Dodaj do ulubionych

Wasza tożsamość na forum

19.12.20, 20:25
Jak myślicie? Czy dostatecznie dbacie o waszą tożsamość na forum?
Czy może zostawiłyscie o sobie tyle informacji, że można was zdekodować?
A może przez pomyłkę gdzieś wprost zostawiłyście swoje dane?
Obserwuj wątek
    • wapaha Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 20:26
      A wiesz, że użyłaś zwrotu charakterystycznego dla jednej forumki ? ( zdekodować) suspicious
      • lot_w_kosmos Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 20:33
        Ha ha.
        Ja bym zrobiła taki wątek zabawowy
        Podajemy nick a reszta forum pisze co myśli że wie o tym nicku z jaką ma pracę, rodzinę, męża. Ciekawe ile by się sprawdziło. Na ile podajemy danych o sobie ina ile można wyczytać między wierszami wink
        • grrruuuu Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 20:37
          Dawaj smile
        • edelstein Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 20:52
          O Jessu to juz bylo, Moj zyciorys fajny nawet byl😂
          • lot_w_kosmos Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 20:54
            Powiadasz ? Nie wiedziałam.
            Musiał to być czadowy wątek.
            Tetaz podejrzewam też by nieźle się działo.
            • edelstein Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 21:32
              Nie,to bylo przy okazji jatek,mam przynajmniej 3rozne zyciorysy.Najbardzej podoba Mi sie ten o uciekaniu z niemowleciem do Niemiec😂
              • annajustyna Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 21:39
                Mnie też tu stworzono życiorys alternatywny. Tak odbiegający od prawdy, że aż szczegółów nie pomnę (w sumie szkoda). Nawet pojawiła się tu na krótko była moja znajoma z reala, której coś tam się ubzdurało i zaczęła "sypac" informacjami z reala. Pomieszanymi na szczęście solidnie.
          • lauren6 Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 20:58
            Czadowe to było gdy edel zdekodowała mnie jako Katarzynę Piekarską 🤣🤣🤣
            • lot_w_kosmos Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 21:05
              Ooooo, te Katarzynę?
              • lauren6 Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 23:23
                Kiedyś w jakimś wątku o włosach wrzuciłam zdjęcie Piekarskiej.
                Edel wyszukała w Google mój nick lauren6, wyskoczyło jej tamto zdjęcie i było, że mnie niby zdemaskowała. Zaczęła komentować "mój" wygląd. Pani Kasi pewnie byłoby przykro.

Teraz oczywiście wypiera się wszystkimi kończynami, że coś takiego miało miejsce 🤭
                • edelstein Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 08:27
                  Juz ci kiedys napisalam, jest wyszukiwarka,mozesz znalezc,ze to Prawda.Jakos nie znalazlas.
            • edelstein Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 21:31
              Dalej bredzisz
        • fornita111 Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 21:59
          Ja jedna zdekodowalam taka jedna forumowa dzidzie piernik. Podpowiem tylko tyle, ze nie moze sie pogodzic z uplywem czasu... Zakleta w wieczna dziewczecosc... oto ona:
          • simply_z Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 22:50
            a wiem którabig_grin
            • lauren6 Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 23:24
              Chyba wszyscy stali bywalcy wiedzą o kogo chodzi.
              • fornita111 Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 23:27
                Ale cicho-sza! Ja sie jej boje wink
              • grrruuuu Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 00:35
                Hmm... poproszę podpowiedź
                • trampki-w-kwiatki Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 00:53
                  Wygląda jak Jola big_grin
                  • fornita111 Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 12:31
                    Nie, jolka to podobno byla otyla bezrobotna fanka "Dynastii" w srednim wieku tongue_out
              • bywalec.hoteli Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 00:55
                mieszka w Niemczech bardzo zachodnich? big_grin big_grin
      • asia_i_p Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 18:16
        No, ale ten zwrot to tu już robi karierę od tamtego czasu.
        I to jest absurdalne - ona mnie do piany doprowadzała, a brakuje mi jej i w ogóle atmosfery forum z wtedy.
    • grrruuuu Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 20:29
      Można jak ktoś będzie chciał. Ale też nie piszę tu rzeczy, które mogłyby być dla mnie problematyczne, gdyby ktoś zdekodował.
      • asiairma Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 20:31
        jw.
      • canaille Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 00:32
        Idem.
      • bertie Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 21:22
        To ja tak samo.
    • ultimate.strike Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 20:33
      Moja tożsamość na forum jest zgodna z moją tożsamością w realu i jako osoba co nieco publiczna jestem dziecinnie łatwy do zdekodowania Takie są konsekwencje prowadzenia akcji społecznych i politycznych, na razie nie sa negatywne.
      • asia-loi Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 20:38
        ultimate.strike napisał:

> Moja tożsamość na forum jest zgodna z moją tożsamością w realu i jako osoba co
        > nieco publiczna jestem dziecinnie łatwy do zdekodowania

Dawaj więcej informacji o sobie, bo chcę sprawdzić, czy rzeczywiście chodzisz w kieckach.
        • ultimate.strike Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 21:02
          Po co mam Cie wyręczać? Z lenistwem trzeba walczyć jak z Covidem!
          • asia-loi Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 21:14
            ultimate.strike napisał:

> Po co mam Cie wyręczać? Z lenistwem trzeba walczyć jak z Covidem!
            >

Trolle dostały dzisiaj taki przekaz dnia (z tym lenistwem), bo już drugi troll mi to pisze, tylko tamten w innym wątku. Trollować trzeba umieć.
            • myslozbrodniarka Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 21:42
              >Trolle dostały dzisiaj taki przekaz dnia

Nie mierz każdego swoją miarką. To ty jestes sterowalna radyjkiem i telewizyjką.
              • asia-loi Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 22:12
                myslozbrodniarka napisała:

>
                > Nie mierz każdego swoją miarką. To ty jestes sterowalna radyjkiem i telewizyjką
                .

Ale nie Radiem Maryja i Telewizją Trwam, tak jak Wy. big_grin
                A tak z ciekawości: kto jest Waszym głównym dowódcą? Kreml?
                • myslozbrodniarka Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 22:32
                  >A tak z ciekawości: kto jest Waszym głównym dowódcą? Kreml?

Zmień leki/lekarza.
                  • asia-loi Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 23:15
                    myslozbrodniarka napisała:

>
                    > Zmień leki/lekarza.

Jak zwykle wycieczki osobiste zamiast merytorycznej dyskusji. Ale tak to jest jak się trolluje.
                    A za pisanie pod dwoma nickami, należy się ban.
                    • ultimate.strike Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 23:26
                      Wycieczki są zakazane, Koronawirus.
                • ultimate.strike Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 23:25
                  Ale nie Radiem Maryja i Telewizją Trwam, tak jak Wy.

O tak, przyznaję się, to Rydzyk kazał mi udowodnić nieistnienie biblijnego Boga swego czasu. To Rydzyk kazał mi sprzeciwiać się zakazowi aborcji. To Rydzyk kazał mi pisać o Raporcie Ryana vi to Rydzyk wysłał mnie bym chronił ludność przed chorobami odspodniowymi. Masz mnie. smile
                  • asia-loi Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 23:29
                    ultimate.strike napisał:

Masz mnie. smile

>
                    Pisz dalej, a ja idę spać, bo już późno. Do następnej dyskusji. big_grin
                    • ultimate.strike Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 00:20
                      Prawdziwe psychofanki nigdy nie śpią. smile
    • joanna05 Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 20:33
      Nie bardzo się tym przejmuję. Pewnie można mnie znaleźć, parę osób znam z i reala, i stad. Piszę już tyle lat, że na pewno się uzbierało sporo danych. Tylko co z tego? Piszę tak, jak na fejsie, czyli pod imieniem i nazwiskiem - to, co naprawdę myślę, bez kreacji, uczciwie. Nie mam powodu, by się obawiać "zdemaskowania" nicka, ja to ja, tu, na Fejsie, Insta czy na forach. Taka sama.
    • milva24 Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 20:39
      Pewnie jak ktoś mnie zna osobiście to byłby mnie w stanie rozpoznać na forum ale nie jestem na tyle interesującą czy kontrowersyjną forumką, żeby komuś z forum chciało się mnie śledzić i "dekodować".
      • nuclearwinter Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 20:45
        To ja mam dokładnie tak samo. I w sumie nie piszę tu niczego, czego nie mogłabym powiedzieć w realu, więc specjalnie strachu nie ma jak coś 😁
    • magdallenac Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 20:56
      Napisała do mnie koleżanka, że mnie czyta smile Powiedziałam też siostrze, że tu piszę i zaprosiłam ją na forum- jednak do tej pory jej nie "zdekodowałam" Bardzo łatwo mnie wyguglać i znaleźć w zasadzie mój cały życiorys- nigdy nie kłamię i nie ubarwiam, bo bym się spaliła ze wstydu i musiała odejść z forum gdybym została "zdekodowana" big_grin
      • nuclearwinter Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 20:58
        Ale że rozpoznała cię, że ty to ty? Tylko po tym, co piszesz na forum? Jeśli tak, to nieźle 😁
        • magdallenac Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 21:03
          No tak, niewiele jest 42 latek, które w ostatnich latach przeprowadziły się z Krakowa do Minnesoty big_grin
          On a tylko czyta, kazałam jej się natychmiast ujawnić i zacząć pisać.
          • nuclearwinter Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 21:08
            Hahaha no też prawda, jesteś raczej charakterystyczna 🙂 Ale chyba bym padła, jakbym dostała taką wiadomość, mimo wszystko. Na szczęście raczej nie kłamię na swój temat, ale jednak poczułabym się dziwnie xD
          • bywalec.hoteli Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 22:27
            możnaby śledzić, ale po co? przeca i tak nie pojadę do Ciebie do tej Minnesoty.
          • majenkir Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 16:32
            Szkoda, że nie mieszkasz bliżej mnie, czuję, żebyśmy się dogadały 😀😘
            • magdallenac Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 16:41
              Ja już to dawno wyczułam, a taka odległość to żadna odległość 😄
      • asia_i_p Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 10:02
        Pamiętam rozmowę z forum "Zakupy", kiedy jedna pani napisała, że ma jakąś tam kurtkę dla dziecka w rozmiarze jakimśtam, druga pyta o dokładne wymiary, a ta pierwsza odpisuje pod pachami tyle, długość rękawa tyle, ale czy ty siostra nie możesz normalnie zadzwonić i zapytać?
    • alicia033 Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 21:06
      tifa_lockhart napisał(a):

> Czy może zostawiłyscie o sobie tyle informacji, że można was zdekodować?

można.
    • molik28 Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 21:17
      Nie wiem czy można, ale generalnie piszę to co publicznie też bym powiedziała.
    • kkalipso Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 21:28
      Jak myślicie? Czy dostatecznie dbacie o waszą tożsamość na forum?

Średnio. Myślę, że tak jak mnie nie interesuje za bardzo kto tak naprawdę kryje się za konkretnym nickiem tak i ja sama jestem traktowana. Wiem nadzieja matką głupich, ale....

Czy może zostawiłyscie o sobie tyle informacji, że można was zdekodować?

Jeśli ktoś by się uparł to pewnie tak...tylko po co to komu? Nikomu chyba nie podpadłam tak bardzotongue_out
      Jedna z emam obserwuje na IG - być może domyśla się że to ja ....

[i]A może przez pomyłkę gdzieś wprost zostawiłyście swoje dane?/[i]

Chyba nie - mam plan, że jak coś się takiego zadzieje to po prostu zniknę, nie ze wstydu, bo zawsze prawdę piszę, ale nawet wielu znajomych nie wie tyle o mnie, co forum...i niech tak zostanie.
    • krwawy.lolo Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 21:30
      Na różnych forach zawarłem z upływem lat kilka znajomości wykraczających poza pikanie literek w prostokąty i wysyłanie ich w formie mniej lub bardziej nieistotnych forumowych wpisów. Tak więc niektórzy nawet nie muszą mnie składać z cząstkowych informacji. Zresztą wątpię, żeby komukolwiek się chciało. A szczególnie eMatce. smile
    • ewcia.1980 Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 21:48
      Na forum jestem od ponad 15 lat i podałam to ogromną ilość informacji o sobie także "namierzyć" mnie to żaden problem.
      Jakieś 15 lat temu miałam tu swoją psychofankę, która była dumna z siebie, że mnie namierzyła.
      A niedawno kolejna chciała mnie ..... sama nie wiem ..... wprawić w zakłopotanie (??? ) informując, że wie kim jestem bo mnie zna w realu.

To że mnie ktoś "zdekoduje" to dla mnie żaden problem, bo moja forumowa kreacja absolutnie niczym się nie różni od realnej.
      Nigdy nie kłamię a jak nie chcę czegoś powiedzieć/napisać to .... po prostu tego nie robię.
      No i nie mam obsesji na punkcie mojej prywatności - mam fb, ig, z mojego messengera pozwalam korzystać moim uczniom, mój prywatny numer telefonu podaję rodzicom moich wychowanków a często i wychowankom , na imprezach u mnie w domu bywają ludzie, których mój mąż zna z klubu w którym trenuje (na pierwszej imprezie niektórych z nich widziałam po raz pierwszy) i .... odbieram telefon od nieznanych numerów smile

Więc jeśli komuś chce się tracić czas żeby mnie "dekodować" lub specjalnie łazić za mną żeby czytać co napisałam to ..... uncertain .... no cóż.... każdy ma rozrywki na miarę swoich możliwości.
      • simply_z Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 22:04
        i ty się dziwisz, że miałaś stalkerów..? jeśli podajesz ludziom swoje prywatne numery itd?
        • ewcia.1980 Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 22:19
          simply_z napisała:
          > i ty się dziwisz, że miałaś stalkerów..? jeśli podajesz ludziom swoje prywatne
          > numery itd?

Jednego ..... jakiegoś forumowego frustrata.
          W realu mam dobre doświadczenia z ludźmi.
    • leanne_paul_piper Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 23:24
      Dużo głupot o sobie już wyczytałam na forum - typu miejsce zamieszkania, zawód wykonywany, miejsce pracy, ale celowo ich nie prostuję. Wychodzę z założenia, że im mniej o mnie wiedza, tym lepiej. Jest tu sporo stalkerek, vide casus Bergamotki.
      A poza tym mi to rybka, mogę pracować w burdlu, albo być rencistka od 25 lat, albo mieszkać w kawalerce z 17 kotami, albo nosić wielkie kapelusze w kwiaty i pić wódę od ranatongue_out
      Cokolwiek wymyśla, ja jeszcze dołożęwink.
      • chatgris01 Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 08:05
        leanne_paul_piper napisała:

> Jest tu sporo stalkerek, vide casus Bergamotki.

Masz tu na myśli stalkowanie przez bergę dziewczyn z godzin, aż wątek zdechł?
        Bo jak nie, to pięknie widać mechanizm "kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą".
    • magia Re: Wasza tożsamość na forum 19.12.20, 23:30
      Mozna mnie znalezc i rozpoznac, zwlaszcza po bywaniu na forach dzieciowycg, ale nie mam z tym problemu. Sama na ematce rozpoznałam 2 znajome, wiec mnie na pewno ktos tez.
    • iberka Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 00:25
      Jestem tu prawie 20 lat - to połowa mojego życia wink, wystarczy aby mnie znać. Jestem tu i offline tą samą osobą.
    • mama-ola Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 00:32
      Jestem na forum kilka lat, a nie mam pojęcia, czy ktoś mnie w ogóle kojarzy. A jeśli tak, to z czym. Unikam brania udziału w jatkach (ale je czytam), wiec pewnie niekoniecznie. Spuchłam z dumy, gdy mój wątek został zaproponowany do wątku roku w kategorii sympatycznych, pozytywnych czy jakoś tak.
    • bialeem Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 02:02
      Mnie ciężko wygooglać. Google o mnie wie publicznie zdecydowanie mniej niż forum. Ot niewiele mówiące nazwisko w ln i kilka cytatów w artykułach. O sobie tu napisałam tyle, że znajomi by mnie "zdekodowali" bez problemu i mi to nie przeszkadza.
    • trampki-w-kwiatki Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 07:42
      Zwisa mi takie coś i powiewa.
      Nie mam wyimaginowanej tożsamości a za duża jestem, żeby się wstydzić swojego życia.
      • fornita111 Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 12:38
        Tu chyba raczej nie chodzi o wstydzenie sie swojego zycia, tylko o to, zeby forumowe swiry w to zycie jakos nie zaingerowaly. Dobry jest przyklad hedny, o ktorej mezu idiotki nawypisywaly, ze jest przemocowcem. A wczesniej, ktoras pisala na fb do znajomych hedny, kiedy bylo podejrzenie, ze hedna sie ze swiatem zegna... No wg mnie przenikanie sie zycia i foruma nie jest fajne- zwlaszcza jak ktos ma duze dzieci.
        • cruella_demon Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 19:55
          Ale to nie wina nadgorliwych forumek tak naprawdę, tylko tego że zaburzona hedna je wkręciła i podpuściła.
        • edelstein Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 09:46
          Ekhm,forumki sie przejely,a Hedna je wy.... bez mydla.Teraz sa uznawane za nadgorliwe.Akurat Hedna jest temu winna.Nikt inny
          • fornita111 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 11:45
            Z samobojstwem jest winna hedna, ok. Ale juz wymysly, ze maz jest przemocowcem byly chorymi projekcjami chorych bab. Tutaj swirow nie brak.
            • edelstein Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 13:43
              Ale to nie ten sam watek byl.Bossh ja sie dorobilam faceta stojacego nad grobem dla ktorego jestem breloczkiem.Pochodzenia w zaleznosci Jak kto uwaza z familokow lub czworakow.Meza Polaka i jeszcze wielu bardziej lub mniej sensacyjnych Info.Wyciagnieto moje zdjecia.Neiktorzy sie bardzo nudza.
              • fornita111 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 14:59
                Oki, ale ty nie mialas w stopce linku do profilu fb- taka "drobna" roznica. Pisac bzdety o kims anonimowym z forum, to nie to samo, co pisac bzdety o kims kto ma polaczone forum z fb.
                • simply_z Re: Wasza tożsamość na forum 22.12.20, 00:47
                  albo linka do bloga, lub zdj. dzieci ze stopką typu -antonina ma już 7 lat i 6 miesięcy.
    • solejrolia Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 08:00
      Nie dbam. ( Aczkolwiek nick alternatywny, mam).
      Moja tożsamość tu i tożsamość w realu to to samo, staram się nie opisywać rzeczy które mogą mi przynieść kłopoty.
      Ja raz poznałam koleżankę (po jej pisaniu i to co miała w sygnaturce+ kogo miała w znajomych na FB).
      Ktoś inny mnie rozpoznał , na ulicy. Żałuję że nie podeszła do mnie wtedy. Ale może kiedyś odezwie się i pójdziemy na kawę.
      Znam wieeeeele ematek od strony prywatnej, a one mnie znają. to chyba najbardziej mnie tutaj trzyma. Nie jestem tu anonimowa i też nie gadam z bytami, a osobami realnymi.
    • zona_mi Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 09:54
      W świetle tego, że moje zdjęcie z imieniem i nazwiskiem oraz adresem poczty gazetowej przez kilka lat było zamieszczone na jedynce eDziecka, podobały mi się różne "dekodowania mnie" w międzyczasie smile
      Nie ukrywam się, chociaż też na forum dużo o sobie już nie piszę.
    • jolie Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 10:06
      Ja nie dbam jakoś szczególnie, ale po akcji z IG Bergamotki i zwracaniem się do niej prawdziwym imieniem, to jakoś inaczej patrzę na forum i ludzi, którzy to robią. Dla mnie mają trochę nie teges z głową. W internecie prawie mnie nie ma, a nawet jeżeli ktoś jakim cudem dotarłby do mojego bardzo rzadko używanego fb, to nie mam się czego wstydzić. Nie zmyślam na swój temat, po co?
      • annajustyna Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 10:33
        Cześć osób tutaj zdecydowanie ma coś z głową. O klasie nawet nie wspominając.
      • ginger.ale Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 12:47
        Wyciąganie danych i zdjęć bergamotki, to było dno, choć o niej samej zdania nie zmieniam. Wiem, że sama ujawniała pewne fakty (szkoła dziecka, miejscowość), ciekawski mógł odnaleźć, ale po co to wywlekać.
        • ginger.ale Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 12:48
          Chyba i tak nikt nie dawał wiary jej forumowej kreacji wink
        • mec.pirania Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 12:55
          Poproszę o informację kto i w którym wątku wstawił na forum zdjęcia bergamotki.
          Dziękuję.
          • malia Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 12:57
            ale dane chyba były, a stąd do wyszukania zdjęć niedaleko
            • leosia-wspaniala Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 13:21
              >ale dane chyba były

No to pokaż je.
            • mec.pirania Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 13:21
              Czyli prawdziwa wersja części dotyczącej zdjęć brzmi: nikt nigdy nie wstawił na forum zdjęć bergamotki.
              Dziękuję, nie mam więcej pytań.
              • kandyzowana3x Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 14:46
                z pewnoscia byl kiedys link do artykułu ze zdjeciem
                • snakelilith Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 14:51
                  kandyzowana3x napisała:

> z pewnoscia byl kiedys link do artykułu ze zdjeciem

Na forum był tylko link do artykułu, o którym twierdzono, że jest spod pióra bergamotki. Nie było tam żadnego zdjęcia. Ale już chore było podawać tego linka. Coś takiego każdy potrafi. Wkleić cokolwiek i twierdzić, że to osoba x albo y. To jest żałosne.
              • cruella_demon Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 20:00
                Może i linku bezpośrednio nie było, ale wywlekanie sukienki buki i nadwagi z nieba z nieba nie spadło.
              • malia Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 14:29
                Prawdziwa wersja brzmi - były, nie zamierzam szukać, jak cię stać na taki wysiłek jak zmiana nicka w niewinnym wątku, to sobie poszukaj jak jeszcze nieusunięte
                • mec.pirania Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 15:07
                  Bzdura.
                  CBDU.
            • fornita111 Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 14:10
              Byly, byly dane, na forum na tacy podane. A zdjec nikt nie wklejal, tylko shell je opisywala (ponoc jej wspolna znajoma przesylala). Tak czy siak dno dna i odpal. Ale bergi nikonu nie zal, bo sama nie lepsza.
              • leosia-wspaniala Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 14:30
                >Byly, byly dane, na forum na tacy podane.

Nie było, nie kłam.
                • fornita111 Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 14:34
                  Nie klamie, nawet dziewczyny kompletnie niezaangazowane w konflikt wlazily ma jej fb z ciekawosci. Nie mam powodu klamac, zreszta nie ja jedna to pamietam tongue_out
                • snakelilith Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 14:41
                  leosia-wspaniala napisał(a):

> Nie było, nie kłam.

Żenada. uncertain Niektórym wściekłym pittbulom ciągle mało i kopałyby leżącą na ziemi po obrzydliwym linchu, bo "sama sobie zasłużyła". Rzyg uncertain
                  • chatgris01 Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 14:48
                    Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie
                    Nie mam ani grama współczucia dla bergi, choć uważam, że wstawianie linka do artykułu jej autorstwa i podpisanego jej nazwiskiem nie było w porządku.
                    • snakelilith Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 14:55
                      chatgris01 napisała:

> Nie mam ani grama współczucia dla bergi, choć uważam, że wstawianie linka do ar
                      > tykułu jej autorstwa i podpisanego jej nazwiskiem nie było w porządku.

Tu nie chodzi o współczucie. Sama za bergą nie przepadam, ale co innego wrzucać sobie na łeb konfabulacje wyciągniete z doopy na anonimowym forum, a co innego uprawiać realny stalking. Niektóre powinny chyba zrezygnować z pisania, bo nie mają na to nerwów, uczucie zemsty zaczyna spalać je od środka.
                      • chatgris01 Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 15:03
                        Berga sama często stalkowała niektóre forumki (choćby hednę). Co oczywiście nie usprawiedliwia wrzucania linka z jej nazwiskiem, ale jak na jej zachowania to i tak się skończyło relatywnie lajtowo, nie trafiła na rzetelnego świra stalkującego ją w realu (a dane do namierzenia siebie i rodziny podawała wielokrotnie sama, pomimo wielokrotnych ostrzeżeń).
          • jolie Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 14:48
            Nie wiem nic o zdjęciach Bergamotki, ale osoby, które wchodziły na jej IG komentowały wygląd. Na forum był natomiast wstawiony fragment zdjęcia jej męża (zrobiła to Shellerka) oraz zwracano się do niej w postach prawdziwym imieniem. I to jak najbardziej było CHORE.
            • padum Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 16:06
              Byczplizzzz... to było zdjęcie 1/15 powierzchni włosów
              • jolie Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 16:18
                Tak, owszem. W kontekście "świńskiego blondyna". Wzięte z IG, którego namierzyłaś niby od wspólnych znajomych. Tak, tak, nic takiego i "o-co-ci-chodzi oraz wyjmij kij z tyłka".
                • padum Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 17:24
                  W ramach zadośćuczynienia wklejam mojego bruneta
                  • jolie Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 18:11
                    Ale po co to wklejasz? Mnie on nie obchodzi.
                  • malia Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 22:07
                    A gdyby to inna forumka wklejała po kawałku twojego bruneta rzucając aluzjami że cię zna? Tak tak, ty nie masz nic do ukrycia, ale nie chodzi to ukrywanie
                    • padum Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 07:23
                      smile a tak nie było? Dostawałam listy na domowy adres, wiadomości na fb z prostackimi komentarzami dot mojego wyglądu...

I znowu - dlaczego nie pamiętasz o kontekście? Ten kawałek czerepu najprzystojniejszego z mężów został tu wklejony po tym jak Berdżi przekonywała, ze jej mąż ma włosy jak pieprz i sól, połyskujące w blaski porannego słońca.... bla bla bla i wszyscy powinni mu tych włosów #zazdtoscic.
                      • malia Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 09:36
                        Nie pamiętam/nie czytałam wątków o tobie, że ktoś cię stalkował.
                        A co do reszty - to nie powinno mieć znaczenia że ktoś się chwali. Nie berga pierwsza i ostatnia, co wątek, to któraś jest piękna, ma cudowne dzieci, domy, męża i wszystko inne. I tu na forum powinna być granica, plećcie sobie co tam kto chce, ale jazdy po prywatności być nie powinno. Nawet jak chodzi o bergę.
                        • chatgris01 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 09:46
                          malia napisała:

ale jazdy po prywatności być nie powinno. Nawet jak chodzi o bergę.

Co do tego pełna zgoda

> Nie pamiętam/nie czytałam wątków o tobie, że ktoś cię stalkował.
                          > A co do reszty - to nie powinno mieć znaczenia że ktoś się chwali. Nie berga pi
                          > erwsza i ostatnia, co wątek, to któraś jest piękna, ma cudowne dzieci, domy, mę
                          > ża i wszystko inne.

Ale co do tego, to tak delikatnie uściślę, że niechęć do bergi nie wynika z jej przechwalania się , tylko z obrażania innych forumek, bluzgania i mieszania ludzi z błotem.
                          No sorry, nazywanie patusami dzieci, które miały nieszczęście mieć matkę alkoholiczkę, to dno dna (a to tylko jeden z licznych przykładów jej popisów).
                          • bywalec.hoteli Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 09:57
                            Mnie nazwała dzieciorobem, bo mam trójkę dzieci smile
                          • malia Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 14:32
                            Ale to oczywiste, że to dno, ja się odniosłam do tego co wyżej było napisane, że trzeba było jej dowalić, bo jej mąż ma inne włosy niż pisała
                      • thank_you Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 12:34
                        O, a mnie ostrzegalas, ze jestem odważna, bo podałam markę i model auta swojego auta, na co ty nigdy byś sie bie zdecydowała, bo można by Cie zdekodować. Dodalas - ale cóż, inni maja inaczej. 😂

Komiczne
                        • padum Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 12:42
                          Nie wiem co w tym śmiesznego. Z tego właśnie powodu nie pisałam w dyskusji bywalca, w której szukał auta dla dużej rodziny. Napisałam mu na priv. Z wyraźna prosba o zatrzymanie sobie tej info dla siebie.
                          • thank_you Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 12:56
                            No jest to dość śmieszne ostrzeżenie od osoby, która wrzucała na forum swoje zdjęcia a teraz pisze, że dostawała listy na domowy adres. Serio, aż odszukam aby zacytować twoje ostrzeżenie. smile
                            • thank_you Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 12:59
                              Shell nr 1: znamienne jest to, że bałabym się w sumie napisać na forum marki i modelu auta, którym jeżdżę, bo jest dość mało popularne i rozpoznawalne. Innym to jak widać nie przeszkadza

I Shell nr 2: Dostawałam listy na domowy adres, wiadomości na fb z prostackimi komentarzami dot mojego wyglądu...

Marki auta w życiu by nie podała w obawie o zdemaskowanie, za to całą resztę to już owszem (łącznie ze swoimi zdjęciami). Ale najważniejsze, że przez chwilę poczuła się lepsza. wink)) Cała Ty. smile
                              • padum Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 13:02
                                Sądzisz, ze podałam dane adresowe?
                                Serio? 👍
                                Ps. Po ponad 10 latach jestem ciut mądrzejsza niż wtedy i b.świadoma możliwości wyśledzenia kogoś w necie. Śmieszy Cię, ze ostrzegam przed popełnianiem mojego błędu?
                                👍
                                • thank_you Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 13:06
                                  Siedzę na forach kilkanaście lat i nie musisz ostrzegać mnie przed błędami, których nie popełniłam.

Nigdzie nie napisałam, że podałaś dane teleadresowe, jedynie podałaś tyle danych, że spokojnie ktoś cię odnalazł. Tak jak ty bergamotkę - (którą poznałam osobiście, jak wiele innych osób). Ostrzegasz mnie przed czymś co tobie ktoś zrobił, co sama komuś zrobiłaś. Widzisz to?
                                  • ginger.ale Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 13:10
                                    Nie widzi.
                                    Mimo, że nawet ją raz przepraszała, jak się za bardzo rozpędziła.
                                    • thank_you Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 13:11
                                      Ba, mnie też kiedyś sugerowała, że mnie zdemaskowała (co jest bzdurą) - najwidoczniej to taki jej sport ulubiony.
                                      • padum Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 13:19
                                        I jeszcze jedno. Odnoszę wrażenie, ze całość afery zaczyna być przyklepywana mi. Otóż nie ja to rozpoczęłam i szczerze mówiąc nawet sławnego artykułu nie widziałam.
                                  • padum Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 13:15
                                    Co jej zrobiłam? Czy ja pisałam kim ona jest? Czy ja podawałam jej nazwisko? Czy wypisywalam na priv?
                                    Jedna z forumek napisała do mnie na instagramie prośbę o pokazanie profilu i zdjęcia Bergi. Odpisałam krótko i prosto: NIE.

Poniosło mnie z fragmentem czerepu p. boskiego. Za co przeprosiłam. I tyle.

Pytanie czy Berga przeprosiła kogokolwiek kiedykolwiek?...
                                    • thank_you Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 13:30
                                      To dzięki komu została zdemaskowana?
                                      • padum Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 13:33
                                        Nie wiem. Nie pamietam. Ale nie przeze mnie. Chyba od początku było jasne, ze blefuje ze „wspólnymi znajomymi”.
                                        • thank_you Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 13:37
                                          Nie wiem, mnie wtedy na forum nie było i o aferze dowiedziałam się po aferze
            • padum Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 17:34
              Przypomnę może, ze mimo klikania w kosz wątki obsrajtusa podkreślające moje miejsce zamieszkania wisiały sobie i nikt z tym nic nie robił.
              Przypomnę jeszcze, ze nie każda opisywała sama z siebie szczegóły życia, wychwalała sukcesy i podawała nazwy szkół dzieci. Nie każda opisywała z detalami hobby męża. Nie każda zamiast zamilknąć po ostrzeżeniach dalej się podkładała i była na tyle wredna i parszywa, ze wyzwalała w innych aż takie emocje i aż taka potrzebę utarcia nosa.
              • jolie Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 18:17
                Ja widzę różnicę w tym, że ktoś wypisuje różne, nawet prywatne, rzeczy na swój temat dobrowolnie, a udostępnianiem prawdziwych danych tej osoby przez osoby trzecie bez jej zgody. Ciekawa definicja 'utarcia nosa', daruj już sobie te manipulacje. Ja mam swoje zdanie na temat tej sytuacji i go nie zmienię.
                • padum Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 19:34
                  Ależ masz prawo
            • zuleyka.z.talgaru Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 08:58
              No ale Berga to forumowa celebrytka. Czym się różni od Waszego obgadywania innych pań? Jesteś niesprawiedliwa w swojej ocenie.
            • bywalec.hoteli Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 09:28
              jolie napisała:

> Nie wiem nic o zdjęciach Bergamotki, ale osoby, które wchodziły na jej IG komen
              > towały wygląd. Na forum był natomiast wstawiony fragment zdjęcia jej męża (zrob
              > iła to Shellerka) oraz zwracano się do niej w postach prawdziwym imieniem. I to
              > jak najbardziej było CHORE.

Ja swoją prywatność chronię właśnie z uwagi na osoby takie jak Shellerka. Ona nawiązała ze mną kontakt na poczcie a kiedy odpowiedziałem jej swoje zdanie inne od niego (uważam, że nowe auto jest lepsze niż używane), to potem zaczęła za mną latać po forach i osaczać. Nie tylko sama ma coś z głową, ale może być niebezpieczna dla innych.
              Berga i jej kreacja czy tam agresywność na forum nie uprawnia nikogo do tego żeby szukać jej w prawdziwym życiu i ujawniać. Berga nie jest niebezpieczna, a Szeli owszem może być.
              • jolie Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 09:32
                Ty też nie jesteś normalny i u mnie wsparcia nie znajdziesz. Kojarzę Twoje obleśne wpisy i dopytywanie się o intymne szczegóły z życia forumek.
                • bywalec.hoteli Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 09:59
                  chora jesteś
                  • jolie Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 10:02
                    Nawzajem.
                • snakelilith Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 12:40
                  jolie napisała:

> Ty też nie jesteś normalny i u mnie wsparcia nie znajdziesz. Kojarzę Twoje oble
                  > śne wpisy i dopytywanie się o intymne szczegóły z życia forumek.

Za wredny stalking shell na forum auto moto i rzucenie jej intymności na żer innych oblesiów, gdzie zrobiono z tego obrzydliwą formę seksualnej przemocy, padalec powinien mieć perm bana na całym gazetowym forum. Berga to przy tym mały pikuś.
              • padum Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 10:20
                Tak taaak... przypomnieć ci kto wyskoczył ze szczegółami z prywatnej korespondencji, bo go bolało ze kredytu mu na używkę nie dadzą?
                • padum Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 10:24
                  A zreszta co za absurd - będę jak Dziwisz: Wybaczam 🤪
                  • padum Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 10:25
                    Wybaczam Berdze, wybaczam wszystkim, którzy byli niemili, wybaczam wszystkim dla których byłam niemiła i Wesołych świat 😁
                    • malia Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 14:35
                      no tak, albo czytam za mało forum, albo mi się coś na oczy i rozum rzuciło.
        • chatgris01 Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 12:55
          Gdzie i kto wyciągnął zdjęcia Bergamotki? Bo ja widziałam tylko fotę jej kiecki ze strony sklepu (i nikt by nawet nie wiedział, że to jej kiecka, jakby sama tego nie napisała).
          • cruella_demon Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 20:09
            Fotkę jej kiecki wyciągnęły z jej artykułu. Dane osobowe podały na forum.
            • mec.pirania Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 20:23
              Kto i w jakim wątku podał dane osobowe?
              Konkrety proszę.
            • chatgris01 Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 21:24
              Podłączę się do pytania, kto i gdzie podał jej dane osobowe na forum, i to jeszcze w liczbie mnogiej? Bo ja widziałam tylko link do artykułu, wstawiony przez jedną forumkę (hellen czy jakoś tak).

Co do kiecki, na forum była wstawiona fota ze strony sklepu, identycznej kiecki, jaką miała na focie z wywiadu, ale tej foty z wywiadu jednakowoż nikt nie wstawiał.
              • cruella_demon Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 21:36
                Ja już dokładnie nie pamiętam, bo cudzych danych osobowych nie śledzę po prostu, tym bardziej sama nie szukałam. Więc albo ktoś bezpośrednio napisał całość, a na pewno imię na forum padło i do tego wkleił linka do artykułu z imieniem, nazwiskiem i zdjęciem.
                Także na pewno przypadkowe i niezamierzone to było, ehe.
                I wcale a wcale nie było to podanie danych osobowych nielubianej forumki.
                I co myślę o berdze to myślę, ale niejedna tu obrażała czy podpadła, a to co zrobiła (chyba faktycznie hellen) zakrawa na stalking z potrzebą konsultacji psychiatrycznej.
                • jolie Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 21:41
                  Bo kto normalny śledzi ludzi z anonimowego forum w necie? Pytanie retoryczne.
                  • alaveda Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 21:44
                    Krejzol big_grin
                  • cruella_demon Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 21:57
                    No właśnie nikt, dlatego trzeba uważać, bo można trafić na wariata, a jak się ma pecha to trafisz na takiego co cię nożem poczęstuje.
                    W sumie berga powinna się cieszyć ze laska tylko jej dane i zdjęcia wywlekła, bo mogła ją zadźgać.
                    • fornita111 Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 22:00
                      Ciagle jeszcze moze zadzgac... big_grin
                      • cruella_demon Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 22:13
                        No właśnie może niestety.
          • kyrelime Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 21:32
            A ja widziałam link do artykułu, gdzie jak najbardziej było zdjęcie autorki oraz sugestie, że autorka jest bergamotka. A także zwracanie się do niej na forum imieniem autorki. Wyśmiewanie nie tylko sukienek, ale i wagi. Mnie osobiście bergamotka też niefajnie potraktowała na forum, ale szczerze mówiąc po tej akcji zraziłam się do forum, uderzyło mnie to, że to nie tylko rozrywka, jak ja chciałabym forum traktować, ale są tu osoby, których forum przenika z życiem, które tracą dystans i są w stanie iść po trupach do celu. Rzadko tu zaglądam obecnie, dla mnie czar forum prysł.
            • jolie Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 21:39
              Jeszcze teksty, że powinna zrzucić z 10 kg i że w ciemniejszych włosach jej lepiej. Ewidentnie sugestie, że ktoś widział jej zdjęcia. I oczywiście zwracanie się po imieniu. Dno.
              • padum Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 07:31
                Wiesz co? Przeprosiłam ją za tamto. I tak, zachowałam się głupio.
                Może pogadamy o analnej kiecce albo o odpowiadaniu sobie tła przy moich wielokrotnych prośbach o forumowe wsparcie? Hmmmm?
                • triss_merigold6 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 07:53
                  Powiedz, jak to jest, być do tego stopnia niezauważaną w realu, żeby w necie przypominać swój żenujący wątek sprzed kilkunastu lat?
                  • padum Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 07:59
                    Taaa... czyli wszystko po staremu smile 💩
                  • chatgris01 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 08:27
                    triss_merigold6 napisała:

> żeby w necie przypominać swój żenujący wątek sprzed kilkunastu lat?

Przecież ona nie musi przypominać, forumki co i rusz to wyciągają, weszło wręcz do haseł forum. A jak która jej chce przywalić, to już gwarantowane na 100%, że się tym posłuży.
                • jolie Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 09:30
                  >Może pogadamy o analnej kiecce albo o odpowiadaniu sobie tła przy moich wielokrotnych prośbach o forumowe wsparcie? Hmmmm?

Z kim chcesz gadać o analnej kiecce? Ze mną? Ja mam ją, nomen omen, gdzieś. Wskaż może łaskawie, w którym wątku ja o Tobie i tej nieszczęsnej sukience pisałam. Nie na takiego nawet jednego posta. I kojarzę, że gdy ktoś o tym wspomniał, to były głosy, żeby już dać spokój. O jakim wsparciu piszesz, to nie wiem, to forum, nie gabinet psychoterapeuty.
            • padum Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 07:25
              No ku...a trzymcie mnie... jak nic ktoś tu u spowiedzi świątecznej był 🤪😇😇😇😇😇
            • padum Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 07:36
              Proponuje ustanowić Berge oficjalnym męczennikiem internetow, szybko ja kanonizować i namascic na patronkę forum 🤔😇🤮
              • jolie Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 09:34
                Na pierwszą męczennicę kreujesz się akurat Ty, wart Pac pałaca, a pałac Paca.
              • sumire Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 10:23
                Jezuuu, shell, przestań już. Wasze zapasy w kisielu z wiadomą forumką były jednakowo żałosne z obu stron. Zachowujesz się, jakbyś jej zazdrościła sławy forumowej, czy też niesławy raczej.
            • mec.pirania Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 08:02
              Ojejkujejku, wyśmiano sukienkę i wagę jakiejś forumki. No niewiarygodne, to się nigdy wcześniej ani później nie wydarzyło na ematce.
            • chatgris01 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 08:31
              kyrelime napisała:

> A ja widziałam link do artykułu, gdzie jak najbardziej było zdjęcie autorki ora
              > z sugestie, że autorka jest bergamotka.

Serio był link do zdjęcia bezpośrednio na forum? A nie, że hellen proponowała zainteresowanym wysłanie go na priva?
              • miss_fahrenheit Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 08:44
                Był.
                • mec.pirania Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 08:54
                  Kto wstawił i w jakim watku?
                  Bez blefowania "ktoś gdzieś". Kto i gdzie?
                  Konkrety proszę.
                  • miss_fahrenheit Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 16:11
                    Nie zrobiłam screenów, przepraszam. A zostało wycięte.c
              • ginger.ale Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 09:41
                Był
                • mec.pirania Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 10:20
                  Kto i w którym wątku?
                  • wapaha Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 10:25
                    mec.pirania napisał:

> Kto i w którym wątku?

posty zostały skasowane, nie znajdziesz ich
                    • mid.week Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 10:37
                      wapaha napisała:

> mec.pirania napisał:
                      >
                      > > Kto i w którym wątku?
                      >
                      >
                      > posty zostały skasowane, nie znajdziesz ich
                      >

Tego postu nie trzeba było kasować bo nie istniał smile
                      • fornita111 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 12:44
                        Istnial. Link do artykulu podpisanego imieniem i nazwiskiem. Skoro co najmniej kilka forumek to pamieta, jaki jest sens w klamaniu, ze sytuacja nie miala miejsca? O co chodzi, po co to?
                        • mid.week Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 12:57
                          Istniał link do artykułu, nie istniał link do zdjęcia
                          • fornita111 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 13:03
                            Ale artykul byl podpisany imieniem i nazwiskiem- to jest podanie na tacy czyichs danych. Czy pod artykulem bylo zdjecie, to juz kompletnie nieistotne.
                            • mid.week Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 13:14
                              fornita111 napisała:

> Ale artykul byl podpisany imieniem i nazwiskiem- to jest podanie na tacy czyich
                              > s danych. Czy pod artykulem bylo zdjecie, to juz kompletnie nieistotne.

Istotne o tyle że najpierw trzeba było kliknąć link sugerujacy że prowadzi do bergi, potem ja sobie wygooglac po danych a na koniec z zaspokojona ciekawością głosić na forum tezy o prywatności i szajbusach, których interesuje jak wygląda inna forumka wink
                              • fornita111 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 13:19
                                Nie "sugerujacy" no wez, jasno to mowiacy. Chamsko jej dane wywleczono, tak to wyglada. Ja w link nie weszlam- a wiem do czego prowadzil, wszyscy, ktorzy tamten watek czytali wiedzieli. Taki link nawet gorszy, bo zdjecie czy imie i nazwisko napisane w poscie by szybciej polecialy. A link wisial i wisial... Macie jakas misje wybielania forumowych swirow i stalkerow? Chwalebne milosierdzie big_grin
                              • wapaha Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 14:52
                                mid.week napisała:

> fornita111 napisała:
                                >
                                > > Ale artykul byl podpisany imieniem i nazwiskiem- to jest podanie na tacy
                                > czyich
                                > > s danych. Czy pod artykulem bylo zdjecie, to juz kompletnie nieistotne.
                                >
                                > Istotne o tyle że najpierw trzeba było kliknąć link sugerujacy że prowadzi do b
                                > ergi, potem ja sobie wygooglac po danych a na koniec z zaspokojona ciekawością
                                > głosić na forum tezy o prywatności i szajbusach, których interesuje jak wygląda
                                > inna forumka wink

Nie mid. Nie masz racji . Jeśli nie wierzysz fornicie uwierz mi tongue_out Jest tak jak ona pisze. Był post z linkiem, pod kórym był artykuł napisany przez bergę- z imienia i nazwiska. Nie było wiele do googlania
                                • chatgris01 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 15:06
                                  wapaha napisała:

> Był post z linkiem, pod kórym był artykuł napisany przez bergę- z imienia i nazwiska. Nie było wiele do googlania
                                  >
                                  >

Przecież Mid to właśnie dokładnie napisała (i ja wyżej też, zresztą).
                        • mec.pirania Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 13:02
                          Właśnie po to zeby ktoś w końcu przyznał, że był to link do artykułu podpisanego imieniem i nazwiskiem, a nie:
                          - link do artykułu ze zdjęciem
                          - podanie danych na forum
                          - wklejenie zdjęcia na forum
                          ...i tym podobne, wyssane z palca.

Dziekuję za współpracę.
                      • wapaha Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 14:47
                        mid.week napisała:

> wapaha napisała:
                        >
                        > > mec.pirania napisał:
                        > >
                        > > > Kto i w którym wątku?
                        > >
                        > >
                        > > posty zostały skasowane, nie znajdziesz ich
                        > >
                        >
                        > Tego postu nie trzeba było kasować bo nie istniał smile

istniał
                        • malia Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 15:28
                          Oczywiście że był
                          • mid.week Re: Wasza tożsamość na forum 22.12.20, 05:53
                            Przestańcie powtarzać głupotę bez czytania na co odpowiadacie
              • kyrelime Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 14:25
                chatgris01 napisała:

> kyrelime napisała:
                >
                > > A ja widziałam link do artykułu, gdzie jak najbardziej było zdjęcie autorki oraz sugestie, że autorka jest bergamotka.

>Serio był link do zdjęcia bezpośrednio na forum? A nie, że hellen proponowała zainteresowanym wysłanie go na priva?

Ja nie wchodziłam w ten link. Pamiętam, że był link do artykułu podpisanego imieniem i nazwiskiem autorki która rzekomo ma być bergamotką, a pod tym dyskusje na temat wyglądu autorki, jaki kolor włosów jej pasuje, że powinna schudnąć itd. Być może w tym artykule nie było zdjęcia, ale na pewno zapoczątkował on dyskusję o zdjęciach i wyglądzie. I były tam dane osobowe. Dla mnie to ostre przekroczenie granic bez względu na to, czy bezpośrednio było tam zdjęcie czy tylko namiar do jego wyszukania.
                • mec.pirania Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 16:36
                  "A ja widziałam link do artykułu, gdzie jak najbardziej było zdjęcie autorki"
                  "Ja nie wchodziłam w ten link."

Nie wiem, ale się wypowiem.

Ciekawe ile prawdy jest w opowieściach o Jolce i jej paczkach, skoro w kilka miesięcy wklejenie linku do artykułu podpisanego imieniem i nazwiskiem i bez zdjęcia, zrobiło się "wstawiono na forum jej zdjęcie".
                  • fornita111 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 16:42
                    Sama prawda byla w opowiesciach o paczkach jolki. Ciekawa jestem, kto sie za tym nickiem ukrywa- kto ma misje obrony najgorszych forumowych akcji? Przyznasz sie, mecenasie?
                    • mec.pirania Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 17:07
                      Jestem poszukiwaczem prawdy wink Niestety ze stażem tak krótkim że historię paczek znam tylko z niedawnych opowieści w jakimś wspominkowym wątku. I tak mnie naszło że różni ludzie różnie pamiętają wydarzenia, zawsze jednak przyjmując je za wersję absolutnie prawdziwą.
                      • fornita111 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 17:11
                        Cha, cha, nowy uzytkownik a nick jakby jednak prehistoryczny big_grin ooookej
                      • jolie Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 17:15
                        Zatem zwracanie się do niej konkretnym imieniem, teksty o wadze i kolorze włosów to była tylko taka zaszczuwająca zabawa? To wcale nie lepiej.
                      • malia Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 18:03
                        big_grin taaaak, z krótkim stażem i nick też się wziął z tego krótkiego stażu, taaaa big_grin big_grin big_grin
                  • kyrelime Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 23:25
                    Ok, piranio, rzeczywiscie nie widziałam zdjęcia, jednak mam prawo się wypowiedzieć na temat, o którym wiem to, co już napisałam - wstawiono link naprowazający na dane osobowe forumki, a pod tymże linkiem była dyskusja na temat jej zdjęć i wyglądu. Dla mnie to dość, ja nie mam potrzeby badać tego pod względem prawnym, dla mnie to przekroczenie granic na forum i tutaj zdania nie zmienię bez względu na to, czy bylo tam zdjęcie czy tylko imię i nazwisko oraz zachęta w komentarzach do wyguglania zdjęcia. Pomijając aspekty prawne, taka "zabawa" na forum jest dla mnie obrzydliwa i tyle.
                • zuleyka.z.talgaru Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 19:55
                  Akurat jakby schudła to było z korzyścią dla jej zdrowia.
    • aandzia43 Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 12:57
      Jak kto zechce to se zdekoduje, ale po co? Nie biorę udziału w naparzankach, unikam dzielenia się charakterystycznymi szczegółami, nie wzbudzam gwałtownych emocji. Ale jak mnie ktoś zna dobrze z reala to błyskawicznie rozpozna np. po sposobie wypowiadania się.
    • snakelilith Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 13:38
      Większość zdekodowań, to czyste fantazje. Za każdym razem, gdy dopiernicza się do mnie jedna taka psychofanka, to automatycznie włącza mi się obraz zakompleksionej brzyduli bez większych talentów, która nie przepracowała odtrącenia grupy rówieśniczej w młodzieżowym wieku i dziś rzuca się z wściekłością na każdą kobietą, która ośmieli się napisać, że jest z siebie i własnego wyglądu zadowolona. Moim zdaniem wygląda jak niżej. Ale jest tak naprawdę? Nikt tego nie wie..... big_grin
      • bialeem Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 11:17
        I żeby poczuć się lepiej musisz sobie wyobrażać, że ktoś tak a siak wygląda? Smutne.
        • snakelilith Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 12:27
          A kto napisał, że czuję się lepiej? Zdecydowanie przyjemniej rozmawia mi się z osobami bez kompleksów.
          • bialeem Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 14:53
            Wszyscy mają jakieś kompleksy. Niektóre po prostu wyłażą brzydziej, a inne są relatywnie nieszkodliwe dla otoczenia. Jeżeli nie czujesz się lepiej od wyobrażania sobie ludzi jako brzydali, to po co to robisz?
            • chatgris01 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 15:09
              A forumki, która złośliwie wstawiła fotę wcześniej, już o to nie pytasz?
              • bialeem Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 15:25
                Fotę bergi? Szczerze mówiąc nudzą mnie te wojenki. Widziałam ten wątek i link do artykułu, a zdjęcia autorki były tego typu, że nie miała się czego wstydzić. Paskudne wywlekanie danych i tyle. Było, zostało skasowane i tyle. Nie pamiętam kto wywlókł, nie pamiętam nazwiska i nawet nie wiem od czego się zaczęło, a wywołuje czwartą wojnę ematkową.

Siedzenie i wyobrażanie sobie wszystkiego najgorszego o anonimowym nicku, bo coś napisał jako antidotum na to pisanie jest dziwne niezależnie od powyższych i nie jest historyczne.
                • chatgris01 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 15:32
                  Nie, absolutnie nie mam tu na myśli foty bergi. Fotę podstarzałej Bette Davis, z komentarzem o forumowej dzidzi-piernik. Wyżej w tym wątku.
                  • fornita111 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 15:36
                    Zaraz zlosliwie... ja uwielbiam Baby Jane Hudson! To byl komplement big_grin
                    • chatgris01 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 15:38
                      Taaa.
                      Ty się też zestarzejesz. Szybciej, niż myślisz.
                      • fornita111 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 15:41
                        To nie byl przytyk do starosci, tylko do podejscia do niej. A w ogole to byl zart, juz tak nie przezywaj.
                        • chatgris01 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 15:50
                          Jakbym przeżywała, to napisałabym pod twoim wpisem wyżej, tu mi chodziło tylko o to, że skoro bialeem to razi, to dlaczego zwraca uwagę jednej forumce, a tej, która zrobiła to samo wcześniej, już nie.

Ale kpiny młodszych (dorosłych, nastolatki się nie liczą) czy ze starości, czy z czyjegoś podchodzenia do niej uważam za strzelanie sobie w kolano wink
                          • bialeem Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 15:55
                            Chyba po prostu anime złapało me oko jako prześmiewcze. Wcześniejsza fotka była ładna, a nie wczytywałam się w kontekst.
                          • fornita111 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 16:00
                            Nie kpilam ze starosci, tylko z podejscia do niej. Wiecej nie powtorze,skoro po polsku nie rozumiesz. Eot, bo znowu bedzie absurdalny tasiemiec o bzdurach, nie mam dzis nastroju na to.
                            • chatgris01 Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 16:10
                              Tak, widziałam to za pierwszym razem, dlatego napisałam "czy ze starości, czy z czyjegoś podchodzenia do niej ", ale to ja nie rozumiem po polsku cool
                              EOT z mojej strony również, bo też nie widzę sensu kontynuowania tej dyskusji.
                          • snakelilith Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 16:06
                            chatgris01 napisała:

>
                            > Ale kpiny młodszych (dorosłych, nastolatki się nie liczą) czy ze starości, czy
                            > z czyjegoś podchodzenia do niej uważam za strzelanie sobie w kolano wink
                            >
                            U fornity wszystko trzeba traktować najwyraźniej jako żart. big_grin Nie bardzo wiem co sobie wyobraża pod pojęciem podejście do starzenia, ale chyba najwyraźniej uważa, że w pewnym wieku nie wolno być ze swojego wyglądu zadowolonym, uważać się za atrakcyjną, ciągle młodą czy nawet ładną. Swoją drogą, masa kobiet na forum korzysta z medycyny estetycznej, kosmetyczki, farbuje siwe włosy, ekspresyjnie maluje i robi inne cuda, by nie wyglądać staro, co raczej nie oznacza, że ma pozytwne podejście do naturalnego starzenia się. Jednak fornita postanowiła czepiać się tych, które tego wszystkiego nie robią, bo nie czują, że muszą. Kto tu jest popie...dolony?
                  • bialeem Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 15:53
                    Generalnie mam głęboko gdzieś jak kto gdzie i kiedy wygląda niezależnie czy to aktorka czy forumka.
                    Ex mi kiedyś powiedział, że po 30 nie powinnam nosić włosów do pasa. Wszystko co mówią eksy jest jak wiadomo wierutną bzdurąwink
            • snakelilith Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 15:54
              bialeem napisał:

>Jeżeli nie czujesz się lepiej od wyobraża nia sobie ludzi jako brzydali, to po co to robisz?

Niczego sobie nie chcę wyobrażać, to automatyzm włączający się zawsze w przypadkach, gdy ktoś wyśmiewa się z mojego domniemanego wyglądu. Zawsze się pytam, po co to robi? Jest tak potwornie brzydki i zakompleksiony, że nie toleruje ludzi z wysoką samooceną, czy tak mało lotny, że nie potrafi mi w inteligentny sposób dowalić?

http://s19.rimg.info/465add77b59cebdc25f7ad6c03cc2f4a.gif
              • bialeem Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 16:03
                Ciekawy przykład wewnętrznego umiejscowienia kontroli. Dość ekstremalny bym powiedziała. Taki prowadzący do perfekcjonizmu w złym tego słowa znaczeniu.
                Powszechnie przyjętym automatyzmem jest nieprzejmowanie się opiniami innych, bo... to opinie innych, zwykle niewiele wnoszących do życia ludzi. Ich mentalne degradowanie jest... bo ja wiem. Niedojrzałe?
                Taksmile Jestem zakompleksiona i potwornie brzydka, a umysł mi lata w obłokachsmile
                • snakelilith Re: Wasza tożsamość na forum 21.12.20, 16:17
                  bialeem napisał:

> Ciekawy przykład wewnętrznego umiejscowienia kontroli. Dość ekstremalny bym pow
                  > iedziała. Taki prowadzący do perfekcjonizmu w złym tego słowa znaczeniu.
                  > Powszechnie przyjętym automatyzmem jest nieprzejmowanie się opiniami innych, bo
                  > ... to opinie innych, zwykle niewiele wnoszących do życia ludzi. Ich mentalne d
                  > egradowanie jest... bo ja wiem. Niedojrzałe?
                  > Taksmile Jestem zakompleksiona i potwornie brzydka, a umysł mi lata w obłokachsmile

Nie uważam cię za zakompleksioną i brzydką, a jedynie w tym przypadku stronniczą. I mogłaby teraz zapytać, po co reagowałaś na mój wpis, skoro podobno powszechnie przyjętym automatyzmem jest nieprzejmowanie się? Jaka wiele wnoszę do twojego życia, skoro uznałaś za ważne odpowiedzieć na mój post ze zdjęciem? Więc sama widzisz, że się mylisz. Naturalnym odruchem ludzkiego zachowania jest zawsze ocena, to ewolucyjna zależność, chociażby po to by ocenić, czy te konkretne bodźce są dla nas korzystne, czy stwarzają niebzpieczeństwo. Czy to jest dla nas ważne, czy użyjemy tego jako żartu (patrz motywy fornity), decydujemy dopiero potem. Tego nie da się wyłączyć i to działa także w kompleksowej sytuacji forum.
    • potworia116 Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 14:11
      Jeśli ktoś mnie zna w realu, nie będzie miał większego problemu z rozpoznaniem mnie na forum, o ile oczywiście zechce mu się prześledzić moje wpisy, wyłuskać informacje o prywatności i dodać dwa do dwóch.
    • volta2 Re: Wasza tożsamość na forum 20.12.20, 16:26
      z reala znają mnie 2 forumki, obie z tego forum odpłynęły już sto lat temu, jedna ujawniła się pod starym nickiem(nie wiem, czy ma nowego i tu jest, czy to jednorazowy powrót?), więc jakoś bardzo anonimowa się nie czuję

ujawniłam, gdzie mieszkam w wawie, ale chyba bliżej nie udało by się mnie namierzyć(no chyba że poprzez własnie ww forumki?), prędzej udałoby się namierzyć chyba mojego męża i po nim - mnie (ale to też chyba mogłaby zrobić tylko 1-2 forumki)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka