Dodaj do ulubionych

Kartony strajkowe - hasło : "Strach się %uchać"

26.02.21, 20:12
A kto się teraz w chce rozmnażać ? Covid19 szaleje , recesja , zwolnienia , wzrastające bezrobocie , niepewność i strach o przyszłość .
Bardzo dobrze że porodówki pustoszeją . Zresztą kraj i tak jest przeludniony o jakieś 20 mln ludzi .
Zobaczycie jakie będą wyniki za rok . Dodatkowo odkrycie kulinarne Kulawego wraz z biskupami i proboszczami dołożyli do pieca 22 X 2020 na maxa . Potworków bez połowy głowy ale za to z 3 nogami i z jedną ręką nikt rozsądny nie chce rodzić .
na jednym z strajkowych kartonów demonstrantka napisała : "Strach się %uchać" - dziewczyna trafiła 10/10 z tym swoim hasłem . Demonstrantka wyraziła to co czują miliony przerażonych ludzi .
Obserwuj wątek
    • sandy_cheeks Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się %uch 26.02.21, 20:23
      Ja juz podziekowalam za rozrod w tym kraju. Spokojnie moglabym odchowac jeszcze jedno albo dwoje, ale w zwiazku z zaistniala sytuacja kazda kolejna ewentualana ciaza bedzie ubita zanim dowie sie o niej jakis polski lekarz.
      Majac zdrowa dwojke nie bede ryzykowac wlasna smiercia lub urodzeniem niezdolnego do samodzielnego funkcjonowania kadlubka...
      • huang_he Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 26.02.21, 20:27
        Podpisuję się. Spokojnie mogłabym mieć jeszcze jedno, ale tak samo ubiłabym tego samego dnia, kiedy by wyszły dwie kreski.
        • majaa Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 26.02.21, 21:02
          Skrobać się ot tak, dla "zasady" albo "na złość rządzącym"?.... Obie jesteście chore na głowę.
          • ultimate.strike Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 26.02.21, 21:07
            Obie pewnie myślą, że na rządzie ich deklaracja, a nawet czyn wywrze jakieś wrażenie. Nie, nie wywrze. Rząd ma to, jak i Was, nas i wszystkich innych gęboko w dudzie, a jak będziemy niegrzeczni to dowali zakaz demonstracji żeby się Wirus nie rozprzestrzeniał.
            • morekac Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 12:39
              Nie, skarbie. Z przezornosci. Jeśli ma się 2 dzieci, to z czystej troski o nie nie należy im fundować niepełnosprawnego rodzeństwa. Można mieć też warunki na 3 czy 4 dziecko, ale można nie mieć warunków na chore dziecko. Więc na wszelki wypadek wszystkich wpadek kobiety się pozbędą, bo nie będą ryzykować ruiny swoich rodzin i swojego życia.
          • malia Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 26.02.21, 22:48
            Czy ty rozumiesz słowo pisane? Gdzie one napisały, ze zrobią to na złość komukolwiek?

To decyzja podyktowana instynktem samozachowawczym i rozsądkiem, z obawy o swoje zdrowie i życie
            • milupaa Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 05:07
              Tak, zwłaszcza słowo ubiła jest bardzo samozachowawcze. Dużo mówi.
          • fitfood1664 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 10:55
            Chorzy na głowę to są ci któży myślą że poprzez zakaz aborcji zwiększą dzietność, darmowa aborcja, właściwa opieka okołoporodowa, darmowe żłobki, niańki i przedszkola, zwrot podatków dla dzietnych, to rozwiązania które mogłyby zachęcić do rodzenia, a nie zakaz aborcji i pińcet plus, ale czy rządowi na pewno zależy żeby było nas więcej? Na pewno nie, chcą by odważni wyjechali, rozsądni przestali się rozmnażać, bo jedni i drudzy nie stanowią pisowskiego elektoratu, ha!
        • milupaa Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 26.02.21, 21:42
          "Na złość babci odmrożę sobie uszy."
          • sandy_cheeks Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 12:24
            Nie, ale jestem po 40stce i wiem, ze w moim wieku wzrasta prawdopodobienstwo roznych wad i powiklan u plodu. Do niedawna normalnie mialabym mozliwosc terminacji ciazy w takim przypadku. Nawet planowalam kolejne dziecko, wiedzac ze jest olbrzymia szansa na to, ze urodzi sie zdrowe.
            Obecnie nie mam tego komfortu (czyli mozliwosci przerwania problemowej ciazy), tak wiec nie bede ryzykowac swoim zyciem i ewentualnym udupieniem moich istniejacych juz dzieci w potencjalna obnizke standardu zycia, czy funkcjonowanie bez matki, jakby cos jednak poszlo nie tak. Zabezpieczam sie znacznie bardziej niz kiedys, mam tabletke po i fundusze na ewentualna wycieczke do Belgii, jakby bylo juz bardzo nie halo.
            Ze mnie to panstwo juz bombelka miec nie bedzie, a swoim corkom bede rekomendowac i ewentualnie finansowac studia za granica i wypad z tego chorego kraju...
    • ultimate.strike Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się %uch 26.02.21, 20:37
      Covid19 szaleje

Pod pojęciem Covid rozumiesz rządy?

Potworków bez połowy głowy ale za to z 3 nogami i z jedną ręką nikt rozsądny nie chce rodzić .

Dlatego rozsądni mężączyźni chodzą w kiltach, a rozsądne kobiety kilty swoim mężczyznom doradzają. To chciałaś powiedzieć?

na jednym z strajkowych kartonów demonstrantka napisała : "Strach się %uchać" - dziewczyna trafiła 10/10 z tym swoim hasłem . Demonstrantka wyraziła to co czują miliony przerażonych ludzi

Bo ludzie, zamiast się przerażać, tym bardziej, że panika obniżąa saturację, powinni się wziąć za działanie na rzecz zmiany władz W Polsce to szczególnie ważne, ale dotyczny całego świata Zachodniego. Wszystkie rządy obecnie szkodzą swoim państwom i obywatelom.
      • bknrkw1 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 26.02.21, 20:54
        Foliarzom już dziękujemy za wpis , czius i adieu smile
        • ultimate.strike Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 26.02.21, 21:04
          Foliarz to osobnik w maseczce. Dowód? Jako, że wiadomo, że zwyke maseczki nie działają, jedynym sensownym rozwiązaniem byśmy wszyscy łaaa, nie umarli jest maseczka foliowa.
        • pitupitt Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 23:04
          Nie dyskutuj z idiotą. Już raz dał popis sku...rwysyństwa pisząc forumce, że osoba z jej rodziny ma nowotwór za karę, bo chodziła w spodniach. Trzeba mieć nasrane w głowie,żeby tak komukolwiek napisać. A sorry, najpierw to trzeba mieć głowę, a w niej coś jeszcze niż tylko echo i sznurek przytrzymujący uszy.
          • ultimate.strike Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 23:08
            Nie dyskutuj z idiotą. Już raz dał popis sku...rwysyństwa pisząc forumce, że osoba z jej rodziny ma nowotwór za karę, bo chodziła w spodniach.

Nie kłam. Napisałem tylo, że góną przyczyna nowotworów są ojcowie w spodniach. Wiem, że bardzo zależy ci na tym, by jak najwięcej ludzi na raka umierało ale ze mną tak prosto nie wygrasz.
    • smillla Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się %uch 26.02.21, 20:52
      Ja myślę, że ta kościelno-polityczna fiksacja na płci, seksualności i rozrodczości to efekt "psa ogrodnika". Ludzie mający problem z własną płciowością i niespełnieni seksualnie chcą odebrać innym ich dobrą relację z własną seksualnością, spełnienie seksualne i radość ze zdrowej prokreacji. Naprawdę chodzi o obrzydzenie ludziom seksu przez tych, którzy sami mają z nim na bakier i zazdroszczą.
      • ultimate.strike Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 26.02.21, 21:01
        A ja myślę, że to celowe działanie inspirowane z zewnątrz, terror, zastraszanie, wymuszanie karności, dzielenie w celu rządzenia. Cały Zachód ma Pandemię, maskaizm, w Polsce, dodatkowo jest KośKat, jeszcze więcej pretekstów do represji.
        • ultimate.strike Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 26.02.21, 21:02
          Dlatego też jakiś czas temu próbowalem nawoływać do zjednoczonego protestu przeciw koronarepresjom i katorepresjom równocześnie. Im bardziej społeczeństwo się podzieli, tym mniej będzie miało do gadania.
      • bknrkw1 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 26.02.21, 21:23
        o to to właśnie , zazdroszczą , "psy ogrodnika" , chcą kontrolować sex z którym sami mają duuuży problem a to przez celibat a to przez impotencję i przez inne ułomności

www.racjonalista.pl/kk.php/d,126/q,Kosciol.i.kobieta
        • ultimate.strike Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 26.02.21, 21:27
          Prywatnie, niektórzy tak ale nie siej dezinformacji. To, co PIS w Polsce wprowadza to nie są ich autorskie pomysły. Przypominam, że Kaczyńscy byli kiedyś antyklerykalni. Źródło PISu i KośKatu, oraz Pandemii też, bije w Moskwie.
        • bknrkw1 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 26.02.21, 21:40
          choinka nie tak pokazuje , mój wpis był dla "smilla" to tak dla jasności smile
          • ultimate.strike Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 26.02.21, 21:44
            Mi dobrze pokazuje i wiem, dla kogo był, co wcale nie przeszkadza mi w odpowiadaniu. Spłycasz problem do rzekomych lub, w przypadku niektórych GRUPISzonów prawdziwych kompleksów seksualnych podczas gdy PIS oraz wszystko, co on wyprawia to problem polityczny, do tego międzynarodowy ze względu na zaangażowanie wielu osób z kierownictwa tej partii w pracę dla obcego wywiadu. Przypominam, że J. Kaczyński sam pokazał kwity, z ktorych wynika, że od 1983 roku robi dla GRU. Podobne kwity też wyciekły w związku z Macierewiczem (1984) i Morawieckim (1987).
            • ultimate.strike Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 26.02.21, 21:47
              Pamiętasz, jak wszyscy się śmiali z Macierewicza, że nieleczony, wariat, psychol? Śmiali się, spłycali problm, a on w tym czasie przez nikogo nniie niepokojony spokojnie, systematycznie, krok po kroku niszczyłkolejne oddziały i formacje polskiego wojska. Macierewicz nie jest wariatem, to calkowicie zdrowy ruski szpion. Reszta PIS i Konfy ma tak samo.
              • bknrkw1 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 26.02.21, 22:39
                na ten temat książki red.Piątka , książka red.Grzegorza Rzeczkowskiego , książka Kondzińska&Szpala,
                ale odbiegamy od zasadniczego tematu wątku
                • ultimate.strike Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 26.02.21, 23:52
                  Nie odbiegamy, jesteśmy w jego sednie.
                  • chicarica Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 09:12
                    Pełna zgoda.
                • taniarada Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 05:28
                  bknrkw1 napisał(a):

> na ten temat książki red.Piątka , książka red.Grzegorza Rzeczkowskiego , książk
                  > a Kondzińska&Szpala,
                  > ale odbiegamy od zasadniczego tematu wątku
                  Nowy nikuś pkt4a ja cię kręcę.
    • morekac Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się %uch 27.02.21, 04:07
      Nikt się nie chce rozmnażać. Od 3 miesięcy jest tąpnięcie na porodówkach. Rozsądni ludzie nie rozmnażają się w niepewnych czasach.
    • taniarada Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się %uch 27.02.21, 05:34
      Poworki rodzić? Dla ciebie sztuka prokreacji to duży problem.
    • bknrkw1 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się %uch 27.02.21, 08:49
      O ten ,ten karton , było tego kilka odmian :
      demotywatory.pl/5031743/Bo-ruchac-to-sie-trzeba-umic
    • ruscello Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się %uch 27.02.21, 09:04
      Kilka moich koleżanek jest w ciąży. Pierwsze dziecko, chciały urodzić +/- na 30-tkę. Na początku jeszcze czekały, ale jak się epidemia wydłużała, uznały to za bezsensowne. Dziewczyn w drugiej i kolejnej ciąży nie znam.
      • bknrkw1 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 14:24
        Rozsądek zwycięża .
        Niech siem Krycha razem z Jarkiem rozmnażajom ,o !
    • fornita111 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się %uch 27.02.21, 10:26
      Pewnie, ze strach. A najgorsze, ze jak cos sie zmieni, to raczej tylko na gorsze. Za chwile sie okaze, ze zniosa mozliwosc aborcji w przypadku zsgrozenia zdrowia/zycia kobiety i dopiero bedzie wesolo uncertain
    • woman_in_love Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się %uch 27.02.21, 10:39
      Pod rządami PiS, w Polsce umarło najwięcej ludzi od 1945.
      I urodziło się najmniej od 1945.

I ja to popieram. Ten naród nie zasługuje na istnienie.
      • bknrkw1 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 10:56
        Ma nas być 40 , 60 , 80 , 150 , 240 mln ?
        A kiedy może być mniej mieszkańców ? że niby ZUS , emerytury i takie tam ? eeee, będzie nas pincet milionów i ZUSowi też będzie mało a my będziemy sobie chodzili po głowach z przeludnienia i wdychali smog z 400 mln aut.
        Właśnie teraz powinno być mniej ludności gdyż juz kraj jest bardzo mocno przeludniony , miejsca jest max na 18-20 mln osób , więc dobrze że porodówki robią się puste . Ratujmy lasy , ratujmy łąki i rzeki . Wielodzietni powinni być obłożeni wysokim i progresywnym podatkiem . Niech płacą za swoje bombelkowe hobby , niech nie żyją za nasze , niech nie żyją za nasze podatki

www.google.pl/search?source=hp&ei=kRQ6YNfPI6u5gweSm4qoCQ&iflsig=AINFCbYAAAAAYDoioXUt-BIsRNGM9noRqe4XBsZynhzd&q=strach+sie+rucha%C4%87+has%C5%82o&oq=strach+sie+rucha%C4%87+has%C5%82o&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAw6CwguELEDEIMBEJMCOggIABCxAxCDAToFCAAQsQM6CwgAELEDEMcBEKMCOggIABDHARCjAjoOCAAQsQMQgwEQxwEQowI6CAguELEDEIMBOgUILhCxAzoCCAA6CAgAEMcBEK8BOgIILjoFCC4QkwJQiCRYzVlg23FoAXAAeACAAYICiAHhHJIBBjIuMTYuNZgBAKABAaoBB2d3cy13aXqwAQA&sclient=gws-wiz&ved=0ahUKEwiX3Oni44nvAhWr3OAKHZKNApUQ4dUDCAo
    • ludzikmichelin4245 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się %uch 27.02.21, 12:43
      Ale że ludzie masowo zrezygnują z pierwszego dziecka? Eee tam.
      • fornita111 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 12:47
        Raczej beda masowo emigrowac...
        • bknrkw1 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 13:52
          to też , czyli pustoszejące porodówki i masowa emigracja
          • ludzikmichelin4245 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 14:28
            To prędzej, bardziej spodziewam się powtórki z masowej emigracji z wczesnych lat dwutysięcznych niż masowej rezygnacji z rozmnażania, które jest przecież kwestią mocno popędową, a nie racjonalną.
            • bknrkw1 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 16:36
              hm..
              Zobacz chociażby 2 i 3 wpis w wątku jak niby popędowe . Niekoniecznie . U kogo popędowe to popędowe . A u innych niekoniecznie popędowe .
              • ludzikmichelin4245 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 16:49
                Obydwa wpisy mówią o kolejnym dziecku, a nie pierwszym.
                • jowita771 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 17:23
                  Ale jak kobiety zaczną masowo rodzić po jednym dziecku (te, które chcą w ogóle zostać matkami, bo te, które nie chcą urodzą 0), to problemów demograficznych to nie rozwiąże.
                  • ludzikmichelin4245 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 18:12
                    Oczywiście, że nie rozwiąże, polemizuję jedynie z tezą, jakoby ludzie mieliby masowo zaprzestać rozmnażania w ogóle.
                    • morekac Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 18:30
                      Ale w statystykach urodzeń od 2-3 miesięcy widać właśnie ten spadek. Że od lutego/marca część ludzi się wstrzymała z robieniem dzieci.
                      • ludzikmichelin4245 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 18:53
                        Ale żeby osiągnąć postulowane przez autorkę wątku zmniejszenie populacji w Polsce do 20 milionów ludzi, musiałyby nie urodzić się już żadne - null, zero, nada, a co najmniej 10 mln wyemigrować.

Zgadzam się, że w trudnych warunkach (jeżeli uznają je za przejściowe) ludzie mogą decyzję opóźniać, mogą mieć mniej dzieci, ale nie wierzę w masową bezdzietność. Masową - zdefiniowaną na przykład na poziomie 50procent dorosłej populacji w wieku rozrodczym. Nie wierzę zatem w założenie, że połowa potencjalnych rodziców permanentnie zrezygnuje z rodzicielstwa.
                        • fornita111 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 18:56
                          A tak, w masowa tez nie wierze.
      • morekac Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 16:53
        ludzikmichelin4245 napisał(a):

> Ale że ludzie masowo zrezygnują z pierwszego dziecka? Eee tam.

Jeśli mają czas, to tak, mogą zrezygnować w czasach, gdy sami cienko przędą. I przełożyć na za rok czy dwa. Ci, którzy już mają dziecko (czy dzieci), mogą zrezygnować z posiadania większej liczby dzieci.
        • ludzikmichelin4245 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 17:07
          Rzecz w tym, że recesja może potrwać kilka lat.
          Wówczas prędzej wyjadą za granicę w poszukiwaniu lepszego życia niż zrezygnują z planów prokreacyjnych.
          Zmierzam do tego, że dla większości ludzi jest to tak elementarna potrzeba, żeby mieć choć jedno dziecko, że nie do bezdzietności nie przekonają ich ani czynniki ekonomiczne, ani ekologiczne, ani prawne, ani sytuacja osobista.
          Jeżeli ktoś marzy o tym, żeby mieć dziecko, to prędzej czy później pojawi się myśl, że "jakoś to będzie".
          • fornita111 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 17:28
            Zgadza sie. Przymierzamy sie do emigracji, czekamy... o rezygnacji z dziecka nie ma mowy.
          • morekac Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 18:06
            Wiesz, recesja a głęboki kryzys to są różne rzeczy - ma razie to ludzie patrzą, jak to będzie. Więc mogą /mogli odłożyć dziecko o rok czy dwa, dopóki się sytuacja nie ustabilizuje - na lepszym bądź gorszym poziomie. Zwłaszcza, że i służba zdrowia nie działa normalnie, a i ewentualny wyjazd za granicę może napotkać przeszkody. Zresztą odłożenie decyzji o dzieciach (przynajmniej odłożenie) widać od 3 miesięcy w statystykach GUSu.
            • ludzikmichelin4245 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 18:23
              Dlatego jakby była taka możliwość, to przebadałabym motywacje w grupie wiekowej (tudzież zdrowotnej) w sytuacji "teraz albo nigdy".
              Imo dopiero to dałoby nam odpowiedź, czy ludzie rzeczywiście rezygnują z rozmnażania, jak postuluje autorka wątku.
              • fornita111 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 18:32
                A jest taka grupa? Bo wiesz, czesto chyba sie nie da precyzyjnie okreslic, kiedy odkladanie na potem moze sie skonczyc tym, ze sie nie urodzi nigdy.
                • ludzikmichelin4245 Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 27.02.21, 18:57
                  Hmm, strzelam, że na przykład grupa, która korzysta z leczenia niepłodności i w wyniku pandemii i innych okoliczności przerwała leczenie.
      • bialeem Re: Kartony strajkowe - hasło : "Strach się 28.02.21, 00:02
        Mam w bliskim otoczeniu kilka kobiet w okolicach 35, bezdzietnych (w tym ja). Jedna urodziła, bo wpadła. Reszta się nie zapowiada, a jesteśmy z końca boomusmile
        Nie powiem, że sytuacja zniechęca w 100%, ale swoje 20-30% dokłada. Oczywiście to moja banieczka. Na kilkanaście kobiet w mojej okolicy wiekowej rozmnożyły się 4 mi znane. Reszta... nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka