz oklepane pr
                                                    > zez ignorantów bzdety, co definiuje cię jako umysłową hubę
                                                    >

Czy te epitety kierujesz do mnie?

Poproszę o link do badań naukowych (w czasopismie z impact factor), w których wykazano Twoje tezy. Masz okazję wykazać prawdę w nauce.
                                                  • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 23:38
                                                    Mówisz do mnie czy koło mnie ?

www.google.com/search?q=medycyna%20naturalna

Od kiedy wynaleziono przelewy, nie musisz dziekować
                                                  • ola5488 Re: Antyszczep Duda... 09.07.20, 07:38
                                                    gyubal_wahazar napisał:

> Mówisz do mnie czy koło mnie ?
                                                    >
                                                    > <a href="www.google.com/search?q=medycyna%20naturalna" target="_blank"

Artykuły naukowe z Impact Factor.
                                                    I wszystko na temat.
                                                • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 22:07
                                                  Tylko umysłowa dafnia może bredzić o czymś, o czym nie ma bladego pojęcia
                                      • iwles Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:02

Poczytaj sobie troche o smiertelnosci wśród dzieci.
                                        • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:30
                                          Poczytaj sobie trochę o medycynie naturalnej. Albo nie bo książki Jerzego Zięby już okazały się zbyt trudne. To może o szydełkowaniu
                                          • sumire Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:35
                                            Fani medycyny naturalnej, gdy mają zawał, powinni sobie usiąść, odetchnąć głęboko i zjeść łyżkę soli. Absolutnie nie korzystać z pomocy medycyny prawdziwej, ponieważ jest prawdą powszechnie uznaną, że zawał serca zawsze sam przechodzi.
                                            • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:40
                                              Fani medycyny rockefellerowskiej (aka akademickiej), zamiast kilkunastu piguł dziennie, powinni łykać kilkadziesiąt, a zamiast kilku szczepień rocznie, powinni szczepić sie co kwadrans, zgodnie z udowodnioną tu przed chwilą tezą, że szczepionki to eliksir życia, dzięki którym zamiast dożywać 20-tki czy 30-tki, dożywa się 70+
                                              • iwles Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 13:02

A powiedz szczerze, skąd wiesz, ze jestes zdrowy?
                                            • ola5488 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 13:43
                                              sumire napisała:

> Fani medycyny naturalnej, gdy mają zawał, powinni sobie usiąść, odetchnąć głębo
                                              > ko i zjeść łyżkę soli. Absolutnie nie korzystać z pomocy medycyny prawdziwej, p
                                              > onieważ jest prawdą powszechnie uznaną, że zawał serca zawsze sam przechodzi.

Dodam tylko - nie ma czegoś takiego jak ,,medycyna naturalna". Jest po prostu medycyna. Kropka. Wszystko inne to wróżenie z fusów i kart.
                                              • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 16:10
                                                Zbyt surowa jesteś dla lekarzy i przemysłu farmaceutycznego
                                          • cosmetic.wipes Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 17:21
                                            gyubal_wahazar napisał:

> Poczytaj sobie trochę o medycynie naturalnej.

Jakie są zalecenia medycyny naturalnej na rozlane zapalenie wyrostka robaczkowego i burzę cytokin?
                                            Lewoskretna witaminka C?
                                            • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 22:10
                                              Bez znaczenia, bo dla ciebie i tak za trudne. Kup karton ibu i łykaj garściami, albo daj sobie parę metrów kichy, na pewno pomoże
                                              • cosmetic.wipes Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 22:40
                                                gyubal_wahazar napisał:

> Bez znaczenia, bo dla ciebie i tak za trudne.

Brak odpowiedzi nie dziwi. Idioci nie odpowiadają na pytania. Nawet bardzo proste 😛
                                                • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 23:27
                                                  Nie sądź innych po sobie
                                            • sumire Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 22:17
                                              Gdy wyznawcy medycyny naturalnej dzieje się coś złego, to zwykle swoje żarliwe wierzenia odkłada na półkę i z płaczem leci na SOR, żeby go ratowali. A gdy go zoperują, wyleczą, zrehabilitują etc., wraca do pyerdolenia swoich szkodliwych kocopołów.
                                              • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 23:33
                                                Tak to sobie tłumacz między kolejnymi strzałami w żyłę, a chapaniem garściami piguł.
                                                Dasz wiarę że twoje ziomki od rockefellerowskiej, jak nie umieją czegoś wyleczyć (a nie umieją co chwila), cisną frajerni że to choroba (uważaj teraz) n i e u l e c z a l n a ?

To mniej więcej tak, jakby ci typ od łatania dziur w kieckach rzekł, że dziura w twojej jest niezałatalna. Pyszne, nie ? smile
                                              • madami Re: Antyszczep Duda... 09.07.20, 10:15
                                                Nie obrażajcie medycyny naturalnej! To z niej wywodzi się cała współczesna medycyna, to ona dała nauce fundamenty! I cały czas z niej czerpiemy, wiele naturalnych substancji to leki i suplementy.
                                                I medycyna naturalna nie ma nic wspólnego z Ziębą i innymi naciagaczami. Oni wycierają sobie medycyną naturalna gęby jak politycy katolicyzmem a tak naprawde nie ma tu nic wspólnego. Biznes to biznes - lek ma sie sprzedać nieważne czy prawdziwy czy nie, kasa kasa kasa.
                                                • ola5488 Re: Antyszczep Duda... 09.07.20, 10:44
                                                  madami napisała:

> Nie obrażajcie medycyny naturalnej! To z niej wywodzi się cała współczesna medy
                                                  > cyna, to ona dała nauce fundamenty! I cały czas z niej czerpiemy, wiele natural
                                                  > nych substancji to leki i suplementy.

Nie ma czegoś takiego jak medycyna "tradycyjna" i "naturalna" - to wymysł szarlatanów i osób nawiedzonych czy niespełnionych. Każda formalnie poprawna działalność poznawcza staje się nauką (medycyną) i już.

Wiele dziwacznych czy nierealnych pomysłów pochodzi od ludzi, którzy szczerze pragnęliby uczestniczyć w poznawaniu, ale Natura (Stwórca) poskąpiła im (poskąpił) zdolności ku temu. Wiele innych to klasyczne hochsztaplerstwo. Wiele adoracji uzyskują takie pomysły od ludzi, pozbawionych po prostu zdolności merytorycznej oceny tego, na co napotkali.
                                      • sumire Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:03
                                        gyubal_wahazar napisał:

> Dlaczego dożywali więc trzydziestki czy dwudziestki, jeśli nie było szczepionek?

O wow, tak długo żyli? Aż do trzydziestki czy dwudziestki? Nie no, super, każdy by tak chciał. Po co w sumie dłużej. Człowiek załatwi najważniejsze sprawy i można spadać z tego padołu.
                                        • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:04
                                          Odpowiedziałaś na zadane samej sobie pytanie, bo moje cię przerosło. Nie frasuj się, może kiedyś zdołasz
                                  • iwles Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 11:58

A jak wytlumaczysz fakt, ze przez te tysiace lat, w wyniku epidemii na choroby, ktorych teraz juz nie ma, dzieki szczepionkom, umarły setki milionow ludzi?
                                    • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:06
                                      Bardzo prosto: kiedyś nie było szczepionek, więc dzięki nim nie umarły setki milionów ludzi
                                    • nangaparbat3 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:11
                                      OT - mniej tu siedzę - co to za cudak?
                                      • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:18
                                        Który ? Bo ja jeszcze mniej tu siedzę
                                        • nangaparbat3 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:51
                                          Ten co udaje że czytał Witkacego.
                                          • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:57
                                            Ta co udaje że słyszała o Himalajach
                                      • sumire Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:19
                                        Od czasu do czasu się tu pojawia i uprawia swoją antyszczepionkową kampanię, zwykle okraszając swoje wypociny docinkami, które w jego przekonaniu byłyby dla forumek obraźliwe. Potem przychodzi jego mama i wyłącza mu internet.
                                        • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:22
                                          Haniebnie mnie niedoszacowałaś, przemilaczając że jestem również naziolem, kucem i faszolem, a w wolnych chwilach rozjuszam miejscowe towarzyszki puszczając im międzynarodówkę smile
                                          • iwles Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:26

A to juz efekt uboczny.
                                  • nangaparbat3 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:07
                                    Nie żyli. Szacuje się, że w XIX wieku żeby odchować dwoje dzieci, trzeba było urodzić sześcioro.
                                    • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:13
                                      A dzięki szczepionkom 2/3 dzieci przestało umierać ? Jeśli to taki eliksir życia, dlaczego się więc nie szczepić codziennie ? A może ty się szczepisz ?
                                      • iwles Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:15

A po co szczepic sie codziennie?
                                        Serio masz az tak nikłe pojecie o szczepionkach?
                                        • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:19
                                          Serio w telewizji śniadaniowej aż tak spadł poziom ?
                    • piesiedwa Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 12:48
                      Kurcze, piszesz ze chxesz zobaczyc jak innemu czlowiekowi umiera rodzina? I piszesz to publicznie. Ja uwazam, ze kazdy ma miec prawo wyboru . Jezeli mnie maja zmusic do szczepien na grype to domagam sie steryluzacji glupich ludzi. Wtedy zniknie problem czy zmuszac do czegos czy nie. Ludzie glupi i ograniczeni widza tylko zero jedynkowo, sa zamknieci umyslowo. Ograniczeni. Prawda?
                      • sumire Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 12:55
                        Owszem, piszę to publicznie. Brak obowiązkowych szczepień w praktyce oznacza większą śmiertelność, więc nie rozumiem, co cię gorszy. Przecież dokładnie to postulujecie.
                        • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 15:52
                          Lubisz oglądać tylko śmierć czyichś rodzin, czy śmierć własnej też by cię rajcowała ?
                          Od jakiegoś już czasu czułem, że ci zdrowo bije, ale nie wiedziałem, że aż tak
                          • sumire Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 16:21
                            Ojej, ojej, ale co to za oburzenie incelka?
                            Szczepionki dotyczą chorób zakaźnych i śmiertelnych. Skoro antyszczepy nie chcą szczepionek, to oczywiste, że śmiertelność mają w dudzie. Również swoich bliskich. Dlatego myślę, że nie miałbyś żadnego problemu z obserwowaniem, jak twój niezaszczepiony dzieciak przekręca się na chorobę, na którą istnieje szczepionka, tylko durny rodzic nie pozwolił mu jej podać.
                            • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 18:25
                              > Dlatego myślę

Ten rodzaj poczucia humoru cenię najwyżej
                      • kub-ma Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 13:20
                        piesiedwa napisał(a):

> Ja uwazam, ze kazdy ma miec prawo wyboru .

Ale tutaj bierzemy pod uwagę dzieci. A to już jest bardzo duży kaliber dyskusji. I tutaj wybór czy jego brak jest sprawą drugorzędną. Tutaj chodzi o zdrowie i życie dzieci i na ten temat powinni wypowiadać się eksperci.
                        • piesiedwa Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 17:23
                          Nie jestem przeciwnikiem szczepien. Jestem za wolnoscia wyboru. Nie zaszczepie dziecka czyms co nie ma potwierdzonej skutecznosci, za to ma potwierdzone wiele efektow ubocznych. To jak ruletka. Tezec po skaleczeniu? Tak. Szczepienie na ospe? Wtf
                          Piszesz o ekspertach- zawsze trzeba przesledzic przeplyw pieniadza aby ocenic dana osobe. Na poziomie lekarzy obok mnie to albo sa po prostu wyuczonymi ludzmi jak nauczyciel , bez pasji bez checi szukania czy badania lub jak moj wlasny , uwaza jak ja. Rozumiem ze osoby ktore nie chca czy nie moga spojrzec szerzej na temat beda rzucac sloganami: antyszczep czy teoria spiskowa bo wlasnie to slogany dla prostych ludzi. Swiat jest duzy, roznorodny. Warto poszerzac wiedze, myslec indywidualnie.
                          • tanebo001 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 17:49
                            A umiesz czytać sprawozdania finansowe firm farmaceutycznych? Nie? To dlaczego wierzysz jakimś trollom w necie a nie wierzysz specjalistom?
                            • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 18:28
                              No to oświeć mnie proszę co wyczytałeś i z którego ze sprawozdań finansowych której z firm farmaceutycznych, co umocniło cię w wierze w specjalistów.

Tylko podaj proszę tytuł pozycji, kwotę, P/L, B/S czy CF ew analitykę jeśli nią dysponujesz
                          • lauren6 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 18:25
                            Wypchaj się ze swoją wolnością wyboru. Twój wybór oznacza, że czyjeś dziecko, które nie może być zaszczepione ze względów zdrowotnych, może umrzeć np na odrę, bo odporność populacyjna nam spada. Egoizm, obrzydliwe wdupiemanie.
                            • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 18:29
                              Nie lękaj się. Nie ma czegoś takiego jak odporność populacyjna. I nigdy nie było.
                              Może 'populacyjna' pomyliło ci się z 'owulacyjna' ?
                              • iwles Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 18:44

Kumpel od witaminki c tak twierdzi, a ty powtarzasz?
                                • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 18:45
                                  A reszta rodziny zdrowa ?
                                  • iwles Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 18:55

Badamy sie, chodzimy do lekarzy, na chwile obecna zdrowi. Gdyby cos zaczęło dolegać, badania wykryją i w razie czego bedzie mozna sie leczyc.

W przeciwienstwie do ciebie. Nieświadomosc nie jest tożsama z byciem zdrowym. Jako czlowiek posiadający chociazby zalążek mózgu, chyba o tym wiesz?
                                    • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 18:59
                                      > Badamy sie, chodzimy do lekarzy, na chwile obecna zdrowi

Ukoiłaś moje lęki, nie wiem jak ci dziękować. A gdybyś jeszcze dorzuciła, że nie przegapiacie żadnej szczepionki, pławiłbym się w ekstazie
                                      • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 19:12
                                        My nie przegapiamy. Oprócz tej na grypę.
                                        • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 20:24
                                          No to i was muszę śpieszyć się kochać wink
                                      • iwles Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 20:58
                                        gyubal_wahazar napisał:

> A gdybyś jeszcze dorzuciła, że ni
                                        > e przegapiacie żadnej szczepionki, pławiłbym się w ekstazie
                                        >

Sorry, ale twoja ekstaza to nie moja sprawa.
                                        • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 22:34
                                          Nie gniewam sie
            • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:38
              Nie, nie wchodzę. Generalnie unikam wątków politycznych. Ale jak widzę bzdurę, to reaguje.
              • mdro Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:44
                Taaa, nie wchodzisz po raz kolejny big_grin. Odmówiłaś sprawdzenia źródła, więc bzdury to chyba ktoś inny tutaj wypisuje, prawda?
              • araceli Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:53
                annajustyna napisała:

> Nie, nie wchodzę. Generalnie unikam wątków politycznych. Ale jak widzę bzdurę,
                > to reaguje.

Bicz piliz. Nie pal głupa bo już wiele osób w wielu wątkach ci to wytyka.
                • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 09:01
                  Pewnie w tych, których nie czytam.
                  • araceli Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 09:52
                    annajustyna napisała:
                    > Pewnie w tych, których nie czytam.

Piszesz w wątkach (co ci ludzie wytykają) ale ich nie czytasz. Taaaa...
                    • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 13:44
                      Tak, nie czytam. Czasem sam tytul wystarczy by... Ale ze ty masz obsesje na moim punkcie, to juz inna kwestia.
                  • bywalczyni.hosteli Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 09:56
                    Klamczuszek z ciebie, nie dziwne ze tak kochasz dude
                    • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 13:43
                      Nie kocham Dudy i nie pisze w wielu watkach, bo nie do takiej kultury politycznej jestem nawykla.
          • kura17 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:50
            > Screen był z TVN, akurat tam nawet piszą o tym, że miał co innego na myśli

naprawde?

https://pbs.twimg.com/media/EcTYlpOXgAEQTV-?format=jpg&name=900x900
          • araceli Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:52
            annajustyna napisała:
            > A co mnie to w sumie obchodzi?

Tak bardzo cię nie obchodzi, że zawsze musisz biec bronić Dudusia big_grin

---
            Emigrancka troska o ojczyznę:
            araceli: Ty możesz sobie spalić Polskę - co Ci szkodzi! Ja tu mieszkam.
            black_halo: Na zlosc tobie spale.
        • ichi51e Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:07
          Ja alyszalam jak on to mowi i na mnie zrobil wrazenie osoby ostroznie podchodzacej do szczepien - taki typowy czlowiek co to go zaszczepili jak byl dzieckiem, sam sie igly boi nie doszczepia sie bo po co chorobe nalezy wygrzac w lozku itd.
          Mowil jakby byl przeciw szczepieom ale na mysli mial te „dodatkowe” nie te wazne! Co samo w sobie jest kuriozalne ale pokazuje myslenie Dudy - no tak przeciew pedofilom oczywoscie ale rodzina to rodzina! Za szczepieniami oczywiscie ale na grype to bezsensu...
          • dramatika Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:20
            ichi51e napisała:

> Ja alyszalam jak on to mowi i na mnie zrobil wrazenie osoby ostroznie podchodza
            > cej do szczepien

Ale przecież osoba "ostrożnie podchodząca do szczepień" to parszywy eufemizm antyszczepa i szura.
            • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 18:31
              O incelu, naziolu i faszolu byłabyś zapomniała wink
          • semihora Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:30
            A ja słyszałam jak to mówi i na mnie zrobił bardzo złe wrażenie antyszczepa.
          • nangaparbat3 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 09:15
            Też słyszałam, jak to mówił, na żywca, bo skakałam między jedną "debatą" a drugą, i się załapałam. I zamarłam - bo jakim prawem, na jakiej podstawie on się teraz wypowiada = tak kategorycznie - co do obowiązkowości lub nie szczepienia przeciw COVIDOwi?
          • cosmetic.wipes Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 09:08
            "Absolutnie nie jestem zwolennikiem jakichkolwiek szczepień obowiązkowych."
      • anorektycznazdzira Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 07:49
        Nie: on mówił dokładnie to, że jest przeciwko szczepieniom obowiązkowym. Tylko jak zobaczył odzew i krytykę tej głupkowatej wypowiedzi, to zaczął MANIPULOWAĆ pisząc coś w deseń "proszę nie manipulować, ja miałem na myśli co innego".
        Żenada.
      • semihora Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:27
        Tak, TVPiS zmanipulowała jego wypowiedź big_grin Ta TVPiS, która zorganizowała mu debatę, przywiozła klakierów, przygotowała pytania i wyświetlała odpowiedzi na teleprompterze. Taaaa...
      • iwles Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 09:23
        annajustyna napisała:

> Nieprawda. On mówił tylko o szczepieniu przeciwko grypie i koronawirusie.

Nieprawda. Byc moze mial to na myśli, ale powiedzial coś innego.
        Straszne, ze nawet na ustawce nie potrafi precyzyjnie odpowiedziec na znane wczesniej zagadnienie.
        Albo jak zwykle- powiedzial, co mu slina na jezyk przyniosla, zadzialala chec przypodobania sie antyszczepom, ale ze wyszlo to, co wyszlo, i ludzie od PR stwierdzili, ze to błąd, odwraca teraz kota ogonem.
        • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 08:53
          Akurat co ślina, to ja bardziej u przeczące u samemu sobie kontrkandydata słyszę. Do tego ten falcet. Brr.
          • cosmetic.wipes Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 09:10
            Co to jest falcet?
            To coś takiego jak szczepionka na szkarlatyne?
            • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 09:21
              Zbyt wysoka barwa głosu u mężczyzny.
              • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 09:24
                FalSet
              • sumire Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 10:03
                To są wybory prezydenckie, nie konkurs na ulubionego prezentera radiowego.
                • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 10:05
                  Haha, masz rację w sumie.
      • kub-ma Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 09:23
        "Prezydent w kampanii mówi przez wiele godzin dziennie. Z tej masy zdań da się wyrwać z kontekstu jakieś jedno zdanie, które może znaczyć co innego, niż mówca chciałby, żeby znaczyło - przekonywał w "Rozmowie Piaseckiego" w TVN24 poseł PiS Marcin Horała. Komentował w ten sposób słowa prezydenta Andrzeja Dudy, który powiedział w poniedziałek, że "nie jest zwolennikiem jakichkolwiek szczepień obowiązkowych".

tvn24.pl/wybory-prezydenckie-2020/andrzej-duda-o-szczepieniach-marcin-horala-komentuje-wybory-2020-4630730

I tu się zgadzam. Rzeczywiście czasami można coś powiedzieć nie do końca w sposób jasny i przejrzysty.
        Ale to przywołane wyjaśnienie Andrzeja Dudy pt. Stop manipulacji, według mnie, nie jest również opowiedzeniem się za obowiązkowymi szczepieniami dla dzieci
      • bywalczyni.hosteli Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 09:44
        Fajny ten twój idol annajustyna, i pedofilom pomoże, i antyszczepom oczko puści, tylko ciągle jak na zlosc przekrecaja jego słowa.
        "Nie jestem zwolennikiem obowiązkowych szczepień"

• sundace46 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:24
          bywalczyni.hosteli napisała:

> Fajny ten twój idol annajustyna, i pedofilom pomoże, i antyszczepom oczko puści

Ludzki pan big_grin
        • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 08:27
          To nie jest mój idol. Moim idolem jest Markus Söder.
      • livia.kalina Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:57
        A ciekawe jaka jest jego opinia o szczepieniach na odrę? Co jakiś czas wybuchają w Europie jej ogniska, jest śmiertelna a antyszczepy wymyśliły, że powoduje autyzm. I co biedny Duda ma teraz na jej temat twierdzić?
        • sundace46 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 12:02
          livia.kalina napisała:

> A ciekawe jaka jest jego opinia o szczepieniach na odrę? Co jakiś czas wybuchaj
          > ą w Europie jej ogniska, jest śmiertelna a antyszczepy wymyśliły, że powoduje a
          > utyzm. I co biedny Duda ma teraz na jej temat twierdzić?
          >
          Czekaj, jeszcze mu na prompterze nie napisali co ma twierdzić. Żal bierze, że on jest prezydentem. Zdeprecjonował ten urząd całkowicie.
        • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 08:28
          Przecież napisał, że na inne choroby to co innego, czyli jest za szczepieniem?
          • kura17 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 08:34
            > Przecież napisał, że na inne choroby to co innego, czyli jest za szczepieniem?

napisal, ze to "inna rozmowa", nigdzie nie przyznal, ze jest "za szczepieniami".
            to jest glowa panstwa, wystepujaca/piszaca publicznie, powinien umiec jasno i konkretnie sie wyslawiac i mowic to, co ma na mysli.
            • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 08:52
              To jest inna rozmowa świadczy, że poglądy co do są inne. Klarowna wypowiedź.
              • kura17 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 08:56
                annajustyna napisała:

> To jest inna rozmowa świadczy, że poglądy co do są inne. Klarowna wypowiedź.

nie, dla mnie nie jest. "inna" to inna, nie ma napisane JAKA konkretnie.
                wystarczy jasno napisac "jestem za obowiazkowymi szczepieniami dzieci, takimi jak teraz".
                jednak to zniwelowaloby wczesniej puszczone oczko do antyszczepow, nieprawdaz?
                • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 09:20
                  E tam, on się zagalopował, wątpię, by w ogóle o antyszczepach myślał. Wiesz, antyszczepy dla ultrakatolika to taka trochę sekta.
                  • kura17 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 09:44
                    annajustyna napisała:

> E tam, on się zagalopował, wątpię, by w ogóle o antyszczepach myślał.

jesli sie zagalopowal, to powinien to przyznac ("powiedzialem za szybko" lub cos podobnego) i sprostowac bardzo jasno, a nie pisac "STOP MANIPULACJI!" - nikt jego wypowiedzia nie manipulowal!!
                    to jest aroganckie zachowanie - zwalanie wlasnej pomylki (agresywnie) na innych.
                    • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 09:48
                      Ja myślę, że on po prostu nie ma w sumie pojęcia o szczepieniach, a jego gabinet źle odrobił zadanie domowe. I stąd ta wtopa i "rewelacje" o szczepionce na szkarlatynę...
            • kub-ma Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 09:15
              Dla mnie też "inna rozmowa" nie oznacza "jestem za obowiązkowymi szczepieniami". Bardziej "podyskutujmy".
              • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 09:18
                Ale inaczej, czyli w innym kierunku... Ja to tak rozumiem. A w ogóle to się zaplątał, jak ta lala.
                • kub-ma Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 10:06
                  annajustyna napisała:

> Ale inaczej, czyli w innym kierunku... Ja to tak rozumiem. A w ogóle to się zap
                  > lątał, jak ta lala.

Ale dlaczego brnie w to dalej? Można przecież przystanąć przy pytającym go dziennikarzu, uśmiechnąć się i powiedzieć, że zmęczenie wzięło górę, ale chciałby jasno określić, że ...
                  • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 10:30
                    Można. Widocznie on tak nie umie...
    • solejrolia Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 07:36
      Tak, monolog dudy wyuczonych formułek (w dodatku czytanie z promptera big_grin),
      to wszystko już właściwie było, poza... opinią, że jest przeciwko obowiązkowym szczepieniom!
      No cudnie!
      po prostu cudnie!
      nie ma to jak stanąć w jednym rzędzie z antyszczepionkowcami i fanatykami Zięby

#dudaantyszczepionkowiec
      #wyPAD
      #obrońcapedofili
      • 1unia4 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:07
        "(w dodatku czytanie z promptera"

Od kiedy to tutaj komukolwiek przeszkadza czytanie z tego ustrojstwa?
        Od kiedy tutaj są zwolennicy OBOWIĄZKOWYCH szczepień na koronawirusa?Przecież to byłby zamach na wolność i samostanowienie!
        • matacznik Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:35
          1unia4 napisał(a):

> "(w dodatku czytanie z promptera"
          >
          > Od kiedy to tutaj komukolwiek przeszkadza czytanie z tego ustrojstwa?
          >
          Tak ogólnie to nikomu.
          Ale jak się chce udawać, że potrafi się odpowiadać na gorąco na pytania ludu, to lepiej jak pytania zadają osoby, które nie są łatwymi do namierzenia kandydatami z list PiS w wyborach, a odpowiedzi nie są wyświetlane na prompterze.
        • sumire Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 09:49
          Czytanie z promptera podczas DEBATY oznacza, że odpowiedzi na pytania zostały wcześniej przygotowane. Więc nie, prompter nie przeszkadza przy okazji przemówień, orędzi, tego typu spraw. W przypadku debaty, będącej zasadniczo wywiadem, i to jeszcze z ludem, jest to nieszczere i żałosne.
          • sundace46 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:23
            sumire napisała:

> W przypadku debaty, będącej zasadniczo wywiadem, i
            > to jeszcze z ludem, jest to nieszczere i żałosne.

Całe 5 lat z Dudą takie jest, żałosne.
        • hanusinamama Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 09:57
          Ależ my mu nie bronimy czytać z promptera...z kartki nie moze bo by nie czytał tylko za podpisywanie sie zabrał.
          • cruella_demon Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 20:41
            hanusinamama napisała:

> Ależ my mu nie bronimy czytać z promptera...z kartki nie moze bo by nie czytał
            > tylko za podpisywanie sie zabrał.
            >

Oplułam się big_grin
            • hanusinamama Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 23:56
              na zdrowie smile
      • semihora Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:32
        >>>#dudaantyszczepionkowiec
        #wyPAD
        #obrońcapedofili<<<

Z takich wymownych tagów widziałam jeszcze: PADofilia wink
    • anorektycznazdzira Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 07:51
      Na następnym spotkaniu wyborczym tytani intelektu ze sztabu doradzą mu gustowną czapeczkę z cynfolii i obietnicę, że będzie ustawa zakazująca używania w Polsce technologii 5G. Poczekajcie.
      • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:06
        Pod zakazem 5G podpisałbym się obiema rękami
        • anorektycznazdzira Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 12:01
          Jeszcze czapka.
          • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 12:40
            W czapkę chcesz 5G nałapać ? Naucz mnie, pls
    • piesiedwa Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:04
      O kurcze, zgadzam sie
    • forumologin Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:18
      pasuje do mojej wizji typowego pisowca (na podstawie tych ktorych znam osobiscie): niepracujacy, antyszczepionkowy, roszczeniowy, agresywny katolik.
      • niemaznaczenia Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:33
        Nie ma czegoś takiego jak "typowy pisowiec"

Swoją drogą, pisowiec raczej nie jest antyszczepionkowy. To bardziej pasuje wyborcom "wolnościowym" Konfederacji, a także rozmaitym egzotykom spod znaku eko, wege i rozmaitych kultów new age.
      • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:36
        No to widać, że nie masz w ogóle pojęcia, czym jest typowa prawica 😂😂😂
        • mdro Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:47
          No widać, że nie masz w ogóle pojęcia, co to PiS... (i ile ma wspólnego z "typową prawicą" w zachodnioeuropejskim tradycyjnym rozumieniu).

Tobie się wydaje, że PiS to takie polskie CSU? Masz rację, wydaje ci się.
          • olena.s Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:52
            Istotnie, zdecydowanie mocno jej się wydaje.
          • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 09:03
            Wiesz o Ty wiesz o CSU...
        • m_incubo Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 09:50
          Jakie ty masz pojęcie, to już nie tylko w tym wątku pokazałaś.
          • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 17:34
            Hmm... 😂😂😂
        • lauren6 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:38
          Akurat preferencje wyborcze Polaków zostały dobrze przebadane.

Na PIS głosują głównie emeryci i bezrobotni mieszkańcy wsi bez wykształcenia. Osoby wykształcone, pracujące w pierwszej turze wyborów głosowały na innych kandydatów.
        • anorektycznazdzira Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 18:18
          " nie masz w ogóle pojęcia, czym jest typowa prawica "
          akurat w Polsce typowa prawica w wersji PIS jest to rasowa bolszewia, agresywnie atakująca biznes i dążąca do jego nacjonalizacji, nienawidząca każdego kto się wyróżnia czy to z racji działalności artystycznej czy eksperckiej, degradująca wykształcenie i przedsiębiorczość.
          To, że mówią o sobie "prawica" dowodzi tylko tego, że nadal nie odróżniają prawej rączki od lewej rączki.
          • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 16:15
            Ja akurat to widzę w polskiej opozycji (oprócz bolszewii, cokolwiek to jest, Polska opozycja to raczej liberalizm w krzywym zwierciadle) , natomiast PIS jak na mój gust za mocno tkwi w podniosłej retoryce XIX-wiecznej. A czasy Traugutta jakiś czas już minęły.
    • chococaffe Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 08:55
      Definiuje i doprecyzowuje swój elektorat - coraz trudniej udawać, że wszystko jedno kto rządzi, że peło ośmiorniczki itd.

• chococaffe Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 09:07
      Na marginesie - na tym forum była dyskusja jak to obowiązkowo będą szczepić, niemal w kaftanach na siłę, nieprzebadaną szczepionką - wszystko pisane przez teoretycznie inteligentne forumki. Państwo bada jakie jest zapotrzebowanie społeczne big_grin
    • sumire Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 10:00
      Łasi się do świrów z Konfy, ot co. Pewnie przed niedzielą jeszcze coś powie o broni i złej Unii.
      • piesiedwa Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 10:07
        A serio jestes za obowiazkowymi szczepieniami na grype czy covid? Jak tak mozna to ja chce przymusowej sterylizacji glupich ludzi i tych nieudolnych zyciowo. Kar smierci. Przymusowego przyjmowania tylko zdrowego jedzenia i pod kara smierci- przymusowego uprawiania sportu i....tak mozna pisac i pisac
        • lauren6 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:35
          Jakie szczepienia na covid? Pokaż nam szczepionkę.
          • piesiedwa Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 12:50
            a jak pokaze to.....? Jak to ma sie do obowiazkowosci? Widze ze zmieniasz temat.
            • malia Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 17:37
              On mówił że NIE JEST ZWOLENNIKIEM JAKICHKOLWIEK SZCZEPIEŃ, więc rozważania na temat grypy i covidu są po nic
              • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 19:14
                Dlatego swój lapsus dowyjaśnił. Inna sprawa, że taki lapsus polityka może dużo kosztować.
                • cosmetic.wipes Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 17:36
                  Tia, lapsus.
                  Zamiast powiedzieć do żony "kochanie, podaj mi sól" wymsknęło mu się "stara k...wo, zmarnowałaś mi życie"
                  • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 17:57
                    To już bardzo wulgarna, wręcz prostacka, nadinterpretacja.
                    • cosmetic.wipes Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 18:25
                      Taki kawał był, sierotko 😂
    • olena.s Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 10:03
      Tak powiedział, bo ma mocno ograniczone zwoje i do szurów się po ich głosy zwracał.
    • lucyjkama Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 10:13
      To która ematka siebie i swoje dzieci zaszczepi na covid??? Ja nie jestem antyszczepem ale tym razem nie zaszczepię.
      • piesiedwa Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 10:16
        Oczywiscie ze nie zaszczepie. A nie jestem ekstremistka. Stad mnie dziwi zdziwienie ze chce wolnosci wyboru.
      • iwles Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 10:19

Ale ty odnosisz sie do tego, co Duda powiedzial? Czy co napisal? Bo to dwie, zupelnie rozne, kwestie.
        • hanusinamama Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 13:01
          Dokładnie, mówił ze nie jest za szczepieniami obowiązkowymi. Kazdy powinien wybrać czy chce czy nie...a dopiero potem zaczał sie wykrecać i zmieniać treśc wypowiedzi.
      • sumire Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:06
        Ale jakie ma to znaczenie w kontekście zdania "nie jestem zwolennikiem jakichkolwiek szczepień"?...
      • kub-ma Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:20
        To, że szczepionka na covid nie powinna być obowiązkowa (tak jak na grypę) to chyba jest oczywiste dla wszystkich. Natomiast dyskusja toczy się wokół szczepień obecnie obowiązkowych.
        • piesiedwa Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:23
          A jakby wszystko bylo dobrowolne to co byloby zle? Niech zadziala selekcja naturalna. Wiekszosc ma ugruntowane zdanie . Obowiazkowosc idzie obejsc. Tak jak zakaz aborcji itd. Dajmy ludziom zyc.
          • sumire Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:27
            Masz rację. Na przykład dobrowolnie przestrzegajmy przepisów drogowych. Będzie dużo fajniej.
          • kub-ma Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:34
            Selekcja naturalna w XXI wieku?
        • lauren6 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:34
          Wzrusza mnie, że tematem tej kampanii jest szczepionka na covid, której nie ma i jeszcze bardzo długo nie będzie. A jak się w końcu pojawi to pewnie po pandemii i większość społeczeństwa już dawno będzie miało covida przechorowanego.

Prawactwo w tej kampanii odlatuje.
        • anorektycznazdzira Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 18:26
          Nie powinna O ILE będziemy mieli sytuację jak obecnie:
          ludzie są w pracy a dzieci (mogłyby podobno) być w szkole, biznesy działają, knajpy sprzedają a gospodarka się turla.
          Jeśli jesienią znowu wszystko rypnie, z domu nie będzie wolno wyjść nawet do pustego lasu a jedyny biznes jaki będzie mógł działać to sprzedaż maseczek na allegro i pogotowie ratunkowe, tp jak najbardziej powinna być obowiązkowa. Nie ma takiej qr*a opcji, że zrujnujemy gospodarkę kolejnymi miesiącami zamykania wszystkich i wszystkiego, a szczepionkę każdy świr będzie sobie mógł nie chcieć.
          Oczywiście ewentualnie może wtedy być wersja, że na ulicy policja sprawdza nie maseczki i kwit że jedziesz do pracy, tylko świadectwo szczepienia. Podobnie przed wejściem do zakładu pracy, szkoły, przy przyjęciu do szpitala na planowe zabiegi, itd, itp, itd.
          • piesiedwa Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 20:11
            ale Ty wiesz, ze wiekszosc swiata wie ze reakcja byla mocno przesadzona? Jeszcze nie? To tylko rodzaj wirusa jak grypa....lezy trup na ulicy? Omg
        • madami Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 09:27
          Ja mam wrażenie, że spora część dyskusji toczy się wokół szczepionki na grypę - że w Polsce niska wyszczepialność, że skandal, że ludzie durni. Co tydzień widzę jakiś artykuł w prasie na ten temat, to wypowie się socjolog to epidemiolog i temat tej szczepionki zaczyna wyskakiwać z każdej lodówki
      • paszczakowna1 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 17:52
        Nie wiesz, kiedy szczepionka będzie i czy w ogóle, jaka będzie wtedy sytuacja epidemiczna, nie wiesz, jaka będzie skuteczność szczepionki i jakie skutki uboczne, ale już wiesz, że nie zaszczepisz.
      • madami Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 09:25
        Oczywiście, że nie zaszczepię wink
        jestem za obowiązkowym kalendarzem w obecnej formie
        jestem stanowczo przeciwko obowiązkowemu szczepieniu na grypę - niech będzie dobrowolne
        jestem przeciwko obowiązkowemu szczepieniu na koronawirusa

nie głosuję na Dudę wink
    • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:03
      Przypadkowo w końcu powiedział coś sensownego. Ciekawe, kto mu to napisał
      • piesiedwa Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:04
        😀 dobre podsumowanie
        • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:10
          Dzięki. Fajnie się czyta bzdety szczepów. Jakby co, za darmo odpalę im wszystkie swoje szczepionki. Będą się mogli szczepić co kwadrans. Powinni chyba być wniebowzięci, jak myślisz ?
          • piesiedwa Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:16
            Sadze, ze to swietny pomysl. Wtedy polowa by sie przestraszylasmile (to podejrzane ze az tyle za darmo daja) i by moze zaczeli myslec? Ludzie jak te baranki za tlumem ida. Ehhh
            • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:37
              Mainstreamowe, lewackie owieczki zrobią wszystko co im telewizory każą.

A tak między nami, to z całego serca popieram szczepów, bo dzięki ich wysiłkom, tylko kwestia czasu kiedy ich odsetek stanie się niezauważalny, zaś średnie IQ na Ziemi niebotycznie wzrośnie.

Ciekawe, czy choć wtedy się połapią, dlaczego. Choć lękam się, że jeśli tam telewizora nie będzie, to może być im ciężko wink
              • dramatika Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:50
                gyubal_wahazar napisał:

> Mainstreamowe, lewackie owieczki zrobią wszystko co im telewizory każą.

Współczesne doły społeczne. O tyle szkodliwe, że uważają się za elytę tongue_out

• gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:55
                  To całe myślenie to cholernie przereklamowane jest. Dobrze, że dzięki braciom starszym i mądrzejszym z naczelnego sanhedrynu, można z tefałena czy tefałpy się dowiedzieć jak trzeba myśleć. Dzięki temu, więcej zostaje czasu na seriale
                • kura17 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 12:27
                  czekaj czekaj, a to przypadkiem nie Ty namietnie wklejasz linki do wypowiedzi "autorytetow" - o (nie)ociepleniu klimatu, genetyce, "czy czlowiek zaczyna sie od poczecia"???
                  LOL czyli klasyka - Twoj autorytet jest lepszy niz moj ...
                  ... bo oczywiscie tylko Ty myslisz obiektywnie i niezaleznie ... LOL
                  • dramatika Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 14:04
                    kura17 napisała:

> czekaj czekaj, a to przypadkiem nie Ty namietnie wklejasz linki do wypowiedzi "
                    > autorytetow"

Sama przecież pisałaś, że to żadne autorytety, wszystko się więc zgadza.
                    • kura17 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 14:29
                      > Sama przecież pisałaś, że to żadne autorytety, wszystko się więc zgadza.

czyli dla Ciebie to NIE byly autorytety, gdy wklejalas do nich linki, zeby poprzec swoje zdanie?
                      to po co to robilas?

PS pisalam tylko o jednym z tych linkow (genetyku).
                      • dramatika Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 17:37
                        kura17 napisała:

> > Sama przecież pisałaś, że to żadne autorytety, wszystko się więc zgadza.
                        >
                        > czyli dla Ciebie to NIE byly autorytety, gdy wklejalas do nich linki, zeby popr
                        > zec swoje zdanie?
                        > to po co to robilas?

To oczywiste - bo do tych, którzy nie potrafią sami myśleć, może dotrzeć tylko argument z autorytetu. Niemniej i tak nie dociera, jeśli nie jest mainstreamowo - lewicowy.

• kura17 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 22:44
                          > To oczywiste - bo do tych, którzy nie potrafią sami myśleć, może dotrzeć tylko
                          > argument z autorytetu.

LOL
                          musisz sie, nasza jedyna myslaca, troche lepiej postarac, bo tych Twoich ekspertow nawet lewaczki, ktore nie potrafia myslec, demaskuja ...

> Niemniej i tak nie dociera, jeśli nie jest mainstreamowo - lewicowy.

jaki ekspert, takie docieranie ...
                          • dramatika Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 23:01
                            kura17 napisała:

> musisz sie, nasza jedyna myslaca, troche lepiej postarac, bo tych Twoich eksper
                            > tow nawet lewaczki, ktore nie potrafia myslec, demaskuja ...

Tak, zdemaskowały biednego profesora, że jest profesorem genetyki molekularnej, a nie takim, którego by akceptowały. A jakby był genetykiem od ludzi, to by im przeszkadzało, że publikował w "Znaku", albo że mu śmierdzi spod pach. Nie jest lewakiem - do odstrzału tongue_out
                            • kura17 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 23:48
                              STOP MANIPULACJI!! (cytuje PADa!)
                              zdemaskowabe zostalo, kto jest autorytetem profesora genetyki - facet bez ednej publikacji naukowej w temacie, ktorego o manipulacje oraz zwyczajne niezrozumienie tekstow naukowych "pomawia" cale srodowisko - zapewne lewackie! i ktory nalezy do organizacji "naprawiajacej" gejow ...

jak wspomnialam, kazdy sam wybiera ekspertow, ktorych cytuje ...
                              • dramatika Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 00:13
                                kura17 napisała:

> facet bez ednej
                                > publikacji naukowej w temacie, ktorego o manipulacje oraz zwyczajne niezrozumi
                                > enie tekstow naukowych "pomawia" cale srodowisko - zapewne lewackie!

No jak "rationalwiki" tak pisze, to musimy wierzyć, że pół planety zaprotestowało przeciwko jakiejś analizie badań naukowychtongue_out
                                I tłumaczyłam ci już, że owszem, "środowisko" musi protestować, że wyciąga się z ich badań wnioski, jakoby gejostwem mozna było się "zarazić" - jakby nie zaprotestowali, to mogliby się pożegnać z grancikami na badania tongue_out

• livia.kalina Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 00:30
                                  Cieszymy się tu wszyscy, że panienka po maturze nas tu wszystkich dokształca w temacie rzetelności badań naukowych. Masz okazję, zupełnie za darmo, nauczyć się czegoś od kogoś mądrzejszego i nie chcesz. Doprawdy, pretensje czemu jesteś taka głupia, możesz mieć wyłącznie do siebie.
                                  • dramatika Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 01:16
                                    livia.kalina napisała:

> Cieszymy się tu wszyscy, że panienka po maturze nas tu wszystkich dokształca w
                                    > temacie rzetelności badań naukowych.

Nie trzeba doktoratu aby ocenić, które zdanie jest więcej warte - tajemnicznych edytorów "rationalwiki" oraz sfajdanych w majty naukowców, czy profesora genetyki, autora notatki, której nie musiał pisać, ale za którą tęczowe lewaki mogą donieść na niego do jakiejś komisji etyki czy innego komisarza od myślozbrodni.

• iwles Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 01:34
                                      dramatika napisała:
                                      >
                                      > Nie trzeba doktoratu aby ocenić, które zdanie jest więcej warte.

Tak dramatisiu, my doskonale wiemy, jakimi autorytetami "naukowymi" sie podpierasz, w jakie badania "naukowe" wierzysz oraz w jakie metody "leczenia". Niejednokrotnie nam tutaj na forum udowadnialas 😃😃😃
                                    • kura17 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 08:17
                                      > Nie trzeba doktoratu aby ocenić, które zdanie jest więcej warte -[...]
                                      > sfajdanych w majty naukowców, czy profesora genetyki

a to nie rozumiem po co w ogole uzywac badan tych fajdajacych w majty naukowcow???
                                      zaufac ICH badaniom???
                                      jakze to tak???

> autora notatki, której nie musiał pisać, ale za którą tęczowe lewaki mogą
                                      > donieść na niego do jakiejś komisji etyki czy innego komisarza od myślozbrodni

nikt na nikogo nie donosi - po prostu autorzy badan prostuja fakty ze swoich badan, ktore zostaly przeinaczone oraz czasopisma naukowe odmawiaja publikacji geografa na temat genetyki (to nie o profesorze jest, tylko o jego guru, podkresle, zeby znowu niedys nie wyciagnieto, ze "teczowe lewaki nobliwego profesora genetyki nazywaja geografem za myslozbrodnie" lub cos podobnego)
                                • kura17 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 08:07
                                  dramatika napisał(a):

> kura17 napisała:
                                  >
                                  > > facet bez ednej
                                  > > publikacji naukowej w temacie, ktorego o manipulacje oraz zwyczajne niez
                                  > rozumi
                                  > > enie tekstow naukowych "pomawia" cale srodowisko - zapewne lewackie!
                                  >
                                  > No jak "rationalwiki" tak pisze, to musimy wierzyć, że pół planety zaprotestowa
                                  > ło przeciwko jakiejś analizie badań naukowychtongue_out

STOP MANIPULACJI!!
                                  wklejalam cytaty do wypowiedzi autorow tych badan.
                                  to oni protestowali, ze nie zostaly one nawet dobrze powtorzone (10% homoseksualistow .vs. 10% populacji na naprzyklad), a co dopiero zrozumiane i rzetelnie uzyte w "rozumowaniu".

jak genetycy mowia, ze facet nie zrozumial ICH WLASNYCH badan, to oczywiscie nie musimy "wierzyc", bo "rationalwiki" to powtorzyla, ale jak geograf, ktory nigdy nic nie opublikowal z genetyki, sie na jej temat wypowiada, to juz wierzymy, bo jestesmy wolnomyslicielami nie-rationalwiki ...

powtarzam po raz kolejny - kazdy sam wybiera autorytety, ktorym wierzy ...
                                  • dramatika Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 09:40
                                    kura17 napisała:

> jak genetycy mowia, ze facet nie zrozumial ICH WLASNYCH badan, to oczywiscie ni
                                    > e musimy "wierzyc", bo "rationalwiki" to powtorzyla, ale jak geograf, ktory nig
                                    > dy nic nie opublikowal z genetyki, sie na jej temat wypowiada, to juz wierzymy,
                                    > bo jestesmy wolnomyslicielami nie-rationalwiki ...

Nie legitymizuję analiz "geografa" bo jestem "wolnomyślicielką", tylko dlatego, że używam logiki. Bardziej wiarygodny jest dla mnie polski profesor genetyki, który te analizy cytuje w swojej pracy, mimo że może zostać za to wywalony z uczelni, niż kilku naukowców z zachodu, którzy jeśli nie zdementują nieprawomyślnych analiz swoich prac, to zostaną "wymazani" na 100%.
                                    • kura17 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 09:54
                                      > Nie legitymizuję analiz "geografa" bo jestem "wolnomyślicielką", tylko dlatego,
                                      > że używam logiki.

tej samej "logki", ktora wszedzie widzi neomarksistowskich teczowych lewakow?

> Bardziej wiarygodny jest dla mnie polski profesor genetyki, który te analizy
                                      > cytuje w swojej pracy, mimo że może zostać za to wywalony z uczelni,
                                      > niż kilku naukowców z zachodu, którzy jeśli nie zdementują nieprawomyślnych
                                      > analiz swoich prac, to zostaną "wymazani" na 100%.

nie "kilku naukowcow", tylko w zasadzie wszyscy, z najrozniejszych specjalizacji.

ten "wiarygodny profesor" cytuje analizy, w ktorych facet popelnia podstawowe bledy - ZLE przekazuje informacje. na przyklad pisze, ze zjawisko dotyczy ~10% populacji homoseksualistow, gdy wyniki sa dla calej populacji - autor to koryguje, a "autorytet" nie zmienia "zdania" ... lub komentuje publikacje naukowa ZANIM ja przeczyta (sam sie do tego przyznal!).naprawde uwazasz tego goscia za wiarygodnego?

dodatkowo jest rowniez zaangazowany ideologicznie - nalezy do stowarzyszenia "leczacego" homoseksualistow - co w tym "lepszego" od "teczowej lewackiej zarazy"?

powtarzam - kazdy sam wybiera autorytety, ktorym wierzy.
                                    • kura17 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 10:08
                                      > Bardziej wiarygodny jest dla mnie polski profesor genetyki,
                                      > który te analizy cytuje w swojej pracy

kurcze, niechby on (profesor) uczciwie sam przeprowadzil te analizy chociaz, a nie cytowal nierzetelnego "oszoloma" uncertain
                                      • dramatika Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 11:46
                                        kura17 napisała:

> kurcze, niechby on (profesor) uczciwie sam przeprowadzil te analizy chociaz, a
                                        > nie cytowal nierzetelnego "oszoloma" uncertain

No skoro tego "nierzetelnego oszołoma" cytował profesor genetyki, to proponowałabym przynajmniej zweryfikować swoje zdanie na temat tego co jest "nierzetelne" i "oszołomskie".
                                        • kura17 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 11:58
                                          > No skoro tego "nierzetelnego oszołoma" cytował profesor genetyki, to proponował
                                          > abym przynajmniej zweryfikować swoje zdanie na temat tego co jest "nierzetelne"
                                          > i "oszołomskie".

wiele innych profesorow (rowniez genetyki, ale nie tylko) krytykowalo tego nierzetelnego oszołoma - proponowałabym przynajmniej zweryfikować swoje zdanie na temat tego co jest rzetelne i nieoszołomskie.

czy jak mnie zacytuje profesor genetyki, to uznasz, ze jestem rzetelna i nieoszolomska?
                                          (pamietaj, ze nie rozumiem metafor oraz potrojnych zaprzeczen i bardzo prosze o odpowiedz "tak/nie")

prawie nikt inny go nie cytuje, a doslownie nikt (w czasopismach naukowych) go nie publikuje w sprawch genetyki.
                                          nie szkoda Ci czasu na popisy "oratorskie" broniace tego akurat faceta (mowie o autorytecie, nie profesorze)? naprawde na to chcesz poswiecac swoje "wolnomyslicielstwo"? nie lepiej znalezc sobie lepszy autorytet do obrony?

powtorze - kazdy wybiera sobie autorytety, w ktore wierzy.
                                          • dramatika Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 13:10
                                            kura17 napisała:

> nie szkoda Ci czasu na popisy "oratorskie" broniace tego akurat faceta (mowie o
                                            > autorytecie, nie profesorze)? naprawde na to chcesz poswiecac swoje "wolnomysl
                                            > icielstwo"? nie lepiej znalezc sobie lepszy autorytet do obrony?

Owszem, nie jestem mistrzynią haiku, ale spróbuję jak najprościej: równie dobrze mogłabyś komuś za czasów PRL kazać szukać autorytetów naukowych oficjalnie sceptycznych wobec jedynego słusznego marksizmu - leninizmu.
                                            • kura17 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 13:25
                                              > Owszem, nie jestem mistrzynią haiku, ale spróbuję jak najprościej: równie dobrze
                                              > mogłabyś komuś za czasów PRL kazać szukać autorytetów naukowych oficjalnie
                                              > sceptycznych wobec jedynego słusznego marksizmu - leninizmu.

i trzeba koniecznie znalezc "wolnomyslicielski" autorytet w facecie, ktory przeinacza fakty z artykulow naukowych oraz bazuje swoje analizy na publikacjach, ktorych nie przeczytal? naprawde? zacietrzewienie godne lepszej sprawy i lepszego autorytetu.

i przeciez on sam ZADNYCH badan nie robi - opiera sie na istniejacych juz teczowych lewackich publikacjach (tzn tych, ktore cytuje zgodnie z ich zawartoscia)

powtarzam - kazdy wybiera autorytety, ktorym wierzy ...

PS jestem w zasadzie pewna, ze nie przeczytalas zadnej z ksiazek tegoz autrytetu (nie pisze o profesorze), bronisz go tak zajadle wylacznie z powodow ideologicznych, nie majacych z logika i rozmowaniem naukowym nic wspolego.
                                              • olena.s Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 17:03
                                                " trzeba koniecznie znalezc "wolnomyslicielski" autorytet w facecie, ktory przeinacza fakty z artykulow naukowych oraz bazuje swoje analizy na publikacjach, ktorych nie przeczytal?"
                                                Trzeba. Bo gdyby szukała prawdziwych naukowców, którzy dadają, wnioskują i czytają, to okropnie trudno byłoby jej znaleźć kogoś, kto by jej pasował do obrazka (W. Młynarski "Puzzle"smile.
                                                www.youtube.com/watch?v=N1bqdByh4i0
                                        • kura17 Re: Antyszczep Duda... 08.07.20, 12:03
                                          > No skoro tego "nierzetelnego oszołoma" cytował profesor genetyki, to proponował
                                          > abym przynajmniej zweryfikować swoje zdanie na temat tego co jest "nierzetelne"
                                          > i "oszołomskie".

PS dlaczego nie komentujesz faktow, ze te "autorytet" przeinacza dane (nie interpretacje, tylko opublikowane dane) z artykulow naukowych, na ktore sie powoluje (i po wypowiedzi bezposredniej autora nie koryguje) oraz wypowiada sie w swoich "analizach" na temat wynikow naukowych w artykulach, ktorych NIE PRZECZYTAL (sam sie do tego przyznal)?

uwazasz to za rzetelne zachowanie naukowe?
                                          znowu poprosze o odpowiedz tak/nie - z wiadomych powodow moich deficytow intelektualnych.
          • iwles Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 14:20
            gyubal_wahazar napisał:

> Dzięki. Fajnie się czyta bzdety szczepów. Jakby co, za darmo odpalę im wszystki
            > e swoje szczepionki. Będą się mogli szczepić co kwadrans. Powinni chyba być wni
            > ebowzięci, jak myślisz ?

Ile masz lat, ze obowiązuje cie jeszcze kalendarz szczepien obowiazkowych?
            • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 15:14
              A dlaczego pytasz ?
      • triss_merigold6 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:06
        Znachor Zięba?
        • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:11
          Ciepło, ale chwilowo jeno jego zagorzały szalikowiec. A pyta apologetka Szumowiny ?
      • woman_in_love Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 16:50
        I dlatego tak ważne jest wprowadzenie 5G. W końcu się was zaczipuje nanoczipami i będziecie pod kontrolą tongue_out.
    • sundace46 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:13
      Jeszcze z jedna debata solo i Duda wyzna, ze jest wielbicielem Zięby big_grin OJP
      • sumire Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:19
        Ale jak widać, szury zachwycone. Nasz wolnościowiec Panduda smile
        • sundace46 Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:20
          sumire napisała:

> Ale jak widać, szury zachwycone. Nasz wolnościowiec Panduda smile

Wiwat Anżej big_grin
      • gyubal_wahazar Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:29
        Plastuś wyzna wszystko co mu każą, jak typowy bezkręgowiec. Nawet to, że szczepionki leczą smilesmile
    • feliz_madre Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 11:41
      Hehe, zawsze potem może wybrnąć dokańczając zdanie: Nie jestem zwolennikiem obowiązkowych szczepień... na malarię 😄
    • szafireczek Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 13:32
      Ja to nie rozumiem, jak można pisać wykładnię do własnych jednoznacznych wypowiedzi z użyciem w komentarzu słowa "manipulacja"? Prezydent sam siebie zmanipulował i obwieszcza to światu? A może w zawoalowany sposób chodziło o to, że za mało otrzymał czasu antenowego i twitter jest narzędziem komunikacji bardziej rzetelnym, bo można samemu zadecydować, co się napisze?
      • sumire Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 13:37
        Tak, też się nad tym zastanawiałam, to ciekawie wyszło smile
        Wyszło na to, że Dudę zmanipulował jego własny język. Są nagrania tej debaty przecież, każdy może sprawdzić, co powiedział. Ale on ostatnio często, właściwie stale ma problem z tym, że jego wypowiedzi są "wyrywane z kontekstu". Niemniej powiedział, co powiedział i co trzeba powtarzać: NIE JESTEM ZWOLENNIKIEM JAKICHKOLWIEK SZCZEPIEŃ OBOWIĄZKOWYCH.
        Manipulacja, echhhh smile
      • annajustyna Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 13:47
        Zapedzil sie, to fakt. Czlowiek na takim wiecu (bo to byl wiec, zadna debata) nakreca sie od pewnego momentu samym soba...
        • sumire Re: Antyszczep Duda... 07.07.20, 15:15
          Pff tam, zapędził. Wyraził swoje poglądy po prostu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka