purchawka2017 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 20:25 A czy ktoś wyrabia KA ciasto na chleb? Takiej kleiste i ciężkie? Daje rade z tymi swoimi 275 W? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 21:11 purchawka2017 napisała: > A czy ktoś wyrabia KA ciasto na chleb? Takiej kleiste i ciężkie? Daje rade z ty > mi swoimi 275 W? Jasne. Bez problemu, chleby wyrobione perfekcyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 23:31 tak, KA jest naprawde mocny w poownaniu z innymi sprzetami. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: macie kitcheaid? 28.11.20, 05:59 No wlasnie obejrzałam jakieś testy porównawcze Na 300 i lidlowy 1300 Te same rzeczy np majonez czy pianę każdy robi w czasie dwukrotnie krótszym, a na ciężkich ciastkach ten mocniejszy silnik nieco zwalnia Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 15:28 purchawka2017 napisała: > A czy ktoś wyrabia KA ciasto na chleb? Takiej kleiste i ciężkie? Daje rade z ty > mi swoimi 275 W? Tak, ja wyrabiam daje świetnie radę. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 15:29 purchawka2017 napisała: > A czy ktoś wyrabia KA ciasto na chleb? Takiej kleiste i ciężkie? Daje rade z ty > mi swoimi 275 W? Poczytaj o konstrukcji jego silnika, to, że ma 275 W to właśnie jego energooszczędna zaleta. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 21:27 Mam i uwielbiam. Czerwony karmelek i na blacie stoi ze szklaną dzieżą - dzieki temu nie zabiera przestrzeni. Wszyskie przystawki, które chciałam też mam. Co prawda ostatnio mąż mi zniszczył tarkę i muszę kupić nową plus zestaw wkładów, wrr. Około 10 lat mam i tak, to był bardzo dobry zakup. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 22:35 Mam i uwielbiam, dokupilam wszystkie mozliwe koncowki i kilka dodatkowych misek. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_fahrenheit Re: macie kitcheaid? 28.11.20, 07:24 KitchenAid nie, mam jakiegoś tam robota kuchennego z misą i wystarczy. Jeśli ci się podoba, to bierz Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: macie kitcheaid? 28.11.20, 09:24 A jaka jest regularna cena? Taka jak w otto, to ok jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: macie kitcheaid? 28.11.20, 16:48 ale to akurat najtanszy i najslabszy model, artisany sa drozsze. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: macie kitcheaid? 28.11.20, 17:50 Ok dzieki. Ja sie zupelnie nie znam. Ale w tej cenie juz nie ma, wyprzedany 🤷🏻♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 13:17 Dzieża bez uchwytu jest dość niewygodna. Ciężko trzymać misę jedną reką i drugą machać szpatułą, by wydobyć zawartość. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 15:31 astomi25 napisała: > A jaka jest regularna cena? > Taka jak w otto, to ok jest? > ja mam wersje classic i zapłaciłam na promocji 1999 zł, normalnie kosztuje 2200-2300. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: macie kitcheaid? 28.11.20, 19:06 No i przyszedl - cuuudo Zrobiłam rano naleśniki dzieciom, później ciasto na słynne pierniki silje, na koniec bazowego murzynka Specjalnie korzystałam że swoich sprawdzonych przepisów, żeby zobaczyc jak się spisze Prostacki murzynek wygląda jak ciasto premium 😃😃😃 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: macie kitcheaid? 28.11.20, 21:32 Tak szybko? Wow! Cieszę się, że się podoba. Ja dziś w sklepie kupując foremkę do ciasta dowiedziałam się od kasjerki (znają mnie tam bo bardzo często zachodzę), że teraz nie mówi się murzynek tylko afroamerykanin. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 08:52 Ok. Tego jednego nie rozumiem. Brudzić mieszadło i dzierżę do naleśników, które można zmieszać w dowolnym naczyniu trzepaczką w kilkanaście sekund Ja już mam patent w postaci wysokiego dzbanka do soku z dziubkiem i trzepaczki z ikei, którą po prostu kręcę jak mątewką. W dzbanku chłodzę ciasto, z dzbanka nalewam na patelnie, a zmywa w całości zmywarka. Piany by mi się ręcznie bić nie chciało, ale imo przy naleśnikach jednak mniej roboty ręcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 08:57 No ale przecież trzepaczką i dzbanek to tez 2 naczynia Ja lubię perfekcyjnie wymieszane bez grudek Wcześniej robiłam w termomiksie W wariancie leniwym bądź wakacyjnym w butelce po mleku, wtedy faktycznie nie ma mycia, bo wyrzucasz po, a trzepiesz sama butelka i dożyjesz tez bezpośrednio Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 09:11 Mieszadło, którego się nie myje w zmywarce, dzieża, jakaś chochlado nalewania to już trzy z czego jedno do mycia ręcznego Do tego ta kolubryna sporo miejsca zajmuje w lodówce przy chłodzeniu. Trzepaczką ciasto wychodzi bez grudek. Trzeba tylko mąkę dawać do mleka, a nie odwrotnie Co kto lubi & rozumiem, że jak kiciuś jest nowy, to jest do absolutnie wszystkiego. Tak tylko mówię Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 09:21 Mam 3 synów, z których każdy lubi podjeść, mam tez męża, który tez lubi naleśniki - misa Artisana 4.8 jest akurat idealna na śniadanie Wiesz ile bym się natrzepala ta trzepaczką¿ 😀 A tak, cały proces zajmuje mi dokładnie minutę, łącznie z oplukaniem misy, czy wcześniej pojemnika miksującego i tak szybciej Zawsze robiłam naleśniki maszynowo Mam dokładnie te trzy rzeczy, o których piszesz trzepaczka, misa, chochla i patelnia czwarta, tylko moja trzepaczka montowana do elektrycznego ramienia, oszczędność czasu ogromna, ciasto perfekcyjnie wymieszane i napowietrzone Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 10:01 No to przez Toba jeszcze radocha z wyrabiania ciast hakiem 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 10:03 Dziś planuje szwedzkie bułeczki cynamonowe Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 10:22 Hak jest cudowny. 100%, że drożdżowe wyjdzie. Przynajmniej ze świeżych drożdży. Z suchych pewnie też, ale nie używałam to nie wiem z własnego doświadczenia. Aż mam ochotę zrobić warkocz z czekoladą. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 11:18 czekolada-utkane.pl/2019/09/drozdzowy-warkocz-z-czekolada.html Mniej więcej taki chociaż ja zmodyfikowałam splot i używam formy do babki, a czekoladę robię po swojemu z kakao i śmietany. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 11:13 Z suchych tez wyjdzie. Nie lubie używać, wole świeże, ale raz akurat musiałam. Wyszło tak samo. Jeny, i nie trzeba recyma wyrabiać i wyrabiać tego ciasta, można w międzyczasie kawę wypić 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 11:24 Ręczne wyrabianie to nic, bo siła idzie w dół. Wyrabianie placków drożdżowych mikserem ręcznym. Do dziś pamiętam te świąteczne zakwasy. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 15:32 bialeem napisał: > Ok. Tego jednego nie rozumiem. Brudzić mieszadło i dzierżę do naleśników, które > można zmieszać w dowolnym naczyniu trzepaczką w kilkanaście sekund Ja już ma > m patent w postaci wysokiego dzbanka do soku z dziubkiem i trzepaczki z ikei, k > tórą po prostu kręcę jak mątewką. W dzbanku chłodzę ciasto, z dzbanka nalewam n > a patelnie, a zmywa w całości zmywarka. Piany by mi się ręcznie bić nie chciało > , ale imo przy naleśnikach jednak mniej roboty ręcznie. A co za róznica czy ubrudzisz miske i trzepaczkę czy dzieżę i końcówkę do mieszania ciasta???? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 16:07 prac tez mozna kijanka w strumieniu, jedzenie przechowywac w ziemiance, uzywac swieczek i kuchni na fajerki da sie, tylko po co? ps dzbanek do ciastka nalesnikowego dla mnie porazka, najlepiej dziala jednak chochla Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 07:48 Ja kupilam kenwooda, bo mniej istotny byl dla mnie wyglad, a bardziej moc i mozliwosc podgrzewania. Nie mniej jednak cieszy mnie ten zakup od pol roku niesamowicie. Jest w uzyciu okolo 4 razy w tygodniu, najczesciej do robienia chleba czy ciasta, tarcia warzyw na salatke czy zupe czy robienia zupy kremu. Stoi na blacie caly czas, wiec kitchenaid bedzie cieszyl oko. Kupuj! Odpowiedz Link Zgłoś