chococaffe 07.01.21, 13:03 Temat popularny na forum więc linkuję wydarzenie: www.facebook.com/events/1321220911553171/ Książki nie znam , ale wydawnictwo i prowadzący raczej gwarantują jakość Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosmos_pierzasty Re: Matki i córki 07.01.21, 16:52 Dzięki Sama ostatnio zamówiłam coś na temat ( lubimyczytac.pl/ksiazka/4919643/trudna-milosc-mama-i-ja ) I waham się co do pozycji o matkach i córkach w Polsce lubimyczytac.pl/ksiazka/4903174/matki-i-corki-we-wspolczesnej-polsce bo nie wiem czy ta "polskość" coś ma wnosić, czy wręcz przeciwnie. Wydawałoby mi się, że to uniwersalne, ponadnarodowe problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Matki i córki 07.01.21, 17:08 Mnie ten temat już średnio interesuje prawdę mówiąc, ale dyskusja może być ciekawa (ale nie wiem) Co do polskości itd - wydaje mi się, że sama istota problemu (problemów) jest wszędzie taka sama , ale akcesoria/sposób wyrażania może się różnić z powodów konstrukcji danego społeczeństwa ( od religii, klasy społecznej poprzez odległości do pokonania aż po klimat - itp.itd) Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Matki i córki 07.01.21, 17:15 p.s. książki ze spotkania też nie polecam, b nie znam Polecam tylko spotkanie - zwłaszcza, że jak nie zainteresuje to można łatwo "opuścić salę" bez sensacji Ale może się spodoba Odpowiedz Link Zgłoś