crea.tura Re: Jaka wode pijecie ? 25.07.20, 00:00 w domu, w dużych ilościach kranówkę w pracy piwniczankę, mamy w szklanych butelkach średnio raz w tygodniu małą butelkę słotwinki, bardzo ją lubię ale nie wszędzie można kupić Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Jaka wode pijecie ? 25.07.20, 00:05 Te odwadniające leki na ciśnienie są do niczego, próbowałaś innych? A tego typu zalecenia żywieniowe są warte funta kłaków. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Jaka wode pijecie ? 25.07.20, 00:13 Ogólnie to z kranu, ale jestem fanką Muszynianki, bo zdrowa. Smakowo pasują mi wody krynickie, mocno nasycone minerałami, ale nie można ich pić stale. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Jaka wode pijecie ? 25.07.20, 00:15 odwadniajace? serio? ponoc sie od nich odchodzi w "leczeniu" nadcisnienia a nie mowila nic o sporcie, diecie? bo to w sumie podstawa, szczegolnie przy poczatkach bez silnych epizodow moja mamuska naleczowianke pila Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Jaka wode pijecie ? 25.07.20, 00:24 Dziewczyny, tak mowila o tym, ze musze zrzucic z 10 kg plus dieta I ruch. To jest jakis lek kombinowany - odwodnienie plus rozszerzenie naczyn. Dopiero zaczelam terapie wiec zobaczymy. Dostalam rowniez statyny. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Jaka wode pijecie ? 25.07.20, 00:32 statyny sa konieczne? konsultowalas u innego lekarza? problemy krazeniowonaczyniowe mam w genach, a pasujacy lek dobral mi dopiero doktor w PL 🤣 tez marudzac o diecie i ruchu tzn slusznie, staram sie trzymac zalecen dobrze dobrany lek to duzy komfort Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Jaka wode pijecie ? 25.07.20, 00:39 Chyba tak bo podejrzewaja u mnie zespol metaboliczny I co za tym idzie hipercholesterolemie rodzinna (moj brat ma to samo). Plus polowa rodziny cierpiaca na choroby krazeniowe. U mnie cisnienie w czasie spoczynku to 160/110 wiec nie jest dobrze ... Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Jaka wode pijecie ? 25.07.20, 01:49 o to, to ruch, IF z zrewidowana dieta i mozesz sie milo zdziwic, a ruch to nie od razu wyczyny Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Jaka wode pijecie ? 25.07.20, 11:05 Może też się nie zdziwić wcale. Mam takie ciśnienie (i wyższe) od zawsze, niezależnie od trybu życia. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia555 Re: Jaka wode pijecie ? 25.07.20, 10:15 Z kranu, ale zawsze przepuszczam ją przez papierowy filtr do kawy, który niweluje zapach rur. Innych filtrów nie używam. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Jaka wode pijecie ? 25.07.20, 10:20 Niegazowana cisowiankę, ewentualnie niegazowany żywiec. Ale one nie są wysokozmieralizowane. Takich nie lubię Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Jaka wode pijecie ? 25.07.20, 10:23 Z kranu, a czasem dla przyjemnosci niegazowaną Staropolanke, bardzo smaczna woda i chyba wlasnie wysoko mineralizowana. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Jaka wode pijecie ? 25.07.20, 10:31 filtrowana z dzbanka britta - mamy swietna wode z wodociagow w bajeranckiej karafce z pepco za 5 zl stoi na stole na tacce i na biezaco uzupelniania - wszyscy jestesmy wodopije do karafki wrzucam miete, maliny, poziomki jagody lub plasterek cytryn czy tez arbuza cokolwiek, co doda jej mgielki milego letniego aromatu Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Jaka wode pijecie ? 25.07.20, 10:33 kupilismy niedawno lodowke z filtrem do wody i sadze ze to bedzie strzal w dziesiatke ale czekam az podlaczy, wiec na razie nie mam opinii Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: Jaka wode pijecie ? 25.07.20, 11:25 o raju, naprawdę ładna karafka, a jak za 5 zł to w ogóle bomba Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Jaka wode pijecie ? 25.07.20, 11:33 nie nie to zdjecie pogladowe z neta ta z pepco jest troszke inna ale tez swietna Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: Jaka wode pijecie ? 25.07.20, 11:20 Mamy w domu filtry fitaqua i osobny kran do tej wody, jest naprawdę bardzo smaczna. Z tym, że ja bardzo lubię Muszynę, Muszyne II, Muszyniankę. Poza tym też lubię Ostromecko, chyba to bydgoska woda. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Jaka wode pijecie ? 25.07.20, 11:41 Zazwyczaj piję kranówkę, bo mam bardzo dobrą, a czasem Muszyniankę albo Cisowiankę średnio gazowaną, ew. Piwniczankę. Ogólnie nie bardzo lubię wodę, prawie żadna mi nie smakuje i najczęściej piję z bólem Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Jaka wode pijecie ? 25.07.20, 11:59 Najczęściej Żywiec (gazowaną i nie), czasem Cisowiankę. Muszyniankę akurat lubię, ale rodzina gardzi. Może poszukaj wśród Janów, czy jakiś takich, ale jeśli Muszynianka Ci nie smakuje, to Jany tym bardziej Odpowiedz Link Zgłoś