Dodaj do ulubionych

Dluuuga kolejka

12.07.20, 20:23
do głosowania- nadmorska miejscowość, stanęliśmy w niej tuż po godz jedenastej, staliśmy godzinę i czterdzieści minut. Było miło, wszyscy żartowali, a gdy zaczął padać deszcz to ci co wchodzili do budynku zostawiali swoje parasole by inni nie mokli. Był pan z wyjątkowo ułożonym, grzecznym psem, byli tez starsi ludzie, co nie skorzystali z prawa pierszeństwa w kolejce, ale przepuszczali rodziców z małymi dziećmi. Najbardziej ujęło mnie to, ze nie było wrogości.

Jak było u Was? Długo staliście?, czy od razu myk do komisji?
Obserwuj wątek
    • trillian Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:26
      Ja z marszu weszłam
    • fornita111 Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:27
      Podczele, w poludnie, kolejka krotka, pare minut czekania smile Dystansu ludzie nie trzymali, ale przynajmniej zamaskowani wink
    • 35wcieniu Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:28
      W takiej kolejce to jak na Jurze- wszyscy są mili, sympatyczni, a nade wszystko ładni.
      • bei Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:31
        Wszyscy ludzie są ładni 😊
      • afro.ninja Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:38
        Zawsze rozwala mnie ten cytat, czytam po kilka razy.
        • bye-bye Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:55
          Ja tez😀
    • mia_mia Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:29
      Nie stałam, głosowałam przed 7.30 i już dno urny było prawie zakryte, więc lekki szok.
    • aerra Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:29
      Żadnej kolejki nie było, zresztą tak samo jak w pierwszej turze.
      • bei Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:31
        W pierwszej turze na Jurze tez kolejki nie było, byliśmy tuż przed czternastą.
        • 35wcieniu Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:36
          xD big_grin

Nadal ktoś ma wątpliwości? big_grin
    • silenta Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:31
      A potem im zabierali te parasole jak wychodzili z lokalu i jednak mokli ci ludzie czy już im zostawiali na zawsze czy stali po wyjściu z lokalu w tej kolejce z ludźmi, którym zostawiali parasole a potem odprowadzali ich do domu?
      • bei Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:34
        Jak wychodzili to zabierali, ale kolejni wchodzili i zostawiali na zewnątrz. Szczęściem deszcz był przelotny, padało z kwadrans.
        • 35wcieniu Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:37
          Kolejni nie mogli wejść i zostawić, bo przecież nie mieli, używali tych, które im zostawiali wchodzący przed nimi. Oj, bei bei... big_grin
          • bei Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:42
            Nie wszyscy mieli, wg soki miało być bezdeszczowo. Tez nie miałam, ale wystarczył mi kaptur kurtki.
            • bei Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:43
              Wg apki nie soki.
      • kalina_lin Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:34
        Mogli zostawiać na zawsze, parasolka w Rossmanie kosztuje 20 zł
        • silenta Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:36
          Hm, ja tam nie rozdaję dwudziestek na lewo i prawo ale kto bogatemu zabroni.
    • heca7 Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:36
      Byłam o 19.00. U nas nie ma kolejek, weszliśmy z marszu.
    • afro.ninja Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:36
      Nigdy nie stalam w długiej kolejce. Zawsze jedna osoba, lub w ogóle. Chyba w ostatnich samorzadowych bylo 4 osoby przede mna. Kilometrowe kolejki zawsze mnie szokują.
    • heca7 Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:37
      Podobno w Splicie kolejka do jedynego lokalu wyborczego (drugi w Zagrzebiu) ma ponad...500 metrów!
      • astomi25 Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:41
        Nie bylo kolejki, weszlam z marszu.
        Glosowalam ok 14.30
    • bei Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:44
      Jastarnia, Rewal- oglądam w tv- wciąż długaśne kolejki.
    • cherry_lady007 Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:45
      W Darłowie ok 9 kolejka była na kilka osób, po 11 było już dużo więcej ludzi, nikt nie zachowywał dystansu, w kolejce mało kto miał maseczki.
    • princy-mincy Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:46
      U nas żadnej kolejki, ale ludzie jedni wchodzili, inni wychodzili, ale u nas tak zawsze.
    • zazou1980 Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 20:57
      My wlasnoe wrocilismy z glosowania w Warszawie i bylismy jedynymi glosujacymi w lokalu.
      Wczesniej caly dzien bylam na Podlasiu i spore ilosci ustawialy sie w kolejkach. Niestety tam bedzie budyniowa miazga 😕
    • agua_de_coco Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 21:00
      Ja głosowałam na wyjeździe, w Bieszczadach - ok.południa, kolejka spora, ale nawet sprawnie poszło, od zajęcia miejsca do wyjścia z lokalu mniej niż godzina. W zasadzie sami turyści, dystansu nie było, ale prawie wszyscy w maseczkach.
    • welcome_back Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 23:39
      My dzisiaj na wywczasach (ale nie nad morzem). Dotarliśmy do pierwszej lepszej komisji, w budynku tak naprawdę były trzy komisje, wybraliśmy tę z najmniejszą kolejką. Zajęło to jakieś 5 minut?
      • iwoniaw Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 23:47
        welcome_back napisała:

> My dzisiaj na wywczasach (ale nie nad morzem). Dotarliśmy do pierwszej lepszej
        > komisji, w budynku tak naprawdę były trzy komisje, wybraliśmy tę z najmniejszą
        > kolejką. Zajęło to jakieś 5 minut?

No mnie właśnie trochę dziwi, że jeśli ktoś jest w jakimś obleganym kurorcie, to nie podjedzie z 10 km do pierwszej lepszej wsi z komisją i tam nie zagłosuje, tylko stoi w kilometrowej kolejce.
        • bei Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 23:52
          Stanie w korku i stanie w kolejce do lokalu wyborczego to b podobny czas ( w naszym przypadku). Sprawdzaliśmy na mapach Google czas przejazdu.
          • iwoniaw Re: Dluuuga kolejka 12.07.20, 23:58
            bei napisała:

> Stanie w korku i stanie w kolejce do lokalu wyborczego to b podobny czas ( w na
            > szym przypadku). Sprawdzaliśmy na mapach Google czas przejazdu.

Ja ogólnie, nie o Was. Ale że aż takie korki były na lokalnych drogach to mnie dziwi - w wątku obok ludzie piszą, że pustawo nad morzem, a tu kolejki na kilometr i jeszcze korki na wiejskich drogach?
        • little_fish Re: Dluuuga kolejka 13.07.20, 00:10
          To zależy czy miał zaświadczenie umożliwiające głosowanie gdziekolwiek, czy był dopisany do spisu wyborców w tym konkretnym miejscu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka