kotejka 09.07.20, 19:53 ktos oglada? jakie to jest urocze dla odprezenia i relaksu zabawne i wzruszajace i lekkie i do refleksji niby sitcom, a serio niegłupi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stonkamarnotrawna Re: modern family 09.07.20, 21:09 Obejrzałam wszystkie sezony. Taki relaksujący serial. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: modern family 09.07.20, 21:54 jeden z najpiekniejszych jakie powstaly - ja moge na okraglo. Odpowiedz Link Zgłoś
magazynka Re: modern family 09.07.20, 23:21 Dla mnie świetny i zabawny, podobnie jak i "Young Sheldon". Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: modern family 10.07.20, 01:16 nie jest przypadkiem teraz na Netflix albo Prime? Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: modern family 10.07.20, 06:29 Na Netflix, dopiero teraz odkryłam, nie miałam pojęcia, że to od 10 lat leciało Oglądam dopiero 4 sezon, więc wiele miłych chwil przede mną Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: modern family 11.07.20, 16:03 Dla mnie Modern Family swietne, za to Mlody Sheldon bardzo kiepski. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: modern family 10.07.20, 04:40 Bardzo fajnie było obserwować jak dzieciaki rosną. Lubiłam ten serial. Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: modern family 10.07.20, 08:41 Uwielbiam! Kiedyś na swoim kanale polecała go wittamina, więc oglądam w oryginale, z angielskimi napisami. Serial jest komediowy, lekki, ale z fajnymi przemyśleniami na koniec. Mam wujowy okres w życiu i zauważyłam, że na tym serialu zaczęłam się śmiać. Bezcenne. Odpowiedz Link Zgłoś
netlii Re: modern family 10.07.20, 08:46 Oglądam czasem dla odmóżdżenia i relaksu jeśli akurat leci na Fox Comedy. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: modern family 10.07.20, 09:41 Obejrzałam niedawno całość, bardzo mi się podobał. Fajnie było razem z nim obserwować ... siebie, jak mi się sympatie do poszczególnych bohaterów z sezonu na sezon zmieniały No i na koniec doszłam do niestety smutnego wniosku, ale może póki jesteście w trakcie, nie będę się nim dzielić Odpowiedz Link Zgłoś
zielona4 Re: modern family 10.07.20, 13:35 Tez jestem ciekawa wniosków. Może cos delikatnie zasugeruj? Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: modern family 11.07.20, 12:10 Ok, zasugeruję Wniosek dotyczy rodzicielstwa, ogólnie i na przykładzie konkretnych postaci Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: modern family 11.07.20, 13:09 Bo są tu osoby, które są na początku tej drogi, po co im psuć odbiór postaci swoimi spostrzeżeniami? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_libusza Re: modern family 11.07.20, 13:50 Napisz a tytule spojler alert i dawaj. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: modern family 10.07.20, 10:34 bardzo niepoprawny politycznie bo i 'adopcja przez ideologie LGBT' ipozytywni imigranci - w Polsce to az strach się przyznać ze się podobal Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: modern family 11.07.20, 12:45 >w Polsce to az strach się przyznać ze się podobal wink Serio? Bo chyba nigdy negatywnych uwag nie słyszałam. Zresztą właśnie nie wiem czy taki poprawny politycznie, bo Cam i Mitch są bardzo przerysowani, że już nie wspomnę o ich przyjaciołach (Pepper!) Z kolei Gloria, choć pozytywna, też prezentuje sobą wachlarz stereotypów, jej rodzina też. Jest odcinek, w której przyjeżdża do niej kuzyn, a Jay podejrzewa go o najgorsze rzeczy i koniec końców okazuje się, że kuzyn kradnie. W tym serialu jest masa dystansu. Odpowiedz Link Zgłoś
pomurnik91 Re: modern family 11.07.20, 13:29 Gloria jest raczej autoironiczna, np. mówi do syna że powinien być wdzieczny, że mieszka w US, bo ona spędziła mlodosc w bananowej republice po czym dodaje "banana republic to był jedyny sklep z klimatyzacja w okolicy" Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: modern family 11.07.20, 17:19 w Polsce, niepoprawna politycznie w Polsce! W Stanach to ze homoseksualni rodzice wychowują adoptowane dziecko raczej emocji specjalnych nie budzi, chyba ze wśród chicagowskiej polonii Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: modern family 10.07.20, 13:15 To sluszna decyzja Ziaziu - lepiej na zimne dmuchac, jeszcze bys sie zarazila. Odpowiedz Link Zgłoś
zielona4 Re: modern family 10.07.20, 13:28 Oglądam. Uwielbiam Camerona. Irytuje mnie Claire. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: modern family 11.07.20, 12:13 Claire jest dla mnie najbardziej odpychającą postacią, Camerona lubiłam, choć z czasem jego nadmierna egzaltacja też trochę irytuje. Ale aktorstwo, a zwłaszcza mimika odtwarzającego go Erica Stonestreeta to mistrzostwo świata! Odpowiedz Link Zgłoś
pomurnik91 Re: modern family 11.07.20, 13:34 Zastanawiam sie czy istnieją jacyś fani Claire Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: modern family 11.07.20, 13:36 Fani to nie wiem, ale mnie nie drażni aż tak. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_libusza Re: modern family 11.07.20, 13:53 Uwielbiam ja! Czuje z nią duchowe pokrewieństwo przecież to ematka w każdym calu, jeśli ktoś mnie irytuje to jej mąż i właśnie cameron. Odpowiedz Link Zgłoś
a23a23 Re: modern family 11.07.20, 16:27 pani_libusza napisał(a): > Uwielbiam ja! Czuje z nią duchowe pokrewieństwo przecież to ematka w każdym c > alu, jeśli ktoś mnie irytuje to jej mąż i właśnie cameron. Ja podobnie. Tzn rozumiem Claire i podoba mi się, że nawet jak robi głupoty to jednak świadoma tego, że to są głupoty Za to Phil irytuje mnie na każdym kroku - taki bubek, przekonany o swojej wielkości, a w rzeczywistości duże dziecko, którego nie można urazić. Ikoniczna była dla mnie scena w której się ścigali Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: modern family 11.07.20, 16:37 Ja bardzo lubie i nie wiem co w niej odpychajacego jest? Postac jej meza, Phila, swietnie zagrana, ale taki ktos w bliskim otoczeniu by mi nerwy zszargal. Bardzo lubie Glorie Duzo mlodsza, z biedniejszego kraju, wpadki jezykowe (prz baby Jesus poplakalam sie ze smiechu), a przy tym wszystkim najlepsza zona jaka Al Bundy mogl sobie wymarzyc Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: modern family 11.07.20, 17:19 Co w niej odpychającego? To, że jest egoistką, koncentrującą się wyłącznie na sobie, a do tego wredną. Ale cóż, ma to po swoim ojcu, który jednak czasem teraz ma przebłyski. Phil może i jest dużym dzieckiem i ma irytujące zachowania, ale ma też empatię i dbałość o dobro innych we krwi. Claire w ogóle takie rzeczy nie przychodzą do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: modern family 11.07.20, 18:06 Dbalosc Phila o innych objawia sie mysleniem "ja to lubie, wiec innym tez z pewnoscia sie spodoba". To juz moj kot ma wiecej empatii, bo wie ze nie lubie byc lizana "w koci sposob" i jak lize mnei "po psiemu". Claire jest ambitna, i potrafi dogryzc, ale nie mozna jej zarzucic, zeby nie dbala o dobro innych. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: modern family 11.07.20, 20:27 Nooo, nie, ja się z tym nie zgadzam. Obejrzałaś całość? Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: modern family 11.07.20, 20:34 Ostatniego sezonu chyba tylko nie, bo od kilku lat nie mamy TV. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: modern family 11.07.20, 13:12 No to się wyłamię: nie trawię. Bardziej rozgadane i hałaśliwe są chyba tylko panie Gillmore. W ogóle sposób kręcenia ujęć tworzy wrażenie jednego wielkiego chaosu. Może taka jest koncepcja, ja nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: modern family 11.07.20, 13:58 cauliflowerpl napisała: > No to się wyłamię: nie trawię. Bardziej rozgadane i hałaśliwe są chyba tylko pa > nie Gillmore. W ogóle sposób kręcenia ujęć tworzy wrażenie jednego wielkiego ch > aosu. Może taka jest koncepcja, ja nie lubię. —————> Tak ,taka jest koncepcja Na tym polega urok tego serialu,też miałam problemy się przyzwyczaić ale teraz uwielbiam.Gilmorki oglądałam trzy razy,za pierwszym razem mnie irytowały.Po zagłębieniu się jest to serial ulubiony mój i mojej córki i duźo nam dał przemyśleń,bardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
pomurnik91 Re: modern family 11.07.20, 13:23 Zaczęłam w marcu, jestem na 10tym sezonie. Kocham Glorię, utożsamiam się z Mitchellem , nie trawie Claire Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: modern family 11.07.20, 14:14 Uwielbiam ten serial. Zajmuje II miejsce na mojej liście ulubionych seriali. Pierwsze miejsce to Teoria Wielkiego Podrywu (Big Bang Theory). III miejsce to Przyjaciele. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: modern family 11.07.20, 14:39 Big Bang Theory - przybijam 🖐🏻 Na podium z Młodym Sheldonem. A do Współczesnej spróbuję jeszcze raz podejść, zachęcona wątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: modern family 11.07.20, 16:38 To cos jak u nas Moze nie mamy az tak restrykcyjnie numerkow przydzielonych, ale tez TBBT i Przyjaciele w czolowce. Odpowiedz Link Zgłoś