kosmos_pierzasty 07.01.21, 15:22 Trzeba korzystać, bo nie wiadomo, jak długo potrwa, zanim zmieni się w bure nie-wiadomo-co. Jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berdebul Re: Zima 🙂 07.01.21, 15:26 Bez śniegu, ale paskudnie. Marzę o jasnym, słonecznym dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Zima 🙂 07.01.21, 15:30 U mnie podobnie, dzieci przemokły do suchej nitki po zjeżdżaniu na jabłuszkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Zima 🙂 07.01.21, 15:33 U mnie też - bitwa na śnieżki i aniołki. Bałwan ma stanąć niebawem Odpowiedz Link Zgłoś
animalny-animals Re: Zima 🙂 07.01.21, 15:58 kosmos_pierzasty napisała: > Bałwan ma stanąć niebawem Zaprosiłaś kogoś z rządu? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Zima 🙂 07.01.21, 16:15 U nas już trzy bałwany, nawet dostały imiona Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Zima 🙂 07.01.21, 16:20 Proszę o zdjęcia Widziałam dziś pięknego bałwanka u sąsiadów. Ciekawe, jak długo pożyje tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Zima 🙂 07.01.21, 15:58 U nas też śnieg, ale już topnieje i robi się brejowato. Ale zaraz jadę na południe Polski, tam będzie i śnieg i mróz Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Zima 🙂 07.01.21, 16:08 W Warszawie jest brzydko, ponuro, bezsnieznie, ale zaraz jedziemy w góry Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Zima 🙂 07.01.21, 16:23 Gdzie te forumki co zimy nienawidzą? Czy nagle wszystkie śnieg pokochaly? U mnie w mieście nie ma ale niecałe 100 km od nas bywa i akurat dzis i jutro ma porządnie sypnąć to juz sie na zimowy sobotni spacer cieszę. Dobre i to. Najbardziej lubię obudzić się rano gdy biało za oknem albo patrzeć z domu na padajacy śnieg. Ciekawe czy jak na emeryturze zamieszkam w górach to nadal będą jeszcze takie zimy... A tak było pare dni temu, pierwszy raz widziałam ostrokrzew jak z Christmas card. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Zima 🙂 07.01.21, 16:27 Śliczny Wiesz, takie dni jak dziś, to lubię. Śnieg i niezbyt zimno. Ale już błoto i szarość jest dobijające na dłuższą metę, a to też zima przecież, albo mrozy -10 przez dwa tygodnie... to jakby mniej lubię, bo uciążiwe. Odpowiedz Link Zgłoś
animalny-animals Re: Zima 🙂 07.01.21, 16:35 homohominilupus napisała: > Gdzie te forumki co zimy nienawidzą? A gdzie są te, co gorącego lata nienawidzą? I jesieni dżdżystej i wiosny błotnistej. One nienawidzą każdej pory roku. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Zima 🙂 07.01.21, 17:21 Uwielbiam ostrokrzew. Mój niestety jesienią zdechł po roku od posadzenia. Ale namiętnie zbieram świąteczną porcelanę z ostrokrzewem. A kolejny żywy sobie posadzę wiosną. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Zima 🙂 07.01.21, 17:47 jestem! nie znosze, nienawidze z calego serca, sniegu, mrozu, blota posniegowego! nie i juz! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Zima 🙂 07.01.21, 17:52 homohominilupus napisała: > Gdzie te forumki co zimy nienawidzą? Czy nagle wszystkie śnieg pokochaly? Wiesz co, ja na dłuższą metę, zwłaszcza kiedy pracuję, nie lubię zimy w mieście- szczególnie takiej zimy, ze śnieg spadnie, ale jest zbyt ciepło i robi się błoto pośniegowe. Ale lubię śnieg, lubię mrozik, a już w okresie od 20 grudnia do 6 stycznia to byłaby wymarzona pogoda dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Zima 🙂 07.01.21, 16:26 U mnie rano było śniegowo i puchato, ale chyba do jutra wszystko stopnieje Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Zima 🙂 07.01.21, 16:33 Ładne jeziorko! A propos ostatniego zdjęcia, u nas tak to wyglądało: "No możemy wreszcie iść dalej? Co się tak grzebiesz?" Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Zima 🙂 07.01.21, 16:38 mój psiur z 5 minut tarzał się jak szalony, a potem biegał w kołko prosząc zeby mu rzucać sniegowe piłeczki Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Zima 🙂 07.01.21, 16:41 Ach, mój już zbyt stateczny na takie zabawy... A kiedyś też je uwielbiał. 14. wiosna nam leci (aktualnie zima). Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Zima 🙂 07.01.21, 16:31 U nas syf, jest trochę śniegu ale mokry bardzo. A temperatury na 45 dni do przodu nie pokazują jakiegoś specjalnego mrozu nawet u mojej babci w górach. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Zima 🙂 07.01.21, 16:55 Pięknie macie, bardzo zazdroszczę 😍 u mnie tylko zgniłość, wieczna mżawka i 2-3 stopnie. Całymi dniami ciemno i ciemno, odechciewa się wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Zima 🙂 07.01.21, 17:43 Fajnie macie 🙂 ale reszta się chyba maskuje, albo niedowidzę 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Zima 🙂 07.01.21, 21:07 Zdjęcie nie najnowsze, ale pora roku zgadza się, i mniej więcej pokazuje moją menażerię (a pszczoły zimą śpią ) Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Zima 🙂 08.01.21, 19:55 Przez chwilę zastanawiałam się co to za puchata rasa kury jest na zewnątrz płotu...potem dotarło do mnie , że to pies Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: Zima 🙂 07.01.21, 17:33 Wczorajsze bieganie w takich "okolicznościach przyrody" 😊 Uwielbiam biegać zimą🌲 Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Zima 🙂 07.01.21, 17:44 Pięknie. U mnie wody niestety nie ma... Ubolewam nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Zima 🙂 07.01.21, 18:24 aguha napisała: > Wczorajsze bieganie w takich "okolicznościach przyrody" 😊 > Uwielbiam biegać zimą🌲 O ja też kocham biegać zimą Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Zima 🙂 07.01.21, 18:26 Zero zimy u mnie na Lubelszczyźnie. No wkurzona jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Zima 🙂 07.01.21, 20:32 W mojej części Lubelszczyzny jest, oby chociaż jeszcze jutro 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Zima 🙂 08.01.21, 07:46 Absolutne zero śniegu. Buro, szaro i ponuro. Lubię każdą pogodę ale teraz zdecydowanie wolałabym z -20 i z metr śniegu. To moja ukochana zima. Odpowiedz Link Zgłoś
bominka Re: Zima 🙂 08.01.21, 09:35 W Wawie znowu pada śnieg,ale bardzo leniwie. Czekamy na więcej opadow🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
akacja06 Re: Zima 🙂 08.01.21, 16:45 Dla spragnionych prawdziwej zimy,....dzis Dziad Mróz tak wymalowal,....choc widzialam juz ladniejsze dziela😏 Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Zima 🙂 08.01.21, 16:48 To jaki mróz macie? Fajnie się nakłada ten wzór na drzewa za oknem na ostatnim zdjęciu Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Zima 🙂 08.01.21, 20:04 To ja tez dorzucę moje, dla spragnionych zimy😀 Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Zima 🙂 08.01.21, 20:01 W ogóle dziś zwierzaki były jakieś pobudzone. Bażanty biegały jak wściekłe, na mokradłach ogromne stada dzikich gęsi, jakieś zające hopsały po polach z sarenkami... Mrozu chyba już nie będzie :p Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Zima 🙂 08.01.21, 20:08 A już myślałam, że jakiś biedak został na zimę w Polsce Ale i u nas podobno coraz więcej bocianów rezygnuje z ryzykownej podróży "do ciepłych krajów" na rzecz przeczekania przy jakimś życzliwym gospodarstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
fantomowy_bol_mozgu Re: Zima 🙂 09.01.21, 11:40 Pojechaliśmy do dziadków w poszukiwaniu śniegu i nawet się udało i sanki poszły w ruch Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Zima 🙂 09.01.21, 12:34 U mnie na obrzeżach miasta sporo śniegu. Teraz pada. W ogrodzie biało. Idę na spacer Odpowiedz Link Zgłoś