Dodaj do ulubionych

Przydatne gadżety

10.01.21, 12:33
Dajcie inspiracje !
Dla mnie nowe ostatnie odkrycie to express do kawy ciśnieniowy ( dostaliśmy od teściów bardzo fajny, przedtem mieliśmy niby jakiś tam DeLonghi ale teraz mamy lepszy o dwie półki model Siemensa i komfort znacznie wzrósł) i słuchawki na noc w takiej masce na oczy. Uwielbiam w tym wieczorem pomedytować . A Wasze hity ?
Obserwuj wątek
    • pani_tau Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 12:40
      Taki wihajster do rozkrawania jabłka na cząstki. Naśmiewalam się z takich rzeczy i z tego to oto miejsca pragne to odszczekac 😀.
      • chococaffe Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 12:50
        Miałam to samo z tym ustrojstwem big_grin
        • alina460 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 12:53
          Mam to też , ale za bardzo nie używam.
          • chococaffe Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 13:41
            Ja stosunkowo często robię crumble, dodaję też jabłka do niektórych mięs a mam umiarkowaną cierpliwość manualną - błogosławię więcsmile
              • nimaletko Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 22:44
                big_grinbig_grinbig_grin
      • marta.graca Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 13:25
        A ja mam takie coś do krojenia cebuli, ze sznureczkiem. Niby do cebuli, ale kroję nim też inne rzeczy, np. jak mam dużo papryki na leczo.
        • milupaa Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 13:46
          A ja mam taką kratkę do krojenia jajka. Nienawidze kroić na malutka kostkę, dla mnie to wybawienie.
        • gaga-sie Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 14:28
          Ja mam taki grzebień do celubi.
          • marta.graca Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 17:59
            Aż wygooglałam, bo myślałam, że może to jakieś tajemnicze warzywo. Takiego grzebienia nawet nie widziałam. A ten krajach z pokrywką ma dla mnie jeszcze te zaletę, że chroni oczy przed sokiem cebulowym- nawet jednej nie pokroje bez wielkiego podrażnienia oczu.
            • gaga-sie Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 18:30
              Zrobiło mi literówkę, oczywiście chodzi o cebulę. Ja mam aktualnie z Aliexpres, ale to jest wszędzie, w sklepach z kuchennymi akcesoriami i w marketach. Poprzedni miałam z Tesco.
              • marta.graca Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 18:33
                Przy moich licznych kontaktach z gotowaniem zadowoli mnie posiadanie jednego urządzenia do krojenia cebuli 😁
        • mirkabella Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 20:32
          Pokaż to urządzenie, co?
          • marta.graca Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 20:58
            Krajacz do cebuli trzeba wpisać.
            • bialeem Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 22:31
              Hmmm, a równo tnie czy to tylko do rzeczy w których ta cebula i tak się rozpadnie? Bo wygląda to fajnie, ale za często cebulę później szklę a jak jest nierówna to mi się nierówno szkli i przypalasad
              • marta.graca Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 23:07
                Nie jest równa, raczej do leczo i podobnych.
    • daniela34 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 12:40
      To są odkrycia sprzed paru lat, ale nie wyobrażam sobie życia bez nich
      -blender z takim pojemnikiem z ostrzem (nie mam pojęcia jak to nazwać)- nie muszę już wyciągać maszynki żeby zmielić 10 dkg orzechów czy migdałów.
      -maszynka do mielenia z nakładką do siekania warzyw
      -ekspres ciśnieniowy
      Z zeszłego roku- powerbank
      • grey_delphinum Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 12:44
        Słuchawki bezprzewodowe - hit!
        • edka12 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 12:49
          a jakiej firmy? Bo mi wypadają z uszu ale kupiłam takie no namesmile
          • grey_delphinum Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 12:55
            Xiaomi, nie wypadają, mogę w nich ćwiczyć i jest ok.
          • alina460 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 12:56
            Ja też się zraziłam so bezprzewodowych. Wypadają i zbyt krótko wytrzymują.
            • grey_delphinum Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 12:57
              Moje w ogóle nie wypadają. I wytrzymują 3 godziny, dla mnie wystarczy.
            • mysiulek08 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 15:06
              sa bezprzewodowe sony z trzymadelkiem smile

www.sony.pl/electronics/truly-wireless/wf-sp800n

nic nie wypada a mam trudne uszy i zadnych dousznych nie moglam nosic bo wypadaly, tych nie czuje i sie swietnie! trzymaja

trzymaja dlugo i maja gustowne pudelko z ladowarka smile

mam poprzedni model w kolorze szaropudrowym, bardzo przydatny gadzet smile
            • leyla76 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 21:28
              Kup sobie wyglądające jak te z Apple pierwszej generacji. Kupiłam na Ali expres i są super. Zapłaciłam 8£.
              Tylko w takim kształcie mogę używać, inne niewygodne, albo wypadają z uszu.
        • tereso Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 12:56
          Ja akurat słuchawki mam JBL te bezprzewodowe na dzień 😊 są super.
      • tereso Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 12:54
        Tak ta elektryczna do warzyw to jest super.
      • koronka2012 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 14:04
        daniela34 napisała:

> nie mus
        > zę już wyciągać maszynki żeby zmielić 10 dkg orzechów czy migdałów.

Hmm ja mam taki (chyba?) w mikserze ale Mnie rozczarował bo właśnie nie mieli małych ilości. Śmigło za wysoko czy coś....
        • daniela34 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 14:11
          To może masz właśnie za duży i to ostrze faktycznie jest za wysoko. Dla mnie kluczowe bylo to, że mieli nawet parę deko, bo do dużych ilości to sobie maszynkę mogę wyciągnąć. Świętne to jest, duża oszczędność czasu
      • znowu.to.samo Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 14:35
        O ja tymi ostrzami mielę płatki owsiane na mąkę owsianą
      • lellapolella Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 16:00
        Mam też taki blenderek mały do różnych różności i kocham go wielka miłościąsmile
        • molik28 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 16:32
          A jakiej firmy i jakiej mocy są te wasze miniblenderki. Też by mi się taki przydał. Możecie polecić?
          • daniela34 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 16:34
            Ja mam Grundig
            • lellapolella Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 16:38
              Mój to Bosch, ale on jest częścią zestawu.
              • daniela34 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 16:42
                Moj to tez zestaw: silnik plus końcówka blrndera, końcówka do ubijania, wysokie naczynie i to niskie naczynie z pokrywką i ostrzem.
                • lellapolella Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 16:53
                  Mój zestaw identycznysmile
      • black_magic_women Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 16:49
        daniela34 napisała:

> To są odkrycia sprzed paru lat, ale nie wyobrażam sobie życia bez nich
        > -blender z takim pojemnikiem z ostrzem (nie mam pojęcia jak to nazwać)

Moge przykładowe zdjęcie?
        • daniela34 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 16:56
          Podobny zestaw mam i chodzi o ten niższy pojemnik z pokrywką i ostrzem
          • znowu.to.samo Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 19:38
            O miałam dokładnie ten zestaw Grundig, służył ładnych parę lat, ale coś sie w blenderze rozdupczyło i teraz mam taki zestaw ale bosh
    • chococaffe Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 12:51
      słuchawki na noc w takiej masce na oczy

Dasz jakiś link?
      • tereso Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 12:54
        Ja mam Tchibo.
    • mika.wika Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 12:52
      - słuchawki bezprzewodowe
      - głośnik bluetooth
      - Powerbank
      - siekacz, krajacz do cebuli
      - mały blender shaker bezprzewodowy
      - również ekspres ciśnieniowy
      • tereso Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 12:55
        Fajnie to do cebuli obczaję
        • grey_delphinum Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 12:55
          A jaki konkretnie siekacz do cebuli?
          • mika.wika Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 13:02
            Ja mam mały Tefal, ale są różne rodzaje, duże, małe. Bywają w lidlu, można też na Allegro kupić.
            • nigdynigdynigdy84 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 13:09
              Tak tak tak, kocham moje siekadełko, kupiłam w Lidlu, ich marki, piękny, w kolorze fuksji, cena nie przekraczala 40 zł
              Siekam w tym cebulę, ogórki na zupę, buraczki jak potrzeba mała ilość, polecam kupić, komfort życia rośnie ♥️
            • grey_delphinum Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 13:43
              Dziękuję smile
    • bywalec.hoteli Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 13:06
      pejczyk
    • nigdynigdynigdy84 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 13:06
      Robot kuchenny się liczy? Kocham miłością wielka
    • madi138 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 13:23
      Termometr do żywności. Ileż to katuszy przeżyłam smażąc mielone czy piekąc kurczaka-zastanawiając się czy nie będą surowe w środku. A teraz sprawdzam temperaturę i wiem smile
      • tereso Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 13:26
        Serio ? W sumie... Nawet dziś zastanawiałam się jak tam indyk ale okazał się pyszny.a jaka temperatura to jest ok ?
        • purchawka2017 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 13:56
          W indyku 70 stopni.
          • tereso Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 14:51
            dzięki
    • kotejka Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 13:40
      kuchenne agd i agd w ogole, to moi najlepsi przyjaciele
      ale przeciez nie gadzety
      z gadzetow niewielkich to obieraczka pozioma
      bez niej nawet na wakcje nie jade
      mandolinka do krojenia warzyw - na plastry, grube frytki i zapaleczkę
      kocham
      nie ma dnia, zebym z niej nie korzystala
      mam tez taki krajacz ze sznuroweczka i thermomix
      le byle jak pociachane kawalki warzyw psuja mi estetyke dania i nie lubię
      musi byc rowniutko
      sluchawki bezprzewodowe tak tak
      silikonowa szczoteczka do masowania buzi
      etykietki samoprzylepne z dealzu - poniewaz jestem mistrzem przelewania, przekladania i sortowania
      to naklejam i juz mam
      ze to sos do pizzy, a to tonik z kwasem w poreczniejszym opakowaniu wink
      klipsy biurowe mam dla nich tysiac zastosowan
      i takie pizdryki rzepowe do estetycznego przechowywania kabli. kupuje je po kilkadziesat sztuk na aliexpress
      i jeszcze taka ładowarka, ktora ma wejscie na kilka usb na jednym kontakcie, o ludzie, jakie to dobre wink
      i jeszcze taki plastikowy haczyk do obierania cytrusów
      pl.aliexpress.com/item/33055576135.html?src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Gploogle_7_shopping&aff_atform=google&aff_short_key=UneMJZVf&&albagn=888888&albcp=6459808507&albag=76872920869&trgt=1074811600784&crea=pl33055576135&netw=u&device=c&albpg=1074811600784&albpd=pl33055576135&gclid=Cj0KCQiA6Or_BRC_ARIsAPzuer8LVHz5GT-5jg4TZHDTMttWGs8bwEbUdNeJfCKqrichf0ymYarZakkaAqenEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
      i woreczki strunowe z ikei
      tzw samarki wink
      w rozmiarach od tyci malenkich po szesciolitrowe
      • boogiecat Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 14:01
        Przypomnialas mi watek o tym, co niezbednego zapakowac studentowi do akademika😀
    • heca7 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 13:45
      Bezprzewodowe słuchawki.
      I maszynka do mięsa i kiełbas KA.
      • magdallenac Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 14:13
        Do mojego KA dokupiłam ostatnio przystawkę do tarcia warzyw- jest genialna, nakłada, ściąga i czyści się w 30 sekund. Maszynkę do mięsa w KA też uwielbiam, chyba w ogóle dokupię wszystko co możliwe do KA.
        • thank_you Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 14:29
          Ja tak zrobiłam od razu i przełożyłam garnki do szuflady niżej, pięknie poukładałam wszystkie przystawki w szufladzie i korzystam codziennie. Pomyśleć, ze chciałam go chować w szufladzie...
          • magdallenac Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 14:37
            Haha, ja całą kuchnię urządzałam pod kolor mojego KA (szaro srebrny)odkąd stoi na blacie, to używam praktycznie codziennie i też mam specjalną szufladę na te wszystkie ustrojstwa.
            • thank_you Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 14:40
              big_grin big_grin big_grin Dziewczyny na forum przeżyły rozczarowanie, bo ze wszystkich dostępnych wybrałam czarny. big_grin
              • magdallenac Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 14:47
                Czarny też fajny, u mnie wszystkie sprzęty wystawione na blatach są albo czarne, albo srebrne, albo właśnie szare. Jakich jeszcze przystawek w KA regularnie używasz?
                • thank_you Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 15:04
                  Wyciskarka do cytrusów/sokowirowka - jedno albo/i drugie co dwa dni
                  Tarki - robię w nich surówki, ostatnio mąż zrobił 4 tarty cebulowe i je rozwiózł po rodzinie, dzięki KA zajęło to dosłownie chwilę
                  Uwielbiam wykrojnik do warzyw i ten co tnie warzywa na w nitki
                  Sorbetiera (co skończymy lody, to robimy kolejne)
                  Maszynka do mięsa - wiadomo
                  W tamtym roku zrobiłam mnóstwo przecierów, musów dzięki
                  Najrzadziej korzystam chyba z walkowarki do makaronów
                  Przystawka do ciasteczek - zawsze obdarowujemy znajomych smakołykami smile

Nie mam młynka do zbóż. big_grin
                  • magdallenac Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 16:58
                    Zamowilam to makaronowe ustrojstwo i sokowirowke. A zainspirowana sasiednim watkiem w koszyku znalazly sie tez kamien do pizzy i lopata do niej. Niedzielny poranek na ematce i jestem 300 dolarow w plecy 😀
                    • heca7 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 17:35
                      Nie jesteś sama wink My tu wszystkie siedzące na ematce od wielu lat jesteśmy w plecy. Przez zmywarki, elektryczne suszarki do prania, odkurzacze bezprzewodowe i samojezdne, manekiny do suszenia koszul, roboty kuchenne i akcesoria do nich tongue_out wink
                      • magdallenac Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 17:47
                        Przez thank_you poplynelam najbardziej- zaczelo sie od bialego i czarnego retinolu, teraz przystawki do KA, chyba powinnam ja wygasic😂
                        • azja_pl2 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 18:18
                          a bidet juz masz? wink
                          • magdallenac Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 18:38
                            Zrobilam cos, czego na ematce sie nie wybacza. Podczas remontu pozbyłam się 2 bidetow.
                            • azja_pl2 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 21:02
                              No to teraz nie ma zmiluj, trza nadrobic!
                        • thank_you Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 22:23
                          big_grin big_grin big_grin Pomyśl w ten sposób: ile rzeczy ja muszę zużyć/użyć, aby potem móc Wam polecić. big_grin
                          • chococaffe Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 22:35
                            Cóż, ja przez twoje polecenie kupiłam impregnator do butów na zimę. I tak zakonczyły się zimy big_grin
                            • thank_you Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 23:07
                              To przez Ciebie? big_grin
                              • chococaffe Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 23:13
                                Kto wie? big_grin

Na 100% to wiem, że jakikolwiek ciuch kupię to następnego dnia jest przecena 50% big_grin A jak nie kupię to znika i nie ma ani ciucha ani przecen
                                • thank_you Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 23:37
                                  To może pisz co kupujesz? big_grin
                          • magdallenac Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 23:11
                            thank_you napisała:

> big_grin big_grin big_grin Pomyśl w ten sposób: ile rzeczy ja muszę zużyć/użyć, aby potem móc Wam
                            > polecić. big_grin
                            No i od razu zmienia się optyka- ja dzięki Tobie oszczędzam 😂
                            • thank_you Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 23:38
                              Właśnie to chciałam powiedzieć. big_grin
                              • thank_you Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 23:38
                                A jak sprawdza się ten retinol?
                                • magdallenac Re: Przydatne gadżety 11.01.21, 00:07
                                  2 lata temu robiłam wolumetrie u ponoć jednego z najlepszych specjalistów medycyny estetycznej w Krakowie i rozmawialiśmy o kosmetykach jakich używam, powiedział mi wtedy, ze prawie wszystko dostępne na rynku to zwykle wyrzucanie kasy w błoto. Nalezy zadbac o pozadne nawilzenie i zainwestowac w dobry retinol. Ten retinol, ktory polecalas jest najlepszy z najlepszych, a przetestowalam dziesiatki produktow.
                                  • magdallenac Re: Przydatne gadżety 11.01.21, 00:17
                                    *porzadne...rany boskie😳
                                  • thank_you Re: Przydatne gadżety 11.01.21, 00:19
                                    Z tymi kosmetykami to PRAWIE prawdę Ci powiedział. wink Bo są jeszcze peptydy. Kwasy. Vit K. DMAE. Vit C. Filtry. smile Pewnie jeszcze o czymś zapomniałam.
                                    Ale gdybym miała wybrać to z tego wszystkiego zostawiłabym Retinoate i filtry, oczywiście Retinoate już w wieku 25 lat, aby zapobiec wszystkiemu, co musiałaby naprawiać vit C, peptydy itp. wink
                                    • magdallenac Re: Przydatne gadżety 11.01.21, 00:24
                                      Dawaj od razu nazwy produktow, po tym medik8 wierze Ci w ciemno i jestem totalnie przytłoczona ilością dostępnych produktów. Serum z vit c mam ze Stratii- srednio jestem zadowolona.
                                      • thank_you Re: Przydatne gadżety 11.01.21, 08:29
                                        Wieczorem napisze.
                                      • thank_you Re: Przydatne gadżety 12.01.21, 06:44
                                        Magdallenac, jestem z synkiem w szpitalu i napisze tak na szybko, z głowy: Peptydy: dermaquest peptide line corrector,
                                        Peter Thomas roth 21 serum
                                        Niod cais 2:1
                                        Peptydy z medik8 (są dwa produkty, w przezroczystej buteleczce jest do skory normalnej, a to drugie do cery problematycznej, zawiera tez niacynamid)

Vit K - nieśmiertelny auriderm, wzmacnia naczynka, niweluje śliniaczki po zabiegach, pozwala szybciej zregenerować sie skorze

Dmae - Polska firma, Ph Doctor (stosuje na powieki okolice oka) ; teraz testuje produkt Baby Face ale jeszcze nie moge sie wypowiedzieć, dmae jest kontrowersyjne

Vitamina C aby mogła zadziałać musi miec odpowiednie środowisko, napisz czego oczekujesz od niej smile

• magdallenac Re: Przydatne gadżety 12.01.21, 13:37
                                          Mam nadzieję, że nic poważnego się u Was nie dzieje i jesteście już w domu. Przesyłam pozdrowienia!
                                          Zapomniałam, że 21 PTR serum też kupiłam przez Ciebie jakieś 2 miesiące temu i rzeczywiście też jest genialne! Generalnie jak na mój wiek moja skóra jest w świetniej kondycji, więc próbuję utrzymać istniejący stan, wspomagając się od czasu do czasu medycyną estetyczną, gdyż na grawitację nie ma rady. Dzięki za polecenie tego co powyżej i jak odkryjesz jakieś perełki dawaj znać. Jeszcze raz wszystkiego dobrego dla Was.
                                          • thank_you Re: Przydatne gadżety 12.01.21, 18:33
                                            Ty nie mieszkasz w UE? To polecam: www.timelessha.com/products/20-vitamin-c-e-ferulic-acid-serum-1-oz
                                            I zazdroszczę. U nas wycofali. ;/
                                            • thank_you Re: Przydatne gadżety 12.01.21, 18:35
                                              Aha, jeśli stosujesz L-Ascorbic Acid to nie możesz razem z peptydami - peptydy lubią środowisko od 4 pH, a ta witamina działa w 2,4. Więc trzeba rozdzielić. smile

Timeless ma w ogóle kilka fajnych produktów.
                                              • magdallenac Re: Przydatne gadżety 12.01.21, 20:33
                                                thank_you napisała:

> Aha, jeśli stosujesz L-Ascorbic Acid to nie możesz razem z peptydami - peptydy
                                                > lubią środowisko od 4 pH, a ta witamina działa w 2,4. Więc trzeba rozdzielić.
                                                > smile
                                                >
                                                > Timeless ma w ogóle kilka fajnych produktów.
                                                Ma też super ceny zamówiłam kilka produktów. Dzięki!
                                  • grey_delphinum Re: Przydatne gadżety 11.01.21, 13:39
                                    Magdallenac, podaj, proszę, nazwisko tego speca od med est z Krakowa.
                                    • magdallenac Re: Przydatne gadżety 11.01.21, 16:30
                                      Dr Dominik Ludew, ma gabinet na Ruczaju
                      • marta.graca Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 18:24
                        Nie wspominając o rezydencjach z ogródkami! 300 dolarów to nic wink
                  • kropkaa Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 23:51
                    Poprosiłam męża, żeby dokończył tarcie marchewki, dosłownie minuta roboty. Tyle mu wystarczyło, żeby tak szybciutko, migusiem, żeby nikt się nie zorientował, że nie używa popychaka, włożył plastikową łyżeczkę do tarki. Całą przystawkę szlag trafił. Miałam starą wersję, teraz muszę kupić nową plus ten drugi komplet.
                    Jeśli ktoś chce 5 bębnów do starej (ten do najdrobniejszego tarcia się wygiął i poszedł do kosza) proszę pisać. Został też popychacz i pierścień - jeśli np. komuś pękł i potrzebuje.
                    • magdallenac Re: Przydatne gadżety 11.01.21, 00:11
                      Serdecznie wspolczuje! Te cholerne przystawki do KA sa tak drogie, jakby co najmniej byly ze zlota zrobione🙁
                      • kropkaa Re: Przydatne gadżety 11.01.21, 01:31
                        Dziękuję! To miło, że ktoś mnie rozumie 🥰
                        W dodatku muszę kupić maszynkę z tarkami i dodatkowy komplet tarek, bo moja najulubieńsza właśnie tam jest.
                        Cena taka, że cała maszynka Boscha z pierdylionem sitek tańsza, ale przecież nie będę szła w kolejne klamoty.
                        Tydzień temu zaś dziecko wygięło mi mieszadła w robocie ręcznym. Robot 159 zł, mieszadła prawie 90.
                        No oni to chyba specjalnie robią, żebym następnym razem 3x się zastanowiła i zrobiła sama.
                      • bialeem Re: Przydatne gadżety 11.01.21, 03:05
                        Dlatego są to idealne prezenty. Wszystkie swoje dostałam z jakichś okazji. Niestety przez to dostałam też cholernie drogą żyrafę bezprzewodową, która choć fajna, to nie ma pojemników ani trzepaczki ani żadnych przystawek. Sama wybrałabym przewodową z osprzętem.
              • heca7 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 15:09
                Mój jest czerwony. Kuchnia biało brązowo czarna. Odróżnia się ale ma swoje miejsce na blacie. Taką wnękę w rogu , specjalnie przy remoncie założyliśmy tam gniazdko.
                • alina460 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 18:33
                  Ratunku, ja nawet nie wiem, co to jest KA!
                  • magdallenac Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 18:47
                    Kitchenaid- najlepszy i najpiekniejszy robot kuchenny🙂
                    • panna.nasturcja Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 19:08
                      Mój jest słonecznikowo żółty. Ma specjalne miejsce na blacie i kocham go miłością wielką.
                  • molik28 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 21:25
                    No to szybko nadrabiaj smile
    • milupaa Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 13:51
      Jak ktoś ma małe dzieci zabezpieczenie szuflad na magnes. Z zewnątrz nic nie widać rewelacja 😃 Tylko kluczyka do otwierania trzeba nie zgubic.
      • bywalczyni.hosteli Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 14:22
        Możesz dać link?
        • milupaa Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 19:42
          Proszszsz:
          allegro.pl/oferta/magnetyczne-zabezpieczenie-ukryta-blokada-magnes-6852308218
          • bywalczyni.hosteli Re: Przydatne gadżety 11.01.21, 19:34
            Dzięki!
      • beata_ Re: Przydatne gadżety 11.01.21, 00:15
        milupaa napisała:

> [...] Tylko kluczyka do otwierania trzeba nie zgubic.

Najlepiej przykleić ten kluczyk w widocznym miejscu "u szuflady" big_grin
        Dziecko i tak się nie zorientuje... przynajmniej na razie... ;-P

• latarka Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 14:01
      Moje odkrycie 2020 roku to...wirówka do sałaty! smile
      Nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, serio.
      A sałatę zieloną uwielbiam zjadać.
      • thea19 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 16:20
        jak sobie kupiłam, to tak wirowałam, że sok z sałaty wycisnęłam
      • bialeem Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 22:35
        Ja też kiedyś myślałam, że to zbędne, ale wiosną jadam tyle zielska, że ta wirówka to złoto
    • bywalczyni.hosteli Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 14:23
      Możesz podać model ekspresu?
      • tereso Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 14:56
        www.mediaexpert.pl/agd-male/ekspresy-i-kawa/ekspresy-cisnieniowe/ekspres-siemens-te653m19rw-poj-na-mleko?gclid=Cj0KCQiA6Or_BRC_ARIsAPzuer8a5nhg_8YbC5cQAW9twVTIIKVd5QM3dQany3gozckw5bzIxgYHaHQaAvokEALw_wcB
        przedtem mieliśmy ten www.euro.com.pl/ekspresy-cisnieniowe/delonghi-ecam-350-55-b.bhtml?gclid=Cj0KCQiA6Or_BRC_ARIsAPzuer9MY5sqcSPDWgdI0nJ-mpKgK7a8M4FxsYBWK1kYVpLKoNFCrnL22iYaAub3EALw_wcB&gclsrc=aw.ds
        to ten siemmens o wiele lepszy
        • bywalczyni.hosteli Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 23:59
          Dzięki tereso smile
    • pepsi.only Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 14:25
      Wieszaki i haczyki przyklejane do ściany.
      Tyle reklamowała je Szelągowska, że w końcu kupiłam na próbę- są super.
      • chococaffe Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 14:28
        Na tzw tasmę dwustronnie klejącą?

Boskie, zwłaszcza na wyjazdach kiedy w hotelowych łazienkach nie ma haczyka w sensownym miejscu - zawsze przy sobie.
        • kotejka Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 15:55
          pokazcie te haczyki, plis
          • chococaffe Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 16:02
            np taki

www.ikea.com/pl/pl/p/plutt-hak-samoprzylepny-bialy-80347101/?gclid=Cj0KCQiA6Or_BRC_ARIsAPzuer_Ei7GMA4tINIFt0PhGyL_g5_QclP-DJmQmVG5G_0q01FD8zon8cScaApErEALw_wcB
            • kotejka Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 16:36
              o super dzieki, sprobuję smile
              • chococaffe Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 18:34
                Ja jeszcze mam mydelniczkę na przyssawki na wyjazdy - też zajmuje zero miejsca

Mniej więcej taką

assets.mebledomowo.pl/system/cache/000/274/874/small_czarny-samoprzylepna-mydelniczka-compact.jpeg
                • milupaa Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 22:28
                  O przypomniało mi się że mam i świetne są na wyjazdy małe pojemniki na żele pod prysznic, na przyssawki. Można przyczepić do kabiny lub płytek. Zwykle nie ma ich gdzie postawić.
    • em_em71 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 16:06
      Robot do mycia okien. Wprawdzie pod słońce widac niedoróbki, ale przy tej ilosci okien i fakcie, że dzieciątko to bawi, przed swietami okazał się wybawieniem (pani do sprzątania zaniemogła).
      • lucerka Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 20:15
        A co to za robot? Dasz linka?
        • em_em71 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 21:33
          Hobot jakiś, nie pamiętam, a nie wiem gdzie jest schowany.
          • thank_you Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 22:21
            Też mam! Jest ekstra, szczególnie gdy myje balustrady, które często się brudzą. Faktycznie można się przyczepić w kątach, ale... po co? wink
    • araceli Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 16:13
      Słuchawki z aktywną redukcją hałasu. To z gatunku - zawsze myślałam 'bezsensowny, modny gadżet za kupę kasy' a teraz żyć bez nich nie mogę. Nowa jakość życia dla HSP smile
      • lucerka Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 20:17
        Też zastanawiam się nad kupieniem. Ile dałaś i jaki model wybrałaś?
        • kropkaa Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 21:48
          Polecane są Bose i Sony.
        • araceli Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 21:51
          lucerka napisała:
          > Też zastanawiam się nad kupieniem. Ile dałaś i jaki model wybrałaś?

Sony wf-1000xm3 - są boskie smile Teraz wyszedł kolejny model więc można kupić poniżej tysiaka. Chłop ma te nowe (xm4) - jakość wyciszenia jest taka sama, z plusów w stosunku do moich: można podłączyć 2 urządzenia na raz i automatycznie pauzują to co gra jak podniesiesz słuchawkę.
          • araceli Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 22:09
            araceli napisała:
            > Sony wf-1000xm3

Poprawka - Sony wH-100xm3 smile
        • thank_you Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 22:19
          Ja dostałam w tym roku Bose NC 700 i są super, zupełnie inna jakość od kupionych dwa lata temu SONY i Bose sprzed kilku lat. Komfort dla mnie i dla rozmówcy super, opcja odłączenia się od otoczenia - perfekcyjna, nie jestem audiofilem, więc dźwięk mnie zadowala. smile
          No i wreszcie każdy z nas ma swoje słuchawki.
    • janja11 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 16:35
      Pilot do bramy wmontowany w aucie. Ile ja się wcześniej naszukałam kluczy w torebce. I często kończyło się bieganiem do bramy i otwieraniem z kodu.
    • beverlyja90210 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 16:59
      Całkowicie zmienił moje życie 2 metrowy kabel do ładowarki
      • przepio Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 18:36
        beverlyja90210 napisała:

> Całkowicie zmienił moje życie 2 metrowy kabel do ładowarki

Nie? Takie nic, a tyle może!
    • backup_lady Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 17:03
      Słuchawki kostne: mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/sluchawki-bezprzewodowe-aftershokz-trekz-air-niebieski
    • magdallenac Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 17:10
      Dla mnie najwiekszym hitem jest mozliwosc sterowania wszystkim przez aplikacje w telefonie. Mam tu na mysli ogrzewanie, alarm, telewizor, kiedy zgubi sie pilot itd. To samo z samochodem- odpalam przez telefon.
      • znowu.to.samo Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 17:17
        i światłem
      • bywalec.hoteli Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 20:38
        magdallenac napisała:

> Dla mnie najwiekszym hitem jest mozliwosc sterowania wszystkim przez aplikacje
        > w telefonie. Mam tu na mysli ogrzewanie, alarm, telewizor, kiedy zgubi sie pilo
        > t itd. To samo z samochodem- odpalam przez telefon.

A mi to nie pasuje. Odblokowanie telefonu, znalezienie aplikacji, uruchomienie, odblokowanie jej kodem, zmiana funkcji trwa znacznie dłużej niż fizyczne przekręcenie kluczyka, włączenie/wyłączenie światła czy pokazanie dowodu osobistego. Mam np. oczyszczacz powietrza, który można sterować telefonem - wolę naciskać przycisk na urządzeniu.

Pomijając takie niespodzianki jak rozładowany telefon, kiedy akurat się spieszysz czy aplikację np. z kartą lidla domagającą się aktualizacji przed wyświetleniem karty.

Takie sterowanie telefonem to o kant dupy roztłuc.
        • grey_delphinum Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 20:42
          Ja też wolę np. odkurzacz włączać przyciskiem nuż telefonem. Dużo mniej zachodu, choć czasami korzystam np. gdy jestem na wyjeździe, a n i e chcę, by w mieszkaniu zbierał się kurz.
    • asia_i_p Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 17:49
      Klamka do okna z kluczykiem - to już tak sprzed dwóch lat odkrycie. Myślałam, że to jest tak, że to trzeba mocno przebudowywać, ale okazało się, że nie, że ten zamek nie zamyka w ogóle okna, tylko blokuje pozycję klamki, więc wystarczy wymienić klamkę - od razu lepiej śpię. Mój niby już sześciolatek, ale ostatnio gdzieś wylecieli 6- i 10-latek, więc wciąż nie byłabym spokojna.
    • nightdream Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 17:53
      Thermomix
      Roomba
      Waga, ciśnieniomierz które są połączone z aplikacja w telefonie
      Ekspres do kawy
      Żarówki i gniazdka sterowane telefonem (już nie muszę wstawać z łóżka wieczorem żeby wyłączyć choinkę czy lampe w salonie, robię to z telefonu)
      Lodówka z kostkarką i dozownikiem wody <3
      Suszarka do prania <3
    • janja11 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 19:34
      Audiobooki. Dla mnie genialne rozwiązanie. Kupuję namiętnie i słucham, słucham.
    • thea19 Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 21:52
      moje ostatnie nabytki to metalowo silikonowe składane sitko do separacji warzyw w zupie - nie wiem jak mogłam bez tego żyć, już nie muszę wybierać kawałków pietruszki, selera czy pora po ugotowaniu. Nabyłam też wielką silikonową pokrywkę, która się zasysa - idealna do niewymiarowych patelni.
      • antyka Re: Przydatne gadżety 10.01.21, 23:31
        Audiobooki plus sluchawki - idealny zestaw na spacerowanie.
        Multicooker - ustawiasz garnek, zeby ugotowal ryz np. za 3h
        Parowar - wrzucasz mrozone pierogibi po kilkunastu minutach sa gotowr
        Suszarka, kitchenair, thermomix - bardzo ulatwiaja zycie
        Plyn do mycia szyb i reczniki papierowe do blyskawicznwgo sprzatania blatow
      • raohszana Re: Przydatne gadżety 11.01.21, 13:33
        O, a jak to wygląda? Coś jak taki duży zaparzacz do herbaty? I nie czuć w zupie posmaku metalu?
        • thea19 Re: Przydatne gadżety 11.01.21, 14:31
          są z rączką, z uszami, mniejsze, większe, w garze jest tylko silikonowa część https://www.ikea.com/pl/pl/images/products/klockren-durszlak__0791133_PE764524_S5.JPG?f=s
    • canaille Re: Przydatne gadżety 12.01.21, 14:13
      Niszczarka do dokumentów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka