lalkaika 03.02.21, 09:31 Film zostal udostepniony na you tube. Bez zadnych ograniczen. Wlasnie wytrzymalam 20 minut. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzanna_a Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 09:49 Ale to jest jako wywiad czy jako film, ze są normalne sceny? Przyznam, że za Vegą nie przepadam. Rozumiem, ze w każdej grupie zawodowej są jacyś psychopaci, zboczeńcy i oszuści - ale gość wyławia jakieś najbardziej porąbane i dziwne sprawy, zdarzające się raz na 10 lat i wylewa szambo na całą grupę zawodową ( jak np. w Botoxie). Zastanawiam się na ile opisywane tu procedery są realne - czy znów gość coś gdzieś jakoś słyszał, o jakiejś jednej sytuacji - a za chwilę poda, w swoim stylu, że 20% polskich dzieci znika bez śladu wywieziona na narządy., żeby sobie podbić oglądalność. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 11:45 Ja podobnie myśle. Myśle ze sporo jest naciąganych rzeczy. Przerysowany obraz do granic. Nie twierdze ze się nie zdarzają okropne rzeczy. Ale porwania na narządy? Przecież to trzeba zrobić specjalistyczne badania żaden bogacz nie narazi swojego dziecka na niewidoma operacje. A jak ma już zapłacić to chce efektów. A narządy dziecka są za małe dla dorosłego. Moim zdaniem to są aktorzy i tak jak mówisz 1 sytuacja na 10 lat a on zrobił z tego proceder. Inaczej rzecz ma się z siatką pedofilii. Tu więcej rzeczy jest i się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
padum Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 13:40 Tylko, ze w tym dokumencie jest jasno powiedziane, ze dzieci się nie porywa. Porwania są niebezpieczne, bo porwanych dzieci szuka między innymi interpol. To wyspecjalizowana grupa ze sprzętem do pobierania narządów, a dzieci się w tych burdelach „hoduje”. Czyli jest czas na badanie pod katem zgodności. Pewnie maja jakaś bazę hodowanych dzieci i łatwo mogą określić zgodność. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 19:11 w trakcie tej hodowli, której ryzyko niepowodzenia w znalezieniu chętnego biorcy ogromne, dzieciak jest masowo gwałcony i faszerowany narkotykami. Serio wierzysz w takie bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś
padum Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 19:14 I nie masowo. Słuchałam tego. To ekstremalnie droga „zabawa”. Odpowiedz Link Zgłoś
piesiedwa Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 19:14 Oczywiscie, rzeczywistosc jest jaka jest. Dodam, ze w bajki nie wierze, ani inne religie. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 15:47 Sprawa opisana w tym dokumencie raczej nie jest marginalna. Niejednokrotnie w innych filmach dokumentalnych dotyczących choćby adopcji zagranicznej ujawniano, że niestety ale nikt nie ma kontroli na tym co się dzieje z tymi dziećmi po przekroczeniu granicy Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Oczy diabla Vegi 22.04.21, 11:17 czy vega się reklamuje jako twórca reportaży filmowych? ludzie, on sobie może nazmyślać ile wlezie, nawet zombiaków wstawić sobie do filmu może, dalej bedziesz zastanawiała nad realnością procedur? botoks był świetny jako rozrywka, do oglądania reportaży zachęca express reporterów programu drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
padum Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 10:09 Pierwszy raz miałam odruch wymiotny słuchając tego. Nie dałam rady. To gorsze niż wszystkie wojny świata. Chce mi się wyć. Odpowiedz Link Zgłoś
peonies Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 11:34 Obejrzałam. Trudno było, nie ukrywam. Zastanowiła mnie wiarygodność tego filmu, dokumentu czy jak to nazwać: handlarz ludźmi rozmawia przy kamerach... Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 11:46 Ta myślisz ze jakiś by się na to naraził? Nie sadze. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 13:17 Nie zamierzam, nie chcę żeby mi się śniło po nocach to raz .... A dwa, nie wierzę, w prawdziwość tego materiału, choć nie to, że takie rzeczy się nie dzieją. Nienawidzę kiedy ktoś próbuje zdobyć sławę i pieniądze kosztem krzywdy dzieci zresztą dorosłych też. Odpowiedz Link Zgłoś
danka88 Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 15:33 Mam wrażenie, że on sie fascynuje jakimiś dziwnymi tematami które zresztą powtarzają sie w jego filmach , np. wycinanie narządów było w ,, kobietach mafii,, Ten facet jest dla mnie obślizgły . Sama afera z kakaową księżniczką przyprawił mnie o mdłości Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 15:53 Swego czasu lubiłam książki Robina Cooka, według twojej definicji również jest obślizgły, bo jego książki skupione są przede wszystkim na handlu organami, przekrętach w służbie zdrowia, nielegalnych doświadczeniach. Warto tylko dodać, że Cook z wykształcenia jest lekarzem. To, że istnieje handle dziećmi, handel narządami nie jest żadną nowością. To, że w ten proceder umoczona jest elita polityczna, biznesowa i prawnicza też nowością nie jest można tu przytoczyć tą słynną sprawę dziewczynek w Wielkiej Brytani, a z naszego podwórka choćby sprawa wysoko postawiony urzędnik posiadające burdele z ukraińskimi nastolatkami Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 15:36 Oglądałam, nie wiem jak wiarygodność osób które tam występowały ale wierze ze takie rzeczy maja miejsce. Całkiem niedawno oglądałam program o aferze pedofilskiej w Londynie w latach 80 i tam złapali szajkę pedofilska która dostarczała pedofila malutkie dzieci często niemowlaki która pedofil po prostu zabijał w trakcie gwałtu,tzn.rozrywał takie dziecko od środka. Kiedyś tez pisałam tutaj na forum o programie na jakimś babskim programie TVN Style jak matka zostawiła dzieci z pedofilem na noc w tym niemowlaka i pozwoliła mu na wszystko jak pytał jak daleko może się posunac Porywanie dzieci teraz nie ma sensu,rodzice sami sprzedają dzieci do takich praktyk Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 16:01 Uwazam,ze ten material absolutnie nie powinnien byc udostepniony na yt Bez ograniczen. Odpowiedz Link Zgłoś
olkkaa_99 Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 17:13 Obejrzalam wczoraj. Proceder prawdopodobnie jest realny, ale postaci wystepujace na ekranie są conajmniej reżyserowane. Wystarczy posluchac - składny jezyk, nie przeklinają, sensowne długie wypowiedzi. Nie brzmią po prostu przekonująco. Zmontowane jak to u vegi - zeby narobić szumu i sensacji. Teatralne pauzy, ostatnia wypowiedz tego faceta -jakby byl ewidentnie pod wplywem. Nie wierze Patrykowi Vedze, co nie znaczy, ze nie wierzę, ze historia moglaby byc prawdziwa, ale za duzo tu przerysowania. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_a Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 18:17 No dokladnie. Cos uslyszal, cos wie, ale cala reszta rezyserka. Ludzie to aktorzy. Dodatego nikt przy zdrowych zmyslach nie pozwolilby sobie na wywiad w tym temacie. I jestem pewna ze zadnego dziecka nie uratowal. Powinno byc natychmiast zlozone zawiadomienie do prokuratury o wiedzy na temat przestepstwa. Obejrzalam troche i gosc kreuje sie na Boga, ma jakąs misję, ale tak na prawde robi sobie kolejną promocje. Biorac pod uwage jego dorobek artystyczny / testy to zywcem kopiowany scenariusz na wiele filmow. Sposob mowienia, forma - znana z jego produkcji wiec pewnie sam to wytworzyl zeby bylo szokujaco, jeszcze robi z siebie bohatera. Z narządami - ciekawi mnie procedura. W pl nie ma najmniejszych szans na to by jakikolwiek transplantolog cos na lewo wszczepil. Miedzy innymi dlatego nie da sie handlowac narządami. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 18:25 Ja oglądałam, ale nie wierzę że to dokument. To jest, w proceder wierzę, ale w tego handlarza dziećmi, że jest prawdziwy - to nie bardzo. Policja latami ściga takie grupy przestępcze, a ten tutaj idzie, gada jak to jest, mówi, gdzie są te burdele itp, wiedząc że to pójdzie w świat? Jakoś nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
piesiedwa Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 18:54 Takie rzeczy sie dzieja od lat. Byly naglasniane nie raz. Sa organizacje walczace przeciw adopcji zagranicznej itd. Dobrze, ze o tym mowi. Moze trafi do wiekszej grupy. Potrzebna jest swiadomosc aby cos zmienic. Dla mnie wstrzasajace bylo swiadectwo Anneke Lucas. Moze dlatego ten film mnie nie zszokowal. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 19:17 obejrzałam, żaden to dokument. Nudny film, który przerysował i ponaciągał temat. W ramach przykładu porwanie sprzed 30lat, gdzie poza porwaniem nie ma żadnych potwierdzonych informacji ani finału. Do tego pentagramy, tajemnicze powitania dla "branży", podanie strony w necie, na koniec katolicka adopcja i żal za grzechy pijanego handlarza. No błagam. Naturalnie żadna prokuratura mamusią ani panem dostawcą wcale a wcale się nie zainteresowała, Patyś dzieciątko uratował i został bohaterem. Vega serbskiego filmu się chyba naoglądał. Odpowiedz Link Zgłoś
padum Re: Oczy diabla Vegi 03.02.21, 20:18 Nie, żebym była fanka Vegi, ale ani pentagramy, ani tajemnicze powitania nie dziwią mnie wcale. Dużo po..bów niestety na tym świecie, a okultyzm ma się świetnie. Przypadek Ryana / Tomka znam z innych reportaży. W tym konkretnym dokumencie miał pokazać jak mimo wszelkich przesłanek, temat został zignorowany. A to dziecko było poszukiwane, rodzina sama dotarła i podała na tacy służbom dane do odnalezienia dziecka. Teraz pomysl o dzieciach, których nikt nie szuka. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Oczy diabla Vegi 04.02.21, 10:57 Pamiętam dokument " Ballada o lekkim zabarwieniu erotycznym", stręczycielstwo, stosunek z nieletnią i nikt towarzystwem się nie zajął. Jeden z sutenerów wpadł kilka lat po emisji dokumentu, ale dokument nie wpłynął na zainteresowanie się tematem policji czy prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Oczy diabla Vegi 04.02.21, 13:12 Obejrzałam, straszne. Ale jakoś nie wierzę w prawdziwość tych osób i to uratowanie dziecka. Myślałby kto, że wszyscy grzecznie się zgodzili na nagrywanie i pogaduszki. I tak chętnie to dziecko Vedze zostawili. Tak tak. Odpowiedz Link Zgłoś
mafia33 Oczy diabła 22.04.21, 09:10 Posiadamy prawdziwy materiał o grupie przestępczej (oczy diabła) Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Oczy diabla Vegi 22.04.21, 11:33 Obrzydliwe. Jeśli pan patryk krzemieniecki ma dowody na istnienie tego procederu powinien niezwłocznie udać się do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś