Dodaj do ulubionych

Robot do mycia okien

19.09.20, 18:40
Czy Szanowne Panie korzystają z tego dobrodziejstwa?
Nie chodzi mi o myjkę, tylko robota pełzającego po szybie. Opinie w internecie bardzo różne.
Możecie doradzić: warto, nie warto?
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Robot do mycia okien 19.09.20, 19:28
      mam hobota, nie jest to rozwiazanie idealne dla pedantek smile ale jak sie ma niedostepne tafle szkla w oknach to przymkniecie oczu na nei do konca lsniace rogi szyb jest najmniejszym problemem
      • konwaliamajowa Re: Robot do mycia okien 19.09.20, 20:13
        Celowałam właśnie w tego Hobota. Zadzwoniłam do sklepu i sprzedawca zaczął mi polecać model, którego nie ma na stronie. Trochę tańszy i w/g niego lepszy. Jednak takie nachalne zachwalanie budzi we mnie wątpliwości.
    • alaveda Re: Robot do mycia okien 19.09.20, 19:35
      Mam, nazywa się Raisa. Działa perfekcyjnie.
      • cosmetic.wipes Re: Robot do mycia okien 19.09.20, 19:39
        Raisa pełza po szybach? To niezła jest.
        • alaveda Re: Robot do mycia okien 19.09.20, 19:40
          Nie wiem czy pełza, ważne że myje.
          • iwles Re: Robot do mycia okien 19.09.20, 20:21
            alaveda napisała:

> Nie wiem czy pełza, ważne że myje.
            >

Przecież napisała, że nie chodzi jej o myjkę, tylko pełzającego po szybie 😀
      • konwaliamajowa Re: Robot do mycia okien 19.09.20, 20:09
        Z tego typu pomocy też korzystam. Głupio by mi było przyrównać moją panią Zosię do robota.
    • kandyzowana3x Re: Robot do mycia okien 19.09.20, 20:43
      Dołączę się do pytania, można to cudo wykorzystać do mycia kafelek ?
      • mysiulek08 Re: Robot do mycia okien 19.09.20, 20:48
        mozna, szczegolnie jak masz duza powierzchnie, podlog myc nie probowalam
        • konwaliamajowa Re: Robot do mycia okien 19.09.20, 21:06
          W takim razie szkoda, że mam lekko chropowate kafle, bo pewno się nie potrafi do takich przyssać.
          • mysiulek08 Re: Robot do mycia okien 19.09.20, 21:54
            niby do lekko chropowatych tez sie przyssie
            • konwaliamajowa Re: Robot do mycia okien 19.09.20, 22:04
              Ale ryzykuję upadkiem i roztrzaskaniem sprzętu, czy on jest jakoś zabezpieczony?
              • mysiulek08 Re: Robot do mycia okien 20.09.20, 15:09
                ma linke zabezpieczajaca, jak na razie nie spadl😀
    • lalkaika Re: Robot do mycia okien 19.09.20, 21:28
      Ascie sie rozbestwily kolezanki.Enty raz czytam taki watek,cojest tak trudnego w umyciu okien ? Moze dziecinne traumy ,jak macocha gonila i nie ircha,tylko gazetami..Na dole nie mam okien tylko drzwi okienne ,nie pamietam jak to sier nazywa ,mam ich w ciul. Psikam i przecieram. Robot pelzajacy po szybie to nie..hmm robot wymyslajacy posilki ,dajacy mi liste zakupow to tak. Ah i ten jak w 5 elemencie chanel malujacy facjate. Phi szyby
      • konwaliamajowa Re: Robot do mycia okien 19.09.20, 21:47
        Mycie okien faktycznie nie jest wyczynem. W natłoku spraw wielu, trzeba jednak umieć wybrać tych kilka najważniejszych, a resztę- w miarę możliwości odpuścić.
        • iwles Re: Robot do mycia okien 19.09.20, 21:49

No weśśś...przecież to była ironia 🙂
          • konwaliamajowa Re: Robot do mycia okien 19.09.20, 21:56
            No biorę....... I wstydzę się za niekumatość.
        • taki-sobie-nick Re: Robot do mycia okien 27.07.23, 00:15
          Ale troszkę drogi ten robot. Musisz mieć albo solidny natłok spraw, albo dużo pieniędzy.
      • mysiulek08 Re: Robot do mycia okien 19.09.20, 21:57
        czesc okien na pietrze jest otwierana tylko czesciowo, nie ma jak siegnac, manewrowanie teleskopowym drazkiem srednio sie udawalo

a poza tym, wiesz... jak to mowi ematka, kto bogatemu zabroni tongue_out
      • my_fair_lady Re: Robot do mycia okien 20.09.20, 15:59
        U mnie na górze okna otwierajà się na zewnàtrz. Nie ma jak dosięgnàć, żeby umyć zewnętrznà stronę.
        Chcę takiego robota! (Nawet nie wiedziałam, że istnieje).
        • ludma Re: Robot do mycia okien 20.09.20, 16:20
          Ja też!!!
    • bezsmug.pl [...] 26.07.23, 13:06
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • rzepicha-piastowa Re: Robot do mycia okien 26.07.23, 15:16
      Wiem, ze jakis spamer odkopal stary watek, ale i tak ucieszylam sie z odkrycia!
      Kupilam jeden z robotow (nie polecany przez spamera) i juz sie nie moge doczekac.
      • b-b1 Re: Robot do mycia okien 26.07.23, 21:09
        rzepicha-piastowa napisała:

> Wiem, ze jakis spamer odkopal stary watek, ale i tak ucieszylam sie z odkrycia!
        >
        > Kupilam jeden z robotow (nie polecany przez spamera) i juz sie nie moge doczeka
        > c.

Nie bądź wiśnia- napisz jakiego kupiłaś😉.

• rzepicha-piastowa Re: Robot do mycia okien 27.07.23, 07:12
          Napisze jak przetestuje, bo na razie nie wiem czy polecac.
      • yenna_m Re: Robot do mycia okien 26.07.23, 21:11
        Tez dzis siedzialam i się zastanawialam nad zakupem big_grin

Jak Ci przyjedzie, to opisz swoje wrazenia, dobrze?
        • rzepicha-piastowa Re: Robot do mycia okien 27.07.23, 07:13
          Jasne, ma przyjsc jutro, wiec bede testowac w weekend, a potem dam znac. Nie moge sie doczekac. wink
          • yenna_m Re: Robot do mycia okien 27.07.23, 07:15
            Super smile Ja też smile
            • b-b1 Re: Robot do mycia okien 27.07.23, 07:43
              I ja grzecznie czekam😁.
          • maghdalena33 Re: Robot do mycia okien 27.07.23, 09:36
            Wpisz proszę swoją opinię i nazwę robota. Również zastanawiam się nad zakupem i nie wiem którego brać.
      • bezsmug.pl [...] 26.07.23, 23:42
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • sarah_black38 Re: Robot do mycia okien 26.07.23, 16:53
      Gdybym miała okna wysokie na 6 metrów to pewnie kupiłabym. Do zwykłych okien niekoniecznie. To tak samo jak z ustrojstwami do mycia podłóg typu mopy wszelkiej maści, myjki parowe itp. a i tak najlepiej podłogę umyje się szmatą na kolanach. Myję tak co jakiś czas i podłoga jest tak czysta ,że można z niej jeść big_grin
      • rzepicha-piastowa Re: Robot do mycia okien 26.07.23, 20:32
        Masz racje, tylko ze ja z oknami tak mam, ze kiedy naprawde nie musze, to nie myje. Jesli umyje mi nawet niedokladnie, to i tak bedzie lepiej niz jest 😝
      • kk345 Re: Robot do mycia okien 27.07.23, 12:41
        Martyrologia matki Polki wiecznie żywa...
    • dawid093 Re: Robot do mycia okien 27.07.23, 09:22
      Ranking robotów do mycia okien 2023
    • siedemkropek82 Re: Robot do mycia okien 27.07.23, 12:09
      Ja mam kerchera ręcznego, nie robota. I robi swoją robotę. 15min i okna umyte. Myje często.
      • bywalec.hoteli Re: Robot do mycia okien 12.11.23, 23:36
        wszystkie umyte w 15 minut czy jedno małe umyte? smile
    • rzepicha-piastowa Re: Robot do mycia okien 31.07.23, 20:03
      Mam robota! Przyszedl dzisiaj i przetestowalam go na jednym oknie, a teraz wpuscilam go do kabiny prysznicowej, wiec chcialam zdac relacje. Od razu mowi, ze kupilam V3Clean, bo cena nie byla zbyt wysoka i chcialam francuska marke (mieszkam we Francji). Nie moge porownac z innymi modelami, wiec polecam wlasny risercz. wink
      Oto moje pierwsze obserwacje:
      - zdziwilo mnie, ze robot musi byc caly czas podlaczony do gniazda. Kabel zasilacza jest dlugi, ale jesli ktos nie ma gniazdka przy oknie to moze byc ciezko,
      - zdziwil mnie tez halas - brzmi jak glosna suszarka do wlosow. Utrzymuje sie na szybie przez wciagane powietrze, wiec to naturalne, ale takie szumu jednak sie nie spodziewalam,
      - czysci calkiem niezle, ale okno nie moze byc zbyt brudne, tzn. nie sciaga brudu, tylko zbiera go na takie miekkie myjki, wiec jesli szyba jest zbyt brudna, to robot to raczej rozmaze. Z oknem poradzil sobie calkiem niezle, zwlaszcza od wewnetrznej strony. Z kabina prysznicowa widze, ze radzi sobie doskonale.
      - zostawia niedoczyszczone rogi - myjki sa okragle, wiec w kazdym rogu zostaje mniej wiecej cm kwadratowy nieumyty.
      Ogolnie jest to fajna zabawka, ale nie zastapi mycia recznego. Mysle, ze moze sprawdzic sie u osob takich jak ja, ktore unikaja mycia okien jesli tylko sie da. U mnie na pewno okna beda bardziej czyste niz zwykle, ale jesli ktos myje sam regularnie i mu to nie przeszkadza, albo ma pania sprzatajaca, ktora to robi, to chyba nie warto kupowac.
      Gdyby ktos mial jakies szczegolowe pytania, to moge odpowiedziec (na podstawie mojego modelu oczywiscie, bez porownania z innymi).
      • rzepicha-piastowa Re: Robot do mycia okien 31.07.23, 20:04
        ojej, ile literowek, przepraszam, pisalam szybko!
      • yenna_m Re: Robot do mycia okien 01.08.23, 00:34
        Dzięki! 😘😘😘
        • b-b1 Re: Robot do mycia okien 01.08.23, 08:52
          Dzięki!
          Z tego co czytam kabel powinien być, bo mozesz umyć ile chcesz okien bez przerwy na ładowanie, bateria podtrzymuje gdy prądu zabraknie,
          i wszystkie są dość głośne.
          A co z wodą? Rozpyla pod cisnieniem, czy moczysz sciereczki?
          Ja sie zawiesiłam na dłużej na Hesterze M2 pro, bo prostokątny, moze te nieszczęsne rogi umyje🤣

• rzepicha-piastowa Re: Robot do mycia okien 01.08.23, 11:28
            Tak jest, ten kabel zupelnie nie przeszkadza, zdziwil mnie tylko.

W tym moim modelu musze spryskac sciereczki plynem do mycia szyb. W kabinie prysznicowej testowalam tez pryskanie samej szyby. Efekt podobny. Warto miec kilka zapasowych sciereczek i zmieniac je pomiedzy szybami.

Myslalam o Hesterze, ale wydawal mi sie troche za duzy. Mam jedna waska szybe w oknie w przedpokoju i nie wiedzialam czy by sobie z nia poradzil. Ale masz racje, pewnie bedzie lepszy do rogow.

Jesli kupisz, to daj znac jak sie spisuje 😉
            • maj18-98 Re: Robot do mycia okien 11.11.23, 19:55
              Wyciągam wątek żeby zapytać jak się sprawują roboty, które macie. Jest tyle modeli, że nie dam rady sprawdzić. Dawno temu któraś z forumek podawała link do strony na której były rankingi i opisy różnych sprzętów. Kompletnie nie pamiętam nazwy tej strony, proszę o pomoc. Były tam opisy sprzętów w różnych kategoriach cenowych, i w każdej kategorii podane po kilka polecanych modeli......co to za strona?
              • rzepicha-piastowa Re: Robot do mycia okien 11.11.23, 21:28
                To ja moze odpowiem. Moj robot spisuje sie niezle, chociaz jak to zwykle bywa z gadgetami na poczatku byl w ruchu prawie codziennie, teraz duzo rzadziej. Nie ma niestety porownania z recznym myciem okien, robot myje duzo gorzej, ale... przynajmniej myje. Ja glownie uzywam go do mycia kabiny prysznicowej mniej wiecej raz w tygodniu i do tego celu sprawdza sie dobrze.
                Rankingow nie podam, bo niestety nie pamietam. Poza tym lepiej wrzucic w googla, na rynek wchodza nowe modele, wiec rankingi tez lepiej czytaj nowsze.
    • bywalec.hoteli Re: Robot do mycia okien 12.11.23, 23:19
      nie, polecisz model?
    • bywalec.hoteli Re: Robot do mycia okien 12.11.24, 13:48
      I co kupiłaś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka