Dodaj do ulubionych

emamy domowe

• obrus_w_paski Re: emamy domowe 30.11.20, 19:47
      Jestem obecnie na wychowawczym, z kura domowa mam mało wspólnego bo w domu robie niezbędne minimum a najbadziej to staram się przebywać z dzieckiem poza domem- chodzimy ma plaże, w góry, teraz po knajpkach, zwiedzamy nieznane mi osiedla itp. Nie ukrywam ze rzadko jest posprzątane, chyba ze przychodzi pani, rzadko jest trzydaniowy obiad czy wykwintna kolacja. W każdym razie mieszkam w Hiszpanii, wiec jak odpowiadam ze jestem na wychowawczym, to widzę jak ludzie szybko sobie przeliczają ile musimy zarabiać żeby moc sobie pozwolić na jednego dorosłego niepracującego z własnej woli wink inne, hiszpańskie realia.
      • majenkir Re: emamy domowe 30.11.20, 19:56
        obrus_w_paski napisała:
        > ludzie szybko sobie przeliczają ile musimy zarabiać żeby moc sobie pozwolić na jednego dorosłego niepracującego z własnej woli wink inne, hiszpańskie realia.

Takie to nietypowe jest w Hiszpanii?
        • bywalec.hoteli Re: emamy domowe 30.11.20, 20:09
          widocznie w Hiszpanii się zazwyczaj nic nie robi wink
          • morgen_stern Re: emamy domowe 02.12.20, 09:31
            Nie zrozumiałeś, co mnie nie dziwi zresztą.
    • wbka1 Re: emamy domowe 02.12.20, 08:42
      Jako że nie lubiłam prac okołodomowych, czułam, że muszę zarabiać ( mam zawód wysokodochodowy), żeby kupować sobie te usługi. Sprzątanie nigdy mnie nie relaksowało, co najwyżej chętnie gotowałam i żywiłam rodzinę. Miałam taki imperatyw, że skoro jestem ch.panią domu to muszę zrekompensować to kasą.
    • ichi51e Re: emamy domowe 02.12.20, 09:25
      Mowie ze nie pracuje. Tak naprawde to pytanie ma znaczenie „gdzie pracujesz, co robisz” wiec nikigo nie obchodzi czy zajmuje sie hobbystycznie dzieckiem czy buduje z lego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka