Dodaj do ulubionych

Co z tym zrobić?

11.07.20, 20:40
Dostałam od znajomej modelki, maniaczki markowych torebek, taka torbę od znanego kreatora. Piękna, czarna, idealny rozmiar, fason, kształt, no perełka. Problem w tym, ze strasznie śmierdzi jej perfumami, mocnymi i nie w moim guście - aż mi niedobrze. Jak pozbyć się tego zapachu? Torba jest super i chętnie będę ja nosic bo jest jak nowa, ale na razie mam odruch wymiotny, gdy tylko ja otworze. Myśl, ze wszystkie moje rzeczy tym przesiąkną mnie odrzuca. Ratujcie.
Obserwuj wątek
    • kkalipso Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 20:42
      Płynem dezynfekującym potraktuj potem na balkonie przez kilka dni trzymaj, może coś da. Przy mrozie byłoby szybciej.
      • bergamotka77 Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 20:51
        Dzieki, ok, spróbuje już wole odór środka dezynfekującego wink Te perfumy są koszmarne jakieś mega pudrowo-kwiatowe ja wole bardziej świeże rześkie drzewne nuty. Ktoś kiedyś wywabial soda uporczywe zapachy ale to chyba lodówki dotyczylo wink
    • scathach Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 20:48
      Wsyp ze dwie saszetki sody oczyszczonej. Wyciągnie cały smrodek.
      • bergamotka77 Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 20:55
        O widzę ze z ta soda miałam racje. Może sodę w jakiejś szklance wstawię a nie rozsypie?
        • 35wcieniu Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 21:46
          W słoiku. Tylko dobrze zakręć. xD
          • rosapulchra-0 Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 00:51
            😅😅😅
    • obrus_w_paski Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 20:49
      Rozumiem ze torba ze skory?
      Są takie spraye neutralizujące zapach np papierosów z ubrań. Może by zadziałało na perfumy??
      • bergamotka77 Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 20:53
        Nie, nie jest skórzana tylko eko. Ja raczej unikam nieskirzanych ale te przyjęłam ze względu na metke i wygląd wink
        • pierwszychleb Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:23
          Wsadzic do zamrazalki?
          • pierwszychleb Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:24
            Jejku zamrazarki
            • kropkaa Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:55
              Po wyjęciu z zamrażarki eko podróba skóry może być w częściach. No chyba że wie, że ma logo wybite i przejmie się tym.
              • mava Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 03:10
                he he...dobre
              • pierwszychleb Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 09:49
                No tak, myslalam ze to z materialu
    • pani_tau Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 20:49
      Może kawą by wysypać. Sodą bym sie bała, że odbarwi.
      • scathach Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 20:52
        Tak? O, nie miałam pojecia, ze soda może odbarwiac. Może faktycznie kawa to lepszy pomysł.
        • pani_tau Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 21:51
          W sumie nie wiem, ale na pewno odbarwi gdy wejdzie w reakcję z wilgocią. A skoro to droga torebka to bym nie ryzykowała.
        • kropkaa Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:55
          A czyja ta torba w końcu?
          • bergamotka77 Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:59
            kropkaa napisała:

> A czyja ta torba w końcu?

Teraz moja! 😄
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 20:51
      Wrzuć kadzidelko ;P
    • default Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 20:55
      Może spróbuj sprawdzonego sposobu na przepocone buty smile tzn. wypchaj torbę na kilka dni torebkami herbaty. Co prawda perfumy to nie smród potu wink - ale herbata wchłania zapachy, wiec może i na perfumy poradzi.
      • little_fish Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 20:59
        A są takie kapsułki pochłaniające zapach z butów. Może i w torbie się sprawdzą
    • fil.lo Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 20:55
      Ponoć pochłaniacz zapachów do lodówki działa w takich przypadkach.
      • bergamotka77 Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 20:58
        Dzieki za rady , będę po kolei stosować i może cos zadziała. Dam znać jak przebiega proces deperfumyzacji wink
    • garnek_pieprzu Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 20:58
      Kawa. Kupiłabym tanią ziarnista, wsypać i za dwa dni wymienić na nową
    • black.emma Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 20:58
      A ja mam taki antybakteryjny środek z cząsteczkami srebra - kupiłam w sklepie sportowym jak jechaliśmy na narty. On świetnie wchłania zapachy, dezynfekowałam tym plecak syna, buty.
    • daniela34 Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 20:59
      Do środka: herbata/kawa/soda w szmacianym woreczku
      Albo pochłaniacz zapachów (taki do lodówki)
      Na wierzchu gorzej-chyba zostaje posypać tanią kawą i odkurzyć.
    • alpepe Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 21:00
      Są takie wkłady neutralizujące zapachy do lodówek, kup ze trzy paczki, zapakuj do szczelnej torby foliowej torbę z tym pochłaniaczem zapachów i odczekaj kilka dni.
    • yadaxad Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 21:01
      Spirytus, czy biały denaturat w spreju. Substancje aromatyczne powinny się łączyć i ulatniać wraz z nim. Kilka razy , nie przemaczając, do skutku.
    • agonyaunt Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 21:16
      Cóż, na intensywny smrodek perfum pomaga dokładnie to samo, co na intensywny smrodek kołdry. O tym co pomaga na smrodek kołdry poczytasz sobie w wątku obok smile

(Laski, co z Wami, Berga produkuje kolejny wątek do pokazania własnej zajebistości, a wy się rzucacie z radami na serio? No naprawdę... big_grin )

• danaide Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 09:32
        A co tu takiego zajebistego, co miałoby nam imponować? Znajomość z modelkami? Może józiom czy tanebo, bo przecież riki też niejedną zna. Torebka z ekoskórki?
        A, słynne choć bliżej nieokreślone logo...
        • wsciekla_suka_z_godzin Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 09:43
          Ale to jest własnie kwintesencja watkow bergi. opisywane w nich super-hiper-atrakcje imponuja innym wylacznie w jej wyobrazni
          • danaide Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 10:58
            Wygląda na to, że i riki i berga znają te modelki, że tak to ujmę, od podszewki...

Tylko komu tu bardziej zazdrościć?
            • georgia.guidestones Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 11:46
              Riki zna srodowisko od lat '80 lub wczesniej dzieki ojcu, berga dopiero 'zaczęła bywac' w towarzystwie
              • bergamotka77 Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 12:27
                Ubawilam się jak nigdy. Od mojej prośby o porade po bywanie w "towarzystwie" i przegląd włoskich kreatorów - tylko na ematce smile Nie sądziłam, że kogoś poruszy info, ze ktos mi oddał torebkę z logo big_grin Ale macie wiedzę o tych torebkach, podziwiam. Naprawdę środowisko modelek czy celebrytów mnie nie rajcuje, poznałam ich w życiu trochę, nabywalam się. Mnie co innego kręci.
                • demodee Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 12:31
                  Może wrzuć do środka przekrojoną główkę czosnku?

Nie będzie wtedy na pewno pachnieć "mega pudrowo-kwiatowo", raczej też nie będzie roztaczać "świeżych rześkich drzewnych nut", ale na pewno ochroni przed atakiem wampira!
                • sumire Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 12:31
                  bergamotka77 napisała:

> Naprawdę środowisko modelek czy celebrytów mnie nie rajcuje, poznałam
                  > ich w życiu trochę, nabywalam się.

Poważnie? Nigdy o tym nie wspominałaś........ big_grin
                  • kropkaa Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 12:42
                    No właśnie wspomniała: wczoraj wieczorem 😉
                • just_shelly Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 12:42
                  Mnie akurat torebki kręcą.
                  Twoje pieprzenie, ze och ach nie pokaże torebki bo jeszcze ktoś pozna jest w twoim wypadku idiotyczne.
                  • danaide Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 12:45
                    Leć shelly I zakładaj wątek: pokaż mi swoją torebkę! (zresztą to chyba już było i pewnie nie raz)
                    • just_shelly Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 13:02
                      smile e tam - Berdżi nie pokaże, bo po tej torbie namierza je te które jeszcze tego nie zrobiły...
                      • just_shelly Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 13:03
                        Albo ta modelka przeczyta... oh wait... i tak może przeczytać, ale wiadomo - modelki są głupie wiec jak Berdżi foty nie da, to się modelka nie skapnie ze to o nią chodzi.
                        🙈🤦‍♀️
                • mio-nuskropka Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 19:58
                  > Naprawdę środowisko modelek czy celebrytów mnie nie rajcuje, poznałam ich w życiu trochę, nabywalam się. Mnie co innego kręci.

Oczywiście, a informację o tym podałaś tylko dlatego, że to jest kluczowe z punktu widzenia techniki czyszczenia smile
    • bye-bye Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 21:18
      I nikt nie prosi o zdjęcie torebki? No duże niedopatrzenie🙂 poprosimy albo chociaż lepszy opis.
      Ja baaaaaaardzo lubię torebki😀
      • zlota.ptaszyna Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 21:23
        I o tej znanej modelce coś prosimy
        • bergamotka77 Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 21:40
          Nie napisałam ze znana choć jedna znana tez znam. Modelka coz dziewczyna jak dziewczyna poza tym, ze piękna, wysoka i szczupła, nawet po dwóch ciążach, jest dokładnie taka jak inne kobiety. Żaden nadczłowiek. Ale jest bardzo fajna, od razu złapalysmy super kontakt. A ma troche tych torebek wiec akurat do mnie trafiła jedna z nich. Nie lubię second handow, ale taki mi odpowiada smile
          • 21mada Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 00:19
            >wysoka i szczupła, nawet po dwóch ciążach
            A to po dwóch ciążach nie można być szczupłym? To takie dziwo?
            Tym bardziej wysokim...
          • mava Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 03:13
            >A ma troche tych torebek wiec akurat do mnie trafiła jedna z nich. Nie lubię second handow, ale taki mi odpowiada

też mam troche torebek, nieuzywanych juz, moge przesłac kilka...
            plus taki, ze nie sa perfumowane bo ja nie perfumuje torebek tylko siebie
          • kropkaa Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 12:44
            Kamila? Piękna to nie wiem, raczej charakterystyczna uroda.
        • bergamotka77 Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 21:53
          Byłam kiedyś na imprezce, takiej tylko dla dziewczyn, u niej i było z 15 modelek - jedna ładniejsza od drugiej, plus ja i jeszcze jedna zwykła dziewczyna. Smialysmy się, ze nie pasujemy wizualnie do tych długonogich piękności, ale diCaprio byłby w raju wink Wszystkie okazały sue byc sympatyczne i bez zadęcia wiec po pierwszym „wow jak można być tak urodziwym i normalnym” swietnie się razem bawiłyśmy.
          • kropkaa Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:59
            I te modelki mają torby z plastiku? No wiesz, moja koleżanka, żadna modelka, normalnie do Vitkaca wchodzi, do LV się kieruje i za kilka tysi skórzane torebki drogą kupna nabywa. Jam nie torebkowa zupełnie, ale to co mam i używam, musi być ze skóry. Żadnego skaju, aktualnie eko skórą zwanego.
            • just_shelly Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 08:22
              Za kilka tysi to w LV tez skory nie kupi tylko canvas.
              • kropkaa Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 11:53
                Teraz prawnie droższe, bo cena dość mocno skorelowana z kursem euro. Ale zaraz po otwarciu ok. 5 kPln torba kosztowała, z tej ich jakoś przerobionej skóry. Po czym po ok. pół roku popękały dość chamsko rączki. Reklamacja - wymiana, ale danego modelu już nie było, podobny (nie podobał jej się) - za dopłatą, róznica w cenie i z powodu wyższego kursu. Ok, to proszę o zwrot gotówki - nie da się. Jak się nie da? No musimy zorganizować telekonferencję z centralą w Paryżu! Nie wiem dlaczego sprzedawcom się wydaje, że Paryż ma jakoś odstraszać, czy co. Koniec końców się wszystko udało, koleżanka trochę się zaraziła, ale dużo czasu nie minęło, gdy po nową torebkę podreptała 😄
                • just_shelly Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 12:10
                  Ta ich jakoś przerobiona skóra to nie skóra tylko canvas - rodzaj płótna smile skórzane są tylko raczki i obszycia.
                • just_shelly Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 12:11
                  Mi sami zaproponowali zwrot kasy jako opcje.
                  • kropkaa Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 12:51
                    Może to już po tej akcji było, bo jej powiedzieli, że nie ma takiej opcji - proponowali zwrot na kartę podarunkową.
                    Nie będę się upierać, bo znawczynią LV nie jestem, koleżanka twierdziła, że to skóra, ale co to było nawet nie sprawdzę, bo torebkę zwróciła. A tej drugiej nie pamiętam nawet jak wygląda. Ta pierwsza była nawet całkiem przyzwoita, bo nie była obdrukowana milionem logo. Ale model wycofali.
            • just_shelly Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 08:26
              Jeszcze dodam, ze są projektanci, którzy ideologicznie ze skory niczego nie sprzedaja. Taka np Stella mcCartney. Nie uświadczysz u niej skórzanej torby tylko eko.

Ps. Berdżi torby nie pokaże, bo jeszcze ktoś by ja po niej rozpoznał... 😎😂
              • kropkaa Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 11:56
                Wiem. Co mnie nie przekonuje, bo przecież to i tak jest odpad przy uboju zwierząt. Ale rozumiem - Stella jest wegetarianką czy weganką i takie ma przekonania.
              • georgia.guidestones Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 11:58
                Gucci np 4 lata temu wycofal torby z syntetycznej skory. Berga wypiera sie ze nie Gucci. Vintage Prady z PU za duzo tez nie ma.
                • just_shelly Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 12:13
                  Może Salvatore Ferragamo? Dosyć znany i ma torby z ekoskory.
              • black_magic_women Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 23:52
                O widzisz, nie doczytałam, że juz Pisałaś o Stelli.
            • black_magic_women Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 23:50
              kropkaa napisała:

> I te modelki mają torby z plastiku?

Niekoniecznie. Może być skóra a kaktusa albo inne "tworzywo" z ktorego szyje np. Stella McCartney. Z tego co wiem Natalie Portman też nosi tylko takie plastiki.
      • kkalipso Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 21:29
        Ja chciałam, ale po co jak na marne, tak samo od forumki która twierdzi w pewnym wątku, że ma przepiękne dziecko, odpuściłam po tym jak jolę-kotkę wręcz błagałam o ślubną jej sukienkę. Nawet nie na niej ..ot przy rzekomej przesyłce od kuriera.
        • bergamotka77 Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 21:33
          kalipso sorry ale nic nie zrozumiałam z tego postu.
          • kkalipso Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 22:05
            No racja chaotycznie- pokaż torebkę.
            • bergamotka77 Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:06
              Nie ma mowy, bo bedzie rozpoznawalna wink Wloski projektant mody.
              • 35wcieniu Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:11
                Torebka będzie rozpoznawalna? Faktycznie groza.
              • kropkaa Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 00:01
                Pod skajem się podpisuje? Świat się kończy.
              • just_shelly Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 08:27
                😂😂😂🙈🙈🙈
              • mid.week Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 12:19
                Widać nawet torba ma wiecej rozumu...
              • zlota.ptaszyna Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 14:50
                Berga klapki ekskluzywne od znanych projektantów pokazałaś i stopy a torebki nie sad
                • bergamotka77 Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 18:08
                  Nie klapki tylko stopy wink I nie róbcie ze mnie snobki nie nosze ciuchów od projektantów tylko sukienki buki... Btw: Kto chce kupić buke? Zrobię foty i po przekazaniu dowodu wpłaty na WOŚP wyślę sukienkę. Mam nadzieje, ze znajdzie się chętna. Startujemy od 50 zł wink
                  • just_shelly Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 18:10
                    Pokaz torbę
                    • bergamotka77 Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 19:04
                      shell jak chcesz bym cię dodała to mnie najpierw zaakceptuj wink
                      • just_shelly Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 19:53
                        Nie mogę ponieważ uważam, ze nie 😎
                        A na insta masz torbę?
                        To rozważę ... 🤪
                        • bergamotka77 Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 21:15
                          Shelly mnie sie bac nie musisz. Nie jestem psycholka. Torby nie ma wink
    • wsciekla_suka_z_godzin Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 21:24
      #zazdroszczę
      Chciałabym znać jakąś modelkę - to taki wielki świat.
    • amarillo4 Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 21:31
      Jeśli to nie skóra, to nie da się zwyczajnie wyprać?

Albo chociaż podszewkę wywalić na zewnątrz i umyć.
      • bergamotka77 Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 21:35
        Oj chyba nie bo to taki miejski kuferek troche jest. Z podszewka mogę spróbować. Kawy nie mam, ale z soda i środkiem do dezynfekcji na bazie alkoholu mogę spróbować. Przy okazji ew. koronę przepędzę wink
    • fragile_f Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 21:39
      Jesli nie pomoże soda, to wyozonować - usuwa każdy smrodek. Ozonator warto mieć też na przyszlość, bo można nim też odsmradzać buty, samochód i inne tego typu. Albo używać do odkażania np. miekkich owoców, których nie można umyć, a mamy w głowie wizję osoby zbierającej, ktora nie myła rak po dwójce tongue_out
      • bergamotka77 Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 21:41
        fuu sad Ale ponoć ozonowanie nie jest zbyt zdrowe?
        • fragile_f Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:30
          Nie jest zdrowe wdychanie ozonu, ale on się rozkłada w ciągu około 30-45 minut i jest gites, zostaje tylko świeży zapach jak po burzy smile Ozonowalismy już kilka razy całe mieszkanie, bo mamy aneks kuchenny i smrody kuchenne wnikają w kanapę (a ja lubię tajską i hinduską kuchnię, więc wali po jakimś czasie cebulą i czosnkiem big_grin).

W sypialni mamy wykładzinę dywanową (rzyg...), więc też ozonujemy żeby zabić roztocza i koci smrodek (nasze bydlęta UWIELBIAJĄ świeżo oszczanymi łapkami z panierka ze żwirku przebiec się po sypialni).

Ozonatory drogie nie są a jak się już ma jeden na stanie, to okazuje się że jest masa rzeczy które można odsmrodzić i zabic przy okazji roztocza (na przykład takie trudne do uprania ale wymagające odświeżenia - jakieś poduchy, ciężkie zasłony, kołdry, meble tapicerowane, buty, torebki, wnętrze auta, klimatyzacja itp). Jedyne na co trzeba uwazać, to elektronika. Pakujemy sprzęty w folię albo wystawiamy do drugiego pokoju.
          • bergamotka77 Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:51
            O dzieki za info. Tez lubimy tajska i hinduska kuchnie wink
    • bei Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 21:39
      Potraktuj jonizatorem
    • mysiulek08 Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 21:44
      mielona kawa, tylko wloz w jakims sloiczku (otwartym rzecz jasna) i wymieniaj przez kilka dni
    • berdebul Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 21:47
      Herbata/zmielona kawa i gazety. Pochłoną zapachy.
    • princy-mincy Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 22:13
      Możesz kupić mielona kawę, podprażyć ją na patelni i wsypać taką podgrzana do tej torebki.
      Zamknij ja na parę dni, kawa powinna pochłonąć zapach.
    • gaskama Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:17
      Plastikowy kuferek? LV?
      • georgia.guidestones Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:28
        Wloski projektant, wątkodajka sama napisala. Sa tu forumki ktore kupują nowki sztuki Gucci/Versace ze skory a nie zadnego sztucznego szajsu.
        • gaskama Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:34
          LV nie jest wloski😳?
          • gaskama Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:35
            Łojezu, żabojadowy. 🤪
          • sumire Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:35
            Nie, francuski smile
            • gaskama Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:38
              Myslalam, że żabojady mają lepszy gust. Te brązowe torebki LV są okropne. Gorsze są juz tylko MK.
              • sumire Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:42
                Te brązowe to jeszcze nic. Ze 2-3 lata temu LV miał kolekcję Jeffa Koonsa, inspirowaną słynnymi malarzami. Masakracja. Przechodziłam codziennie obok wystawy z taką torebką a'la Van Gogh i aż mną trzepało na jej widok.
                • 35wcieniu Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:50
                  Wywgooglałam. big_grin Wyglądają jak takie zakupowe ze sklepu wszystko po pińc ziko. Albo jak te parasole z obrazami co kiedyś były w jakimś lidlu czy czymś.
              • bergamotka77 Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:50
                Nie, NIE SA to wloscy kreatorzy, ktorych wymienilas. Nie ma znaczenia zreszta o kogo chodzi.
                • 35wcieniu Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:52
                  Nie pytajcie jej, widzicie że nie chce być rozpoznana po torebce!
                  Podaje swoje dane i pisze o tym co robi jej mąż, ale NIE ROZPOZNACIE JEJ PO TOREBCE, zrozumiano? big_grin
                  • georgia.guidestones Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 11:49
                    W wawie i okolicach czarne torebki Prady nosi sporo osob, toz to prawie tak jak z MK. A bergę kto chcial zifentyfikowac, to juz dawno to mogl zrobic bez info o torebce.
                    • danaide Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 12:06
                      Nie, no, MK to chyba trofeum za przyjęcie do korpo, tego jest naprawdę masa. Chyba że Prada pomyka bardziej wieczorami, więc mogło mi to umknąć, bo MK widać za dnia.
                  • gama2003 Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 13:34
                    Też bym wolała być rozpoznawana po wybitnym członku rodziny a nie jakiejś torebce. Po koleżance.

A torebkę bym odsmradzała - torebkę w płócienny woreczek, raczej spisany na straty. To wszystko do dużego foliowego worka. I foliowy nasypać kawy mielonej i sody. Zawiązać. Powinno pomóc.
                • georgia.guidestones Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 10:22
                  Wloskich tzw "domow mody" jest z kilkadziesiat, rozpoznaealnych dla laika - moze 5. Jeszcze Prada lubuje sie w kuferkach.
          • bergamotka77 Re: Co z tym zrobić? 11.07.20, 23:48
            Znasz Wlocha o imieniu Louis? 😁To klasyczne francuskie imie.
    • bye-bye Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 00:06
      No dobra zdjęcia nie będzie.
      Dobrze, że torebka w twoim guście ale mamy tu jedno "ale". Ja kojarzę tylko jedna projektantkę z wysokiej (nie najwyższej) półki, która szyje z ekoskory.
      Więc albo jest to w najlepszym wypadku połka wyzsza średnia albo nas wkręcasz😜 żeby nas skręcało z zadrosci w ten piękny sobotni wieczór😉
      • mysiulek08 Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 04:13
        versace ma i z ekoskory i poliestru, ceny 100-300euro, to sie chyba linia jeans nazywa smile
    • majenkir Re: Co z tym zrobić? 12.07.20, 00:08
      No to pokaż już to cudo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka