Dodaj do ulubionych

Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrzebny

22.02.21, 11:47
Kraków i okolice. Szafę potrzebuję, prostą a porządną. Projekt mam. Prościej się nie da, wnętrze to drążek i 3 półki. Drzwi otwierane zawiasami. Biała połysk. 120 cm długa.
Cena jednej firmy zwalila mnie z nóg.....
Przytomnieję z trudem. Że tak powiem w tej cenie umeblowałam caly pokój. Mały, ok.

Krakowianki helpunku !
Na priva poproszę, jeśli kogoś znacie.
Szok i przecieranie oczu.
Obserwuj wątek
    • kura17 Re: Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrze 22.02.21, 11:50
      ze stolarzem nie pomoge, niestety, ale moja mama ma do polecenia ekipe (mala, 2 osoby) remontowa w krakowie - jakby ktos kiedys potrzebowal (i z tego co wiem, przyjmuja zlecenia szybko, nie na "za pol roku, albo i rok", mama czekala 2 tygodnie na rozpoczecie remontu).
      • gama2003 Re: Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrze 22.02.21, 12:13
        Poproszę o namiar, przyda się z pewnością. Mam w zamian cudownych Górali grasujących po całym południu kraju. Tak jak w ,, Nigdy w życiu,, , zap....li idealnie.
        💓
        • kura17 Re: Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrze 22.02.21, 13:19
          odbierasz poczte gazetowa?
          bo tak tutaj to glupio pisac - to sa bracia ukraincy, zapytam mame o numer telefonu i Ci podesle najakiegos maila. jesli nie masz gazetowego, napisz mi swoj na kura17@gazeta.pl
          • gama2003 Re: Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrze 22.02.21, 14:45
            Odbieram, dawno nie zaglądałam, mam nadzieję, że nie pozmieniali niczego z dostępem. Jakby co napiszę 🤗
      • magdallenac Re: Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrze 22.02.21, 14:54
        Kura wyślij mi na priv, będę potrzebować w wakacje. Dzięki!
        • kura17 Re: Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrze 22.02.21, 21:09
          ok, musze pogadac z mama i wydebic numer - napisze do Was obu i dam znac jakos na forum - przez dzien bede Wasza psychofanka i bede za Wami lazic i zostawiac posty "sprawdz maila" big_grin
          • kura17 Gama, Magdalena 22.02.21, 21:38
            napisalam do Was na gazetowego z namiarami na remonty smile
            • magdallenac Re: Gama, Magdalena 22.02.21, 22:16
              Dzieki kuro! Dostac namiar na dobra ekipe, to niemal, jak trafic 6 w totolotka🙂. Stawiam Czarodzieja, jesli sie kiedys spotkamy w Krakowie 😄
    • jdylag75 Re: Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrze 22.02.21, 11:56
      Północ, czy południe Krakowa, szafa z drewna czy niekoniecznie? Rozumiem że nietypowa i żadna ikeowska nie styknie?
      • gama2003 Re: Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrze 22.02.21, 12:10
        Niekoniecznie z drewna. Z czegokolwiek, front i jeden ( widoczny) bok biały polysk.

Kłopot w głębokosci - ok 75 cm. Wnetrze dzieli sie na dwie komory szer 65 i 55 cm. W szerszej na dole zamieszka pralka.
        • gama2003 Re: Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrze 22.02.21, 12:11
          Połnoc Krakowa.
          • jdylag75 Re: Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrze 22.02.21, 13:17
            Masz konto na poczcie gazetowej?
            • gama2003 Re: Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrze 22.02.21, 14:46
              Mam🍀
              • jdylag75 Re: Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrze 22.02.21, 15:08
                Mail
                • gama2003 Re: Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrze 22.02.21, 18:29
                  Dziękuję ! Odpisałam.
        • gris_gris Re: Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrze 22.02.21, 15:17
          gama2003 napisała:

> Niekoniecznie z drewna. Z czegokolwiek, front i jeden ( widoczny) bok biały po
          > lysk.
          >
          > Kłopot w głębokosci - ok 75 cm. Wnetrze dzieli sie na dwie komory szer 65 i 55
          > cm. W szerszej na dole zamieszka pralka.

Jezeli potrzebujesz jeden bok, to czy nie mozecie zrobic go z karton gipsu czy czegos tam, zeby zrobic sciane, i miec szafe wnekowa calkiem? wtedy stolarz ci zrobi tylko framugi z drewna, do ktorych przymocuje drzwi, plus scianke dzielaca szafe na dwie czesci. Rozumiem, ze nie mozesz jej podzielic na rowne czesci, bo pralka potrzebuje wiecej niz 60 cm, ale moze zrob 70/50? To ma byc szafa tylko gospodarcza, czy tez na ciuchy? Jak wezsza czesc na ciuchy, to 50 cm bedzie akurat na wyposazenie pax, polki/szuflady itd. Owszem, nie wykorzystasz calej glebokosci, ale szafa ubraniowa na 75 cm to nie jest praktyczna i tak.

• aqua48 Re: Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrze 22.02.21, 12:01
      Bo ceny mebli na wymiar w firmach są kosmiczne, ja mam Komandora i mogę polecić ten system, sprawdza się zwłaszcza jeśli potrzeba zrobić nietypowe wnętrze.
      Ale jeśli chcesz tanio, to zobacz sobie IKEA szafa SONGESAND 120x60x191 cm kosztuje 799,- do porównania.
      Moje dzieci wzięły szafy z IKEI właśnie ze względu na koszt, stolarz, który robił kuchnię, sam im powiedział, że w porównywalnej cenie szafy nie zrobi i taka wyjdzie dużo taniej.
      • gama2003 Re: Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrze 22.02.21, 12:21
        Mąż się uparł jak gupi na szafę do sufitu, ikea trochę niższa. Ja z tych upychających na szafach koszyczki i niższa by mi nie przeszkadzała.
        No i durną glębokość mamy, musi być chyba robiona na wymiar 😪. Pierwotny projekt był bardziej skomplikowany, cena by mną chyba zbankrutowała.
        Było na stolarza iść, a nie.
        • aqua48 Re: Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrze 22.02.21, 13:55
          gama2003 napisała:

> Mąż się uparł jak gupi na szafę do sufitu, ikea trochę niższa.

Zróbcie sufit podwieszany smile

> Było na stolarza iść, a nie.

Ja też żałuję, aktualnie szukam szafek kuchennych w liczbie 5 sztuk w "salonie" mebli kuchennych wysmażyli mi cenę jak za zboże, a nigdzie nie ma szafek pasujących mi rozmiarem. Producenci zapomnieli że gomułkowskie bloki jak stały tak stoją, a kuchnie w nich nie są z gumy...
          • bistian Re: Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrze 22.02.21, 19:45
            aqua48 napisała:

> Ja też żałuję, aktualnie szukam szafek kuchennych w liczbie 5 sztuk w "salonie"
            > mebli kuchennych wysmażyli mi cenę jak za zboże, a nigdzie nie ma szafek pasuj
            > ących mi rozmiarem. Producenci zapomnieli że gomułkowskie bloki jak stały tak s
            > toją, a kuchnie w nich nie są z gumy...

Co znaczy "jak za zboże"? Poważnie pytam, bez wyśmiewania.
            Materiał kosztuje i jest trudno dostępny, musi kilka lat poleżeć, nie każde dwa kawałki da się połączyć, żeby wyszedł sensowny wzór słojów, trzeba mieć konkretną piłę, grubościówkę, frezy, coś do wykończenia i umiejętności wink
            Jeśli znajdziecie płytę, z której da się to wykonać i która się podoba, to każdy sensowny zakład to wykona, tylko, tam są kolejki, bo wolą robić schody i parapety, jako bardziej opłacalną pracę.
    • pani_libusza Re: Wy wszystko wiecie - stolarz krakowski potrze 01.05.21, 10:37
      Firma nie musi być z Krakowa, szafy robiła mi firma z Podkarpacia, wiem ze do zabudowy jeżdżą prawie po całej Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka