lukrecja46 12.10.20, 20:56 Odstawiłam piguły i po raz pierwszy od wielu lat mam normalną owulację. I wszystko ok tylko czemu to tak boli? Całe podbrzusze i jajnik, ledwo się ruszam. Nospa pomogła tylko trochę.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snakelilith Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 21:04 Niewykluczone, że masz wahania hormonalne, co pod odstawieniu nie jest rzadkie i tworzą ci się cysty czynnościowe. To nie do końca normalna owulacja, ale te cysty zwykle samoistnie pękają, albo się wchłaniają. Powinno się wyregulować z czasem, ale warto sprawdzić u ginekologa. To widać na USG. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 21:06 Normalną w sensie, że wreszcie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 21:15 Może być, że pęcherzyk dojrzewa, ale nie końca przechodzi normalną owulację. Wyregulowanie cyklu i normalne owulacje po odstawienieu pigułki, to może trochę potrwać. Ale jak boli dłużej niż 2-3 dni to poradź się lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kyrelime Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 21:16 Nie znam się, ale pamiętam że u mnie pierwsze owulacje po ciążach i karmieniu (nie miałam miesiączki łącznie przez ok 2 lata) były bardzo bolesne i kilka miesięcy to trwało, zanim wracało do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 22:14 Miałam podobnie. Pierwsza owulacja po karmieniu - myślałam, że mam atak wyrostka czy skręt jelit. Do dzisiaj miewam takie cykle, że owulacja jest bardzo bolesna, nie wiem, od czego to zależy (otrzewna jest czasami bardziej podrażniona). Ale w sumie ja mam wszystkie możliwe objawy owulacji łącznie z lekkim pogorszeniem cery, częstomoczem itd. Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 21:24 Pyralgina. Tylko to mi pomagało. Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 21:55 Ja mam takie owulacje całe życie, za młodu trafiłam dzięki temu do szpitala, myśleli że to wyrostek.Pomaga ibuprofen. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 21:57 Nie żartuj😲😲 przecież to sobie idzie w łeb palnąć.. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 22:16 Też mi się zdarza mieć bolesne. Z rzadka z dwóch jajników naraz - jakbym chciała bliźniaki, to wiedziałabym, kiedy próbować Pomaga mi apap. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 22:40 bardzo to jest okropny, nieprzyjemny ból + sensacje typu wzdęcia i pochodne, na szczęście zazwyczaj nie trwa dłużej niż 12 godzin - ale nie znoszę biorę Buscopan, trochę pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Bardzo bolesna owulacja 13.10.20, 08:20 Czy to się nie nasila z wiekiem? Zauważyłam, że teraz mam częściej bolesne owulacje niż kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Bardzo bolesna owulacja 13.10.20, 08:31 Pewnie może się nasilać, ale na pewno nie jest to zasada. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Bardzo bolesna owulacja 13.10.20, 11:52 u mnie owszem, nasiliło się z wiekiem, kiedyś tego nie znałam Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Bardzo bolesna owulacja 13.10.20, 09:16 Współczuję, nie znam tego. W okolicach owulacji jestem królową życia. To co opisujesz mam na początku miesiączki, 36h ibuprofen i no-spa, eh Odpowiedz Link Zgłoś