Dodaj do ulubionych

Materac tempur

20.09.20, 14:41
Pytanie do tych co maja już długo. Jak się sprawdza po czasie ? Czy deformuje się ? Ile macie i jaki model? Jesteście zadowoleni?

Leżałam już na kilkudziesięciu materacach i tempur również. Ale jakoś zdecydowac się nie mogę. To ze pokaże parenascie minut w sklepie Nie mówi mi za dużo...

Znam osoby, które kupiły materac po mierzeniu i po wysłaniu jest porazka. Czuja się jak połamane.
Mam w domu taki po którym wszystko mnie boli. Niestety w sklepach większość jest twardychsad
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: Materac tempur 20.09.20, 14:49
      był wątek chyba o tym
      • kamire12 Re: Materac tempur 20.09.20, 15:30
        Był ale chyba pare lat temu. Pytam jak teraz jest
    • zlota.ptaszyna Re: Materac tempur 20.09.20, 15:46
      Jestem bardzo zadowolona, bierz, to jest jakość na lata.
    • daisy Re: Materac tempur 20.09.20, 16:47
      ja mam wellpur, taki tańszy odpowiednik, od trzech lat - i bardzo dobrze mi się na nim śpi
      (jestem szczupła, więc nie mogę na twardym, wszystko mnie boli)
      • snakelilith Re: Materac tempur 20.09.20, 17:35
        Ale każdy rodzaj materaca może być w wersji miękkiej i twardej. To nie jest tak, że tempur jest automatycznie miękki. Mój osobisty jest nawet bardziej miękki (też wolę bardziej miękkie) od tempura, na którym spałam u teścia.
    • alpepe Re: Materac tempur 20.09.20, 16:57
      Ja kilka lat temu poszłam do Ikei i kupiłam sobie materac lateksowy. Szukałam twardego i cena nie grała roli, po prostu się nań położyłam, to od razu się poczułam błogo. Zostało mi do dzisiaj. Moja córka kupiła sobie rok później materac droższy od mojego, ze sprężynami, niby też twardy. Czasem się zakradam, kładę na jej łóżko i nie, jednak nie. Ze swojego jestem bardzo zadowolona, już go nie ma w ofercie. Myślę, że to się da jednak poznać leżąc nawet te kilkanaście minut.
    • snakelilith Re: Materac tempur 20.09.20, 17:33
      Temper testowałam przez tydzień u teścia. To nie dla mnie. Ta termoplastyczna gąbka mocno dopasowuje się do ciała i bardzo wolno reaguje podczas zmiany pozycji. Dla mnie za wolno. Mam inny, piankowo-elastyczny, wcześniej bardzo dobrze spałam na lateskowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka