Dodaj do ulubionych

Wydanie papierowe vs. ebook

04.10.20, 19:32
Hej!
Poluję na trzecią część pewnej trylogii. Wiem już, że premiera książki ma mieć miejsce pod koniec października - i o ile znalazłam oferty przedsprzedaży wydania papierowego, to nie widzę podobnych ofert dla ebooków. Orientujecie się może, czy ebooki zazwyczaj pojawiają się w momencie premiery wydań papierowych, czy może trzeba na nie czekać dłużej?
Obserwuj wątek
    • jehanette Re: Wydanie papierowe vs. ebook 04.10.20, 19:34
      To zależy od wydawnictwa.
    • daniela34 Re: Wydanie papierowe vs. ebook 04.10.20, 19:37
      Różnie. Czasem później, czasem ciut wcześniej (w tym roku jeden z ebookow byl dostępny w legimi parę dni przed premierą wersji papierowej). Czasem równocześnie.
    • doubledoublejoyandtrouble Re: Wydanie papierowe vs. ebook 04.10.20, 19:40
      Jak inni - różnie. Ale spokojnie możesz uderzyć do wydawcy z tym pytaniem, na fanpage, np . Chętnie odpowiadają. Zwykle autor też wie i udziela info.
      • kot9 Re: Wydanie papierowe vs. ebook 04.10.20, 20:12
        Rożnie z tym jest, mój e book po roku został wydany od premiery papierowej książki. W innym przypadku wydawca wydał tylko połowę cyklu jako e book , reszta była papierowa. Nie szło się dopytać czy reszta cyklu będzie wydana jako e book czy nie.
        • doubledoublejoyandtrouble Re: Wydanie papierowe vs. ebook 04.10.20, 20:16
          kot9 napisał:

> Rożnie z tym jest, mój e book po roku został wydany od premiery papierowej ksi
          > ążki. W innym przypadku wydawca wydał tylko połowę cyklu jako e book , reszta
          > była papierowa. Nie szło się dopytać czy reszta cyklu będzie wydana jako e boo
          > k czy nie.

Whoa. Wydawca odmawiał Ci informacji o wydaniu TWOJEJ książki? Grubo, przyznam...
    • spirit_of_africa Re: Wydanie papierowe vs. ebook 04.10.20, 19:58
      Ostatnio zauważyłam tendencje, ze później.
      • agata_abbott Re: Wydanie papierowe vs. ebook 04.10.20, 20:54
        Tego się bałam... uncertain
    • mika71 Re: Wydanie papierowe vs. ebook 04.10.20, 20:15
      Z tego co ja widzę to na Legimi przeważnie w dniu premiery. Sporadyczne są sytuacje gdy później, tak samo jak i przed premierą.
      • agata_abbott Re: Wydanie papierowe vs. ebook 04.10.20, 20:51
        No ja właśnie zakładam, że na Legimi może być różnie. W ogóle nie do końca rozumiem, w jaki sposób Legimi wybiera książki, które można czytać w ramach abonamentu (parę razy nadziałam się na sytuację, w której seria książek zaczynała się np. od drugiej i dalej też miała "dziury"). Więc zakładam, że i tak będę musiała kupić poza Legimi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka