Dodaj do ulubionych

Zemsta po latach

• trillian Re: Zemsta po latach 09.07.20, 10:44
      Ja starszemu urodziłam młodsze, ale to zaklęty krąg niewyspania uncertain
    • wrotek0 Re: Zemsta po latach 09.07.20, 11:20
      U mnie do zemsty nie doszło. Młoda urządzała pobudki o 4:30 -5:00. Nadal wstawanie wcześnie (zwłaszcza latem) jej nie boli. I nie umie spać, jak jest jasno, więc konieczne się stały zaciemniające rolety. BO jednak czasem życie towarzyskie prowadzi do świtu prawie (dorosła jest).
    • turbinkamalinka Re: Zemsta po latach 09.07.20, 11:47
      Jeśli ma podobnie jak mój syn, to zrób jej zdjęcie jak ma zasr... pieluchę, albo inne "kompromitujące". Mój syn ma wtedy minę jakby mu krowa przynajmniej na czoło narobiła. Mam takie jedno do szantażu. Może się przydać. A co do zemsty to możesz ją umówić na randkę w ciemno
    • marszawka Re: Zemsta po latach 09.07.20, 12:31
      Jak tylko zacznie chodzić do placówki szybko okaże się, że jednak dłużej by pospała😀zobaczysz-moi jak tylko rozpoczęli żłobek, przedszkole mogli spać do 8:00. W sprawie zemsty... nie wiem, ale będziesz to jeszcze z rozrzewnieniem wspominala😀
    • 12gram Re: Zemsta po latach 09.07.20, 12:59
      Kolejne pokolenie weźmie na niej odwet wink
    • aerra Re: Zemsta po latach 09.07.20, 13:02
      Podobno dzieciom to ranne wstawanie przechodzi jak muszą wstawać do przedszkola/szkoły wink
      Ale nie wiem, bo mój nigdy nie był rannym ptaszkiem, a rady dotyczące przestawienia go na kładzenie się wcześniej spać przerobiłam chyba wszystkie. Nie działają rzecz jasna wink Ot, taki tryb ma i tyle.
    • ichi51e Re: Zemsta po latach 09.07.20, 13:16
      Bedziesz ja codziennie budzic do szkoly przez 12 lat.
      Nienawidze szkoly.
    • anahera Re: Zemsta po latach 09.07.20, 13:31
      Nie wiem, ale odkad nasz syn ma swoj samochod to regularnie z mezem zadamy podwozenia sie i rozrzucamy mu w trakcie jazdy po wnetrzu papierki, chipsy i klocki lego.
      • trampki-w-kwiatki Re: Zemsta po latach 09.07.20, 13:42
        😂😂😂
    • kiddy Re: Zemsta po latach 09.07.20, 13:44
      E tam za kilkanaście, za kilka będziesz budzić do przedszkola. Po wieczorze na rowerze/hulajnodze/placu zabaw 😎.
    • trampki-w-kwiatki Re: Zemsta po latach 09.07.20, 13:50
      Już ktoś tu napisał, przed tobą całe morze zemsty, czyli pobudki do żłobka, przedszkola i szkoły. Przy odrobinie szczęścia na studia też ich będziesz budzić smile

Mam taki egzemplarz antykoncepcyjny, co to się dwa i pół roku kilkukrotnie budził na mleko oraz wstawał około 5 rano. Dziś ma 3 i pół, no i wprawdzie pobudki na mleko się skończyły, za to są pobudki na siku albo na "mamo nie mogę znaleźć mojego krokodyla /mamo poszukaj mojej krowy. I jeszcze małego osiołka. I mamę osiołka też chcę."
      I oczywiście gdybyśmy nie mieli rolet zewnętrznych to by wstawała o brzasku, co też czyni ochoczo, gdy nocuje poza domem.
      Niestety, rolety zewnętrzne działają tylko w tygodniu, bo to dziecko ma taki wewnętrzny rejestr sobót, niedziel oraz świąt wolnych od pracy, podczas których budzi się najpóźniej o 6,bo kto by czas wolny tracił na sen. Przypominam, że dziecko moje zasypia dopiero przez 22 i koniecznie w mojej asyście "bo przecież pod łóżkiem może czaić się wilk albo delfin".

Za to w każdy poniedziałek śpi tak długo, że jeszcze nie udało mi się nigdy zdążyć do pracy.

Generalnie, nie wiem jak pocieszyć. Wszyscy jesteśmy w upie.
    • anika772 Re: Zemsta po latach 09.07.20, 15:46
      Będziesz ją budzić do szkołybig_grin
    • mikams75 Re: Zemsta po latach 09.07.20, 16:48
      juz niedlugo bedziesz sila zwlekac do szkoly, wiec luz.

Natomiast co do przestawiania godzin snu - wiem, ze to nie takie proste i potrzeba okolo tygodnia, zeby jako tako zaczelo to dzialac. Stad jednorazowe akcje - polozylam pozno a pobudka byla i tak o swicie sa nieskuteczne.
      Domyslam sie, ze wczesnie zasypia a ty pozno. Plus taki to spokoj na wieczor a zeby sie nie wykonczyc trzeba sie samemu dostoic do dziecka i chodzic spac z kurami.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Zemsta po latach 09.07.20, 17:02
      Mój syn przez rok chodził spać o 23:30 -24:30. Wówczas przeżyłam załamanie, ponieważ ja nie potrzebuję dużo snu i spokojnie mogę o tej 4:30 wstać, ale jestem nauczona od zawsze, że o 22h jestem sama ze sobą, tylko "ja ze mną".
      I te bardzo późne chodzenie spać syna mocno odbiło się na mojej równowadze psychicznej.
      Później przez kolejny rok chodził o 22h ale to już było akceptowalne.
      • mikams75 Re: Zemsta po latach 09.07.20, 17:35
        moje dziecko tez tak pozno przez jakis czas zasypialo i owszem brakowalo mi spokoju wieczorem i czasu w ciszy dla siebie ale z drugiej strony dziecko spalo do 6-7 i bylo to dosyc komfortowe. No ale tez to dlugo nie potrwalo.
    • cosmetic.wipes Re: Zemsta po latach 09.07.20, 17:55
      Spoczko, jest szansa, że będzie miała podobna córkę.
      Ciekawe czy Twoja mama teraz czuje słodki smak zemsty po latach 😉
    • wapaha Re: Zemsta po latach 09.07.20, 18:03
      Powinno być coraz lepiej bo dzień się skraca a te mały diabły cżęsto działają w rytmie biologicznym
      Czemu chcesz czekać z zemstą tak długo ? suspicious
    • akn82 Re: Zemsta po latach 09.07.20, 18:15
      Oj znam to! Trwało u nas spokojnie 6 lat jeśli nie dłużej. Ja pokonałam tego wroga tak:
      Całkowicie zacieniające zasłony-efekt? Pobudka przesunęła się na okolice 6 rano. Oczywiście z wiekiem dziecinA zaczęła też dłużej spać. Ale zasłony pomogły.
      Dla mnie samotne i ciche Poranki są bardzo ważne- robię wtedy medytację i nastawiam się na cały dzień.
      Więc jak mloda dosypiała do okolic 6 przechytrzyłam bestię tak, że nastawiałam budzik na 5.30 i miałam poranki tylko dla siebie i tylko moje wink
      Przemyśl!
    • bulzemba Re: Zemsta po latach 09.07.20, 18:30
      Bębenek. Obiecaj sobie że kupisz wnukowi bębenek.
      • ela.dzi Re: Zemsta po latach 09.07.20, 21:18
        bulzemba napisała:

> Bębenek. Obiecaj sobie że kupisz wnukowi bębenek.

Ja bym proponowała od razu całą perkusję albo flet.
    • 18lipcowa3 Re: Zemsta po latach 09.07.20, 19:33
      Cieszyc sie że masz dzieci zdrowe i że są.
      Późno urodziłas z tego co pamietam więc zdązyłaś sie wyspać/wybawić.
      Ludzie tak bardzo szukają rade a najlepiej przeczekać aczkolwiek mogę nie wiedzieć co mówię- miałam dużo i dobrze śpiące dzieci.
      • wapaha Re: Zemsta po latach 10.07.20, 07:25
        Ludzie tak bardzo szukają rade a najlepiej przeczekać aczkolwiek mogę nie wiedzieć co mówię- miałam dużo i dobrze śpiące dzieci.

Moregen nie szuka rad
        Nie wiesz co mówisz
        • 18lipcowa3 Re: Zemsta po latach 10.07.20, 08:15
          ale po co sie w ogole odzywasz?
          przeciez nie do ciebie pisze
    • kotejka Re: Zemsta po latach 09.07.20, 19:48
      bedziesz jej zabierac smartfona 22
      powiesz, ze musi odespac
    • myelegans Re: Zemsta po latach 09.07.20, 23:32
      Budzic nastolatka co pol godziny zaczac tak od 6 do 12. Dlugo nie pociagnie....

A tak powaznie, to raz w tygodniu zaangazuj do pomocy kogos, kto zabralby dzieciarnie na kilkugodzinny spacer, albo sie z tata dzieci umowcie na co druga noc dyzury, ty korki w uszy, klapki na oczy, wlaczony wiatrak i izolacja. sie wykonczysz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka