Dodaj do ulubionych

Bardzo bolesna owulacja

12.10.20, 20:56
Odstawiłam piguły i po raz pierwszy od wielu lat mam normalną owulację. I wszystko ok tylko czemu to tak boli? Całe podbrzusze i jajnik, ledwo się ruszam. Nospa pomogła tylko trochę..
Obserwuj wątek
    • snakelilith Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 21:04
      Niewykluczone, że masz wahania hormonalne, co pod odstawieniu nie jest rzadkie i tworzą ci się cysty czynnościowe. To nie do końca normalna owulacja, ale te cysty zwykle samoistnie pękają, albo się wchłaniają. Powinno się wyregulować z czasem, ale warto sprawdzić u ginekologa. To widać na USG.
      • lukrecja46 Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 21:06
        Normalną w sensie, że wreszcie jest.
        • snakelilith Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 21:15
          Może być, że pęcherzyk dojrzewa, ale nie końca przechodzi normalną owulację. Wyregulowanie cyklu i normalne owulacje po odstawienieu pigułki, to może trochę potrwać. Ale jak boli dłużej niż 2-3 dni to poradź się lekarza.
          • lukrecja46 Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 21:19
            Dzięki.
    • kyrelime Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 21:16
      Nie znam się, ale pamiętam że u mnie pierwsze owulacje po ciążach i karmieniu (nie miałam miesiączki łącznie przez ok 2 lata) były bardzo bolesne i kilka miesięcy to trwało, zanim wracało do normy.
      • jolie Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 22:14
        Miałam podobnie. Pierwsza owulacja po karmieniu - myślałam, że mam atak wyrostka czy skręt jelit. Do dzisiaj miewam takie cykle, że owulacja jest bardzo bolesna, nie wiem, od czego to zależy (otrzewna jest czasami bardziej podrażniona). Ale w sumie ja mam wszystkie możliwe objawy owulacji łącznie z lekkim pogorszeniem cery, częstomoczem itd.
    • elenelda Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 21:24
      Pyralgina. Tylko to mi pomagało.
      • pasquda77 Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 21:55
        Ja mam takie owulacje całe życie, za młodu trafiłam dzięki temu do szpitala, myśleli że to wyrostek.Pomaga ibuprofen.
        • lukrecja46 Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 21:57
          Nie żartuj😲😲 przecież to sobie idzie w łeb palnąć..
    • mama-ola Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 22:16
      Też mi się zdarza mieć bolesne. Z rzadka z dwóch jajników naraz - jakbym chciała bliźniaki, to wiedziałabym, kiedy próbować smile Pomaga mi apap.
    • daisy Re: Bardzo bolesna owulacja 12.10.20, 22:40
      bardzo to jest okropny, nieprzyjemny ból + sensacje typu wzdęcia i pochodne, na szczęście zazwyczaj nie trwa dłużej niż 12 godzin - ale nie znoszę
      biorę Buscopan, trochę pomaga
      • magata.d Re: Bardzo bolesna owulacja 13.10.20, 08:20
        Czy to się nie nasila z wiekiem? Zauważyłam, że teraz mam częściej bolesne owulacje niż kiedyś.
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Bardzo bolesna owulacja 13.10.20, 08:31
          Pewnie może się nasilać, ale na pewno nie jest to zasada.
        • daisy Re: Bardzo bolesna owulacja 13.10.20, 11:52
          u mnie owszem, nasiliło się z wiekiem, kiedyś tego nie znałam
    • anika772 Re: Bardzo bolesna owulacja 13.10.20, 09:16
      Współczuję, nie znam tego. W okolicach owulacji jestem królową życia.
      To co opisujesz mam na początku miesiączki, 36h ibuprofen i no-spa, ehsad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka