Dodaj do ulubionych

Mezoterapia skory twarzy

19.08.20, 20:27
Macie doswiadczenia? Chodzi mi o nawilzenie o odzywienie.
Obserwuj wątek
    • seniorita_24 Re: Mezoterapia skory twarzy 19.08.20, 22:11
      Dobrze nawilża i w moim przypadku uspokaja cerę. Po tym jak zejdzie opuchlizna i ewentualne ślady po nakłuciach.
      • jusytka Re: Mezoterapia skory twarzy 19.08.20, 22:14
        Ja tam szalu nie zauwazylam...
    • myelegans Re: Mezoterapia skory twarzy 19.08.20, 22:17
      sama robie raz w miesiacu z kwasem hialuronowym
    • nikita1907 Re: Mezoterapia skory twarzy 19.08.20, 22:18
      Jeszcze nie robiłam takiej profesjonalnej ale koleżanki sobie chwalą. Od roku robię sobie domową mezoterapię- najpierw dermarollerem, a teraz dermapenem. Na allegro kupuję ampułki. Efekty nie są jakieś spektakularne (jak po botoksie czy kwasie) ale są. Skóra jest jakby bardziej gęsta, nawilżona, znikają małe przebarwienia. Polecam ale tylko dla osób, które nie boją się igiełsmile
      • myelegans Re: Mezoterapia skory twarzy 19.08.20, 22:31
        robie to samo, robilam profesjonalnie, pozniej zaczelam sama, efekt lepszy, ale trzeba sie dobrze znieczulic, jak wygladam jak burak....
        • waleria_s Re: Mezoterapia skory twarzy 19.08.20, 22:41
          Rozumiem, że preparaty pozyskujesz ze sprawdzonej strony dla kosmetologów/lekarzy? Ja rozumiem, oszczędność, rozumiem sobie delikatne kwasy na twarz samemu nakładać, ale igły samemu, bez przeszkolenia, wiedzy na jaką głębokość... Ryzykowne.
          • nikita1907 Re: Mezoterapia skory twarzy 19.08.20, 22:53
            Spokojnie smile Po pierwsze nie robię sobie tatara z twarzy, tak jak niektóre kosmetyczki. Jak widzę, jak to robią (np na youtube, to mi włosy dęba stają - np jeżdzą dermapenem po twarzy bez opamiętania we wszystkie strony a twarz wygląda jak krwawiący burak. Stosuję póki co najkrótsze igiełki ( w derampenie, bo dermaroller już 1mm - dla mnie to zwykłe mizianie smile) , odpowiednią sterylizację i ampułki profesjonalne.
            • myelegans Re: Mezoterapia skory twarzy 26.08.20, 14:54
              a ja robie sobie buraka od kilku lat juz, w dermapenie 1.5-2.0
              innotox tez juz sobie wstrzykiwalam iglami insulinowymi.
              Preparaty pozyskuje ze strony rowniez uzywanej przez moja kosmetyczke, on-line pharmacy z Korei, bez recepty
              • nikita1907 Re: Mezoterapia skory twarzy 26.08.20, 15:40
                Mezoterapia w domu to pikuś. Ostatnio trafiłam na forum kobiet, które same robią sobie botoks, wstrzykują kwas hialuronowy, nawet w usta😱
                • myelegans Re: Mezoterapia skory twarzy 26.08.20, 21:03
                  Oj ja tez. botox (innotox) tez sobie wstrzykiwalam igla insulinowa, zadna filzozofia. teraz przez covid dlugo sie czeka na przesylki..

i znam takie, ktore robia wypelnienia i powiekszaja usta. Jestem na FB grupie, studnia wiedzy wink
                  • czerwonylucjan Re: Mezoterapia skory twarzy 26.08.20, 21:07
                    Co to za grupa?
                    • nikita1907 Re: Mezoterapia skory twarzy 27.08.20, 17:06
                      www.chce-wstrzyknac-kwas-hialuronowy.iq24.pl/default.asp?grupa=247580&temat=527180
                    • nikita1907 Re: Mezoterapia skory twarzy 27.08.20, 17:10
                      www.chce-wstrzyknac-kwas-hialuronowy.iq24.pl/default.asp?grupa=247580&temat=421300&nr_str=1
                  • nikita1907 Re: Mezoterapia skory twarzy 27.08.20, 17:28
                    Nie boisz się, ze np botoks się przemieści albo poradzisz sobie jakiś nerw? Raz zrobiłam botoks ale u lekarza i bardzo się obawiałam skutków ubocznych. Na szczęście nie wystąpiły. Nie poszłabym na taki zabieg do kosmetyczki (zreszta w Polsce chyba nie wolno im wstrzykiwać botoksu) a zrobienie go samodzielnie to jakiś Kosmos😱
                    • nikita1907 Re: Mezoterapia skory twarzy 27.08.20, 17:29
                      To pytanie do myelegans
                    • myelegans Re: Mezoterapia skory twarzy 28.08.20, 16:52
                      W Polsce chodzilam i do lekarza i do kosmetyczki i to kosmetyczka wbila mi sie w naczynie krwionosne pod okiem i z siniakiem chodzilam przez miesiac.

nie, nie boje sie, robilam wiele razy, mam twarz zmapowana i wiem gdzie i ile.... zanda filozofia, ale ja biolog i sekcji i wstrzykiwan do zyly ogonowej myszom w laboratium robilam wiele...
                      Jak bylam na post doku to nawet krew sobie nawzajem pobieralismy, jako material do opracowywania method immunologicznych
                      • nikita1907 Re: Mezoterapia skory twarzy 29.08.20, 11:08
                        Czyli nie jesteś totalnym laikiem. Podziwiam🙂
              • mary_lu Re: Mezoterapia skory twarzy 27.08.20, 17:14
                Myelegans, z jakiej apteki korzystacie? Te preparaty są transportowane w lodowce?
                • myelegans Re: Mezoterapia skory twarzy 27.08.20, 17:23
                  korzystalam z wielu alldaychemist, dermics.us, reliablerxpharmacy,
                  botox byl wysylany w paczkach z lodem, ale teraz w covidzie sa duze opoznienia i babki mi mowily, ze nie wysylaja.
                  te z EU i UK sie skarzyly, ze te apteki nie wysylaja do UK, ja w Stanach nie mialam problemow.
      • just_shelly Re: Mezoterapia skory twarzy 20.08.20, 07:08
        Jaki masz dermapen?
        • czerwonylucjan Re: Mezoterapia skory twarzy 20.08.20, 07:32
          I jakie kupujesz ampulki?
          • nikita1907 Re: Mezoterapia skory twarzy 20.08.20, 08:13
            Żeby nie robić reklamy zrobiłam zdjecie swojego dermapena. Ampułki firmy Syis lub Bielendy profesional.
            • nikita1907 Re: Mezoterapia skory twarzy 20.08.20, 08:19
              m.youtube.com/watch?v=H8yx9f8SGss Ten filmik mnie zainspirował - jest tam instrukcja jak należy wykonywać nakłuwanie. Różni się to zgoła od tego co pokazane jest na innych tego typu filmikach. Zachowując ostrożność nie da się zrobić sobie krzywdy...Pani prowadzi również bloga.
              • just_shelly Re: Mezoterapia skory twarzy 20.08.20, 09:08
                Dziekuje Ci bardzo!
        • myelegans Re: Mezoterapia skory twarzy 26.08.20, 14:56
          drPen A6
    • kotejka Re: Mezoterapia skory twarzy 25.08.20, 17:50
      dziewczyny, a mam jeszcze pytanie preparat
      ja sie roluje walkiem 0,5 na serum slimakowe z bielendy
      i skora pije jak gabka
      zaraz cale sie wsysa i skora znow jest sucha
      ja dokladam do wilgotnej i za chwile to samo
      czy to tak ma byc? czy dac sie wchlonbac i rolowac na sucho?
      • nikita1907 Re: Mezoterapia skory twarzy 26.08.20, 14:27
        Tak ma być. Po rolowaniu jeszcze raz się posmaruj serum a potem nałóż jakaś kojąca maseczkę lub lekki nieuczulający krem. Aczkolwiek można się tez rolowac na sucho.
        • nikita1907 Re: Mezoterapia skory twarzy 26.08.20, 14:28
          I pamiętaj pozniej o porządnej ochronie przeciwsłonecznej. Skóra po mezoterapii jest narażona na przebarwienia
          • kotejka Re: Mezoterapia skory twarzy 26.08.20, 14:44
            Dziękuję smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka