kochamruskieileniwe 26.10.20, 08:18 Udało się Waszym dzieciom zalogować? U nas padł. Wejscia nie ma. Czyli lekcji na razie też nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aquella Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:21 W takim wypadku dzwoń do szkoły powinni dać znać informatykowi aby się skontaktował i pomógł przywrócić dostęp. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:27 A co ma szkolny informatyk do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:22 Ale na lekcje sie przez dziennik logujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:25 do terminarza, gdzie na poszczególnych godzinach podane są linki do lekcji. Google Meet Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:30 A nie moze wam ktos linka samego wrzucic przez msg? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_zielonymii Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:26 Macie lekcje wysyłane librusem? Myślałam, że wszyscy już przeszli na TEAMS. Odnośnie librusa to rzeczywiście nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:29 Jeszcze nie wszyscy przeszli na TEAMS, a z tego co wiem to TEAMS też już nie działa. Tzn. już w poprzednich tygodniach były już poważne problemy, kiedy podstawówki działały jeszcze stacjonarnie. Jak teraz wszystkie przejdą na TEAMS to nie ma siły - musi klęknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:30 Działa, dziecko właśnie ma lekcje. I Librus też u mnie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_zielonymii Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:30 I nas na razie ruszył, bez żadnych problemów. Oby tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 13:02 Teams działa, dziecię normalnie wg planu leciało na teamsach. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:37 jesteśmy w bardzo zacofanej (publicznej) szkole, które uzywa google meets :p Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_zielonymii Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:48 Moja siostra uczy w publicznym LO i w publicznej podstawówce i przez cale wakacje miała szkolenia z TEAMsa. Obie szkoły dostały kasę na Teamsa. Wszystkie znajome dzieci z różnych szkół też na teams. Myślałam, że może teams stał się jakimś narodowym narzędziem nauczania Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 09:07 Teamsy są chyba bezpłatne dla szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_zielonymii Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 09:30 Chyba tak, ale dostali też kasę na szkolenia dla nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 13:03 Tak, microsoft udostępnił za darmo szkołom. Na rok chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:29 Nie udało się. Pozostaje mieć nadzieję, że nauczycielom też się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:31 U mnie też librus nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:41 U nas też nie działał do ok 8:30. Teraz działa. Zobaczymy 🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Masakra Odpowiedz Link Zgłoś
peggy1 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:39 Syn też przyszedł z info, że nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 08:41 Jeszcze 20 minut temu syn się logował skutecznie. Podstawówka. A teraz próbowałam wejść i mam komunikat-ups, coś poszło nie tak. Spróbuj ponownie. Czyli pewnie coś im padło. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 09:19 Ruszył jakies 15 minut temu. Choroba, mam/miałam goraca linie z dzieckiem, które samo musi "ogarnąć" lekcję. Oboje z męzem jesteśmy w pracy... Dziecko 10 lat, ale i tak sobie radzi Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 09:32 No moja od 8 .30 siedzi i wszystko działa Odpowiedz Link Zgłoś
helena31 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 09:40 Mnie zastanawia , dlaczego szkoły korzystają dalej z Librusa , który przy przeciążeniu jest często awaryjny . Jest przecież Teams , który dla szkół jest bezpłatny i działa bez problemów . Przejrzyste , wszystko w jednym miejscu - po co komplikować sobie zycie i dzieciakom czy młodzieży? U nas -szkoła państwowa , wszystko działa bez problemu , 2 lekcja zaraz sie kończy. Lo, wiec już od tygodnia tak działa .. Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 11:20 na teamsach macie też dziennik, kalendarz i terminarz? Odpowiedz Link Zgłoś
helena31 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 12:49 oczywiście , ze nie . TO wszystko my akurat mamy na vulcanie , ale jeśli lekcja jest na teamsie , to nie mam potrzeby wchodzenia na librusa czy vulcana . Po prosty teams jest bardziej wydolny. Nigdy -wiosną czy teraz nie mieliśmy problemów z działaniem tej platformy( co nie oznacza , że jakieś są ). Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 11:29 > Teams , który (...) działa bez problemów Podobno już w poprzednich tygodniach były duże problemy z Teamsem (wiem to od nauczycieli szkół średnich). To teraz jak wejdą podstawówki będzie jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_zielonymii Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 11:31 U nas juz po 4 lekcjach. Działa bez zarzutów. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 11:33 Super. Ale jeszcze nie wszystkie podstawówki w to weszły. Nasza od przyszłego tygodnia (w tym tygodniu tylko Librus). Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_zielonymii Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 11:47 Bądźmy dobrej myśli, co nam zostało Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 16:11 helena31 napisała: > Mnie zastanawia , dlaczego szkoły korzystają dalej z Librusa , który przy przec > iążeniu jest często awaryjny . Jest przecież Teams , który dla szkół jest bezpł > atny i działa bez problemów . Przejrzyste , wszystko w jednym miejscu - po co k > omplikować sobie zycie To są dwie różne rzeczy. Librus to dziennik z tematami, ocenami a teams to platforma do lekcji online i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
helena31 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 16:17 ja doskonale o tym wiem , bo z obu korzystam . Chodziło mi o to , po co szkoły wysyłają jakieś linki do lekcji przez Librusa całkowicie go blokując ( w poscie startowym)zamiast od razu korzystać z innego, sprawniejszego np z teamsa . Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 17:01 A ok. To w tym momencie zgadzam się z tobą. Przecież można iść od razu na Teams. Tak jest na uczelni u córki. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 11:38 Działa librus i teams. Google classroom też. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 11:38 Pierwsze lekcje przez teamsy, więc niby Librus nie był niezbędny, ale też padał, dziecku udało się wejść koło 9. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 11:55 Syn na teamsach od rana bez problemu, a librus juz też działa. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 15:18 U córki nie wiem. U mnie Vulcan działał, choć z oporami, a linki do lekcji i tak wrzucam na Messengera. W liceum to jest najlepsze rozwiązanie, zwłaszcza że fajnie działa też jako narzędzie do zwracania uwagi uczniów, którzy się zamyślą. Chociaż od mat-fizu już dostałam ochrzan, że skoro używam Classrooma, to powinny być na Classroomie Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 16:04 U mnie Vulcan córki brykał już wczoraj w nocy. Pomijając to, że aplikacja mobilna od miesiąca miała fochy. Niby lekcje mają na temsach ale wieczorem kontrolowałam z młodą jak to wygląda i były tam kwiatki: typu nauczyciel pomylił godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 16:19 A propos aplikacji mobilnej - moi uczniowie doradzają ściągnięcie apki nieoficjalnej, ponoć działa lepiej niż firmowa. Ja się zastanawiam, jak możliwe było w ogóle jej napisanie, ale oni twierdzą, że jest i działa. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 16:06 Padł do 10h Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Librus - dzisiejsze logowanie 26.10.20, 16:57 Logowałam się, nawet wymieniłam kilka wiadomości z nauczycielami. Trzeba było po prostu odświeżać stronę kilka razy i logowało. Synowi na konto ucznia zalogowało w ogóle bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś