Dodaj do ulubionych

Komputerowo pomocy plizzzz

20.07.20, 15:46
Zawiesił mi się laptop. Stara żołnierska metoda ctrl alt delet nie działa.
Nie działają klawisze. Próba odcięcia zasilania wyłączenia przyciskiem nic nie daje. Pomocy błagam.
Jestem beton komputerowy. Tak łopatologicznie poproszę
Obserwuj wątek
    • mak_z_figa Re: Komputerowo pomocy plizzzz 20.07.20, 15:51
      A jak przyciśniesz i przytrzymasz przycisk zasilania kilkanaście sekund? Nawet trochę dłużej? Też nic?
      • sundace46 Re: Komputerowo pomocy plizzzz 20.07.20, 16:07
        mak_z_figa napisał(a):

> A jak przyciśniesz i przytrzymasz przycisk zasilania kilkanaście sekund? Nawet
        > trochę dłużej? Też nic?

No włąsnie problem, ze ta .....pi pi nie działa. Nic kurde nie działa. Mam ochote go walnąć porządnie.
    • panna_lila Re: Komputerowo pomocy plizzzz 20.07.20, 15:54
      trzeba dłuuuuuuuuuuuuuugo przytrzymać przycisk zasilania
      • sundace46 Re: Komputerowo pomocy plizzzz 20.07.20, 16:07
        panna_lila napisała:

> trzeba dłuuuuuuuuuuuuuugo przytrzymać przycisk zasilania

Jak dlugo, tak mniej więcej? Próbowałam ze 2 minuty i nic....
    • wipsania Re: Komputerowo pomocy plizzzz 20.07.20, 15:55
      Odłączyć na chwilę baterię
      • szmytka1 Re: Komputerowo pomocy plizzzz 21.07.20, 10:52
        teraz w laptopach baterie nie są wyjmowane i nie możesz się do nich dobrac
    • karambola_karambola Re: Komputerowo pomocy plizzzz 20.07.20, 15:57
      Pomoże wyciągnięcie baterii, o ile potrafisz to zrobić. W nowszych laptopach z bateriami jest jak z żarówkami w samochodach - nie łatwo się do nich dostać.
      • sundace46 Re: Komputerowo pomocy plizzzz 20.07.20, 16:08
        karambola_karambola napisał(a):

> Pomoże wyciągnięcie baterii, o ile potrafisz to zrobić. W nowszych laptopach z
        > bateriami jest jak z żarówkami w samochodach - nie łatwo się do nich dostać.

Nawet nie będę próbować. Obawiam się, że jeszcze pogorszę sytuację, a jestem nad jeziorem, sama z dzieckiem, psami i laptopem, a w tej wsi pewnie nawet serwisu nie ma.
    • alpepe Re: Komputerowo pomocy plizzzz 20.07.20, 15:58
      Nic ci się nie zawiesiło, dupiata aktualizacja w tle. Wczoraj miałam.
      • alpepe Re: Komputerowo pomocy plizzzz 20.07.20, 15:59
        Odczekałam godzinę, a potem się wkurzyłam i wyłączyłam laptopa esc. Jak się nie da, odłącz zasilanie i uzbrój się w cierpliwość.
      • silenta Re: Komputerowo pomocy plizzzz 20.07.20, 18:30
        Ja po tej aktualizacji przywracałam system do stanu z poprzedniego dnia i pomogło, a zanim się zorientowałam, że to przez aktualizację, to byłam już pewna, że laptop tylko na zwałkę się nadaje.
    • ewolajda88 Re: Komputerowo pomocy plizzzz 20.07.20, 16:01
      Klawisze tzn co, klawiatura nie działa? Jaki to model?
      • sundace46 Re: Komputerowo pomocy plizzzz 20.07.20, 16:09
        ewolajda88 napisała:

> Klawisze tzn co, klawiatura nie działa? Jaki to model?

Lenovo, nic nie działa, ani zasilanie przycisk, ani ctrl alt delete ani kurde nic. Idę na spacer moze mu się bateria w międzyczasie wyczerpie i to pomoże.
    • sundace46 Re: Komputerowo pomocy plizzzz 20.07.20, 16:10
      Dzieki dziewczyny. Zostawiam go włączonego, bo nic nie mogę zrobić. Może jak mu się bateria wyczerpie to to coś da. Idę na spacer.
      • wtop.ek Re: Komputerowo pomocy plizzzz 20.07.20, 17:37
        Try push and reboot.
    • lumeria Re: Komputerowo pomocy plizzzz 20.07.20, 16:33
      Niektore modele maja "tajemny" sposób na restart. Wrzuc do googla jaki to komputer i zobaczysz.

U mnie (Asus) to było przyciśniecie guzików "On" i "Sound level" i potrzymanie ileś tam sekund.

• koronka2012 Re: Komputerowo pomocy plizzzz 20.07.20, 19:29
        lumeria napisała:

> Niektore modele maja "tajemny" sposób na restart. Wrzuc do googla jaki to komp
        > uter i zobaczysz.

Dokładnie. W moim Lenovo jest to ukryta od spodu ledwie widoczna dziurka którą skrywa tajny przycisk.
    • mikams75 Re: Komputerowo pomocy plizzzz 21.07.20, 10:27
      Jak wyzej pisza - jesli to nowszy model, to gdzies na spodzie jest tajemnicza dziurka, zeby restartowac, wygoogluj twoj model. Jesli starszy model, to latwo sie dobrac do baterii i ja wyciagnac. Z pradu odlaczasz najpierw.
    • krwawy.lolo Re: Komputerowo pomocy plizzzz 21.07.20, 10:32
      na przykład

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka