waleria_s Re: Nowy lockdown jesienią 24.08.20, 23:45 Nie wierzę w drugi locdown z zamykaniem galerii, punktów usługowych, restauracji. Szkoły- coraz bardziej wierzę w zdalny semestr, pierwsze tygodnie (ze 2-3) to będzie pójście na żywioł, a gdy sytuacja zacznie wymykać się spod kontroli padnie- zamykamy szkoły. Nie liczę na rozsądek i podział- 'bezpieczne' rejony mają naukę stacjonarną, te z zachorowaniami system mieszany/zdalny, stawiam, że po codziennych doniesieniach koronawirus w placówke X, nauczyciel ze szkoły Y ma koronawirusa nastąpi cyk, zamknijmy wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
helka.pentelka Re: Nowy lockdown jesienią 25.08.20, 11:43 A łapiesz zależność, że jak szkoły pociągną kwarantannę dla uczniów, bo ktoś tam w klasie ma dodatni test, to na tej kwarantannie wylądują rodzice pracujący w galeriach, sklepach, wodociągach, punktach usługowych i restauracjach? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nowy lockdown jesienią 25.08.20, 20:46 helka.pentelka napisała: > A łapiesz zależność, że jak szkoły pociągną kwarantannę dla uczniów, bo ktoś ta > m w klasie ma dodatni test, to na tej kwarantannie wylądują rodzice pracujący > w galeriach, sklepach, wodociągach, punktach usługowych i restauracjach? Zgadza się. Dlatego wiele osób twierdzi, że otwieranie szkół to błąd. S. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Nowy lockdown jesienią 25.08.20, 20:51 Myślę, że wraz z otwarciem szkół może się coś zmienić z zasadami kwarantanny. Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Nowy lockdown jesienią 25.08.20, 22:35 Tak, osoby chore czyli z objawami powinny siedzieć w domach póki nie wyzdrowieją, tylko i wyłącznie one. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nowy lockdown jesienią 26.08.20, 02:06 madami napisała: > Tak, osoby chore czyli z objawami powinny siedzieć w domach póki nie wyzdrowiej > ą, tylko i wyłącznie one. Siedzieć w domu powinny te osoby, które zarażają lub jest prawdopodobne, że zarażają. Te drugie - do momentu wyjaśnienia czy zarażają. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nowy lockdown jesienią 26.08.20, 02:08 waleria_s napisał(a): > Nie wierzę w drugi locdown z zamykaniem galerii, punktów usługowych, restauracj > i. Szkoły- coraz bardziej wierzę w zdalny semestr, pierwsze tygodnie (ze 2-3) t > o będzie pójście na żywioł, a gdy sytuacja zacznie wymykać się spod kontroli pa > dnie- zamykamy szkoły. To zależy od skali zakażeń spowodowanych otwarciem szkół. Jeśli wzrost będzie średni, to może wystarczy jedynie wprowadzić nauczanie zdalne. Ale jeśli służba zdrowia nie będzie się wyrabiać i będzie brakowało miejsc w szpitalach, respiratorów i lekarzy, to będą musieli wszystko zamknąć. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Nowy lockdown jesienią 25.08.20, 05:55 Na własne życzenie to dostaną, wszak nie shańbią się szmatą na twarzy, muszą bo się uduszą biegać po kościołach, ślubach i pogrzebach, na ulice nie wyjdą, bo rząd, który sobie wybrali ma w odwłoku protesty, wie, że należy je olewać, a jak ktoś się będzie stawiał to już dyspozycyjna pani prokurator czy policjant postawi do pionu niepokornego. Sami sobie zgotowaliśmy ten los (nie ja, ale my jako naród), rząd na maseczkach i respiratorach ustawi się na kilka pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: Nowy lockdown jesienią 25.08.20, 20:22 Prawdziwy Powód Dymisji Szumowskiego? Już Mówią o ZAMKNIĘCIU POLSKI - Analiza Komentator Finanse PL. Polecam. Nowy lockdown na jesieni, przedsiębiorcy bez zapomóg, masowe zwolnienia, bezrobocie, model argentyński lub grecki dla Polski Prawdziwy Powód Dymisji Szumowskiego? Już Mówią o ZAMKNIĘCIU POLSKI - Analiza Komentator Finanse PL Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Nowy lockdown jesienią 26.08.20, 07:00 Baza ekspertów forumowych histeryków jest cudowna Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: Nowy lockdown jesienią 26.08.20, 07:28 chococaffe napisała: > > > Baza ekspertów forumowych histeryków jest cudowna Nie mniej cudowna jest baza mentalnych ślimaków ze sklerozą. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: Nowy lockdown jesienią 26.08.20, 07:31 chococaffe napisała: > > > Baza ekspertów forumowych histeryków jest cudowna Aha...i jeszcze jedno, ten obrazek trzeba kliknąć w strzałkę, bo to jest odnosnik do filmu na youtubie. Odpowiedz Link Zgłoś
ferra Re: Nowy lockdown jesienią 26.08.20, 04:09 Event 201 - pełna instrukcja i jak i kiedy narzucać propagandę przez WHO, kiedy kraje (ludzie) będą się "burzyć" : www.centerforhealthsecurity.org/event201/videos.html Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Nowy lockdown jesienią 26.08.20, 09:34 Sam fakt istnienia tego wydarzenia jest mocno zastanawiające Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: Nowy lockdown jesienią 26.08.20, 09:45 madami napisała: > Sam fakt istnienia tego wydarzenia jest mocno zastanawiające Masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: Nowy lockdown jesienią 26.08.20, 09:54 madami napisała: > Sam fakt istnienia tego wydarzenia jest mocno zastanawiające Ogólnie ta cała sytuacja w mediach, polityce, działania WHO związane z tą pseudopandemią obfituje w czerpanie pełnymi garściami z technik stosowanych w inżynierii społecznej... Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: Nowy lockdown jesienią 26.08.20, 10:02 Jeszcze dodam, że na początku, tak w marcu, też dałam się na to nabrać na tę śmiercionośną pandemię, Po prostu balam się o swoją rodzinę, ale po pewnym czasie zaczęłam dostrzegać tę ohydną, wręcz książkową manipulację. Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Nowy lockdown jesienią 26.08.20, 10:33 Ja też się bałam, jak wszyscy bo była to wielka niewiadoma. Ale w końcu odcięłam się od wszelkich mediów i zaczęłam patrzeć tylko na statystyki. Po miesiącu strach mi minął. Z kilkoma znajomymi utworzyliśmy sobie grupę na fb i wspólnie analizowaliśmy dane, pamietam jak mój kolega - taki informatyk, matematyk nieco autystyczny stwierdził krótko - epidemia? Jaka epidemia. Dane temu przeczą. I faktycznie kolejne miesiące potwierdzają jego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: Nowy lockdown jesienią 26.08.20, 10:45 madami napisała: jaka epidemia. Dane temu przeczą. I f > aktycznie kolejne miesiące potwierdzają jego słowa. to też, ale mnie z racji zainteresowań, że tak powiem, zawodowych uderzyły te wszystkie zabiegi socjotechniczne typu " z armaty we wróbla"...Zerknij proszę do linku, który podałam niżej. Wiele wyjaśnia... Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Nowy lockdown jesienią 26.08.20, 13:18 Widziałam już wcześniej te linki I też widzę tu manipulacje na każdym kroku.... Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: Nowy lockdown jesienią 26.08.20, 13:41 Options for increasing adherence to social distancing measures Możliwości zapewnienia akceptacji dystansowania się społecznego Odpowiedz Link Zgłoś
ola_fatyga Re: Nowy lockdown jesienią 26.08.20, 10:25 Madami, jeszcze znalazłam coś na temat koronawirusa jako spolecznej inżynierii strachu... Przede wszystkim pozwólcie, że podkreślę moje głębokie przekonanie, że jedyną rzeczą, której musimy się bać, jest ... strach sam w sobie, bezimienny, - tak naprawdę - nieuzasadniony lęk, który paraliżuje potrzebne wysiłki. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Nowy lockdown jesienią 26.08.20, 13:54 Narzucic propagnade, w ktorej czesci tej dyskusji? Moze warto najpierw posluchac dyskusji zanim wyda sie opinie? Panel dyskusyjny jak panel, brala udzial w dziesiątkach takich przy okazji roznych konferencji naukowych. ten miala miejsce w 2019 roku przy okazji jakies konferencji naukowej. Brali w nim udzial przedstawiciele Johns Hopkins Center for Health Security, World Economic Forum, and Bill & Melinda Gates Foundation i kilka ososb z biznesu- i rozwazali rozne mozliwe skutki rozwoju globalnej epidemii, zwlaszcza skutki ekonomiczne. Zanim odkryjecie nastepny spisek WHO ..... Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Nowy lockdown jesienią 26.08.20, 09:38 Pewnie że wyjdą, jak to było w innych krajach Odpowiedz Link Zgłoś