Dodaj do ulubionych

Pudel i ona

17.12.20, 10:22
Czy ktoś obserwował może profil Kasi W - dziewczyny z pudlem?
Jestem bardzo ciekawa Waszego zdania na temat afery jaka się wokół niej wywiązała teraz. Ja sama do końca nie wiem jak się do tego ustosunkować... i co o tym myśleć.
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Pudel i ona 17.12.20, 10:33
      Ja też. Ale nie wiem o kim piszesz w sumie...
    • thea19 Re: Pudel i ona 17.12.20, 10:38
      z pudlem znam tylko Baśkę ale ona w profilowym ma szkota, chociaż twierdzi, że pudlicę kocha najbardziej
      • homohominilupus Re: Pudel i ona 17.12.20, 10:40
        To chodzi o te niepelnosprawna Kasię?
        • szara_w Re: Pudel i ona 17.12.20, 10:41
          Tak. Kasia Wolińska. Niepełnosprawna dziewczyna na wózku z pudlem - psem asystentem.
    • caponata75 Re: Pudel i ona 17.12.20, 10:40
      Wiem o kogo chodzi, ale nic nie wiem o jakiejś aferze.
      • mae224 Re: Pudel i ona 17.12.20, 10:43
        Jaka afera? Zamknęła profil, coś się stało?
      • ajaksiowa Re: Pudel i ona 17.12.20, 10:49
        Mnie zawsze zadziwia naiwno$ć darczyńców w to że tawpłacona kasa faktycznie wpłynie na popraw€ zdrowia zbierającego,a w przypadku Kasi,to głównie poprawił się i to znacznie komfort jej życia i mamusiwink
        • mamtrzykotyidwa Re: Pudel i ona 17.12.20, 11:20
          Jaka naiwność?
          To nie o to wpłacającym chodziło, aby jej było lepiej?
          Żeby miała większy komfort w życiu?
        • little_fish Re: Pudel i ona 17.12.20, 11:23
          Ona z tego co wiem miała nawet w opisie zbiórki tak napisane. Że zbiera na lepsze życie. Jaka to naiwność. Kto chciał, wpłacił.
      • szara_w Re: Pudel i ona 17.12.20, 10:51
        Ano po wygraniu 50 tys w programie tv (wg wielu osób niezgodnie z regulaminem) spadło na nią wiele oskarżeń o oszustwo i naciąganie na jej zbiórkach. Przyznała się też faktycznie do jednego klamstwa na temat nabycia działki i budowy domu. No i rozpętało.
        Nie komentowała na FB oskarżeń, nie tłumaczyła nic, tylko usuwała posty. W końcu bez słowa zamknęła profil.
        • jeste_m_sobie Re: Pudel i ona 17.12.20, 11:01
          Mogłabym prosić o jakiś link, jest to gdzieś opisane?
          • szara_w Re: Pudel i ona 17.12.20, 11:20
            No właśnie po zamknięciu profilu na FB już nie ma a nic. Ewentualnie Instagram - ale nie mam tam konta i nie wiem czy tam cokolwiek w temacie się dzieje.
            Jest trochę wpisów na profilu FB programu "Usłyszcie nas" w poście o zwycięstwie Kasi i Slawka
          • szara_w Re: Pudel i ona 17.12.20, 11:23
            Wpis o działce, to chyba właśnie był screen z insta
        • mamtrzykotyidwa Re: Pudel i ona 17.12.20, 11:23
          Czyli zaszczuli dziewczynę z zawiści, że jej ktoś coś dał.
          Ludzie to są wredni.
          Dziewczyna ma przerąbane tragicznie życie, a jeszcze jej dowalają, zamiast współczuć i podziwiać za hart ducha.
          Draństwo.
        • little_fish Re: Pudel i ona 17.12.20, 11:24
          A. Czyli faktycznie poszło o działkę? Bo nie śledziłam non stop. Miała i ukrywała ten fakt?
          • szara_w Re: Pudel i ona 17.12.20, 11:41
            Tak. Podobno od początku roku miała te działkę. Planują postawić na niej domek. Mały letniskowy. Ale ona temu zaprzeczała gorąco i z wielkim smutkiem, że to wymysł hejterow itd.

Jej zbiórka była faktycznie opisana - "na bajkowe życie", przyznawała, że chodzi jej o to, żeby móc sobie pozwolić na marzenia, na spełnianie ich. Na drobnostki, które dają radość jej i jej chłopakowi.
            Dlatego jest mi ciężko tę sytuację ocenić. Bo tu była szczera i nie ukrywała intencji.
            Ale również i ona i jej chłopak mają pracę, oboje w W-wie. Mają mieszkanie ze zbiórek, które oddalu mamie Kasi,
            a sami mieszkają w wynajmowanym Mają dobry samochód dobr, na który też zbierali, a potem okazało się, że dostali go od rodziny chłopaka, jest w leasingu.
            I jakoś mi tak dziwnie, jak ktoś napisał, że wysyłał jej ostatnie 20 zeta, żeby pomóc. I że teraz się czuje naciągnięty, bo ona ma w sumie więcej niż niejeden człowiek.
            Ale teraz znów myśl - ale nie ma zdrowia.. no to znaczy, że na tylko myśleć o tabletkach? Wyłączyć się z życia? Nie marzyć? Nie mieć marzeń zdrowego człowieka - o domu?
            No i w jakimś dysonansie trwam...
            • little_fish Re: Pudel i ona 17.12.20, 11:47
              Zawsze mnie zastanawia, dlaczego ludzie ukrywają takie rzeczy w sytuacji, gdy pozwalają innym na udział w swoim życiu? I to jeszcze nieudolnie ukrywają. Po co? Wiadomo, nikt nie ma obowiązku spowiadać się ze wszystkiego. Ale kłamstwo nie jest fajne.
            • turzyca Re: Pudel i ona 17.12.20, 23:48
              >I jakoś mi tak dziwnie, jak ktoś napisał, że wysyłał jej ostatnie 20 zeta, żeby pomóc. I że teraz się czuje naciągnięty, bo ona ma w sumie więcej niż niejeden człowiek.

A to mnie zaskakuje, bo odbieralam cala zbiorke wlasnie jako kase na przyjemnosci, nie na wsparcie w ciezkiej chorobie, wiec nie oddalabym ostatniej kasy. Ale ogolnie nie widze powodu, zeby nie dac komus kasy na zmarnowanie, jesli sama nie jestem w zlej sytuacji finansowej, tak jak czasem daje sie siostrzenicy jakis banknot, zeby mogla przewalic na glupoty, isc na kawe do starbunia czy kupic sobie zupelnie zbedna opaske z rogiem jednorozca. Czasem milo jest komus umozliwic niefrasobliwosc.
            • taki-sobie-nick Re: Pudel i ona 18.12.20, 02:18
              Ona ma pracę? U kogo, jaką?
              • little_fish Re: Pudel i ona 18.12.20, 06:58
                Z tą pracą to też jakoś dziwnie było ( choć szczerze mówiąc mogłam coś przegapić, bo zaglądałam z doskoku). Cały czas była mowa, że ona pomaga Sławkowi w serwisie. Aż tu nagle żal i smutek bo straciła pracę. Ja zrozumiałam - też jakaś telepraca to była. Była akcja z CV na ig. I nowa praca związana z fotowoltaiką.
              • georgia.guidestones Re: Pudel i ona 18.12.20, 20:17
                taki-sobie-nick napisała:

> Ona ma pracę? U kogo, jaką?
                prowadzenie razem z chlopakiem serwisu jest pracą (choćby tylko np odpisywala na maile od klientow tą ręką, którą ma sprawną, to wykonuje pracę), chyba w miedzyczasie też wydala e-booka i plecie jakies modne koce z takiej grubej wloczki. ma też profil chyba na Goldenline, i podawala tam nazwe pracodawcy, wątpię, żeby zmyślała. Akurat tamta firma zatrudnia/zatrudniala zdalnie osoby z niepelnosprawnosciami.

a ty czym sie zajmujesz oprócz oskubywania matki z emerytury i korzystania ukradkiem z kompa, kiedy śpi?
            • kwarantelka Re: Pudel i ona 18.12.20, 07:48

> I jakoś mi tak dziwnie, jak ktoś napisał, że wysyłał jej ostatnie 20 zeta, żeby
              > pomóc. I że teraz się czuje naciągnięty, bo ona ma w sumie więcej niż niejeden
              > człowiek.
              > Ale teraz znów myśl - ale nie ma zdrowia.. no to znaczy, że na tylko myśleć o t
              > abletkach? Wyłączyć się z życia? Nie marzyć? Nie mieć marzeń zdrowego człowieka
              > - o domu?
              > No i w jakimś dysonansie trwam...

Wystarczy sobie odpowiedzieć na proste pytanie: zamieniłabyś się z nią? Jasne, ze wielu (np. chorych a w gorszej sytuacji materialnej) pewnie tak, ale ci, którzy mają mniej rzeczy a więcej zdrowia?
              >
              • little_fish Re: Pudel i ona 18.12.20, 10:00
                Wiesz co, to nie jest takie zero jedynkowe. Oczywiście , że nikt nie chciałby się z nią zamienić. Ale ludzie, którzy wpłacali "ostatnie pieniądze" żeby poprawić los osoby, która ich oszukała i te 20 zł w sumie nie było aż tak istotną kwotą dla niej mogą się czuć oszukane i rozczarowane.
                • borsuczyca.klusek Re: Pudel i ona 18.12.20, 18:38
                  Ludzie, którzy wpłacają ostatnie pieniądze obcej osobie mają problem sami że sobą i tylko do siebie powinni mieć pretensje.
                  • little_fish Re: Pudel i ona 18.12.20, 18:46
                    Myślę, że te "ostatnie pieniądze" to tak trochę symbolicznie. Ale czasem ludzie sobie czegoś odmówią, żeby dać innym, a potem się okazuje, że ci "inni" mają więcej od nich. No to niefajne.
                    • yennefer.00 Re: Pudel i ona 18.12.20, 19:38
                      To lepiej nie dawać, niż mieć pretensje, no i przede wszystkim czytać ze zrozumieniem na co jest zbiórka
                      • little_fish Re: Pudel i ona 18.12.20, 19:39
                        Jak dla mnie zbiórka była ok i chyba nikt o to pretensji nie miał. Tylko o kłamstwo i zaprzeczania w temacie działki.
                        • yennefer.00 Re: Pudel i ona 18.12.20, 23:12
                          Z jednej strony słabi z tym zaprzeczaniem i kłamaniem, ale z drugiej skoro wpłacam na zbiórkę, która ma iść na przyjemnosci i się na to zgadzam, to czy obdarowana musi się wszystkim tłumaczyć z zakupu działki akurat?
                          • little_fish Re: Pudel i ona 18.12.20, 23:29
                            Generalnie nie musi. I pewnie gdyby po prostu nie powiedziała że tych wpłat było tyle, że kupili działkę, to byłby może lekki niesmak. Bo skoro drobnymi rzeczami (typu kolacja w restauracji) się chwalą i dziękują, to działką tym bardziej by wypadało. Ale kłamstwo jest po prostu słabe i na tym się zawsze wizerunkowo traci.
                    • kwarantelka Re: Pudel i ona 19.12.20, 20:31
                      little_fish napisała:

> Myślę, że te "ostatnie pieniądze" to tak trochę symbolicznie. Ale czasem ludzie
                      > sobie czegoś odmówią, żeby dać innym, a potem się okazuje, że ci "inni" mają w
                      > ięcej od nich. No to niefajne.

No właśnie to jest względne czy mają więcej. Więcej rzeczy - może. Jakoś tak się utarło, że chory proszący o wsparcie powinien nie mieć absolutnie nic i cieszyć się z absolutnie byle gówna które ktoś mu jest łaskawy dać i nie może sobie pozwolić na nić ładniejszego, nowszego, wygodniejszego od zdrowych darczyńców. No to jeśli ktoś by się z nimi mimo wszystko NIE zamienił, to znaczy, że nie ma mniej od nich. Zdrowia się nie da wycenić.
                      • simply_z Re: Pudel i ona 19.12.20, 20:33
                        nie, obecnie obowiązuje postawa roszczeniowa. Mnie się należy proszę Państwa, bo jestem chory. Czytałam, że pani ze zdeformowaną twarzą, niby jest programistką i jej partner tez, tym czasem wygląda na to, że parka zyje sobie z relacji w necie, odpisywania na komentarze internautów oraz z paczek i darów, które im przysyłają. no ludzie....
                      • lella_two Re: Pudel i ona 23.05.22, 14:21
                        Zgadzam się z Tobą. Dla mnie również odpowiedż na pytanie o ewentualną zamianę jest kryterium.
            • m_incubo Re: Pudel i ona 08.06.21, 15:45
              Naprawdę uważasz, że ktoś faktycznie oddał na zbiórkę swoje ostatnie 20 złotych? Bądź spokojna, gwarantuję ci, że tak nie było 😂
    • jeste_m_sobie Re: Pudel i ona 17.12.20, 10:51
      Ja znam ten profil. A o co chodzi z aferą, jaka to afera?
      • bei Re: Pudel i ona 08.06.21, 10:38
        Nie czytałam jej historii, czy dobrze kojarzę, ze jest chora onkologicznie?- leczenie może absorbować każdą kwotę…
    • mamtrzykotyidwa Re: Pudel i ona 17.12.20, 11:13
      Jaka afera?
    • huang_he Re: Pudel i ona 17.12.20, 11:29
      Hm, czy ona ma jakichś psychofanowrogów? Z ciekawości - zobaczylam, ze napisala książkę i na lubimy czytac jest chyba 6 opinii bardzo zlych, wystawionych przez jednorazowe nicki.
      • szara_w Re: Pudel i ona 17.12.20, 12:03
        Pewnie ma. Jak każdy, kto wystawia się na widok publiczny. Czasem dawała screeny, co jej ludzie piszą. To były straszne słowa często.
        • ajaksiowa Re: Pudel i ona 17.12.20, 12:49
          Ale przecież mieszkanie w Wawie miało u.możliwić jej kontakt z lekarzami,a mieszka w nim mamusia😟co do komfortu życia to faktycznie pani Kasia ma wysokie wymagania😜😜
          • homohominilupus Re: Pudel i ona 17.12.20, 16:00
            Jejku ale masz bol dooopy. Zamienilabys sie z nią? Bo ja nie.
            Czytalam wywiad z nią w WO. Ty ajaksiowa musisz być jedna z jej hejterek. Ona cytowała wiadomości które takie ajaksiowe do niej wysyłają. Dno i żenada.
    • clk Re: Pudel i ona 17.12.20, 18:01
      No niestety dziewczyna przegięła. Brała ludzi na litość ściemniała i oszukiwała. Mówiła o swoich marzeniach typu działka pod dom, ludzie wpłacali głosowali na nią (W tym i ja idiotka) a tutaj dawno te rzeczy miała (czyli domek z działka). W międzyczasie wypierała się że ona nic nie ma i że to hejterzy.
      A tu się okazuje Lipa wszystko było wcześniej zakupione u to dom plus mieszkanie od fundacji w któremu nie mieszka.
      Jestem mega rozczarowana i muszę ogólnie przemyśleć moją strategię komu daje na co jakie pieniedze A mam taką strategię że pomagam osobom przez „się pomaga „ co miesiąc.
      • simply_z Re: Pudel i ona 17.12.20, 18:25
        no chyba zartujesz.. serio? wspierac obcych ludzi, nawet nie wiedzac czy nie sa oszustami? wole dac na ochrone parkow narodowych czy na schronisko dla zwierzat..a nie..
        • clk Re: Pudel i ona 17.12.20, 18:47
          No ja ogólnie odkąd zaczęłam bardzo dobrze w mojej opinii zarabiać, To stwierdziłam że karma wraca i dobro wraca i tak robie co miesiac.
          Różne fundacje wspierające zwierzęta też wspieram , a zwłaszcza moją od której adoptowałam Kota- bo jest on świadectwem tego że można fantastycznie zwierzęciu pomóc
      • premeda Re: Pudel i ona 17.12.20, 18:59
        Ale ona przez "siepomaga" zbierała?
        • szara_w Re: Pudel i ona 17.12.20, 22:07
          "Bajkowe życie" było na Zrzutce
    • kermicia Re: Pudel i ona 17.12.20, 19:00
      Nie wiem, o jaką aferę chodzi, ale widziałam kiedyś profil Kasi i tak czułam, że prędzej czy później to pierdyknie.
      • bye-bye Re: Pudel i ona 17.12.20, 19:28
        Dlaczego, cos Ci tam nie pasowało? W sensie intuicja?🙂 Czy coś namacalnego.

Czy ja dobrze zrozumiałam, że dziewczyna oszukiwała, że czegoś tam nie ma i na to zbierała? To słabe jak cholera.
        • little_fish Re: Pudel i ona 17.12.20, 19:31
          Generalnie ona zbierała "na życie". Działka i domek pojawiały się w sferze marzeń. Aż ktoś coś wywęszył, że jakaś działka już jest. Ale na zadane pytanie kobieta odpowiedziała przecząco i zarzuciła hejt.
        • kermicia Re: Pudel i ona 17.12.20, 19:52
          Głównie dlatego, że miała wówczas bardzo silne parcie na otrzymywanie prezentów. Oglądałam profil krótko i jednorazowo, trafiłam tam googlując kursy dla psów przewodników. Najpierw byłam zaciekawiona, że dziewczyna tak mocno doświadczona zdrowotnie ma fajnego zdrowego faceta, który wykonuje przy niej wszelkie prace opiekuńcze, do tego ten fajny mądry pudel, który jej pomaga, no super. A potem wyszły te wszystkie "dej", które nawet nie były ukrywane pod płaszczykiem ratowania zdrowia, co ma miejsce na innych zbiórkach. Ona mówiła dej, bo ja chcę mieć, tak to odebrałam. Oczywiście nie byłam chętna do dawania, więc sobie poszłam.
          • homohominilupus Re: Pudel i ona 17.12.20, 19:58
            Ale sugerujesz, ze jej facet ma z tego jakieś profity i dlatego z nią jest?
            • kermicia Re: Pudel i ona 17.12.20, 20:13
              Nie myślałam o tym w ten sposób. Po prostu potraktowałam to jako interesujący fakt z życia jakiejś internetowej celebrytki. Odebrałam to pozytywnie, że to musi być fajny dobry człowiek, że tak wybrał. I że ona ma ogromne szczęście, że na niego trafiła. Nie wiem, jakie musiałabym mieć profity, żeby związać swoje życie z tak niesamowicie ciężko niepełnosprawnym człowiekiem. Nie wyobrażam sobie, żeby o tym mogły zadecydować jakieś pieniądze. Więc nie, nie sugeruję.
            • aga_wer Re: Pudel i ona 17.12.20, 20:17
              Zanim ukryła ile zebrała na zrzutce miała tam podobno kilkadziesiąt tysięcy. Mnie to lotto bo nie wpłacalam na nią. Jej zrzutów była zatytułowana " na bajkowe życie" i było konkretnie napisane że ma raka, mało czasu zostało i ten ostatni chce wykorzystać na trochę lepsze życie. Na łososia, truskawki, benzynę na wieczorne wypady. Szambo wylalo jak.sie okazało,że domek i działkę na który tak zbiera( nawet po wygranej w programie ttv mówiła że to domek) okazało się, że to już wszystko jest a Wzystsjie wiadomości, które dostawala o działce kwitowala: tak mamy willę z basenem, helikopter i inne bajery i ciągle brnęla, że nie wie o co chodzi a ogólnie to hejterzy chcą jej zaszkodzić takimi informacjami.
              Ludzi co wpłacili boli to że mówiła że kasy nie ma na przyjemności a kasa poszła na działkę.
              Wszystko jest opisane na ig WYLUDZACZKI i chyba grupie na fb "cała prawda o pudelija"
              • ichi51e Re: Pudel i ona 18.12.20, 07:09
                Na fb juz chyba nie ma - tu troche f.kafeteria.pl/temat-7719658-kaska-i-jej-pudel/?page=14
                • aga_wer Re: Pudel i ona 18.12.20, 23:33
                  Tak swój profil usunęła z fb ale jest tam grupa o nazwie, którą podałam i tam wszystko jest opisane. Z pracą też ściemniała bo twierdziła, ze ktoś ją poprosił o zrobienie strony a okazało się że to własną jakąś robi z jej nazwą.
          • taki-sobie-nick Re: Pudel i ona 18.12.20, 02:11
            A potem wyszły te wszystkie "dej", które nawet nie były ukrywane pod płaszczykiem ratowania zdrowia, co ma miejsce na innych zbiórkach. Ona mówiła dej, bo ja chcę mieć, tak to odebrałam

Przynajmniej była uczciwa. Mówimy o uczciwym sformułowaniu "daj, bo chcę mieć" - nieuczciwe było ukrywanie dóbr, przyznaję.
            • little_fish Re: Pudel i ona 18.12.20, 07:01
              Tak, mnie ta zbiórka na " bajkowe życie" kompletnie nie przeszkadzała. Miała prawo zbierać na to, żeby móc pójść do knajpy czy inne zachcianki. Kto chciał - dawał. Wiedział na co.
              • ichi51e Re: Pudel i ona 18.12.20, 07:28
                Chyba problemem dla wielu bylo to ze tam byly zanizane wplaty - lidzie mysleli ze ona na teuskawki i lososia nie ma a ona w tym czasie uzbierala na dzialke
                • little_fish Re: Pudel i ona 18.12.20, 07:41
                  Bardzo możliwe, wpłat nie śledziłam.
              • kermicia Re: Pudel i ona 18.12.20, 13:11
                Oczywiście, dlatego nie wpłacałam, ale powodów do czepiania się też nie było. Ale babeczka stąpała po cienkim lodzie i czułam, że posunie się o krok za daleko i będzie kąpanko.
    • szara_w Re: Pudel i ona 17.12.20, 21:46
      Mnie jeszcze uderzyło to, że w grudniu Kasia zbierała prezenty dla dzieci z domów dziecka chyba. Ludzie jej wysłali mnóstwo paczek. I teraz jak zamknęła profil, to ci darczyńcy nie wiedzą nawet jak się ta akcja skończyła. W to że ona je dostarczy dzieciom, to akurat wieże, ale jakieś sprawozdanie dla ludzi, którzy się to przez FB włączyli by się należało.
      • szara_w Re: Pudel i ona 17.12.20, 21:55
        * wierzę
    • escott Re: Pudel i ona 17.12.20, 22:20
      To chyba taka typowa sytuacja, w której nie ma ani demonicznego czarnego charakteru naciągającego bezlitośnie ludzi, ani też krystalicznie uczciwej chorej osoby obrzucanej kalumniami przez innych. Jest naprawdę mocno dotknięta przez los osoba, która zrobiła prawdopodobnie jedną nieuczciwą i głupią rzecz. Jeżeli nie ma dowodów na nic innego, to ja bym wstrzymała się z potępianiem. Trzeba wziąć pod uwagę, że ona naprawdę dostawała litry szlamu w komentarzach i mogła się bać albo i po prostu nie chcieć przyznać. Nie żałowałabym jej też tak strasznie tego domku na działce. Wydaje mi się, że ludzie ogólnie nie bardzo potrafią pomagać; tj. z jednej strony mają bardzo egoistyczne podejście, "ja się mam poczuć dobrze, mam być wzruszona i usatysfakcjonowana", z drugiej są okropnie sentymentalni w dobieraniu celów i wszystkie akcje charytatywne to zawsze konkurs "kto tam najbardziej wzrusza", a z trzeciej nie bardzo mają świadomośc, że udziałw akcjach charytatywnych nigdy nie jest "sprawiedliwy". Sprawiedliwa to jest systemowa pomoc państwa, pomoc społeczna, dbanie o to, żeby nikt nie żył poniżej pewnego progu, żeby wszyscy mieli dom, mieli na gaz i mieli na leczenie i wszyscy mogli zbierać najwyżej na lepsze życie i działeczki.
      • karen_ann Re: Pudel i ona 08.06.21, 12:40
        Owszem to jest ta sytuacja gdzie ibteligentna osoba bezwzglednie wykorzystuje czyjeś współczucie. Sledziłam działania tej pani zeby sobie wyrobić opinię.
        Ona jest pojrzywdzona ale nie umiera na raka 8 celowo
        teksponuje niedoleczony trądzik, zeby być celebrytką i żyć dobrze. Ona ma cechy socjopatki.
        Zbierała paczki dla dzieci ale nikt nie wie czy trafiły do domu dziecka. Miesiecznie wyludzala na zrzutkach i innych duże kwoty. Mieszkanie wyludzone na niepelnosprawność w stolicy a ta obrotna osóbka z jakiegoś zadupia pochodzi. Do tego pisała dziesiątki maili o wsparcie i darmowe gadżety do celebrytów i firm i wyludzała dużo rzeczy od sponsorów. Żyła cale zycie na cudzy koszt, od dawna ona i partner zyli tylko ze zrzutek. Nie była tak chora i umierajaca jak przedstawiała i klamała na temat działki. Ludzie ze srodowiska niepelnosprawnych zwracali się czasem do niej o pomoc, nigdy nikomu nie pomogła i nie odpowiedziała na apel, zaszkodziła stodowisku bo ludzie się zniechęcili, grała jak aktorka głosem, zaniedbanym trądzikiem, czy niedowladami bo były mniejsze niż przedstawiala, do tego zle traktowała psa.

Ludzie to wszystko wytropili i pękło ze to zaburzona osóbka.
        • escott Re: Pudel i ona 08.06.21, 15:07
          No ale co by zrobia z jakimiś paczkami słodyczy? Dlaczego nie miałaby dostać mieszkania w stolicy "na niepełnosprawność", skoro tu teraz mieszka? Co to znaczy, że "wyłudzała" ze zrzutek, przeznaczała pieniądze na coś innego niż deklarowała? Jak się dolecza trądzik, bo tysiące ludzi nie są w stanie niczym, a naprawdę są zdesperowani... W pozostałych kwestiach się nie wypowiadam, bo nie mam energii, żeby się zagłębiać w stan zdrowia itd. Ale większość tych zarzutów nie jest dla mnie przekonująca. Wszystkie instagramerki dostają mnóstwo rzeczy od firm, można się wściekać, ale jak mogą szesnastolatki, które uczą się malować, to ona też...
          • aga_wer Re: Pudel i ona 08.06.21, 15:56
            Ale ona te zmiany wycina sama skalpelem 😱To nie jest kwestia niedoleczonego trądziku. A na początku zbiórki były na konkretne rzeczy ale jak ludzie zaczęli pytać to zmieniła opis na bajkowe życie i ukryła wpłaty. I chodzi o jej kłamstwa. Np że znalazła odkurzacz dysona na śmietniku. Lamentowała, że nie wie czy kupi psu jedzenie czy do siebie ale w zamian kupiła dysona, thermomix, iphone, auto prosto z salonu, ostatnio grzywacza chińskiego itd. Ludzi zabolało to, że dawali swoje pieniądze na ostatnie przyjemności jak łososia i truskawki bo to już jej ostatnie chwile na tym świecie ( tak mowiła) a ona sobie sprzętów nakupowała z wyższej półki i działkę. Mogla od razu napisać: zbieram na działkę, chce mieć odskocznie od mojego życia to wtedy każdy kto by chciał jej działkę zasponsorowac to by wplacał.
      • bergamotka77 Re: Pudel i ona 08.06.21, 15:35
        Szczerze? Nie zamieniłabym się z nią nawet gdyby miała willę w Monaco. Dziewczyna jest niepełnosprawna, na pierwszy rzut oka widać że nie ma lekko, czego jej zazdrościć?
    • bye-bye Re: Pudel i ona 18.12.20, 08:04
      Nie zgłębiłam mocno tematu, ale to co ludzie (nie tutaj na szczęściesmile) wypisują na jej temat... Słabo się robi i aż przykro to czytać, co z ludzi wyłazi.
      To jest hejt w czystej postaci. Dostaje jej sie za to, że jest chora, za to jak wygląda. Jakiś obłęd. Nie dziwię się, że zamknęła wszystkie konta...
    • 18lipcowa3 Re: Pudel i ona 18.12.20, 09:53
      Mnie zastanawia co z jej facetem jest nie tak...?
      • homohominilupus Re: Pudel i ona 18.12.20, 12:55
        Lipcowa jak zwykle w formie
    • krystalla Re: Pudel i ona 08.06.21, 08:46
      Ja w pierwszej chwili też byłem zdjęty wielkim współczuciem dla niej. Powody są oczywiste, wiadomo. Ale potem zacząłem czytać więcej o niej i o jej sposobie zdobywania kasy - i współczucie się ulotniło. Tak się po prostu nie robi. Możne ogłosić sobie zrzutkę w dużej potrzebie i trudnej sytuacji - ale Kaśka zrobiła sobie z tego sposób na luksusowe życie. Jęcząc na Instagramie, że nie stać jej na szynkę czy trustawki, a ma taką ochotę... A tymczasem : ona ma rentę (I grupa, czyli przyzwoite świadczenie) +zasiłek pielęgnacyjny, pracuje; jej partner Sławek ma firmę informatyczną; Katarzyna jest objęta pomocą finansową i materialną kilku fundacji, PCPR, PFRON, wygrała w programie telewizyjnym 50 tysięcy zł, w kilku internetowych zbiórkach uzbierała po 100, 130 tysięcy... Nadal jeszcze ktoś jej żałuje, że nie stać jej na owoce?...
      • aga_wer Re: Pudel i ona 08.06.21, 10:31
        Kolejna zrzutka już założona ale naiwniacy się skończyli bo od przez mc uzbierało tylko ok 700 zł. Przy dobrych wiatrach 700 zł to było dziennie
        • aga_wer Re: Pudel i ona 08.06.21, 10:35
          I pamiętajmy o nowym pupilu, z hodowli, cena tak od 5 tys w górę.
      • taki-sobie-nick Re: Pudel i ona 09.06.21, 00:32
        (I grupa, czyli przyzwoite świadczenie)

Nie, wysokość świadczenia nie wiąże się z grupą inwalidzką.
        • georgia.guidestones Re: Pudel i ona 09.06.21, 00:51
          taki-sobie-nick napisała:

> (I grupa, czyli przyzwoite świadczenie)
          >
          > Nie, wysokość świadczenia nie wiąże się z grupą inwalidzką.
          "Zapomniałaś" o 500 dla osób niesamodzielnych. Czy te okolo 1500 netto jest przyzwoite, trudno powiedziec.
    • lilia.z.doliny Re: Pudel i ona 08.06.21, 10:43
      Zasadniczo interesuje mnie pudel. Czy psina ma chwile oddechu od panci? Pies przewodnik ma zazwyczaj smetne zycie. Jakby co, na psi urlop wplace od razu
      • borsuczyca.klusek Re: Pudel i ona 08.06.21, 10:44
        Dlaczego smętne życie?
        • lilia.z.doliny Re: Pudel i ona 08.06.21, 11:51
          Dlaczego? Bo zabiera psia spontanicznosc. A pies z opieki ma tyle zyciowego funu, ile Danusia ppiekujaca sie niepelnosprawna matka. Czyli ze wczesniej czy pozniej ma ochote przegryzc tetnice. Sobie albo mamusi.
          Pudle sa diablo inteligentne, kochajace zabawe, aportowanie, etc. Nie wiem na ile ten pies ma to zapewnione
        • georgia.guidestones Re: Pudel i ona 09.06.21, 00:53
          borsuczyca.klusek napisała:

> Dlaczego smętne życie?
          >
          Problemy ze stawami np są nie do pozazdroszczenia. Są w sieci nagrania pokazujące, jak kilkukilowy pudel ciagnie wózek inwalidzki z 30 ileś kilogramami tej kobiety.
          • sisi9090 Re: Pudel i ona 20.04.22, 17:32
            Na IG mnóstwo dowodów o Kasi oszustwach nazwa „pudelija_demaskujemy_oszustwa
            • kryzys_wieku_sredniego Re: Pudel i ona 20.04.22, 17:41
              Ciekawe kto następny zarabia na profilku teraz demaskującym inwalidkę z psem, która zbierała kasę na dom z ogródkiem.
              Ojp.... ludziem to jednak som fajni 💪
    • nutella_fan Re: Pudel i ona 20.04.22, 19:51
      Ostatnio ślub wzięli.
    • nutella_fan Re: Pudel i ona 20.04.22, 19:57
      Słuchajcie, a mnie fascynuje osoba Sławka. Myślicie, że on jest z nią bezinteresownie, z czystej miłości? Młody, w miarę przystojny, ogarnięty facet...
      • mieszkanienaturalnie Re: Pudel i ona 20.04.22, 20:03
        Moim zdaniem to jest jakiś rodzaj zboczenia, znam faceta który był z podobną kobietą.
        • nutella_fan Re: Pudel i ona 20.04.22, 20:36
          I jak się skończyło?
        • nutella_fan Re: Pudel i ona 20.04.22, 20:38
          Zboczenia, w sensie fascynacji inwalidztwem? Moja znajoma twierdzi, że to może maska dla niego być i on jest gejem.
          • 18lipcowa3 Re: Pudel i ona 23.04.22, 17:56
            Albo ma zerowe libido plus sam jest lekko niedorozwinięty.
            • just-a25 Re: Pudel i ona 22.05.22, 19:51
              I chyba zamkli insta
              • jeej09 Re: Pudel i ona 23.05.22, 10:55
                Są cały czas profile na Instagramie demaskujące Kasi kłamstwa:

- pudelija_prawda_fakty
                - oto_jest_pudelija_
                I grupa na fb „Pudelija Cała Prawda”
      • jeej09 Re: Pudel i ona 23.05.22, 10:57
        Sławka kręci Furry. Sam ma w opisie na TT „wilczek futrzaczek”
    • jeej09 Re: Pudel i ona 23.05.22, 10:59
      Wyłudzaczki już dawno nie ma na ig przestała prowadzić profil o kłamstwach Kasi to sama z poprzednią grupą Adninistratorka zrezygnowała, ale są nowe:

- pudelija_prawda_fakty
      - oto_jest_pudelija_

Grupa na facebooku „Pudelija Cała Prawda”
      • jeej09 Re: Pudel i ona 25.05.22, 11:29
        Wyłudzaczka znowu zbiera kase teraz na napęd do wózka a 2 lata temu zbierała na elektryka🤦🏽‍♀️

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka