tereso 18.10.20, 18:01 Córka dorabia jako nauczycielka języka, teraz online. Ma niedługo imieniny. Pomyślałam że mógłby pełnić taka funkcję tablicy. Macie, przydaje się czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aerra Re: Tablet graficzny 18.10.20, 18:14 Tablet graficzny? Trochę przerost formy nad treścią, jeśli ma służyć za tablicę. Mam, przydaje mi się bardzo, ale ja jestem grafikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
tereso Re: Tablet graficzny 18.10.20, 18:27 Dzięki. Myślałam oczywiście o jakimś prostym. Ale pewnie masz rację. Gdzieś przeczytałam o tym że ludzie w takiej funkcji wykorzystują, ale się nie znam. Zresztą, kto wie, może ona sobie radzi na tych teamsach czy Skype nawet nie wiem na czym ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Tablet graficzny 18.10.20, 18:29 Ja wykorzystuje i jest niezastapiony, jestem bardzo zadowolona. Ale jestem scislowcem. Wydaje mi sie, ze dla jezykowcow to raczej zbedny gadzet Odpowiedz Link Zgłoś
tereso Re: Tablet graficzny 18.10.20, 18:31 A jaki masz ? Nie wiem, mnie się przydaje zapisywanie myśli, skojarzeń odręczne, czyli jakby na tablecie, ale ja jestem i inny zawód i inne pokolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Tablet graficzny 18.10.20, 18:34 Córka ma od kilku lat. Ale ona uzdolniona plastycznie i potrzebuje do grafik. Nie wiem czy nauczycielce języka przyda się do czegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
tereso Re: Tablet graficzny 18.10.20, 18:41 Sama nie wiem. Choć moja w ramach hobby rysuje, ale wątpię czy wykorzystywalaby w tej sposób, tak sobie lubi czasem coś narysować i robi to bardzo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
twarz2 Re: Tablet graficzny 18.10.20, 18:53 Wybaczcie, ze sie podpinam Jaki tablet graficzny polecicie dla nastolatki, która zaczyna przygodę z rysowaniem? Nie mieliśmy zadnego do tej pory, a córka od jakiegoś czasu się doprasza. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Tablet graficzny 18.10.20, 19:05 Moja już dorosła ale tablet ma od kilku lat. To Wacom intuos comic. Rozmiar obszary roboczego to 15,2x9,5. Córka jest zadowolona ale mówi, że np do photoshopa jest trochę za słaby. Do zwykłych programów rysunkowych wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Tablet graficzny 18.10.20, 18:51 Mam i używam, ale ja jestem ścisłowcem: piszę wzory i robię wykresy. Gdybym pisała tylko tekst, który równie dobrze można wklepać z klawiatury, to mogłabym się obyć bez. Językowcowi może się przydać albo nie, trochę zależy od stylu uczenia i używania tablicy. Jeśli tylko pisze tekst, to raczej nie. Jeśli robi dużo rysuneczków, wykresów, schematów - to może i tak. Jeśli uczy rosyjskiego albo innego języka nie posługującego się łacińskim alfabetem i chce pokazywać uczniom, jak pisać litery, to też. Odpowiedz Link Zgłoś
tereso Re: Tablet graficzny 18.10.20, 18:59 No, łapię że dla niej to byłby taki gadżet. Chęć zakupu raczej odzwierciedla mój wlasny styl robienia notatek niż jej potrzebę. No, ale z tego wątku to wyciągnęłam, więc dzięki 🌷 Odpowiedz Link Zgłoś