Dodaj do ulubionych

Posty Mateusza Grzesiaka

12.01.21, 11:20
A mi sie podobaja jego wpisy. Takie wywazone- bo wie ze glupi tez go czytaja czy korzystaja z usluga itak pisze od poczatku pseudopandemii ze to kpina i o co kaman. Szanuje go za to. Cos robi. Wiekszosc tylko czeka.
Obserwuj wątek
    • swinka-morska Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 11:29
      piesiedwa napisał(a):

> wie ze glupi tez go czytaja czy korzystaja z usluga itak

O, nadal trafiają się oczadzeni urokiem lalusia-hochsztaplera?
      • chicarica Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 11:40
        Bubek odpowiedzialny za zniszczenie reputacji coachingu w Polsce.
        • swinka-morska Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:00
          Polazłam na jego profil fb, poczytałam i widzę, że planuje nowe biznesy "poza edukacją".
          Pewnie kończy się pula chętnych płacić za udział w spędach gdzie prowadzący wrzeszczy "jesteś zwycięzcą".
          • raohszana Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:02
            Kiedyś w różnych szemranych, sprzedażowo-mlmowych i pokrewnych firmach było coś takie, że wszyscy rano w biurze się zbierali i w kółeczku stojąc wykrzykiwali hasła motywacyjne. Może by chciał do tego wrócić?
            • cruella_demon Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 21:13
              W czasach studenckich mocno zaangażowana znajoma zabrała mnie na spęd pracowników/sprzedawców, nie wiem czy mogę napisać nazwę, więc powiem tylko że pewnych odchudzających specyfików zaczynającą się na Herb... jak oni zaczęli się łapać za ręce, śpiewać We are the Champions, skandować hasła, to sbie*rdalałam stamtąd przerażona z prędkością światła big_grin
              Miałam tez kuzynkę ojca działającą w Amwayu i jestem święcie przekonana, ze oni odjaniepawlali dokładnie to samo, bo zachowywała się jak nawiedzona sekciara.
          • disco-ball Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 19:26
            Kocham to 😂
            Jesteś diamentem!
            www.youtube.com/watch?v=tvbyY7oMT2E
            • cruella_demon Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 21:05
              CO JA QWA PACZE?! big_grin
        • tifa_lockhart Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:24
          A to coaching miał jakąś reputację poza korposzczurami z małymi rozumkami?
        • georgia.guidestones Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:35
          to coaching miał kiedykolwiek w miarę pozytywną reputację?
        • n-ell Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 13:49
          Nie tylko on, ale fakt jest przodownikiem pracy w tym zakresie
    • thea19 Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 11:38
      sprzedażowe kocopoły dla ubogich
      • kotejka Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:07
        thea19 napisała:

> sprzedażowe kocopoły dla ubogich

kazdy ma takiego mistrza, jakiego potrzebuję
        facet jednak przekazuje pozytywne idee, trafia na dosc niewybredny grunt, sadzac po komentarzach, wiec uwazam, ze i tak robi dobrą robotę smile
      • piesiedwa Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:23
        Czy ja wiem, 1h kosztuje 3500, ubogi nie skorzysta bo z 500 plus ciezko uzbierac
        • raohszana Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:26
          ILE?! 3,5 koła za godzinę?! Co on tych ludzi, diamentami okłada czy złotem maluje?
          • sumire Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:32
            E no, nie demonizuj. Możesz też pójść na normalne szkolenie, jedyne 7 tysi za 3 dni big_grin
            • raohszana Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:37
              A dają diamentową kolię jako oznakę ukończenia czy to pierw trzeba zrobić takie z bursztynową, potem rubinową, etc.? ;D

Bogowie dowolnie wybrani, głupota ludzi, którzy płacą takie hajsy za kocopały to mnie nigdy nie przestanie zadziwiać. Jak również bezczelność typków to sprzedających - to taki sam poziom jak garnki i kołdry emerytom wciskane.
              • sumire Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:43
                Jako oznakę ukończenia otrzymujesz zapewne oprawione zdjęcie prowadzącego, które potem możesz codziennie przed snem całować.
                • raohszana Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:46
                  I pewnie jak się wodę postawi obok to się ona robi magiczna, a na paprotce wyrosną piniondze.
                  Tylko pewno daninę od tego trza będzie oddawać jaśniekołczu panu.
        • thea19 Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:27
          ubogich intelektualnie, duchowo, emocjonalnie. Ubóstwo to nie tylko brak pieniędzy.
          • piesiedwa Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:31
            Czy ja wiem, ktos kto szuka wiedzy, znalazl i zainteresowal sie czyjas praca to ktos dzialajacy. To juz jest wazne. Przewaznie ludzie nic nie robia. Ponadto jak kogos stac na jego uslugi mogl sam dojsc do majatku co tez swiadczy o pozytywnych cechach tej osoby.
            • sumire Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:37
              piesiedwa napisał(a):

> Ponadto jak kogos stac na jego uslugi mogl sam dojsc do majatku co tez swiadczy o pozytywnych cechach tej osoby.

Hehe, zwłaszcza jak do majątku doszedł dzięki biznesowi typu automaty do gry, albo oszukując na podatkach, albo sprzedając sproszkowane buraki jako cudowny środek na odchudzanie, albo zatrudniając ludzi na śmieciówkach big_grin
              • raohszana Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:38
                No wiesz, umiejętność oszukiwania i wykorzystywania cudzych słabości to taaak pozytywna cecha wink
              • piesiedwa Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 15:13
                Takiev to polskie, jak ktos bogaty to musi byc oszust....
                • thea19 Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 15:19
                  ale z czym masz problem? Ten osobnik ma pewne cechy charakteru, które pozwoliły mu nie mieć etyki, moralności, dzięki którym żeruje na głupich ludziach. Faktycznie, powód do zazdrości. Kiedyś był Tymochowicz, na którego widok miałam ochotę go lać, strasznie dziad mi działał na nerwy i popatrz jak skończył. Teraz ten, sojowe latte, paskudne oprawki i puste gadanie pt jesteś zwycięzcą.
            • dr.amy.farrah.fowler Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 13:44
              Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że to są handlarze mentalną maścią na szczury?
    • chicarica Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 11:40
      Nowy pieszczoszek reżimu się szykuje? Ten to zawsze umiał zwąchać trendy.
    • araceli Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 11:43
      piesiedwa napisał(a):
      > Takie wywazone

Typowe szarlataństwo 'dla każdego coś miłego, każdy znajdzie w tych słowach to co chce' a kasa płynie.
    • pitupitt Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 11:54
      Masz jaja, że się przyznajesz do czytania wypocin tego xxxxx.
      • piesiedwa Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:24
        Nawet wiecej, czytalam jego ksiazki
        • iwoniaw Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:42
          piesiedwa napisał(a):

> Nawet wiecej, czytalam jego ksiazki

Niezłe masz lektury, jak nie Hitler to to...
          • piesiedwa Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 15:16
            Haha, jestem otwarta na wiele mozliwosci. I nie chodze do kosciola , nie obchodze swiat- nie mam choinek itp, jestem przeciwna niszczeniu gosp, bogata, szczupla i zadowolonasmile
            • thea19 Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 15:20
              gdybyś była choć w połowie taka, jak się opisałaś, to byś nawet nie splunęła na tego pajaca
              • piesiedwa Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 15:24
                Nie rozumiem dlaczego , ksiazki mana temat, szkolenia sensowne, nie czytam internetowych bzdur i nie ogladam tv . Oceniam czlowieka po jego pracy a nie opisu jego pracy przez kogos. Dodam do powyzej ze nie mam social mediow😋
                • sumire Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 15:32
                  A wiesz, że on w ramach tej swojej pracy onegdaj zachęcał kobiety do komplementowania swoich przemocowych partnerów?
                  • piesiedwa Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 15:38
                    Kurcze, tak jak pisalam. Oceniam tylko z tego jak ja go poznalam. Oprocz cietego humoru to sympatyczny gosc. Jego arogancja itd to wynik inteligencji i pozycji. Znam takie jednostki i to cecha wspolna ludzi biznesu wg mnie.
                    • thea19 Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 15:52
                      a na co, Twoim zdaniem, on łapie naiwnych?
                    • swinka-morska Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 16:27
                      piesiedwa napisał(a):

> Jego arogancja itd to wynik inteligencji i pozycji.

yyyy... od dawna w to wierzysz?
                      • piesiedwa Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 16:40
                        Nie marnuje swojego czasu . Znam kilka takich osob. Mozliwe, ze to jakis typ osobowosciowy typu narcyz czy temu podobne, bo tacy ludzie odnosza sukcesy. Patrzac na innych to ten przynajmniej pokazuje swoim zyciem ze cos osiagnal. Nie korzystam z uslug grubych dietetykow, czy nie biore rad od biednych ksiegowych.
                        • bywalec.hoteli Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 19:12
                          piesiedwa napisał(a):

> zac na innych to ten przynajmniej pokazuje swoim zyciem ze cos osiagnal. Nie k
                          > orzystam z uslug grubych dietetykow, czy nie biore rad od biednych ksiegowych.

Analogicznie jeśli wchodzę do fryzjerki, która mi się nie podoba, to wychozę.
                          Przypomniał mi się lekarz alergolog, który mówił, że sam ma alergię i walczy z nią od 30-lat...

• piesiedwa Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 20:09
                            W sumie bym tak zrobila. Nie slowa a czyny. Proste
    • raohszana Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:00
      A to co pisze, bo ja nie wiem, a dobra demagogia zawsze w cenie big_grin
    • bywalec.hoteli Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:01
      Nie wiem o co chodzi w tym kolesiu i kto go wypromował, ale nie podoba mi się to całe jego pseudokołczowanie.
      • bywalec.hoteli Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:02
        to ten co wyleczył polipy w nosie czy gardle siłą woli? big_grin
    • sumire Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:06
      Taa.
      Ja jednak z tych, którzy popierają delegalizację kołczingu.
      • chicarica Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:20
        Jedna znajoma od szkoleń i kołczowania twierdzi, że to co on robi, nie ma nic wspólnego z kołczingiem, zwykła szarlataneria.
        Ja też z tych co delegalizowałyby.
        • piesiedwa Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:25
          Moze zazdrosna. Gosc jest psychologiem/ biznesmenem. Nie widze w jego ksiazkach czy szkoleniach niczego poza tymi dziedzinami.
          • swinka-morska Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 13:03
            piesiedwa napisał(a):

> Moze zazdrosna. Gosc jest psychologiem

Nie, nie jest.
            Fakt ukończenia (podobno) studiów nie czyni z niego psychologa. Nie pracował w zawodzie ani godziny.

Przypomnijmy jeszcze doktorat na SGH napisany... o sobie.
            I protesty na uczelni, żeby się SGH jednak szanowało i nie dopuszczało do przewodu i obrony pracy doktorskiego takiego czegoś.
          • bywalec.hoteli Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 13:18
            piesiedwa napisał(a):

> Moze zazdrosna. Gosc jest psychologiem/ biznesmenem. Nie widze w jego ksiazkac
            > h czy szkoleniach niczego poza tymi dziedzinami.

warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,21481547,sgh-popularny-coach-zostal-doktorem-studenci-wywiesili-klepsydre.html
            • bywalec.hoteli Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 13:26
              z zalinkowanego wyżej artykułu:
              "W obronie brał udział między innymi Jan Zygmuntowski, student SGH. - Zebraliśmy się większą grupą, żeby obnażyć mieliznę intelektualną tej pracy - opowiada Zygmuntowski. - Nie chodzi mi o jej temat, bo on jest ciekawy i mało zbadany w polskim środowisku akademickim. Zresztą recenzenci zadawali pytania raczej oparte na ciekawości niż krytyczne, a pan Grzesiak, jako świetny mówca, czarował swoimi odpowiedziami. Ja krytykuję zaplecze merytoryczne tej pracy. Za materiał badawczy posłużyły trzy wywiady pogłębione i jedna ankieta w internecie. To może wystarczyć do przygotowania pracy licencjackiej, ale nie do doktoratu - ocenia Zygmuntowski."

To ja więcej musiałem się napracować na magisterkę na polibudzie.
          • chicarica Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 13:25
            Nie jest psychologiem. Ja widzę. Szkodliwe g.wno.
          • bywalec.hoteli Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 14:55
            piesiedwa napisał(a):

> Moze zazdrosna. Gosc jest psychologiem/ biznesmenem. Nie widze w jego ksiazkac
            > h czy szkoleniach niczego poza tymi dziedzinami.

Czy psycholog mówi, że depresje i lęki, które są niczym innym jak „pieprzonym traceniem czasu i brakiem umiejętności jego zapełnienia w mądry sposób”?

"Jak psycholog i coach Grzesiak postępuje ze zgłaszającymi się do niego „depresantami”? Najpierw grozi im, że „jak jeszcze raz wspomną o dzieciństwie, to im urwie jaja albo wyrwie sutki”, a następnie „zakłada propulsion system z naciskiem na demony” i uczy „mówienia do siebie fajnymi głosami, robienia dobrych obrazów i dbania o przyjemną kinestetykę”. Potem „wspiera przez rozpieprzanie durnych przekonań i zakotwiczenie użytecznych stanów”. A jeśli klient ma myśli samobójcze - należy zwyczajnie „wybić mu je ze łba”."

www.tygodnikpowszechny.pl/grzesiak-czyni-cuda-146428

Od kogoś takiego powinno się towarzystwo psychologiczne odciąć GRUBĄ kreską.
    • dr.amy.farrah.fowler Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 12:57
      Porozmawiałaś już ze swoim polipem?
    • bywalec.hoteli Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 13:36
      GRZESIAK CZYNI CUDA
      www.tygodnikpowszechny.pl/grzesiak-czyni-cuda-146428
      "Według Grzesiaka równie proste jak leczenie polipa jest leczenie z depresji i lęków, które są niczym innym jak „pieprzonym traceniem czasu i brakiem umiejętności jego zapełnienia w mądry sposób”. Jak psycholog i coach Grzesiak postępuje ze zgłaszającymi się do niego „depresantami”? Najpierw grozi im, że „jak jeszcze raz wspomną o dzieciństwie, to im urwie jaja albo wyrwie sutki”, a następnie „zakłada propulsion system z naciskiem na demony” i uczy „mówienia do siebie fajnymi głosami, robienia dobrych obrazów i dbania o przyjemną kinestetykę”. Potem „wspiera przez rozpieprzanie durnych przekonań i zakotwiczenie użytecznych stanów”. A jeśli klient ma myśli samobójcze - należy zwyczajnie „wybić mu je ze łba”.

Kontrolowanie hormonów to też bułka z masłem – na forum Grzesiak stwierdza, że potrafi to robić nie tylko on, ale i jego uczniowie. Przy okazji nazywa pytającego o to forumowicza „aktualnie siedzącym w głupocie ignorantem” i przytacza opowieść o tym, jak w Kolumbii udało mu się „ściągnąć jąkanie” z kobiety która po wylewie krwi do mózgu miała „skrzeplinę”. „W ciągu 20 minut zaczęła mówić komunikatywnie, czego nie osiągnęła w ciągu kilkunastu lat wcześniej, od wypadku”. Grzesiak tłumaczy, że lekarze i eksperci, do których zgłaszała się chora, nie potrafili jej pomóc, bo „nie mieli wiedzy na temat tego, jak instalować strategie w głowie”."

To jak, forumki, które miały albo mają depresję, zgodzicie się z panem Grzesiakiem??
      • raohszana Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 13:41
        Tego typa powinno się zamknąć, bo to co robi jest szkodliwe. Kołczing i altmed w jednym, co jeszcze może człowiek wymyślić żeby żerować na naiwności i słabości innych?
        • sumire Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 14:08
          A swoją drogą, to jest znamienne, że ci coache to prywatnie straszne buce. Miałam kiedyś do czynienia z kolegą pana Mateusza, przepraszam, doktora Mateusza po fachu; strasznie antypatyczny, arogancki typ, a gdy ktoś próbował z nim polemizować (gość zalecał osobom z nerwicą lękową pokochanie swojego lęku i takie tam pierdoły), robił się wręcz agresywny. Z tekstów o panie doktorze wyłania się podobny obraz.
          • swinka-morska Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 14:30
            Ale skąd pomysł, że Grzesiak jest coachem?
            Tylko dlatego, że sam o sobie tak napisał?
            Strony internetowe są cierpliwe i przyjmą każde kłamstwo, ale naprawdę nie należy tego powtarzać.
            • hanusinamama Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 15:47
              A jest jakis egzamin na coacha? Oni sa chyba wszyscy samozwanymi coachami...
              • swinka-morska Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 16:24
                Tak, są procesy certyfikacyjne prowadzone przez organizacje zrzeszające coachów, które dbają o jakość, standard profesjonalny i etyczny.
                Coach z certyfikatem np. ICF albo ICC to jakakolwiek informacja o tym czego można się spodziewać i jakiego standardu dany coach musi przestrzegać.
              • swinka-morska Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 16:25
                ... i tak sobie myślę, że kolekcjonujący dyplomy Grzesiak jakoś nie chwali się certyfikatem coachingowym wymagającym konkretnego doświadczenia i wiedzy, np. ICF
            • kotejka Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 16:33
              kazdy moze byc coachem smile
              np moj ulubiony kuczaj zwie się kołczem rzyci
              i ja mu wierzę, jest w tym doskonały big_grin
          • raohszana Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 15:41
            To specyficzny typ ludzi, trzeba być takim żeby bez skrupułów wciskać te pierdoły i mieć w dudzie rozsądne argumenty. Zdarza mi się zaglądać na strony wyśmiewające tego typu praktyki i same teksty, jakie oni wypowiadają, jakie piszą to już jadą bucerą, vide ostatnie pierniczenie Czarodzieja od magicznych podwórek.
          • chicarica Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 16:43
            Uuu, kochana. Ja w jednej robocie w Polsce miałam do czynienia ze sporą częścią polskiej kołczingowej śmietanki i pewną częścią światowej. Do dziś pamiętam, jak jeden babus co na swojej stronie miał, że "znajomi twierdzą, że od czasu kiedy jestem weganką, obcowanie ze mną to sama przyjemność" darł się pisemnie na moją koleżankę z biurka obok używając słów powszechnie uznawanych za obraźliwe. big_grin
      • swinka-morska Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 15:49
        Nie zapominajmy też o kocopałach plecionych na temat córki - 6 latka rzekomo kontrolująca swoje emocje, której ojciec "buduje brand i markę" i która "zna się na marketingu i sprzedaży"...
      • bardzo.cicho Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 19:01
        Dlatego nie mogłabym być osoba publiczną, gdyż nie zniosłabym hejty, krytyki potknięć sprzed lat, grzebienia w wątkach rodzinnych, dyskredytowania tego co mam słowami wypowiadanymi przeze mnie u progu dorosłości. To tylko świadczy o tym, że ludzie dojrzewają i mądrzeją. Popieram każde zaklinanie, o ile nie prowadzi do krzywdy.

• janja11 Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 19:36
      O, dobrze osobę skojarzyłam.
      To jeden z tych, którzy będą pletli największe bzdury byleby zwrócić na siebie uwagę.
      Dlatego mundrości o pseudo pandemii nie zaskoczyły mnie.
      • piesiedwa Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 20:13
        Kurcze, najsmieszniejsze ze moje poglady i dzialania klasuja mnie w miejscu, gdzie kazdy mi czegos zazdrosci. Mam prace gdzie jestem autorytetem. Ja rozumiem ze kazdy w jakims swoim kregu sie obraca....ale moze warto popatrzec szerzej...uczyc sie....rewidowac poglady...cokolwiek
        • kura17 Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 20:43
          > Kurcze, najsmieszniejsze ze moje poglady i dzialania klasuja mnie w miejscu,
          > gdzie kazdy mi czegos zazdrosci.

LOL co za megalomania.
          po Twoich wypowiedziach jestem pewna, ze Tobie niczego nie zazdroszcze.
          • piesiedwa Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 21:00
            No zycie pokazuje inaczej....ludzie zazdriszcza kasy, statusu, stabilizacji, wiedzy, urody, rodziny , auta, intelektu
            • kura17 Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 21:17
              > No zycie pokazuje inaczej....ludzie zazdriszcza kasy, statusu, stabilizacji,
              > wiedzy, urody, rodziny , auta, intelektu

no ale jak to?
              Ty wiesz lepiej, czego ja Tobie zazdroszcze?? LOL
              • piesiedwa Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 21:37
                Bazuje na doswiadczeniu, na dzialaniach a nie na slowach. Ale najlepiej wyprzec, jestem konstruktem i wymyslam, moze byc I tak. Lepiej zyc w swojej klatce niewolnika...nie uwierzysz ilu tskich spotkalam
            • thea19 Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 23:30
              to po co Ci motywacyjne bzdety dla idiotów skoro jesteś taka idealna i spełniona?
            • bywalec.hoteli Re: Posty Mateusza Grzesiaka 14.01.21, 12:29
              piesiedwa napisał(a):

> No zycie pokazuje inaczej....ludzie zazdriszcza kasy, statusu, stabilizacji, wi
              > edzy, urody, rodziny , auta, intelektu

Ktoś o wysokim intelekcie nie wierzy w Mateusza Grzesiaka. Inteligencja i wiara w niego sobie przeczą.
        • bywalec.hoteli Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 20:45
          jestes menedżerem w sklepie?
          • piesiedwa Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 20:59
            Hihi, tak tak, po polsku oceniamy heh
    • chococaffe Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 19:46
      Nie wątpię, że TOBIE się podobają big_grin
    • clk Re: Posty Mateusza Grzesiaka 12.01.21, 21:18
      Jak zawsze nie znosiłam całych technik manipulacji, coachow i innych odłamów tego gatunku - tak ten pan mnie utwierdził w przekonaniu ze to zło i strata €. I to przed pandemia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka