Dodaj do ulubionych

klocki duplo, prezent dla dziewczynki

19.12.20, 17:32
Mamy małych dziewczynek czy mogłybyście doradzić jakiś komplet za ok 300 zł?
Sama kupiłabym farmę playmobil ale mama małej zapytana, chciała duplo, to teraz już mądrzejsza o doświadczenia ematek wiem, że tego się muszę trzymać.Czy mogłybyście polecić jakiś komplet?
Obserwuj wątek
    • barbaram1 Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 17:40
      Duplo zoo polecam
    • tereso Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 17:43
      Dzięki!
    • kryzys_wieku_sredniego Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 17:46
      Jest jeszcze tropikalna wyspa, arktyka reszta dedykowana dziewczyna jest zbyt różowa i upupiajaca dziewczynki.
      • cichadziewuszka Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 17:58
        Nie jest tak źle, pociąg z myszką Miki jest czerwony, a zestawy z Arielką i Frozen niebieskie😉
        Moje dzieci ucieszyłyby się z każdego zestawu, mały, duży, różowy czy nie. Synowi kupiłam pociąg parowy duplo i dodatkowe tory - zmieściłam się w kwocie 300zł, jestem pewna, że starsza córka też się będzie nim bawić🙂
      • kiddy Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 18:13
        Hmm, moja czterolatka o mocno wojowniczym charakterze kocha róż, kucyki, brokat, księżniczki. Nie sądzę, żeby upupiał ją róż sam w sobie 😏.
        • kryzys_wieku_sredniego Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 19:13
          To poczekaj do "za 20 -30 lat.
          • kiddy Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 23:49
            Ty mówisz poważnie? Uważasz, że zamiłowanie czterolatki do różu i księżniczek zrujnuje jej życie? A co jest gorszego w różu niż np. w niebieskim? Co jest gorszego w zabawce kucyku czy lalce od samochodu czy klocków?
            • grrruuuu Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 23:58
              Klocki rozwijają orientację w przestrzeni i wyobraźnię, kucyk nie.
              • kiddy Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 20.12.20, 00:12
                Za to kucyk rozwija wyobraźnię i rozwija kompetencje społeczne. Kurczę, ona się bawi także klockami, jest świetna w składaniu Lego Star Wars, lepsza niż jej siedmioletni brat. Ale kocha kucyki. A tymi Star Warsami bawi się potem... w krainę Kucyków i Star Warsów. Wygląda na to, że zabawki/kolory/zabawy/zainteresowania uważane za chłopięce zawsze będą uważane za lepsze. Tymczasem chłopcy z grupy córki obecnie szaleją za Super Zings. No ale to chłopięce, więc lepsze 😏
                • grrruuuu Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 20.12.20, 00:31
                  A gdzieś napisałam, że Zingsy są lepsze? Są tak samo durne i paskudne estetycznie.
                  • kiddy Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 20.12.20, 11:19
                    Jeśli jesteś nastawiona wyłącznie na to, żeby dziecko uczyło się "twardych" umiejętności, to faktycznie tylko tzw. edukacyjne zabawki. Ale Zingsy i kucyki dają takie pole do popisu w zabawie, że bardzo byś się zdziwiła. Masz jeszcze bardzo małe dzieci, za parę lat sama zobaczysz.
                    • grrruuuu Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 20.12.20, 11:43
                      Zapewne dają, ale są po prostu brzydkie. Z piosenek Zenka Martyniuka też można dowiedzieć się czegoś o miłości wink poza tym moja starsza córka ma 3,5 roku czyli jest praktycznie w wieku Twojej
              • lemonka5 Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 26.02.23, 16:42
                O, przepraszam, właśnie moja czterolatka złożyła tęczowego kucyka z LEGO. Można jeszcze konika morskiego i pawia.
                Zdecydowanie rozwija sobie wyobraźnię przestrzenną kucykiem. Pastelowym w tonacji.
                • lemonka5 Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 26.02.23, 16:49
                  Oto on. Słodki, tęczowy, rozwijający i kucykowaty smile
        • sol_13 Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 21:44
          U nas pieciolatka to samo.
    • edelstein Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 17:52
      Duplo Zoo albo Town
    • potworia116 Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 18:02
      Moja trzylatka od dwóch lat nie wyrasta z farmy, zoo i pociągu.
    • novembre Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 18:10
      Tańszy, ale moja jest w tym zakochana: zklockow.pl/lego-10835-duplo-dom-rodzinny Ma prawie 6 lat, zestaw już czwarty sezon w akcji.
      • 21mada Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 18:21
        A kiedy zaczyna się sezon?
        • forumologin Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 19:17
          31 wrzesnia
    • tereso Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 18:18
      Wielkie dzięki, jakie fajne propozycjesmile
    • fil.lo Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 18:43
      Pociąg! smile
      • fil.lo Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 18:43
        Albo farmę, duplo też ma
      • ren.s Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 19:22
        Pociąg rządzi, popieram smile
    • ela.dzi Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 18:58
      Kolejka na baterie, która reaguje, gdy pociąg najeżdża na dany klocek.
      selgros24.pl/Dla-dzieci/Zabawki/Klocki/DUPLO-Town/KLOCKI-LEGO-DUPLO-TOWN-POCIAG-PAROWY-10874-pp125158.html?utm_source=ceneo.pl&utm_medium=reklama_produktowa&utm_campaign=porownywarki-Dla%20dzieci/Zabawki/Klocki&ceneo_spo=false
    • trilllian Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 19:09
      Pociąg jest fajny, ale kosztuje mniej niz 300
      • tereso Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 19:14
        No, jak fajny to mniej może.To orientacyjne.
      • fil.lo Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 19:20
        Zawsze można dołożyć książkęsmile
      • ren.s Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 19:24
        może są jakieś dodatkowe tory, mosty itp.
        • cichadziewuszka Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 20:31
        • trilllian Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 20:37
          Ja myślę o tym z cyframi i tam raczej nie ma takich dodatków, ale widzę że to niejedyny pociąg duplo
          • cichadziewuszka Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 21:03
            Aaa, do pociągu z cyferkami nie ma torów. Trochę inne wariacje, to pociąg urodzinowo Mikiego i pociąg z Toy Story.
            A z torami są pociągi parowy i towarowy, na baterie i do nich można dokupić dosatkowe tory. Wszystkie są fajne
    • kornelia_sowa Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 20:54
      Moja uwielbiała wesołe miasteczko ale nie pamiętam ile kosztowalo
      • lifecolor Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 19.12.20, 21:40
        Tez polecam wesołe miasteczko.
    • 12gram Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 20.12.20, 00:45
      ja bym sobie to kupiła big_grin www.youtube.com/watch?v=pnyqw0i1Nl4

ale dwóm dziewczynkom chyba lepiej rozbudowane klocki bo konie będą sobie wyrywać wink
    • hanusinamama Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 20.12.20, 00:52
      Pytanie czy ma klocki duplo czy to bedzie pierwszy zestaw. Bo w tych zestawach typu zoo czy dom to jest mało klocków. Ja mojej kupiłam na start takie pudło podstaowwych klocków. Do tego dokupiłam jakies zwierzatka. Potem kupowałam inne zestawy.
      Jak ma to fajne jest ZOO ale tez fajny jest szpital. Mamy tez przedszkole.
    • trut_u Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 20.12.20, 11:22
      Pociąg! Jest ich chyba kilka, w różnych cenach. A jak się spodoba, można dokupić na kolejne okazje więcej torów itp. A w ogóle jeśli chodzi o Duplo, to bardzo polecam płytkę konstrukcyjną. Nie wygląda może spektakularnie, ale bardzo ułatwia budowanie.
    • shellyanna Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 26.02.23, 10:09
      Kup pudło (taki duży zestaw różnych). Będzie więcej możliwości niż zestaw w stylu 10 klocków i 3 figurki.
    • hanusinamama Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 26.02.23, 16:57
      Zdecydowanie duplo u mnie miało większe branie. Nie wiem ile dziecko ma klocków. Są takie zestawy gdzie jest duzo zwierzatek ale mało klocków do budowania.
      Moja dostała takie wielkie pudło klocków basic i z tego mogła budować co chce. Tam nie było zwierzatek postaci same klocki w róznych rozmiarach i duzo.
      Fajne były zestawy przedszkole i dom.
    • szmytka1 Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 26.02.23, 17:10
      Farma+cyferkowy pociąg. Będzie wozić zwierzaki na wagobzch, tak zaczynały moje dzieci.
    • kafana Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 26.02.23, 17:24
      Dom rodzinny jest genialny
      • szmytka1 Re: klocki duplo, prezent dla dziewczynki 26.02.23, 18:06
        Ale ostatnia wersja chodzi już po ponad 300 zł, bo jest wycofana z dystrybucji. Normalna jego cena to był przedział 189-220 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka