Dodaj do ulubionych

Librus - dzisiejsze logowanie

26.10.20, 08:18
Udało się Waszym dzieciom zalogować?

U nas padł. Wejscia nie ma. Czyli lekcji na razie też nie ma.

Obserwuj wątek
    • aquella Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:21
      W takim wypadku dzwoń do szkoły powinni dać znać informatykowi aby się skontaktował i pomógł przywrócić dostęp.
      • z_lasu Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:27
        big_grin A co ma szkolny informatyk do tego?
    • ichi51e Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:22
      Ale na lekcje sie przez dziennik logujesz?
      • kochamruskieileniwe Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:25
        do terminarza, gdzie na poszczególnych godzinach podane są linki do lekcji. Google Meet
        • ichi51e Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:30
          A nie moze wam ktos linka samego wrzucic przez msg?
    • ania_z_zielonymii Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:26
      Macie lekcje wysyłane librusem? Myślałam, że wszyscy już przeszli na TEAMS.
      Odnośnie librusa to rzeczywiście nie działa.
      • z_lasu Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:29
        Jeszcze nie wszyscy przeszli na TEAMS, a z tego co wiem to TEAMS też już nie działa. Tzn. już w poprzednich tygodniach były już poważne problemy, kiedy podstawówki działały jeszcze stacjonarnie. Jak teraz wszystkie przejdą na TEAMS to nie ma siły - musi klęknąć.
        • milka_milka Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:30
          Działa, dziecko właśnie ma lekcje. I Librus też u mnie działa.
        • ania_z_zielonymii Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:30
          I nas na razie ruszył, bez żadnych problemów. Oby tak dalej...
        • aerra Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 13:02
          Teams działa, dziecię normalnie wg planu leciało na teamsach.
      • kochamruskieileniwe Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:37
        jesteśmy w bardzo zacofanej (publicznej) szkole, które uzywa google meets :p
        • ania_z_zielonymii Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:48
          Moja siostra uczy w publicznym LO i w publicznej podstawówce i przez cale wakacje miała szkolenia z TEAMsa. Obie szkoły dostały kasę na Teamsa. Wszystkie znajome dzieci z różnych szkół też na teams. Myślałam, że może teams stał się jakimś narodowym narzędziem nauczania wink
          • milka_milka Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 09:07
            Teamsy są chyba bezpłatne dla szkół.
            • ania_z_zielonymii Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 09:30
              Chyba tak, ale dostali też kasę na szkolenia dla nauczycieli.
            • aerra Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 13:03
              Tak, microsoft udostępnił za darmo szkołom. Na rok chyba.
    • z_lasu Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:29
      Nie udało się. Pozostaje mieć nadzieję, że nauczycielom też się nie udało.
    • aaa-aaa-pl Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:31
      U mnie też librus nie działa.
      • roks30 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:41
        U nas też nie działał do ok 8:30. Teraz działa. Zobaczymy 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Masakra
    • peggy1 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:39
      Syn też przyszedł z info, że nie działa uncertain
    • heca7 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:41
      Jeszcze 20 minut temu syn się logował skutecznie. Podstawówka. A teraz próbowałam wejść i mam komunikat-ups, coś poszło nie tak. Spróbuj ponownie.
      Czyli pewnie coś im padło.
      • milka_milka Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 09:09
        U mnie działa.
    • kochamruskieileniwe Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 09:19
      Ruszył jakies 15 minut temu.

Choroba, mam/miałam goraca linie z dzieckiem, które samo musi "ogarnąć" lekcję. Oboje z męzem jesteśmy w pracy...
      Dziecko 10 lat, ale i tak sobie radzi big_grin
    • 18lipcowa3 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 09:32
      No moja od 8 .30 siedzi i wszystko działa
    • helena31 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 09:40
      Mnie zastanawia , dlaczego szkoły korzystają dalej z Librusa , który przy przeciążeniu jest często awaryjny . Jest przecież Teams , który dla szkół jest bezpłatny i działa bez problemów . Przejrzyste , wszystko w jednym miejscu - po co komplikować sobie zycie i dzieciakom czy młodzieży? U nas -szkoła państwowa , wszystko działa bez problemu , 2 lekcja zaraz sie kończy. Lo, wiec już od tygodnia tak działa ..
      • cisco1800 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 11:20
        na teamsach macie też dziennik, kalendarz i terminarz?
        • helena31 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 12:49
          oczywiście , ze nie . TO wszystko my akurat mamy na vulcanie , ale jeśli lekcja jest na teamsie , to nie mam potrzeby wchodzenia na librusa czy vulcana . Po prosty teams jest bardziej wydolny. Nigdy -wiosną czy teraz nie mieliśmy problemów z działaniem tej platformy( co nie oznacza , że jakieś są ).
      • z_lasu Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 11:29
        > Teams , który (...) działa bez problemów

Podobno już w poprzednich tygodniach były duże problemy z Teamsem (wiem to od nauczycieli szkół średnich). To teraz jak wejdą podstawówki będzie jeszcze gorzej.
        • ania_z_zielonymii Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 11:31
          U nas juz po 4 lekcjach. Działa bez zarzutów.
          • z_lasu Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 11:33
            Super. Ale jeszcze nie wszystkie podstawówki w to weszły. Nasza od przyszłego tygodnia (w tym tygodniu tylko Librus).
            • ania_z_zielonymii Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 11:47
              Bądźmy dobrej myśli, co nam zostało wink
      • redwineiswhatilike Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 16:11
        helena31 napisała:

> Mnie zastanawia , dlaczego szkoły korzystają dalej z Librusa , który przy przec
        > iążeniu jest często awaryjny . Jest przecież Teams , który dla szkół jest bezpł
        > atny i działa bez problemów . Przejrzyste , wszystko w jednym miejscu - po co k
        > omplikować sobie zycie

To są dwie różne rzeczy. Librus to dziennik z tematami, ocenami a teams to platforma do lekcji online i nie tylko.
        • helena31 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 16:17
          ja doskonale o tym wiem , bo z obu korzystam . Chodziło mi o to , po co szkoły wysyłają jakieś linki do lekcji przez Librusa całkowicie go blokując ( w poscie startowym)zamiast od razu korzystać z innego, sprawniejszego np z teamsa .
          • redwineiswhatilike Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 17:01
            A ok. To w tym momencie zgadzam się z tobą. Przecież można iść od razu na Teams. Tak jest na uczelni u córki.
    • anika772 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 11:38
      Działa librus i teams.
      Google classroom też.
    • ga-ti Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 11:38
      Pierwsze lekcje przez teamsy, więc niby Librus nie był niezbędny, ale też padał, dziecku udało się wejść koło 9.
      • grey_delphinum Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 11:55
        Syn na teamsach od rana bez problemu, a librus juz też działa.
    • asia_i_p Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 15:18
      U córki nie wiem. U mnie Vulcan działał, choć z oporami, a linki do lekcji i tak wrzucam na Messengera. W liceum to jest najlepsze rozwiązanie, zwłaszcza że fajnie działa też jako narzędzie do zwracania uwagi uczniów, którzy się zamyślą. Chociaż od mat-fizu już dostałam ochrzan, że skoro używam Classrooma, to powinny być na Classroomie big_grin
    • bulzemba Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 16:04
      U mnie Vulcan córki brykał już wczoraj w nocy.

Pomijając to, że aplikacja mobilna od miesiąca miała fochy.

Niby lekcje mają na temsach ale wieczorem kontrolowałam z młodą jak to wygląda i były tam kwiatki: typu nauczyciel pomylił godziny.
      • asia_i_p Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 16:19
        A propos aplikacji mobilnej - moi uczniowie doradzają ściągnięcie apki nieoficjalnej, ponoć działa lepiej niż firmowa. Ja się zastanawiam, jak możliwe było w ogóle jej napisanie, ale oni twierdzą, że jest i działa.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 16:06
      Padł do 10h
    • szmytka1 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 16:57
      Logowałam się, nawet wymieniłam kilka wiadomości z nauczycielami. Trzeba było po prostu odświeżać stronę kilka razy i logowało. Synowi na konto ucznia zalogowało w ogóle bez problemu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka