karme-lowa 25.01.21, 13:17 Sorry za nowy wątek, ale tak chyba wygodniej będzie pisać. Miałam zdać relację. Po tygodniu mam 3kg mniej i we wszystkich obwodach 2,5 cm mniej💪. Nie chodzę głodna, dobrze się czuję😊. A jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdallenac Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 13:26 Gratulacje! Trzymaj się i nie poddawaj, chudnąc w takim tempie do wakacji niewiele z Ciebie zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 13:28 magdallenac napisała: > Gratulacje! Trzymaj się i nie poddawaj, chudnąc w takim tempie do wakacji niewi > ele z Ciebie zostanie Kurczę, a ja myślałam że 3 kg to mało😳 Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 13:31 A jaka dieta?? Ja się przymierzam za siebie zabrać właśnie aby do wiosny zdarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 13:32 milupaa napisała: > A jaka dieta?? Ja się przymierzam za siebie zabrać właśnie aby do wiosny zdarzy > ć. Ubogoenergetyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 13:33 3 kg w tydzień to bardzo dużo, może nawet za dużo. Ile chcesz finalnie zrzucić? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 13:36 milupaa napisała: > 3 kg w tydzień to bardzo dużo, może nawet za dużo. Ile chcesz finalnie zrzucić? > 20 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 13:37 milupaa napisała: > Wytrwałości 🙂 Ja 7. Zazdroszczę🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 13:32 3 kg w tydzień to bardzo dużo, uważaj, żeby się nie odwodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 13:32 magdallenac napisała: > 3 kg w tydzień to bardzo dużo, uważaj, żeby się nie odwodnić. Piję bardzo dużo. Dziękuję😘 Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 13:34 karme-lowa napisała: > Kurczę, a ja myślałam że 3 kg to mało😳 To bardzo dużo. Efekt pewnie motywujący, ale zdrowiej byłoby zwolnić. Mówi się, że maks. zdrowego chudnięcia to 1 kg na tydzień, ponoć. Nie żebyś musiała rzucać dietę, ale może za dużo ćwiczysz przy niej? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 13:36 joanna05 napisała: > karme-lowa napisała: > > > Kurczę, a ja myślałam że 3 kg to mało😳 > To bardzo dużo. Efekt pewnie motywujący, ale zdrowiej byłoby zwolnić. Mówi się, > że maks. zdrowego chudnięcia to 1 kg na tydzień, ponoć. Nie żebyś musiała rzuc > ać dietę, ale może za dużo ćwiczysz przy niej? Ale ja się nie głodzę, bo ja lubię jeść. Grzeszki też się zdarzyły. Robię wszystko według przepisu. Tyle, że więcej się ruszam. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 13:39 3 kg na tydzień to bardzo dużo. Ale to głównie woda. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 14:09 To dużo, nawet bardzo dużo, chyba, że masz sporo do zrzucenia. Przygotuj się, że potem tempo chudnięcia zwolni. Gratulacje i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 14:21 black.emma napisała: > To dużo, nawet bardzo dużo, chyba, że masz sporo do zrzucenia. Przygotuj się, ż > e potem tempo chudnięcia zwolni. Gratulacje i powodzenia! Dzięki😊. 20 kg do zrzucenia😳. Wiem, że na początku kg szybciej lecą. Ale dam radę💪. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 13:37 Brawo. 👏 Idziesz jak burza. Tylko 3 kg brzmi jak trochę za szybkie tempo. Ale pamiętam, że trzymają Vię za fraki specjaliści, to może tak ma być rozbiegowo. Nadal nie jem słodyczy, wagi się boję i nie wlezę jeszcze jakiś czas. Motywujesz ! Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 13:38 Tak, jestem pod okiem specjalisty. I więcej się ruszam. Wchodź na wagę. Napewno będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 14:15 Gratulacje , trzymam kciuki 😘 Ja od zeszłego tyg tylko 700 g w dół.😶 Generalnie MŻ , ćwiczenia z Moniką , dłuższy spacer z psami . Nie mierzyłam się w obwodach, więc tu nie wiem, ale nie widzę różnicy 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 14:19 scarlett74 napisała: > Gratulacje , trzymam kciuki 😘 > Ja od zeszłego tyg tylko 700 g w dół.😶 Generalnie MŻ , ćwiczenia z Moniką > , dłuższy spacer z psami . Nie mierzyłam się w obwodach, więc tu nie wiem, ale > nie widzę różnicy 🙃 Gratuluję😊! Najważniejsze to samozaparcie. Mnie się zdarzyły grzeszki pod postacią czekolady. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 14:30 Mnie chyba dobija podjadanie w nocy. Część pracy robię wieczorem/nocą i a tu orzeszki, a tu kanapeczka🤢 Odpowiedz Link Zgłoś
leia33 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 14:37 Czekoladą też można się odchudzać. Po po prostu załóż sobie, że będziesz jeść przez cały dzień TYLKO czekoladę , no i kawę może. Wylicz sobie ilość tak, żeby zachować deficyt kaloryczny jakieś 300- 500 kcal. Schudniesz. Odchudza nie rodzaj pokarmu, tylko deficyt kaloryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 14:23 Ale masz tempo! Niesamowite 😊. Gratuluję😘 Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 14:25 bei napisała: > Ale masz tempo! Niesamowite 😊. Gratuluję😘 😘 Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 14:32 Gratulacje, to jest bardzo dobry wynik Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 14:50 redwineiswhatilike napisał(a): > Gratulacje, to jest bardzo dobry wynik 😘 Odpowiedz Link Zgłoś
tereso Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 14:37 Wspaniale! U mnie gorzej, staram sie ograniczać węgle ale mi nie idzie. Schudnąć nie chcę, ale chcę zmienić strukturę ejdzenia i jest b ciężko.Uzależnienie od pszenicy chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 14:51 tereso napisała: > Wspaniale! > U mnie gorzej, staram sie ograniczać węgle ale mi nie idzie. Schudnąć nie chcę, > ale chcę zmienić strukturę ejdzenia i jest b ciężko.Uzależnienie od pszenicy c > hyba... Oj znam ten ból z pszenicą... Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:32 > Oj znam ten ból z pszenicą... mnie i mojemu starszemu synowi po przenicy od razu brzuch rosnie (oraz piersi! chlopcu tez) - wiec sie pilnujemy. na szczescie sa inne wegle - moze tutaj dobrze zaczac? najesc sie innymi weglami, zeby przenica nie kusila? ryze, kasze, ziemniaki, komosa (mniam!) Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:31 > U mnie gorzej, staram sie ograniczać węgle ale mi nie idzie. Tereso, a z czym masz problem przy ograniczaniu wegli? moze zacznij od bezweglowych kolacji? to i tak najlepsze dla organizmu. ja tak jadlam przez wiele lat (bezweglowe kolacje - czyli bialkowo-tluszczowe + warzywa), w czasach corony maz sie nauczyl piec pyszny chleb, na ogol wlasnie jest gotowy "na wieczor" i trudno mi sobie odmowic takiego cieplego jeszcze ... dobrze, ze nie piecze codziennie LOL Odpowiedz Link Zgłoś
tereso Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 16:21 No ja niestety chyba z tym, że musiałabym przygotowywać wcześniej, bo potem jak jestem głodna to jestem już w stanie tylko zrobić sobie makaron/bułkę. Dziś np rano zjadłam bułkę z serem (którego nie mogę jeść), na obiad ziemniaki/mięso/brokuły/pomidor, ok, a teraz córka pizzę zrobiła- zjadłam. Wczoraj rano bułka, obiad z pyzą, na kolację rogaliki Może ja za mało jem, stąd głód i walę te węgle. Dzięki za zainteresowanie Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 21:40 >potem jak jestem głodna to jestem już w stanie tylko Wymyśl porządne białkowo-warzywne kolacje plus kilka prostych zdrowych śniadań węglowodanowych. Jak będziesz najedzona z kolacji plus będziesz miała w domu zdrowe produkty, to będzie łatwiej. Ja śniadanie robię na autopilocie, przed kawą. Ale wszystko mam w zasięgu ręki, mogę spać na stojąco, a zdrowe śniadanie sobie zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 14:38 Nie koleguję się z Tobą Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 14:38 Karmelowa, napisz jadłospis z przykładowego dnia. Czy ubogoenergetyczna to nie jest czasem 1000 kalorii? 3 kilo to bardzo dużo Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 14:45 malia napisała: > Karmelowa, napisz jadłospis z przykładowego dnia. Czy ubogoenergetyczna to nie > jest czasem 1000 kalorii? > 3 kilo to bardzo dużo Ja mam 1400 kcal. Zaraz wkleję przykładowy dzień Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 14:49 Na drugie śniadanie mam 4 kromki. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 14:52 tereso napisała: > Nie Podzielę to na dwa zdjęcia, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 14:53 > Widać coś? bardzo malo widac. za malo, zeby cos zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:03 kura17 napisała: > > Widać coś? > > bardzo malo widac. za malo, zeby cos zrozumie. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:04 A teraz? Ciągle mi wyskakiwało, że post powtórzony. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:05 I jajecznica jest z 2 jaj, normalnie na maśle. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:23 Uf, już myślałam, że jesz tę jajeczną abominację... Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:31 mebloscianka_dziadka_franka napisała: > Uf, już myślałam, że jesz tę jajeczną abominację... Absolutnie nie😂. Jajka tylko na maśle. To nie jest tak, że nic nie można zamieniać czy modyfikować. I jeśli np: pierś waży 150 gr, a ja mam 130 gr, to się nie wygłupiam i nie odkrajam 20 gr. Bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:29 > A teraz? > Ciągle mi wyskakiwało, że post powtórzony. teraz jest ok. dla mnie troche malo tego jedzenia, bylabym glodna. ja probuje jesc 1800-1900 kcal i jestem "na granicy". tylko (z tego co pamietam), ja jestem wieksza i mam wieksze podstawowe zapotrzebowanie (troche). no i ja zdecydowanie zjadlabym I i II sniadanie razem. oraz obiad i podwieczorek razem (byle nie jabklo, nie lubie!) lubie jesc do syta i nie za czesto. co mnie rozsmieszylo, to w II sniadaniu (chyba) po 2 plasterki pomidora i ogorka na kanapce - nie mozna dojesc tych warzyw do konca? fajnie, ze u Ciebie sie sprawdza i ze waga idzie w dol bez uczucia glodu. zycze wytrwalosci - na pewno bede sledzila Twoje watki ... i tylko jeszcze trzeba sobie poprzestawiac w glowie, zeby waga nie wracala ... to rowniez do mnie (ja jestem lakomczuch i zwyczajnie lubie jesc - duzo i tlusto LOL) Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:34 Dokładnie tak robię z warzywami - dojadam całe. Bez przesady😊. Dla mnie 4 kromki na 2 śniadanie to często za dużo. Nie mogę jeść tylko śniadania, a potem obiad bo jestem między tymi posiłkami poprostu głodna i wściągam słodycze. Dlatego tak jak jest rozpisane i sprawdzone na sobie, jest ok. Aha - jeśli jestem głodna, to mam sobie zwiększać posiłek. Nie mogę być głodna. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:37 kura17 napisała ja jestem lakomczuch i zwyczajnie lubie jesc - duzo i t > lusto LOL) Ja niestety też... Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:40 Dojadaj warzywami- do każdego posiłku miska sałatki z octem balsamicznym. Kalorii niewiele, a można się najeść do syta. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:58 > Dojadaj warzywami- do każdego posiłku miska sałatki z octem balsamicznym. Kalor > ii niewiele, a można się najeść do syta. jej, ja warzywa nawet lubie, ale meczy mnie ich jedzenie (to mielenie i mielenie paszcza ...). no i trzeba ta salatke sobie zrobic - jak mam sie urobic, to wole sobie schabowego usmazyc LOL Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:59 Spadaj (jeśli to w nawiązaniu do mojego wątku o schabowych) Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 16:11 > Spadaj (jeśli to w nawiązaniu do mojego wątku o schabowych) oczywiscie, ze w nawiazaniu! ale rowniez calkowicie szczerze - uwielbiam schabowe, moja stolowka w pracy ma genialne - ale teraz przez covida tam nie chodze. i nawet jak mi sie nie chce robic schabowego, to usmazenie sobie kawalka miesa to dla mnie duzo wieksza przyjemnosc, niz zrobienie salatki choc lubi i chetnie zjem, jak ktos mi zrobi! mam kilka knajpek (teraz zamknietych), gdzie maja genialne salatki i zawsze je tam zjadam. bardzo tez lubie najrozniejsze "buddha bolws" - ale znowu, jak mi ktos zrobi (mam kilka miejsc, gdzie robia dobre). Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 17:21 Och jak ja bym chciała mieć jakiś bar, stołówkę, jadłodajnie w których serwowano by kotlety schabowe... Budda bowls robię cały czas i serio, nie zajmuje to więcej niż 10 min. Moja ulubiona- ryż brązowy (gotuję na 3 dni, więc zawsze jest porcja w lodówce)awokado, marchewka, tuńczyk z puszki pomieszany z jakimś ostrym sosem, cebula, rzodkiewka, pocięte wodorosty- takie jak do sushi i sos sojowy zmieszany z tahini Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 17:31 > Budda bowls robię cały czas i serio, nie zajmuje to więcej niż 10 min. Moja ulubiona- > ryż brązowy (gotuję na 3 dni, więc zawsze jest porcja w lodówce)awokado, > marchewka, tuńczyk z puszki pomieszany z jakimś ostrym sosem, cebula, rzodkiewka, > pocięte wodorosty- takie jak do sushi i sos sojowy zmieszany z tahini daj jakis inny przepis, nie przepadam za tunczykiem za rzodkiewka tez nie. juz samo krojenie tego wariactwa to wiecej niz 10 minut. plus - co robisz z polowa awokado (u mnie tylko ja jem, starzeja sie szybko). chetnie bym cale wciagnela na raz - ale kalorie! uwielbiam ten sos sojowy z tahini!! a taki sprobuj czasem - tahini + czosnek przez praske + sok z cytryny + woda (zalezy, jaka gestosc chcesz). to jest danie, ktore bym jadla na okraglo - gdyby ktos mi robil ... Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 19:10 Zobacz na to, to moja sciaga na Buddha bowls sciagniete z Pinteresta Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 19:17 nie widac dobrze tej sciagi za slaba fotka. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 20:46 Hmmm szkoda, bo ja jej cały czas używam masz aktywną pocztę gazetową? Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 21:54 > Hmmm szkoda, bo ja jej cały czas używam masz aktywną pocztę gazetową? tak! jakbys mi ja wyslala, to bylabym bardzo wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:38 kura17 napisała: > > A teraz? > co mnie rozsmieszylo, to w II sniadaniu (chyba) po 2 plasterki pomidora i ogork > a na kanapce - nie mozna dojesc tych warzyw do konca? > Zgadzam się ja bym zjadła ze 3 pomidory, całego ogórka i dołożyłabym do tego rzodkiewki i cebulę- czyli zrobiłabym po prostu michę sałatki. Jeśli chcesz ściśle trzymać się kalorii, to po prostu wyrzuciłabym jedną kromkę chleba, a dodała mnóstwo świeżych warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:43 magdallenac napisała: > kura17 napisała: > > > > A teraz? > > > co mnie rozsmieszylo, to w II sniadaniu (chyba) po 2 plasterki pomidora i > ogork > > a na kanapce - nie mozna dojesc tych warzyw do konca? > > > > Zgadzam się ja bym zjadła ze 3 pomidory, całego ogórka i dołożyłabym do tego rz > odkiewki i cebulę- czyli zrobiłabym po prostu michę sałatki. Jeśli chcesz ściśl > e trzymać się kalorii, to po prostu wyrzuciłabym jedną kromkę chleba, a dodała > mnóstwo świeżych warzyw. Tyle, że ja nie jestem fanką warzyw. Jednego pomidora zjem i dla mnie to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 16:00 > Tyle, że ja nie jestem fanką warzyw. Jednego pomidora zjem i dla mnie to > wystarczy. jedzenie wiecej warzyw zawsze (chyba?) jest korzystne. moze znajdz sobie ulubione i jedz wiecej? u mnie to sa pomidorki koktajlowe - zawsze mam w domu (w zimie tez znajduje takie, ktore mi smakuja) i poprostu dojadam po posilku - nic nie trzeba z nimi robic, tylko jesc. podobnie z korniszonami lub ogorkami kiszonymi ... tak sobie wypisuje wlasne sztuczki na zapchanie sie i zatuszowanie apetytu - wlasnie apetytu, nie glodu ... Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 16:05 U mnie też są to pomidory z solą i pomarańcze. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 16:13 > U mnie też są to pomidory z solą solisz jakos specjalnie? ja zjadam same te koktajlowe Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 16:17 Myje i mokre, bez krojenia pakuję do miski, obficie solę- sól oblepia mokre pomidory, potrafię tak pół kilo zjeść za jednym posiedzeniem. Czasami tak się najem tymi pomidorami, że już nie wcisnę normalnego posiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 16:28 > Myje i mokre, bez krojenia pakuję do miski, obficie solę- sól oblepia mokre pom > idory, potrafię tak pół kilo zjeść za jednym posiedzeniem. bardzo ciekawy sposob, nie spotkalam sie z takim. moze kiedys sprobuje - jak mi sie zachce zamiast robic schabowe Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 17:22 Ja Ci wyślę pomidory, a Ty mi schabowe :p Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 17:32 > Ja Ci wyślę pomidory, a Ty mi schabowe :p no nie. wysle schabowe w zamian na budha bowl albo wielka mise salaty (co najmniej 4 warzywa, bez ogorka - bo w zimie paskudne w smaku) Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 16:13 kura17 napisała: > > Tyle, że ja nie jestem fanką warzyw. Jednego pomidora zjem i dla mnie to > > wystarczy. > > jedzenie wiecej warzyw zawsze (chyba?) jest korzystne. > moze znajdz sobie ulubione i jedz wiecej? u mnie to sa pomidorki koktajlowe - z > awsze mam w domu (w zimie tez znajduje takie, ktore mi smakuja) i poprostu doja > dam po posilku - nic nie trzeba z nimi robic, tylko jesc. podobnie z korniszona > mi lub ogorkami kiszonymi > > ... tak sobie wypisuje wlasne sztuczki na zapchanie sie i zatuszowanie apetytu > - wlasnie apetytu, nie glodu ... > Tylko przy tak rozpisanej diecie, nie potrzebuję już nic do "zapchania". Jest ok. Ja śniadania zawsze jadłam skąpe, dopiero właśnie ok godz 11 jestem głodna. I fakt, zamiast pomidora na kanapce, biorę pomidorki cherry lub korniszony lub rzodkiew, bo bardziej to lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 19:14 A, ta pokrzywa Cię tak odwodniła. Powodzenia, dasz radę! Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 19:31 primula.alpicola napisała: > A, ta pokrzywa Cię tak odwodniła. Powodzenia, dasz radę! Dziękuję😍. Nie piję pokrzywy. Dla mnie jest okropna. Piję ewentualnie czerwoną herbatę (raz na 3 dni). Ale ja ogólnie mało herbaciana jestem. Piję dużo wody. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 20:34 Czytalam że picie dużych ilości wody jest kluczowe dla odchudzania. Wtedy dopiero podkręcą się spalanie. Ja mam z tym ogromny problem, nie lubię pić wody jest bez smaku bkee, cytryna niewiele daje 🙂 Nie pamiętam o tym, powinnam pić 2 l dziennie a pije może połowę tego. Podejrzewam że to ma wpływ na brak efektów odchudzania. Podobno są aplikacje na tel przypominające o wypiciu wody. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 20:42 milupaa napisała: > Czytalam że picie dużych ilości wody jest kluczowe dla odchudzania. Wtedy dopie > ro podkręcą się spalanie. Ja mam z tym ogromny problem, nie lubię pić wody jest > bez smaku bkee, cytryna niewiele daje 🙂 Nie pamiętam o tym, powinnam pić 2 l > dziennie a pije może połowę tego. Podejrzewam że to ma wpływ na brak efektów od > chudzania. Podobno są aplikacje na tel przypominające o wypiciu wody. Oj jak ja to znam. Nie cierpię wody niegazowanej. Dlatego piję lekko gazowaną. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 20:59 Zobacz co ja tu czytam o gazowanych... ("Poznaj swoje hormony") Też lubię wodę gazowaną... Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 21:03 primula.alpicola napisała: > Zobacz co ja tu czytam o gazowanych... ("Poznaj swoje hormony") > Też lubię wodę gazowaną... Ja o tym wiem. Ale nic nie poradzę, że nie lubię niegazowanej. Już wolę lekko gazowaną niż nic. Soków nie pijałam przed dietą. Teraz tym bardziej. Co innego Cola. O tak, to piłam nałogowo🙈. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:20 A ja przytyłam 2,5 kg nei wiem nawet kiedy... Oczywiście widać głównie na twarzy, grrr. Chyba se powycinam te głupie policzki, jak Siwcowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:34 > A ja przytyłam 2,5 kg nei wiem nawet kiedy... Oczywiście widać głównie na twarzy, > grrr. Chyba se powycinam te głupie policzki, jak Siwcowa. a wolalabys, zeby bylo widac od razu na brzuchu, jak u mnie?? ja w dodatku mam plaski tylek - nawet bym nie wycinala, tylko "przesunela" z przodu do tylu ... Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:41 Ja wygrałam na genetycznej loterii, zawsze idzie mi najpierw w biust Żarty, żartami, ale nienawidzę, kiedy mi się koszule nie dopinają. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:53 Oj, spadaj! Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 16:05 > Ja wygrałam na genetycznej loterii, zawsze idzie mi najpierw w biust mnie niestety idzie w brzuch, ALE jak zaczynam tracic wage, to rowniez z brzucha najpierw i to szybko! zadziwia mnie to, ale sie nie skarze ... Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:53 Brzuch mi rośnie do przodu, więc o ile nie stanę bokiem, to jest ok Poza tym twarz jest jednak bardziej reprezentacyjna, niestety (żart!) pandemia nie będzie trwała wiecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:57 mebloscianka_dziadka_franka napisała: > A ja przytyłam 2,5 kg nei wiem nawet kiedy... Oczywiście widać głównie na twarz > y, grrr. Chyba se powycinam te głupie policzki, jak Siwcowa. To i tak masz lepiej niż ja, z moim drugim podbródkiem😝😝 Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 17:37 Niestety drugi podbródek też posiadam, ale to jest niezależne od wagi... Nawet przy niedowadze był zarysowany. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 15:34 karme-lowa napisała: > Sorry za nowy wątek, A ktory to byl ten oryginalny? Ten, w którym ja sie dopisałam, ze sie bede odchudzać z Toba? Oj, to znowu mi nie wyszlo No nic, nowy tydzień->nowe odchudzanie . Odpowiedz Link Zgłoś
u.lk.a Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 16:12 Ja miałam zacząć dziś, ale właśnie zjadłam resztki tortów z urodzin dzieci i termin przesunął się na jutro. Mam 20 kg do zrzucenia i nieprzekraczalny termin do sierpnia, bo we wrześniu wracam do pracy po pięcioletniej przerwie na dwie ciąże, dwa macierzyńskie i jeden wychowawczy. Pokazanie się kolezankom z pracy w takim stanie w jakim obecnie jestem, jest po prostu absolutnie wykluczone. Zresztą już i mnie ten stan zaczął przeszkadzać. Znioslam stepper ze strychu, umówiłam się z najstarszym synem na bieganie, pożegnałam w myślach z sernikiem i czekoladą i dopuściłam do świadomości fakt, że zostały mi już tylko jedne dżinsy w które się mieszczę. Na początek musi wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 16:29 Moze powinniśmy tu wrzucać nasze zdjecia "przed"? to by nas bardziej zmotywowało? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 16:23 Dziękuję Wam za wsparcie. To dla mnie ważne😍😘. Za tydzień mamy kontrolę u dietetyczki i rozpisaną dietę na miesiąc. Znowu dam znać jak poszło, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 20:48 Dawaj znać, zostaniesz rozliczona Nie ma lepszej motywacji! Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 21:03 magdallenac napisała: > Dawaj znać, zostaniesz rozliczona Nie ma lepszej motywacji! 😘 Odpowiedz Link Zgłoś
tereso Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 16:24 Fajna ta dieta, łatwa, choć dla mnie za często i za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 16:29 tereso napisała: > Fajna ta dieta, łatwa, choć dla mnie za często i za mało. Zawsze można dołożyć potrawy. Lepiej odchudzać się pół miesiąca dłużej, niż się głodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
tereso Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 16:37 Oczywiście Głodzić się w ogóle nie ma co. To tylko do nadwagi prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tereso Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 16:52 Piszę o sobie, że mnie by głodzenie doprowadziło do jedzenia niezdrowych rzeczy już widać po tych bułkach. Tyle że nigdy nie miałam silnej woli, raz zaczęłam dietę south beach i od razu w ciążę zaszłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 16:29 > Fajna ta dieta, łatwa, choć dla mnie za często i za mało. no to mozna laczyc dwa posilki w jeden (I i II sniadanie, obiad i podwieczorek) - ja bym tak na pewno robila. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 19:30 Gratulacje, ja też prawie 3kg...ale w 3 tygodnie 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Moja dieta - efekty.... 25.01.21, 19:32 premeda napisała: > Gratulacje, ja też prawie 3kg...ale w 3 tygodnie 😀 > No i super! Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama