Dodaj do ulubionych

O mierzeniu temperatury

03.09.20, 16:17
Placówka oswiatowa. Tydzień po otwarciu dostaliśmy termometr bezdotykowy. Termometr jak termometr ale ma jedną wadę rzadko pokazuje temperaturę powyżej 36 stopni, z reguły pokazuje 35 i kilka kresek...dzisiaj miasto sprezentowalo nam kolejny. Uradowana rozpakowalam, nawinela się akurat księgowa. Mierzę ups 37 no ale powyżej 37 nie wpuszczany więc luz, no to mierzę sobie, pikac toto zaczyna i świecić na czerwono 37,7...pomierzone kilka osób, nikt.ponizej 37 nie ma. Bierzemy nasz stary termometr te same osoby, nikt do 36 nie dobił...no ...taki sens mierzenia temperatury bezdotykowym ustrojstwem.
Obserwuj wątek
    • lajtova Re: O mierzeniu temperatury 03.09.20, 16:18
      Żaden. One są nic nie warte.
      Jedyny sens ma powrót do nauczania zdalnego.
      • cosmetic.wipes Re: O mierzeniu temperatury 03.09.20, 19:21
        Zorganizowałaś już ed dla swoich dziubdziusiow?
      • berber_rock Re: O mierzeniu temperatury 03.09.20, 19:26
        lajtova napisał(a):

> Jedyny sens ma powrót do nauczania zdalnego.

WRACAJ smile
    • ichi51e Re: O mierzeniu temperatury 03.09.20, 16:27
      Sprawdzcie w instrukcji jak mierzyc - centymetr w ta czy w tamta ma znaczenie
      • slonko1335 Re: O mierzeniu temperatury 03.09.20, 17:01
        Jasne że sprawdziliśmy i przetestowaliśmy na wszystkie strony. Jeden uparcie 35, drugi 37 tym samym osobom w tych samych miejscach...
    • raadhiyah2020 Re: O mierzeniu temperatury 03.09.20, 16:38
      Z jakiej odleglosci mierzysz? My mamy (choc juz sie wszystkim nie mierzy) stojacy, ale mozna go tez trzymac w reku, wyglada troche jakby sie zdjecie robilo i wiele osob usmiecha sie automatycznie. Mierzy sie z odleglosci 2m. Pokazuje ponizej 37, chociaz podwyzszona to powyzej 37.5. Czasem gdy ktos szybko szedl albo wyszedl z nagrzanego auta pokazywal wiecej ale wystarczylo kilka minut odpoczynku, schlodzenia i nie bylo problemu.
      • eveeveeve2 Re: O mierzeniu temperatury 03.09.20, 16:48
        Bezdotykowe to o kant d potłuc. Pomiar nie jest miarodajny (mniej więcej).
    • chococaffe Re: O mierzeniu temperatury 03.09.20, 16:54
      Niedawno mierzono mi przed koncertem - biegłam bo się prawie spóźniłam i miałam wrażenie, że mam milion stopni (czerwona, zdyszana) - było przepisowe 36,6 - nie wiem jak to działa.
      • chococaffe Re: O mierzeniu temperatury 03.09.20, 16:54
        p.s. Bezdotykowo, z okolic nadgarstka (??)
    • lauren6 Re: O mierzeniu temperatury 03.09.20, 17:13
      Bo to termometry z publicznego przetargu, wybrane ze względu na najkorzystniejszą cenę, bo przecież pieniędzy podatnika nie wolno marnować na drogi sprzęt.
      • verdana Re: O mierzeniu temperatury 03.09.20, 17:20
        Mnie mierzono w bibliotece. Stwierdzono zgon, bo mimo wielokrotnego mierzenia żadnej tempreratury nie miałam.
        • daniela34 Re: O mierzeniu temperatury 03.09.20, 17:22
          😃😃😃

Ja też często nie żyję. Głównie do sądu stawiam się martwa.
        • chococaffe Re: O mierzeniu temperatury 03.09.20, 17:24
          Przypomina mi to znajomego, który nie ma odcisków palcówbig_grin
          • eveeveeve2 Re: O mierzeniu temperatury 03.09.20, 19:18
            Moj maz tez nie ma. Miał potworny problem jak występował o paszport. Czytnik nie łapał jego odcisków palców mimo wgniatania w blat.
            • chococaffe Re: O mierzeniu temperatury 03.09.20, 19:24
              cóż, ..fach w ręku wink big_grin
          • aqua48 Re: O mierzeniu temperatury 03.09.20, 21:52
            chococaffe napisała:

> Przypomina mi to znajomego, który nie ma odcisków palcówbig_grin

O to tak jak ja też nie mam. Jakimś cudem w końcu mi zdjęto do paszportu po półgodzinie prób. A na dodatek rozstrajam urządzenia elektroniczne typu bramki przy wejściu/wyjściu z metra, itp.
    • wlazkotnaplot Re: O mierzeniu temperatury 03.09.20, 19:02
      Szkoła to nic. Chirurgia dzieciecą Fieldorfa Wrocław dwa lata temu, termometr wskazywał kilka kresek niżej!! Personel wiedział! Mieliśmy swój, sąsiadka z synem z zapaleniem otrzewnej pożyczała z oddziału "maluchów".
    • kryzys_wieku_sredniego Re: O mierzeniu temperatury 03.09.20, 19:22
      Należy strzelić tym termometrem w przestrzeń a dopiero drugi pomiar w szyję, trochę poniżej ucha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka