Dodaj do ulubionych

Nowy minister edukacji

29.09.20, 18:05
Przemysław Czarnek.
No za co, ja się pytam, te eksperymenty na oświacie?
www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/zrodla-onetu-przemyslaw-czarnek-nowym-ministrem-edukacji-i-nauki/f6m4pyp,79cfc278
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 18:11
      za co?
      Za pińceta.
    • lajtova Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 18:19
      Oni robią stopniowanie. Po tym typie to już tylko Trynkiewicz im zostanie.
      • bleuet Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 21:55
        Albo znajdą jakiegoś współczesnego Torquemadę. Ręce opadają...
    • manala Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 18:22
      Cóż za fantastyczne wieści...
    • aerra Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 18:31
      Przepraszam, że co?
      Czarnek?
      Nie wierzę, wydawało się, że gorszego kandydata od Piontkowskiego to juz nie znajdą, ale proszę, da się, nie ma rzeczy niemożliwych.
      • malia Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 18:35
        Noooo, jeszcze mogłaby być ta kurator małopolska, albo Suski. Przestaję wierzyć w to, co się dzieje
        • aerra Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 18:41
          Kurator małopolska to akurat nasza, więc tego - chętnie byśmy się jej pozbyli big_grin
        • angazetka Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 18:47
          Czarnek ma poglądy te same co pani kurator...
    • koko8 Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 18:43
      Pisałam wam w piątek, toście nie wierzyły. W sumie sie nie dziwię, trudno w to uwierzyć.
    • skumbrie Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 19:02
      Kolejni nauczyciele odpłyną. Wykańczania publicznej szkoły ciąg dalszy, prywatne rozkwitną.
    • bei Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 19:05
      O, będzie jeden za dwóch.
    • kub-ma Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 22:01
      No właśnie dzisiaj zaczęłam się zastanawiać co myśmy takiego i komu zrobili, że dostajemy takich ministrów edukacji.
      • azja1942 Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 22:22
        Naród przekupny płaci wysoką cenę, myślę że dopiero wszystko przed nami. Niekompetencja, cofnięcie cywilizacyjnie, nieograniczona władza i rozpasanie czarnych i do tego deficyt masakryczny. A winnych nie będzie...
        • maj18-98 Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 22:38
          Planowana jest też likwidacja poradni psychologiczo pedagogicznych bo wydają za dużo orzeczeń, orzecznictwo i część diagozy pójdą do NFZ, reszta diagnozy do szkół, zajęcia specjalistyczne już tylko w szkołach. I zaraz orzeczenia pisane przez lekarzy nie będą miały kilka stron tylko kilka słów. diagnoza niepełnosprawności intelektualnej po kilkuminutowej wizycie, dobra zmiana przed nami. Bo podobno poradnie w zmowie z dyrektorami szkół pazernymi na subwencje szafują orzeczeniami,
          • ga-ti Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 22:45
            Powiedz, że żartujesz? Jak to nie będzie poradni pp? Jak to diagnozy będą wystawiać lekarze?
            • maj18-98 Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 08:40
              Nie żartuję, władza twierdzi że poradnie się umawiają z pazernymu dyrektorami szkoły i wydają orzeczenia, żeby wyłudzić kasę. Poza tym diagnoza nie medyczna może być prowadzona w szkołach, zajęcia specjalistyczne też bo nauczyciele są przeszkoleni. A orzeczenia pójdą do NFZ i lekarze ukrócą poradniany proceder. Wiecie co ? pracuję od lat naprawdę ciężko, wcale nie 20 godzin bo rozliczam się z 40, bardzo mi na mojej pracy i dzieciach z którymi pracuję zależy, miałam wrażenie że robię coś sensownego dla innych. A teraz dowiedziałam się że należę do jakiejś szajki wyłudzaczy. Wiecie że wszystkie orzeczenia, zespoły, pisanie opinii robi się w poradniach poza penum? czekam na orzeczenie lekarzy z NFZ które będzie miało tych 4-5 stron jak to jest w poradnianym standarcie. Nagle się okaze że nie potrzeba pisać o motodach, zaleceniach, pomocach i zajęciach. I o to chodzi. Ciekawe czy będę miała płatny urlop jak górnicy gdy zlikwidują poradnie......
              • woman_in_love Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 08:53
                daj proszę linka
                • gaga-sie Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 13:13
                  www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/1175267?fbclid=IwAR3HI_XUml95t7vEcHH4oJ9zUvPB7N4YjGQwjkhRI9oR4LOPQs0UrDp9yvs
              • kub-ma Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 20:23
                maj18-98 napisała:

>. Poza tym diagnoza nie medyczna m
                > oże być prowadzona w szkołach, zajęcia specjalistyczne też bo nauczyciele są pr
                > zeszkoleni.

O nie, nie, nie. Nie czuję się przeszkolona. I nie chcę być przeszkolona. Zajęcia specjalistyczne? Owszem, ale tylko z matematyki.
        • 1elka26 Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 22:41
          Nowy i w dodatku bardzo dobry kandydat na ministra. Jest nadzieja, że w szkole proces wychowania będzie zgodny z wartościami ogólnoludzkimi, a nie z tzw: "wartościami europejskimi".
          Niestety - w chwili obecnej efektem zaniedbań w edukacji za czasów poprzedniej ekipy jest takie chociażby zachowanie - oczywiście w obronie "wartosci europejskich":

twitter.com/Rob8Chief/status/1311003251769212939
          • malia Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 22:59
            Jako osoba niebinarna nie powinnaś się cieszyć z tego wyboru, albowiem pan minister tego zdecydowanie nie popiera elkoandrzeju
            • 1elka26 Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 23:08
              I bardzo dobrze, że nie popiera. To, co potrafią wyprawiać osoby niebinarne już przerabialiśmy - i wystarczy.
              Chociaż pojawiły się nowe - ale to już pewnie są osoby do tej pory nieznane nauce - osobniki szczekające.

www.youtube.com/watch?v=ov9Xb4woeBQ&feature=emb_title
              • malia Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 23:11
                W takim razie musisz się schować w piwnicy, to po pierwsze. A po drugie, typowe podejście pisowskiego pana - ja mogę być elkoandrzejem ale inni mają być trzymani za mordę big_grin
                • 1elka26 Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 23:24
                  Nigdzie nie muszę się chować. Podobnie jak nie musi chować się żadna osoba która po prostu nie robi ze swojej orientacji manifestu politycznego.
                  Natomiast jeżeli chodzi o to kto kogo chce trzymać za mordę to w ostatnich dniach mieliśmy małą próbkę takich zachowań.
                  Wystarczyło, że dziennikarz Wyborczej ośmielił sie napisać, że w Polsce nie ma „stref wolnych od LGBT”. Publikację po nagonce usunięto, a Wszyscy dziennikarze „Gazety Wyborczej” otrzymali od szefostwa redakcji zakaz komentowania, a nawet opisywania w mediach społecznościowych tej sprawy – donoszą wirtualnemedia.pl.
                  To, kto uprawia cenzurę?
                  O obrażaniu ludzi poprzez przyklejanie etykiety "homofoba" tylko z tego powodu, że mają odwagę postępować zgodnie ze swoimi przekonaniami już nie będę nawet wspominać.
                  • tanebo001 Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 23:26
                    Czy hetero też muszą nie manifestować swojej orientacji?
              • kub-ma Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 20:25
                1elka26 napisał(a):

> I bardzo dobrze, że nie popiera. To, co potrafią wyprawiać osoby niebinarne ju
                > ż przerabialiśmy - i wystarczy.

No tak, heteroseksualne są bez wad.
          • 71tosia Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 23:32
            co za niebalna mysl - wartosci ogolnoludzkie... oczywiscie masz na mysli stworzony w okresie oswiecenia system wartosci swieckich (troche w kontakscie do wartosci chrześcijanskich) takich jak tolerenacja, otwartosc na drugiego czlowieka i jego innosc, zyczliowsc, uczciwosc. Dobrze rozumiem? Jezeli tak to Elu juz sie ciesze!
            • 1elka26 Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 23:38
              Coś plączesz - tolerancja i otwartość na drugiego człowieka sa jak najbardziej tożsame w wartościami chrześcijańskimi. Natomiast trudno je znaleźć wśród zwolenników ideologii neomarksistowskich.
              • 71tosia Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 23:55
                to moze cos przecztaj o tym jak te wartosci ogolnoludzkie'' sie ksztaltowaly, kiedy zaczeto o nich mowic i dlaczego. A co do tolerancji to rzeczywiscie duzo jej widze w PISie, zwlaszcza dla swoich...
              • margit49 Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 10:57
                1elka26 napisał(a):

> Coś plączesz - tolerancja i otwartość na drugiego człowieka sa jak najbardziej
                > tożsame w wartościami chrześcijańskimi.

Może i są, ale Czarnek akurat tych wartości nie reprezentuje, raczej te katolickie-a one z chrześcijaństwem już niewiele mają wspólnego

Natomiast trudno je znaleźć wśród zwol
                > enników ideologii neomarksistowskich.

albo narodowosocjalistycznych - no i tutaj Czarnek wspaniale się wpisuje
          • joaz Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 14:22
            1elka26 napisał(a):

> Nowy i w dodatku bardzo dobry kandydat na ministra. Jest nadzieja, że w szkole
            > proces wychowania będzie zgodny z wartościami ogólnoludzkimi, a nie z tzw: "war
            > tościami europejskimi".
            > Niestety - w chwili obecnej efektem zaniedbań w edukacji za czasów poprzedniej
            > ekipy jest takie chociażby zachowanie - oczywiście w obronie "wartosci europej
            > skich":
            >
            Nie wiem czy masz dzieci a jeśli tak to w jaki wieku. Ja jestem matką nastolatek jedna skończyła LO młodsza jest drugiej klasie LO. Możecie sobie zmieniać podstawy programowe, zwiększyć liczbę jakiś narodowo partyjnych agitek itp. a i tak nic to nie da. W szkole najwyżej będzie nudniej i głupiej. A nasze dzieciaki odstawać będą wiedzą i umiejętnościami od reszty świata. W sferze wartości będzie jak za komuny co innego w szkole/pracy co innego w domu i wśród swoich. Już teraz widać jak umierają lekce religii - niestety. Dzieciaki całą tę narodowo-przaśna papkę mają w głebokim poważaniu.
            > twitter.com/Rob8Chief/status/1311003251769212939
            • swinka-morska Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 17:06
              Niestety, to nie będzie tak zupełnie bez złych skutków.
              Brak edukacji seksualnej, zawłaszczony język w temacie aborcji i wielu innych.
              Promowanie (dostępem np. do atrakcyjnych stypendiów, lepszych szkół, wymian zagranicznych i innych konfitur) laureatów konkursów wiedzy o jp2 i konkursów na palmę wielkanocną.
              Plus totalne zaniedbanie wiedzy o świecie współczesnym, przedmiotów STEM itd. Tego się nie nadrobi w domu sad
              • joaz Re: Nowy minister edukacji 02.10.20, 18:59
                swinka-morska napisała:

> Niestety, to nie będzie tak zupełnie bez złych skutków.
                > Brak edukacji seksualnej, zawłaszczony język w temacie aborcji i wielu innych.
                > Promowanie (dostępem np. do atrakcyjnych stypendiów, lepszych szkół, wymian zag
                > ranicznych i innych konfitur) laureatów konkursów wiedzy o jp2 i konkursów na p
                > almę wielkanocną.
                > Plus totalne zaniedbanie wiedzy o świecie współczesnym, przedmiotów STEM itd. T
                > ego się nie nadrobi w domu sad
                Wymiana zagraniczna takiemu laureatowi konkursu o JP II na pewno nie zaszkodzi.
                Co do WDŻ - moje córki nie chodziły bo zjęcia prowadziły osoby po jakiś kursach, w jedne ze szkól pani od religii.
    • jowita771 Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 22:38
      Jak pomyślę, że kiedyś psioczyłam na Giertycha i myślałam, że gorzej nie będzie, to mi samej siebie żal.
      • 1elka26 Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 22:42
        Może być gorzej - Nitras jako minister.
    • anorektycznazdzira Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 22:42
      Jeeeezzuuu...
    • petronella Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 23:36
      Lublin się za niego wstydzi jakby co.
      • triss_merigold6 Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 07:51
        Rozumiem, to ze wstydu głosowali i dlatego zebrał tyle głosów. Są juz znane pełne wyniki niedzielnych wyborów parlamentarnych w okręgu lubelskim. Niekwestionowanym zwycięzcą okazał się startujący z 2. miejsca listy PiS wojewoda Przemysław Czarnek. Uzyskał on 87 343 głosy, co daje również najlepszy wynik w całym regionie.
        www.lublin112.pl/czarnek-z-najwieksza-liczba-glosow-do-sejmu-bury-zostanie-senatorem-sa-oficjalne-wyniki-z-okregu-lubelskiego/
    • swinka-morska Re: Nowy minister edukacji 29.09.20, 23:43
      Jak słucham i patrzę na to indywiduum, plus słyszę, że "przypadkiem" zrobił zdjęcia gay parade gdzieś w USA, to nie wierzę, że gość jestem tym na kogo się kreuje. Musi mieć jakieś skrupulatnie ukryte trupy w szafie.
      I tylko czekam żeby w czasach internetu gdzieś komuś coś mocnego się wymsknęło.... będzie ubaw.
      Oby tak się szybko stało, bo może wtedy sobie pójdzie gdzieś precz.
      • margit49 Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 11:10
        swinka-morska napisała:

> Jak słucham i patrzę na to indywiduum, plus słyszę, że "przypadkiem" zrobił zdj
        > ęcia gay parade gdzieś w USA, to nie wierzę, że gość jestem tym na kogo się kre
        > uje.

pewnie z upodobania ten "przypadek" i podekscytowanie, bo widział męskie genitalia. I nawet zdjęcia zrobił smile
        • sumire Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 11:14
          On ich nie widział smile na tym jego słynnym zdjęciu nie było żadnych genitaliów.
        • swinka-morska Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 13:40
          margit49 napisała:

> swinka-morska napisała:
          >
          > > Jak słucham i patrzę na to indywiduum, plus słyszę, że "przypadkiem" zrob
          > ił zdj
          > > ęcia gay parade gdzieś w USA, to nie wierzę, że gość jestem tym na kogo s
          > ię kre
          > > uje.
          >
          > pewnie z upodobania ten "przypadek" i podekscytowanie, bo widział męskie genita
          > lia. I nawet zdjęcia zrobił smile

Tak samo jak marzę o dniu, kiedy Kaczyńskiemu źle dobiorą dawkę, publicznie puszczą mu szwy i chlapie coś w stylu "zdradzieckie mordy", tak samo marzę o tym, żeby tego typu krypto-orientacje zostały publicznie wyoutowane z dużym hukiem i smaczkami obyczajowymi.
          Patrz: przypadek Kanthaka.
    • la_mujer75 Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 07:42
      Koszmar!
    • lodomeria Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 09:38
      Jednocześnie ten ksiądz-profesor, który wstawił się za zwolnieniem Margot z aresztu będzie mieć dyscyplinarkę na KULu.
    • sumire Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 11:19
      Jeśli buc wygłaszający opinie w rodzaju "ci ludzie nie są równi ludziom normalnym i skończmy z tą dyskusją" może zostać ministrem, a tym bardziej edukacji, to znaczy, że żyjemy w naprawdę bardzo zdegenerowanym kraju.
      • 1elka26 Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 11:40
        Jeżeli buce krzyczący, że w Polsce nie ma demokracji i mniejszości seksualne są prześladowane są wybierani na posłów i w dodatku uważają się za "światłą i europejską" elitę , co uprawnia ich do popierania sankcji wymierzonych w ich kraj, to znaczy, że żyjemy w bardzo zdegenerowanym kraju.

"Ludzie LGBT to ludzie, a ideologia LGBT to ideologia" - tak stwierdził prof. Czarnek i jest to jak najbardziej poprawne rozumowanie.
        • margit49 Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 14:02
          1elka26 napisał(a):

żyjemy w bardzo zdegenerowanym kraju.
          >
          > "Ludzie LGBT to ludzie, a ideologia LGBT to ideologia" - tak stwierdził prof. C
          > zarnek i jest to jak najbardziej poprawne rozumowanie.

Nie, Czarnek powiedział - osoby LGBT nie są równe osobom "normalnym", a bicie dzieci jest zgodne z konstytucją

jesteś niebinarna, czyli nienormalna, takie rozumowanie Ci odpowiada?

• snajper55 Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 20:48
          1elka26 napisał(a):

> "Ludzie LGBT to ludzie, a ideologia LGBT to ideologia" - tak stwierdził prof. C
          > zarnek i jest to jak najbardziej poprawne rozumowanie.

Dr. hab. Czarnek nie ma tytuły profesora, więc nie ma prawa do skrótu prof. przed nazwiskiem.

Dr. Czarnek powiedział:

"- Brońmy rodziny przed tego rodzaju zepsuciem, deprawacją, absolutnie niemoralnym postępowaniem, brońmy nas przed ideologią LGBT i skończmy słuchać tych idiotyzmów o jakichś prawach człowieka czy jakiejś równości. Ci ludzie nie są równi ludziom normalnym i skończmy z tą dyskusją"

S.
      • olena.s Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 11:50
        No, ale co do tego akurat nie ma wątpliwości.
    • olena.s Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 11:54
      Tak. Przezabawne będzie, jak ta ciemnota zacznie zarządzać nie tylko szkołami, ale uczelniami. big_grin
    • gaga-sie Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 13:19
      Dali bulteriera do rozwalenia edukacji, przecież naród niedouczony jest łatwiejszy do sterowania. Nie liczyli się z niepełnosprawnymi, w nosie będą też mieli dzieci o specjalnych potrzebach edukacyjnych. Kasa jest potrzebna na inne rzeczy.
      • pasquda77 Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 15:32
        Pora na zwarcie szyku rodziców i nauczycieli , trzeba stanąć na głowie i nie dopuścić do tego żeby taki ktoś był ministrem edukacji.
        • sumire Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 16:26
          No, najwyraźniej jednak nim zostanie.
          Podejrzewam zresztą, że protesty nic by nie przyniosły. Ten kmiot tym stanowisku to przecież zemsta na wszystkich "lewakach", "tęczowych", obcych ambasadorach i innych wrogach tzw. tradycyjnych polskich wartości.
    • julita165 Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 15:50
      Ja mysle ze personalia nie maja znaczenia. Pan x czy pani y to obojetne skoro wszyscy sa z opcji z.
    • tanebo001 Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 17:51
      natemat.pl/321755,czarnek-na-nowego-ministra-edukacji-szok-i-niedowierzanie-o-co-chodzi-pis
    • anika772 Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 20:31
      O, skasowano moją opinię o nowym ministrze.
      • kokosowy15 Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 20:41
        Przecież PIS pokazuje społeczeństwu gdzie ma jego opinie. Teraz ministrem został "konserwatysta" w najgorszym znaczeniu tego słowa, później wymieni się kogoś na faszyste, potem zakaże rozwodów zobowiaze do mszy że sprawdzaniem listy obecności.
    • snajper55 Re: Nowy minister edukacji 30.09.20, 20:50
      malia napisała:

> Przemysław Czarnek.

Czerniak polskiej edukacji i nauki.

S.
    • sumire Re: Nowy minister edukacji 02.10.20, 13:40
      No, to niech dziatki przyzwyczajają się do obecności działaczy w szkole...

www.rp.pl/Spoleczenstwo/201009881-Krakow-Uczniom-pokazano-film-z-aborcji-Rodzice-oburzeni.html
    • rycerzowa Re: Nowy minister edukacji 02.10.20, 16:58
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26361580,przemyslaw-czarnek-tak-widzi-role-kobiety-ma-rodzic-dzieci.html#BoxWOpImg1

Co na to rodzice i dziadkowie dziewcząt?
      Tak będą we współczesnej w szkole edukowane? Że mają brać przykład z dzików i przede wszystkim się mnożyć?
      Dziwne są te żale na temat kryzysu rodziny. Wszystkie badania wskazują na to, że dobre małżeństwo, dzieci, rodzina są na czele hierarchii celów i wartości zdecydowanej większości młodych ludzi.
      Rozmnażanie - tak, ale odpowiedzialne.

Przypomnę tu bajkę biskupa Krasickiego:

Lwica i Maciora

Źle to, gdy się podli szczycą.
      Zeszła się raz świnia z lwicą,
      Więc w dyskursa
      . W tych przewlekła,
      Z żalem świnia lwicy rzekła:
      «Żal mi ciebie, luboś
      godna,
      Luboś zacna, żeś mniej płodna.
      Patrz na moją zgraję świnków:
      Co tu córek, co tu synków!
      A wszystkie jednym pomiotem».
      Rzekła lwica: «Wiem ja o tem.
      Ródź ty dziesięć, cztery, dwa,
      Ja jednego, ale lwa».
      • alin9 Re: Nowy minister edukacji 02.10.20, 17:25
        Czyli dalej usilnie dążą do uprzedmiotowienia kobiety.Traktowanie kobiety, jak człowieka niektórym przeszkadza.Tylko skoro mowa o rodzinie.To czemu dziecko tylko kobiety.Facet to znowu jakiś ulom w ich przekonaniu?😰
    • lwica_24 Re: Nowy minister edukacji 02.10.20, 19:40
      ... zniszczy wszystko. Podlega mu cała edukacja od przedszkola ( 3 latki) do ostatniego roku studiów doktoranckich( często rodzice tychże).
      Nie będzie co zbierać. Ludźmi niewykształconymi łatwiej się rządzi, łatwiej narzuca im "jedyne prawdziwe" poglądy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka