krwawy.lolo 02.10.20, 19:45 W drugim kącie pokoju leci "Ojciec Mateusz". Mój komentarz: Odciski Dziubaka: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 20:00 Tak na marginesie, czy eMatka porusza ustami podczas czytania? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 20:13 beneficia napisała: > 2. O co chodzi? Włącz telewizor. Tam cały czas gadają o Dziubaku. Wydaje mi się, że to zagadka kryminalna. Znaleziono odciski Dziubaka. Czekam kiedy odkryją haluksy Dziubakowej. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 20:58 > Włącz telewizor. A, ok. Dawno nie mam Ale dlaczego odciski w tym serialu są takie ważne?! Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 21:13 Bo ten ksiadz, tfu, zakonnik, robi za sledczego podobno i jakies zagadki rozwiazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Wątek kryminalny 03.10.20, 10:22 Jakim cudem zakonnik? Zwykły diecezjalny ksiądz. A Sandomierz dziękuję za komentarze, że skoro mają księdza, to po co im policja, czy śledczy CBŚ, w razie W. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 20:21 Tak, bardzo sie to przydaje jak sie czyta o szczałkach i klutkach (przy tym drugim to nie tylko ustami ruszalam, ale i dzwiek musialm z siebie wydobyc, zeby zrozumiec o czym mowa). Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 21:21 To jest tfurczosc z polskiego forum. Akurat "klutka" nie jest z emamy, ale zdumiala mnie ogromnie i stad ja pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 21:23 O tępej (tempej) szczale, zwanej inaczej tępą (tempą) dzidą czytałem, w kontekście bynajmniej nie dosłownym. Ale klutki nie kojarzę. Co to? Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 23:51 Ja nad ta cholerna klutka dlugo siedzialam, bo z kontekstu tez bylo ciezko. W koncu doszlam do tego, ze jest to fonetyczny zapis slowa "kłódka" Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wątek kryminalny 03.10.20, 09:44 Domyslilam sie, o co chodzi, bo skojarzylam, ze nie uzywasz polskich znakow. Tez sobie klutke teraz zapamietam😀 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 21:41 To Klute, jedna z lepszych ról Fondy. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 21:43 Patrząc na to zdjęcie przypomniałem sobie o żeńskiej krucjacie przeciwko Braunek. Właśnie za półotwarte usta. Kiedy rozchylone wargi (niekoniecznie sromowe) są seksowne. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 21:48 Byla krucjata o to juz za czasow Braunek? Moze jakis elegantsza? Ja znam tylko z ematki najazdy na anje rubik o to samo, ale jesli pamiec mnie nie myli, autorami tego syfu sa glownie meskie ematki. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 21:58 Braunek oburzyła świętokradczo damski peerel bodaj dwukrotnie, jako Olęńka w kostiumowej komedii z szablami w dłoni oraz jako Izabela Łęcka w serialu Muż za Pultem. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 21:59 I głównym argumentem przeciw całkiem przystojnej dziewczynie były jej rozchylone usta. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 22:05 Eh, Izabela Lecka, pamietam jak sie uczylam do matury i tak sie skupilam na tej postaci, ze dzwoniac po costam do babki od polskiego -imieniem Izabela, przedstawilam sie po czym grzecznie poprosilam pania Izabele Lecka. Jej maz musial miec ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Wątek kryminalny 03.10.20, 00:17 boogiecat napisała: > A co to jest ta klutka "Alternatywna pisownia" KŁÓDKI. Widzialam gdzies "urzeczko dla noworotka". Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Wątek kryminalny 03.10.20, 00:38 CZasem czlowiek czyta i glosno mysli "no ale jak???" Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 21:23 Ja nie jestem, a lubie sobie na glos przeczytac jakies uroczobrzmiace slowka; no ale to nie to samo co samo ruszanie ustami- to mi sie kojarzy z glosnym dospiewywaniem koncowek wersow w piosenkach, z nieznajomosci slow albo innym gierappaaa 😛 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 21:29 Nie lubię gościa. Naprawdę nie rozumiem fenomenu także afilguda. Znaczy mesydż jest ok. ale forma mnie ani akustycznie ani optycznie nie rusza, bardziej odrzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 21:44 Oezu a kto by go lubil? 😛 Tym bardziej w porownniu z NIM: Publicité " Get up ! " Renault Clio Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 21:52 No właśnie, nie rozumiem fenomenu Jamesa Browna. On już wlazł i rozplenił się, jak taki grzyb, co to pod ziemią hektary potrafi zapajęczyć, jednym organizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 21:57 Przeciez to nie jakis wyjatkowy fenomen, mnie tam dzejms z lodowki nie wyskakuje Czy chodzi o to, ze nie rozumiesz fenomenu produktow popkultury? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 22:02 Ja go nie trawię. I dlatego nie rozumiem. Czy Ty nie postrzegasz rzeczywistości z własnej perspektywy? Jesteś Panią Jezus i wszystkich kochasz i rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 22:10 Eeee? Po prostu takie sprawy sa mi obojetne. A przynajmniej dzejms. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 22:14 Ja częściowo odziedziczyłem charakter po dziadku ze strony matki. Dziadek nienawidził Krajewskiego, z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 22:16 Ja uważam, że Czerwone Gitary umarły po odejściu Klenczona, którego miejsce zajął płaczliwy szansonista Krajewski. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 22:17 Chyba powinienem przestać zaczynać każde zdanie od "ja". Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 22:18 Oborze moja matka tak samo hejtowala krajewskiego, moze zostalam paniom dzizus z buntu?! Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 22:17 A podejrzenie o niepostrzeganie rzeczywistosci z wlasnej perspektywy zaliczam do tej samej kategorii co gadki o byciu soba 😛 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 23:08 >no ale to nie to samo co samo ruszanie ustami- to mi sie kojarzy z glosnym dospiewywaniem >koncowek wersow w piosenkach, z nieznajomosci slow albo innym gierappaaa 😛 ja umiem całkowicie nowy język stworzyć, gdy śpiewam piosenki Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 20:59 To kreatywne podejscie do Ojca ‘ateusza mnie sie bardzo podoba. Moze odpal sobie w twoim kacie Szerloka Jaka- jedne z fajniejszych zagadek kryminalnych tam robia. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 21:13 Obiecuję, w poniedziałek najpóźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 21:18 Pani strusiowa na pewno ci sie spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 21:11 Nie ogladam, ale jak juz kryminalnie, to kiedys gwozdziem do trumny wlamywacza (nie dzentelmena) stal sie odcisk jego pepka ! jedyny slad, jaki zostawil nadajacy sie do identyfikacji Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 21:14 Musial miec ciaze spozywcza Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 21:26 I za takie dialogi kocham to forum Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 23:00 łot? nic nie rozumiem, NIC! kto mie powie? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 23:07 Skoro Ziuciu nie wzruszają Cię odciski dziubaka, ani haluksy Dziubakowej, nie ma dla Ciebie ratunku. Na Twoim miejscu zagryzłbym sprawę miśkiem Haribo. Powiedz mi, że lubisz miśki Haribo, inaczej się odkocham. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 23:16 wobec takiego ultimatum, jestem zmuszona powiedzieć, że nie! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 23:21 Coż, ultimatum połknąłem, łzami popiwszy. Nie jestem w stanie się w Tobie odkochać. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 23:22 A w kwestii "łota", co chciałabyś zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 23:24 Już coś tam doczytałam. Nie mam telewizora od nastu lat, nie umiałam połączyć faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 23:22 To dobrze, bo nie lubię kłamać. Haribo jest drugie po czipsach. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 23:34 Jeśli o mnie chodzi, tortilla chips. Dość dawno się przerzuciłem z kartoflanych. W Auchanie trzeba sobie zadać trudu poszukując. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek kryminalny 02.10.20, 23:44 tortilla chips też lubię a najbardziej z tym syfem imitującym serowy sos, który podają w multikinach o borze, czemu teraz o tym rozmawiamy? idę spać, zanim pójdę szukać zamienników w lodówce Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Wątek kryminalny 03.10.20, 00:22 Dobranoc. Śnij salceson, taki ze zmielonym, świńskim, włochatym uchem, może nie wstaniesz do lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek kryminalny 03.10.20, 10:10 Mam kanapkę z salcesonem na śniadanie. Skąd widziałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wątek kryminalny 03.10.20, 10:11 A śniło mi się, że była powódź co zrobiła większy lockdown niż lockdown. Odpowiedz Link Zgłoś