Dodaj do ulubionych

A czym waszym zdaniem

29.07.20, 17:49
lepsze do dojechana do pracy? Praca 5 km od domu. Rower czy hulajnoga elektryczna? Ostatnio stały się modne te hulajnogi, gdy tak patrzę to nawet fajnie i sprawnie można tym dojechać. Nie mówię o debilach, co nie potrafią się zachować, ale o normalnej, kulturalnej jeździe. Rower bardziej męczy, a na hulajnodze tylko się stoi i jedzie. Jakie jest wasze zdanie?
Obserwuj wątek
    • ana119 Re: A czym waszym zdaniem 29.07.20, 17:54
      O ile jest równa droga. Widuję w pracy pokrwawione kolana, podarte jensy
      • ajaksiowa Re: A czym waszym zdaniem 29.07.20, 17:58
        Na rowerze się spocisz wi€c jeśli nie masz masz możliwości przebrania....ale na rowerze bardziej sportowo wi€c zdrowiej😊
        • ira_08 Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 11:03
          Jak pędzisz, to się spocisz. Jadąc spokojnie nie spocisz się bardziej niż maszerując czy jadąc pełnym autobusem.
    • bigzaganiacz Re: A czym waszym zdaniem 29.07.20, 23:15
      Rower elektryczny
      • georgia.guidestones Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 10:15
        10km? Chyba przy kiepskiej kondycji lub jakims fizycznym inwalidztwie. Chyba ze 5o praca np w amazonie, ale watkodajki nie podejrzewam o to.
        • kiszonylowca Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 10:34
          W takich watkach zawsze kazdy sadzi po sobie, widocznie 5 km dla bigzaganiacza to za duzo na zwykly rower.
    • nangaparbat3 Re: A czym waszym zdaniem 29.07.20, 23:19
      Rower, bo trzeba pomachać nogami.
      Chyba że pracujesz fizycznie, to hulajnoga elektryczna.
    • gaskama Re: A czym waszym zdaniem 29.07.20, 23:21
      Tylko rower. Hulajnoga elektryczna ... ble. Ostatnio zbieraliśmy dziewczę w garsonce, z torebusią na takiej hulajnodze. Boże, jak ona się wy...ła. 5 km ... jesli twoje biuro nie jest na Gubałówce to żaden dystans. A nawet jeśli jest, to powrót będzie przyjemny.
      • mona-taran Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 07:11
        Ostatnio minął mnie chłopak na hulajnodze mało nie rozjeżdżając mi dziecka a po jakichś 100m zahaczył kółkiem o wystającą płytkę i leeeeciał jak Małysz, tylko różnica taka, że wylądował na twarzy. Cały był krwią zalany, pewnie z którymś zębem się pożegnał..
        • iwles Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 07:15

Jestes czarownica 😃
          • mona-taran Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 07:29
            Taa, już mi to ktoś kiedyś powiedział :p
            • hanusinamama Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 10:48
              Ale pomyślałaś w duchu "aaaa pokarała cie Bozia"> smile
              • mona-taran Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 11:34
                Nie mogę powiedzieć żeby mi go jakoś bardzo żal było :p
    • liliawodna222 Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 00:30
      Rower, rower 🙂
    • ichi51e Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 00:59
      Rower elektryczny. 5km na hulajnodze to mnie by biodro bolalo bo jednak pozycja jedna...
      • marta.graca Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 07:01
        Żeby 5 km jechać elektrycznym, to już chyba szczyt lenistwa. A ja nie jestem fit ematka, tylko raczej typ kanapowy.
        • kebabbathehutt Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 10:13
          Wiesz, czasem to bardziej chodzi o czas a nie lenistwo.
          • marta.graca Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 10:43
            To już zależy od wielu czynników, czy ma przystanek pod domem, czy ma gdzie auto parkować pod pracą...
          • ira_08 Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 11:06
            5 km, no ludzie! Ile to rowerem? 20 minut w miarę spokojnego pedałowania?
            • georgia.guidestones Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 16:45
              Moze robi dziesiatki km zasuwajac po magazynie Amazona. Poprzednie prace z tego co pisala to opiekunka na czarno, wywalona dyscyplinarnie.
    • bo1 Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 07:30
      Rower. 5 km to żaden wielki dystans, nie zmęczysz się.
      Akurat wczoraj jechałam (rowerem) przez m.in. centrum miasta w popołudniowych godzinach szczytu. Nie miałam pojęcia, że aż tyle ludzi wraca z pracy na rowerach i hulajnogach. Bardzo pozytywne zjawisko.
    • kebabbathehutt Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 10:11
      Rower smile Lepsze dla zdrowia fizycznego i mentalnego. Do tego znajomy z Poznania mi opowiadał, ze kilkakrotnie razem z kolegami prawie mieli wypadki na elektrycznych hulajnogach, które tam można wynająć jako ze niektóre sprawnie nie działały. Dlatego teraz juz nie jezdza. Możesz byc bardzo ostrożna, ale jak hulajnoga odmowi współpracy po drodze, to moze byc niebezpiecznie. Z rowerem nie bedzie takich problemów smile
    • feliz_madre Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 10:19
      Rower. Zdecydowanie. W drodze powrotnej możesz jeszcze zahaczyć o jakiś bazarek i wrzucić do koszyka świeże owoce 😊
    • anika772 Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 10:52
      Rower
      • 3-mamuska Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 11:08
        Napewno nie rower człowiek wpada do pracy zgrzany i tak siedzi cały dzień ble.
    • ira_08 Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 11:07
      Rower. Jeśli zmęczy Cię po 5 km, to można udać się do kardiologa. No chyba, że jedziesz pod górę w lesie.
    • stara-a-naiwna Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 11:09
      dla mnie rower był by lepszy
      mam zamało ruchu - a co do męczenia - 5km - jak ktoś się męczy świadczy, ze nie ma kondycji - co bardziej skłąnia ku rowerowi
    • smillla Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 11:20
      Na rowerze spalisz kalorie i jesteś przyjazną dla planety. Jeśli zrobićsz zakupy po drodze, masz je gdzie umieścić.
    • maliniak665 Re: A czym waszym zdaniem 30.07.20, 17:50
      Rower, zdecydowanie wink
      "na hulajnodze sie stoi i jedzie" wink big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka