29.07.20, 17:22
A jak dotrzeć do zwykłego przeciętnego typowego faceta, który jest bardzo usadowiony w tym tzw matrixie więc ma oczekiwania i wymagania żeby partnerka dobrze ogarniała codzienne życie.
Co zrobić by on zrozumiał, że kobieta cierpiąca na te nasilone pmsy traci na jakiś czas zdolność by dobrze radzić sobie z obowiązkami a nawet dbaniem o siebie, dla przeciętnego pana jest to dość ważne wszak on się zawsze wywiązuje bo nic mu nie dolega. Dla przykładu ja przed okresem tracę nawet zdolność gotowania, zalanie makaronu sosem ze słoika jest dla mnie wyzwaniem, oczywiście wiem jak to brzmi i że trudno to zrozumieć ale tak właśnie jest.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: PMS cd 29.07.20, 17:40
      no normalnie "nie chce mi sie i co mi zrobisz?"
      • weronikax Re: PMS cd 29.07.20, 17:48
        ichi51e napisała:

> no normalnie "nie chce mi sie i co mi zrobisz?"
        >

Będę chodził wkurzony bo nie spełniasz oczekiwań.
        Można go olać tyle że w pms jest to 100 razy trudniejsze.
        • ichi51e Re: PMS cd 29.07.20, 18:04
          O jezu... no to seks. Zobaczymy jaki potem bedzie wkurzony...
        • daniela34 Re: PMS cd 29.07.20, 18:15
          weronikax

> Będę chodził wkurzony bo nie spełniasz oczekiwań.

Ty nie masz problemu z PMS, ty masz problem z facetem. A jakbyś się rozchorowała i "nie spełniała oczekiwań" to co by zrobił?
          • trampki-w-kwiatki Re: PMS cd 29.07.20, 18:18
            10/10
        • semihora Re: PMS cd 29.07.20, 19:53
          >>>Będę chodził wkurzony bo nie spełniasz oczekiwań.

Lekarstwem na niespełnianie wymagań jest wymiana faceta.
    • marta.graca Re: PMS cd 29.07.20, 17:49
      Ale ten przeciętny facet to życiowy partner? Czy jakiś inny gość?
      • weronikax Re: PMS cd 29.07.20, 17:58
        marta.graca napisała:

> Ale ten przeciętny facet to życiowy partner? Czy jakiś inny gość?
        >
        Życiowy partner, nic dziwnego że atmosfera jest zwarzona.
        • marta.graca Re: PMS cd 29.07.20, 18:04
          Dla mnie to nieczuły typ. Masz do wyboru, albo cierpliwie tłumaczyć, albo robić afery. W skrajnym przypadku pakować walizki.
    • aerra Re: PMS cd 29.07.20, 18:02
      Standardowo ematkowo: zmień faceta na takiego, który ogarnia bardziej zaawansowane procesy myślowe i potrafi zrozumieć: źle się czuję, dziś ty musisz przejąć to i to.
      • daniela34 Re: PMS cd 29.07.20, 18:16
        podpisuję się dwoma rękami i nogą
    • cosmetic.wipes Re: PMS cd 29.07.20, 18:09
      weronikax napisała:

> więc ma oczekiwania i wymagania

Może mieć, jego prawo. Natomiast jakby cała reszta świata może mieć jego oczekiwania i wymagania w głębokiej dupie. Też jej prawo.
    • trampki-w-kwiatki Re: PMS cd 29.07.20, 18:23
      Macie dzieci?

Jeśli nie, absolutnie nie rób ich z tym gościem. Założenie rodziny powoduje, że przez jakiś czas okresy niedyspozycji kobiety stają się częstsze i dłuższe. Po takiej nieprzespanej nocy na przykład nie tylko ciężko jest zagotować makaron, ale w ogóle chodzić prosto.

Druga rzecz. Ten gość to palant, weź przygarnij innego. Tylko skostniały kretyn nie jest w stanie przez trzydzieści lat życia ogarnąć, że kobieta ma swoje niedyspozycje. Ja na przykład w czasie owulacji śpię mniej niż mój partner i latam jak z motorkiem w tyłku. Chatę mam wysprzątaną, obiadki zrobione i tak dalej. Ale jak mam pms, to snuję się bez życia, śpię czterdzieści sześć godzin na dobę, rozgarniam stopą bałagan na podłodze i zamawiam pizzę. Chłop nie narzeka, tylko sam zabiera się za sprzątanie czy ogarnianie jedzenia oraz zapewnia mi ciszę.
      • weronikax Re: PMS cd 29.07.20, 18:35
        Za późno ale masz rację, niestety myślę że tych wyrozumiałych i wyluzowanych to jest teraz mniejszość, większość ma w głowie wysokie standardy bo wiedzę o świecie czerpie z internetu, tym bardziej jak takiemu haj hormonalny opada z czasem to zaczyna być nieciekawie.
        • cauliflowerpl Re: PMS cd 29.07.20, 18:36
          Pozdrowienia dla "Pana Marka" wink
          • trampki-w-kwiatki Re: PMS cd 29.07.20, 21:13
            cauliflowerpl napisała:

> Pozdrowienia dla "Pana Marka" wink

On z mamą mieszka. Standardy ma spełnione i pms ów nie doświadcza
            😎
            • cauliflowerpl Re: PMS cd 29.07.20, 21:33
              Pan Marek czy autor? Bo jak ostatnio zaglądałam do samców to Pan Marek mieszkał u przyjaciółki i przygotowywał się do matury.
              • weronikax Re: PMS cd 29.07.20, 21:38
                Wszystkie tu znają braci samców.
                Na co to niby jest dowód?
                No właśnie
                • alicia033 Re: PMS cd 29.07.20, 21:41
                  weronikax napisała:

> Na co to niby jest dowód?

na zbiorową mądrość i szeroki zasięg e-matki.
                • cauliflowerpl Re: PMS cd 29.07.20, 21:43
                  Na to, że freak show pozostaje popularną rozrywką niezależnie od czasów, tylko formy się zmieniają. Kiedyś była baba z brodą na placu w miasteczku, teraz są to Bracia Samcy w internecie.
              • trampki-w-kwiatki Re: PMS cd 29.07.20, 22:52
                Czekaj, a ten marek to nie założyciel tego forum, to ich guru całe, co to uczy męskie grono jak być dumnym samcem a sam mieszka z mamą?
                • cauliflowerpl Re: PMS cd 29.07.20, 22:55
                  No tak. Guru bezmaturu w dodatku.

Mieszka u przyjaciolki, jakiejs starszej kobiety, w zamian za opiekowanie sie jej ogrodem.
                  No chyba ze cos sie zmienilo, dawno nie zagladalam.
                  • cauliflowerpl Re: PMS cd 29.07.20, 23:01
                    Najbardziej mi sie podobalo jak opisywal perypetie z rowerem i jak ciezko mu bylo ten rower do auta wlozyc zeby zawiezc do serwisu. Guru nie wpadl ze mozna kola odkrecic 😂😂😂😂
                    • trampki-w-kwiatki Re: PMS cd 30.07.20, 00:00
                      Jeny, jak on to robi, że te jelenie idą za nim gromadnie...
        • marta.graca Re: PMS cd 29.07.20, 18:38
          To nie znaczy, że trzeba obniżać poprzeczkę i trzymać dziada w domu. To już nie te czasy, że może pić, bić, byle był. Ja jakbym miała mieć takiego faceta z oczekiwaniami, ale tylko wobec mnie, to wolę być sama.
        • daniela34 Re: PMS cd 29.07.20, 18:39
          weronikax napisała:

> niestety myślę że tych wyrozumiałych i wyluzowanych to
          > jest teraz mniejszość, większość ma w głowie wysokie standardy bo wiedzę o świ
          > ecie czerpie z internetu

Jesteś w mylnym błędzie. Normalny facet pojmuje zdanie: "źle się czuję" i w takiej sytuacji jak ma ochotę na obiad to staje przy kuchence albo zamawia jedzenie z dowozem. A nawet, olaboga, gotuje niezależnie od tego, czy partnerka czuje się dobrze czy źle
          • weronikax Re: PMS cd 29.07.20, 18:42
            Możliwe ale większość będzie wkurzona i będzie się wyżywać na kobiecie, taki świat.
            • cauliflowerpl Re: PMS cd 29.07.20, 18:46
              Pozostaje nieść swój krzyż w pokorze albo pójść do zakonu.
            • daniela34 Re: PMS cd 29.07.20, 18:46
              weronikax napisała:

> Możliwe ale większość będzie wkurzona i będzie się wyżywać na kobiecie, taki św
              > iat.

Poszukaj sobie innych facetów w otoczeniu, bo świat taki nie jest. Mnie czekoladę na PMS przynosił nie tylko moj facet, ale też moj 80-letni ojciec- tradycjonalista.
            • cosmetic.wipes Re: PMS cd 29.07.20, 19:01
              weronikax napisała:

> Możliwe ale większość będzie wkurzona i będzie się wyżywać na kobiecie, taki św
              > iat.

Zmień środowisko, bo ci mózg przepralo.
              • weronikax Re: PMS cd 29.07.20, 19:17
                cosmetic.wipes napisała:

> weronikax napisała:
                >
                > > Możliwe ale większość będzie wkurzona i będzie się wyżywać na kobiecie, t
                > aki św
                > > iat.
                >
                > Zmień środowisko, bo ci mózg przepralo.
                >
                >

Aha mózg mi przeprało, problemu wyżywania się na kobietach nie ma albo jest marginalny i zależny od środowiska.Nic mnie już nie zdziwi w tym kraju.
                To jest wszędzie i niezależnie od środowiska kwestia pretekstu tego dlaczego dany facet to robi.
                • marta.graca Re: PMS cd 29.07.20, 19:20
                  Generalnie faceci wyżywają się na kobietach, które im na to pozwalają.
                • daniela34 Re: PMS cd 29.07.20, 19:24
                  weronikax napisała:

>
                  > Aha mózg mi przeprało, problemu wyżywania się na kobietach nie ma albo jest mar
                  > ginalny

Nie. Ale faceta sie nue dostaje z przydziału.
                • cosmetic.wipes Re: PMS cd 29.07.20, 19:46
                  weronikax napisała:

> To jest wszędzie i niezależnie od środowiska kwestia pretekstu tego dlaczego da
                  > ny facet to robi.

Ale jesteś do niego przykuta kajdankami czy o co chodzi.
                  Bo w moim otoczeniu do buców mówi się
                • semihora Re: PMS cd 29.07.20, 20:02
                  >>>Aha mózg mi przeprało, problemu wyżywania się na kobietach nie ma albo jest marginalny i zależny od środowiska

Mam wrażenie, że teraz odwracasz kota ogonem. Owszem, problem jest realny. Owszem, jest porażająco duży. Owszem, kobiety czasem nie potrafią wyjść z takich toksycznych relacji.

Ale zasadniczo jeśli chłop ma jakieś niestworzone wymagania, to trzeba zmienić albo jego wymagania, albo jego samego na innego. Tak, jeśli uważasz kosmiczne i nierealne wymagania za normalne, to masz przeprany mózg.

No i jeśli - oprócz wymagań - pojawia się przemoc w jakiekolwiek postaci, to można powiedzieć tylko jedno: run Lola, run! Nie ma sensu wnikać w męskie powody, bo wina nie leży w ofierze, tylko w kacie.
                • aerra Re: PMS cd 29.07.20, 20:05
                  Najwyraźniej jednak przeprało, skoro uważasz to za normalne i tylko chciałaś... hmm, w zasadzie to czego chciałaś pisząc ten post na forum? Wyżalić się, żeby ktoś się ulitował i pogłaskał po główce? Bo jak wyżalić się, to chyba kiepsko sformułowałaś tę myśl, prosząc o rady, których ani nie chcesz, ani nie potrzebujesz (bo ewidentnie nie potrzebujesz, skoro uważasz, że to w sumie jest wszędzie i całkiem normalne).

Dla twojej informacji - nie, nie jest tak wszędzie i nie jest to normalne. Normalny, przeciętny facet o mózgu większym niż krewetka jest w stanie pojąć, że partnerka/żona źle się czuje i ogarnąć sprawy życiowe te parę dni w miesiącu samemu. Nawet jeśli poza tym mają układ skrajny typu pan zarabia, pani ogarnia dom. Czy też odwrotnie.
                  • daniela34 Re: PMS cd 29.07.20, 20:09
                    Znów się muszę podpisać. Jeśli Pan jest przemocowcem, który sie wyżywa i którego z jakiegoś powodu nie możesz zostawić, to bez sensu pytać "co zrobić, by on zrozumiał", no wtedy masz większe problemy niż to, że on nie rozumie zjawiska PMS. Taki typ i tak nie zrozumie i nie da się z tym nic zrobić
        • gaskama Re: PMS cd 29.07.20, 22:31
          😳 słaby trolling. Nie wiem, czemu dziewczyny ba serio odpisuje.
    • cauliflowerpl Re: PMS cd 29.07.20, 18:29
      Myślę, że zakomunikowanie panu, że ma spie*rzać na Madagaskar może uczynić cuda w tej materii.
      • daniela34 Re: PMS cd 29.07.20, 18:35
        Albo do Ułan Bator smile Panu sie mogą magicznie zdolności percepcyjne poprawić
    • alicia033 Re: PMS cd 29.07.20, 18:34
      popieram frakcję "wymienić na lepszy model".
    • anika772 Re: PMS cd 29.07.20, 20:55
      Oczekiwania i wymagania?!
      Popracuj nad tym pms-em, powinnaś mieć taki, że on się będzie z drogi usuwał, a nie wyrażał "pretensje i oczekiwania".
    • trampki-w-kwiatki Re: PMS cd 29.07.20, 21:17
      A teraz do rzeczy.
      Jesteś facetem. Zdradziły cię pojęcia typu matrix.
      Czytasz forum braci samców, walisz gruchę pod teledyski na yt oraz mieszkasz z matką.
      • cauliflowerpl Re: PMS cd 29.07.20, 21:33
        Oni nie walą gruchy, oni fapują.
        • trampki-w-kwiatki Re: PMS cd 29.07.20, 22:50
          Fakt big_grin
      • gaskama Re: PMS cd 29.07.20, 22:58
        Krótko i na temat.
    • zosia_1 Re: PMS cd 29.07.20, 22:19
      Taki przykład dam. Moja matka miała co miesiąc takie miesiączki, że przez dni w m-cu była wyłączona w ogóle z życia. Bardzo silne bóle brzucha, wymioty, omdlenia. Mój ojciec ponad 30 lat temu, na wsi, wykształcenie zawodowe opiekował się nią zawsze, przynosił lekarstwa, w nocy wstawał jak do małego dziecka, bo albo miskę podał, albo herbatę zrób itp itd i zawsze miał cierpliwość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka