bywalec.hoteli 05.01.21, 21:54 A ktoś z Was ma już psa albo kota wege? Tj. żywi go tylko roślinami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniani7 Re: Wege-kot, wege-pse 05.01.21, 21:55 Podobno mozna, zwlaszcza psa, ale nie probowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 13:46 thea19 napisała: > nie można jak to? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 14:34 Bo kot i pies mają inne potrzeby żywieniowe i chocby inną dlugość jelita. Takie zywienie to, zdaniem wielu specjalistów, forma znęcania się nad psem/kotem. Jeśli ktoś jest wege i ma problem z dawaniem mięsa drapieznikowi, lepszym wyborem dla niego będzie zwierzak roślinozerny. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 14:53 Czlowiek również ma jelita zbyt krótkie na roślinożerność, a mimo to niektórym kurczak sojowy wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 15:03 człowiek jest wszystkożerny jak świnia i teoretycznie może żyć bez mięsa. Kot to bezwzględny mięsożerca i żadne roślinki nie są mu potrzebne, pies jest nieco bardziej tolerancyjny ale to też wciąż mięsożerca. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 15:05 thea19 napisała: > człowiek jest wszystkożerny jak świnia i teoretycznie może żyć bez mięsa. Kot t > o bezwzględny mięsożerca i żadne roślinki nie są mu potrzebne, pies jest nieco > bardziej tolerancyjny ale to też wciąż mięsożerca. Czyli nie może przeżyć vege-kot. A vege-pies? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 15:08 niereformowalny tłumoku - poczytaj sobie kubusia puchatka Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 15:09 Theo, dlaczego mnie obrażasz? I dlaczego niereformowalny? Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Wege-kot, wege-pse 05.01.21, 22:00 Jak ktoś karmi wysokoprzetworzonym syfem... Nie ma pożądnych karm wege dla psów. Odpowiedz Link Zgłoś
rexona_sport Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 14:09 Nie można, kot od tego umrze. Kot jest bezwzględnym miesozercą. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 14:14 rexona_sport napisał(a): > Nie można, kot od tego umrze. Kot jest bezwzględnym miesozercą. No ale jak człowiek może jeść wegetariańsko lub wegańsko i nie umiera od tego, to czemu kot ma umrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 14:27 Jaki Ty jednak jesteś nieziemsko tępy. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 15:04 tłumok w skrócie, niereformowalny tłumok, już kiedyś miał tłumaczone, w szkole też tego uczyli a on co robił? huiwie Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wege-kot, wege-pse 05.01.21, 21:58 To znęcanie się nad zwierzętami a zwłaszcza kotem. Kot jest absolutnym mięsożerca. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Wege-kot, wege-pse 05.01.21, 22:16 taje napisała: > To znęcanie się nad zwierzętami a zwłaszcza kotem. Kot jest absolutnym mięsożer > ca. No nie wiem. Te które jedzą np. Felixa są wege. Tak jak moje, do niedawna. S. Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Wege-kot, wege-pse 05.01.21, 22:20 No nie całkiem. Homeopatyczne ilości mięsa są w tych puszkach Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Wege-kot, wege-pse 05.01.21, 22:15 bywalec.hoteli napisał: > A ktoś z Was ma już psa albo kota wege? Tj. żywi go tylko roślinami? Ale wtedy to nie kot/pies jest wege tylko właściciel, który znęca się nad kotem/psem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wege-kot, wege-pse 05.01.21, 23:40 snajper55 napisał: > bywalec.hoteli napisał: > > > A ktoś z Was ma już psa albo kota wege? Tj. żywi go tylko roślinami? > > Ale wtedy to nie kot/pies jest wege tylko właściciel, który znęca się nad kotem > /psem. > > S. no jak to? a go green go vege? Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 09:46 Pomaluj kota na zielono. Może zacznie żywić się fotosynteza. Tylko będziesz musiał podlewać go gnojówka. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 14:04 Pies matuzalem chyba 29lat jechał tylk na wege...moje 3 dni w tyg surowe mieso, 4 warzywa z olejem... Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 14:16 Pies jest mięsożercą oraz nie ma poglądów etycznych. Nie wolno psa pozbawiać mięsa. Jestem wegetarianką, a swojemu psu kupuję i mięso, i kości. Jego moje poglądy nie obejmują. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 14:29 mama-ola napisała: > Pies jest mięsożercą oraz nie ma poglądów etycznych. Nie wolno psa pozbawiać mi > ęsa. Jestem wegetarianką, a swojemu psu kupuję i mięso, i kości. Jego moje pogl > ądy nie obejmują. Ale jak możesz tak zezwalać na zabijanie zwierząt w imię wygody twojego kota? Możesz spać spokojnie z tą wiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 18:19 Mięso kupuję i przyrządzam nie tylko mojemu psu, ale i moim synom. Nie mam z tym problemu. Ominęła mnie przypadłość zwana gorliwością neofity. Pozwalam innym robić, co chcą, nikogo nie nawracam ani we własnym domu, ani poza nim, a pies po prostu nie ma nic do gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 18:46 mama-ola napisała: > Mięso kupuję i przyrządzam nie tylko mojemu psu, ale i moim synom. Nie mam z ty > m problemu. Ominęła mnie przypadłość zwana gorliwością neofity. Pozwalam innym > robić, co chcą, nikogo nie nawracam ani we własnym domu, ani poza nim, a pies p > o prostu nie ma nic do gadania. No i dobrze robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 14:33 Mam krolika vege, liczy sie? Znalam kiedys pieska, ktory byl vege z wyboru - jadal wylacznie slodka papryke, chude toto jak szczapa bylo, az zal bylo patrzec . Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 14:51 majenkir napisała: > Mam krolika vege, liczy sie? > > Znalam kiedys pieska, ktory byl vege z wyboru - jadal wylacznie slodka papryke, > chude toto jak szczapa bylo, az zal bylo patrzec . Brawo za vegerabbita Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 14:36 a gdzie takie sprzedają? bo u mnie, póki co, mają w lidlu tylko wegańską mortadelę i wegańskie wołowe, chętnie spróbowałabym czegoś innego Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 14:46 to musiałabyś w chińskim albo szwajcarskim lidlu szukać Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 14:55 Jprdl, ten tępak was podpuszcza i prowokuje, a wy z nim dyskutujecie nie wiadomo, po co... Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 15:00 tak się burzysz, a sama mu pobijasz wątek Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 18:32 kliknęłam "zgłoś" w odpowiedzi na twój prymitywizm, bywalec, ale widzę, że nie ma reakcji adminek (jakoś mnie to nie dziwi), więc piszę ci, w nadziei, że może załapiesz załapiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 18:45 Piataziuta, ty konfidentko! Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 18:47 nie odpowiedziałeś na moje pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 18:53 Nie odpowiedziałaś mi która to. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 19:33 Gdybyś chciał wiedzieć kto to, zrezygnowałbyś z wygaszania, więc gdybyś chciał, sam byś sobie mógł odpowiedzieć na pytanie. Ja się natomiast nie dowiem, jaka jest twoja odpowiedź, bez twojego udziału. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 21:34 wolę jednak stan jak źd. są wygaszone Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 15:13 A co mam zrobić, wysłać do wszystkich priv? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 15:18 Ale o co ci chodzi? Im bardziej ten tępak się kompromituje, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 19:02 Lepszy znany forumowicz, z wlasnym skrzywieniem, niz troll anna light z jej pokreconymi tematami. Ten temat jest OK. I nie ma jak nawiazac do relacji d-m, chyba ze by w to zoofilie wrzucil. Ale nie bardzo ma jak, wiec jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 19:00 Nikt normalny tak nie robi. Pies normalnie je mieso i uzupelnia sobie roslinami. Kot je glownie mieso. Nie karmi sie drapieznikow wege, bo sa drapieznikami. Sa jakies pomysly karmienia psow vege, ale nie mam pojecia ile po tym psy zyja i czy nie choruja w kolko. Poza tym pies to nie krowa, jak ktos nie rozumie, niech mu w pysk zajrzy i zobaczy jakie tam zeby sa i czy takie same jak u przezuwaczy. Jak sie chce miec zwierze vege, to sie kupuje krolika albo swinki morskie. I wtedy nie nalezy im dawac zadnego miesa. Nawet jak sie jest miesozerca, tez nie nalezy. Mam nadzieje, ze rozjasnilam. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wege-kot, wege-pse 06.01.21, 19:01 Dziękuję umi za dobre objaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama