sonia1984 Re: Uniewinnione! 05.03.21, 14:03 Argument słaby, a wyrok to przyzwolenie na podobne tego typu akty. Tak naprawdę opozycja strzela sobie tylko w kolano. Ja i wiele moich znajomych popieralo na poczatku czarne protesty jako wyraz sprzeciwu na plany zaostrzenia ustawy antyabircyjnej. Jednak po tym do jakiego chamstwa, zdziczenia, agresji dochodzi na protestach, szczególnie w stosunku do osób duchownych odcinamy się od tego grubą kreską, a szkoda, bo gdyby caly ten ruch protestacyjny bylby madrzej zarzadzany bylaby szansa na obalenie tego rządu w jakiejś tam perspektywie.. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Uniewinnione! 05.03.21, 14:04 Spadaj na bambus. Idz4do Obajtka, tam będziesz miała Wersal. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia1984 Re: Uniewinnione! 05.03.21, 14:05 No wlasnie przez takie chamstwo nic nie osiągnięcie Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Uniewinnione! 05.03.21, 14:07 Grzecznie już było troliku. Idź poskarż się Onajtkowi Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Uniewinnione! 05.03.21, 14:09 wiesz co ja bym chciała? żeby kk się odpierdzielił od ateistów. tyle i aż tyle. w waszym gronie możecie się nienawidzić do upadłego. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Uniewinnione! 05.03.21, 14:32 bib24 napisała: > wiesz co ja bym chciała? To do mnie? Nie interesuje mnie co byś chciała ani żadna twoja opinia na jakikolwiek temat. Boże, następna psychofanka. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Uniewinnione! 05.03.21, 14:33 uuu pępek świata się odezwał. ciebie to ja w dupie mam. i nie to nie do ciebie było. co za beton. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Uniewinnione! 05.03.21, 14:07 a ktoś ci broni zostać w tej pedofilskiej mafijnej instytucji? mamy cię żałować czy co? na kolana do księdza zasuwaj. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Uniewinnione! 05.03.21, 14:08 sonia1984 napisała: > Tak naprawdę opozycja strzela sobie tylko w kolano. Ja i wiele moich znajomych > popieralo na poczatku czarne protesty jako wyraz sprzeciwu na plany zaostrzenia > ustawy antyabircyjnej. Jednak po tym do jakiego chamstwa, zdziczenia, agresji > dochodzi na protestach, szczególnie w stosunku do osób duchownych O... świeżutka dostawa troli Nie było w przekazie dnia, że wyrok dotyczy sprawy z 2019 roku i nie ma nic wspólnego z zaostrzeniem ustawy antyaborcyjnej czy sama nie ogarnęłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Uniewinnione! 05.03.21, 14:21 >Jednak po tym do jakiego chamstwa, zdziczenia, agresji dochodzi na protestach, szczególnie w stosunku >do osób duchownych odcinamy się od tego grubą kreską, a szkoda, bo gdyby caly ten ruch protestacyjny >bylby madrzej zarzadzany bylaby szansa na obalenie tego rządu w jakiejś tam perspektywie.. Podaj przykład tej agresji wobec osób duchownych. Bo przecież nie masz na myśli księdza, który rozmawiał (próbował rozmawiać z tłumem młodych ludzi). Pierwszy raz został potraktowany jak każdy inny człowiek a nie jak ktoś komu się z automatu należy większy szacunek. I jeszcze jedno: grzeczni ludzie nie obalają rządów ani nie wprowadzają żadnej zmiany społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Uniewinnione! 05.03.21, 14:26 wiesz co to jest agresja wobec księdza? jak takiemu powiesz proszę pana zamiast proszę księdza. to jest dla nich agresja. z tego przegięcia pały i władzę na stronę kk już im totalnie odwala. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Uniewinnione! 05.03.21, 14:25 Przecież to sąd wydał taki wyrok, nie opozycja, trolliku z cyklu "ja i moi znajomi". A kuzynka i kierowca autobusu też tam byli? Poza tym jaki związek ma tęczowa Maryjka z czarnymi protestami?... Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Uniewinnione! 05.03.21, 14:42 sumire napisała: > Poza tym jaki związek ma tęcz > owa Maryjka z czarnymi protestami?... Związek jest taki, że to te same środowiska popierają zarówno wkur..ianie katolików jak i aborcję. Halo, tu ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Uniewinnione! 05.03.21, 14:51 Dramatisia wbij sobie w końcu do łba że nie popieramy aborcji tylko PRAWO DO NIEJ bez konieczności tłumaczenia się, dlaczego tej aborcji chcemy, tobie, księdzu proboszczowi czy Kai Godek. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Uniewinnione! 05.03.21, 15:01 paskudek1 napisała: > Dramatisia wbij sobie w końcu do łba że nie popieramy aborcji tylko PRAWO DO NI > EJ Niektórzy z was popierają aborcję, po prostu. Nie chcesz być z tymi osobami utożsamiana, to twój problem - nie mój. Sugeruję jakieś oficjalne stanowisko czy choćby odcięcie się od geniuszek typu Spurek czy redaktorzy GW. Plakatów z "aborcja jest ok" nie chce mi się wklejać. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Uniewinnione! 05.03.21, 15:21 Bo aborcja jest ok dla tych, którzy jej CHCĄ dla siebie. Guano ci dlaczego jej chcą. Właśnie o to walczmy, żeby takie ameby umysłowe i gnidy moealne5jak ty i Godek nie mogły kobietom niczego narzucić w imię SWOICH poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Uniewinnione! 05.03.21, 15:44 paskudek1 napisała: > Właśnie o to walczmy, żeby takie ameby umysłowe i gnidy moealne5jak ty i > Godek nie mogły kobietom niczego narzucić w imię SWOICH poglądów. Czyli walczycie z demokracją? Demokracja, a nawet pseudodemokracja, w jakiej żyjemy polega na tym, że wygrany w wyborach ma prawo do "narzucenia" swoich poglądów. Oczywiście nie bezwględnie - z poszanowaniem dla praw człowieka i tak dalej. A ty chcesz zlikwidowania tego mechanizmu, czyli prawa do narzucania innym swoich zasad etycznych pod warunkiem zebrania większości głosów - no to nie wiem, chyba tylko kierunek Rosja ci został, jak pamiętam, to tam kiedyś udała się siłowa rewolucja światopoglądowa. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Uniewinnione! 05.03.21, 15:49 No właśnie kotku to co robi PiS jest z pogwałceniem WSZELKOECH norm demokratycznych bo, wbrww5temu co ci wmawiają, demokracja to nie prostackie rządy większości ale rządy większości z PO SZANOWANIEM PRAW MNIEJSZOŚCI oraz w oparciu o obowiązujące PRAWO a nie wbrew niemu. Ale, jako żeś ameba umysłowa to nie zrozumiesz. A co do praw człowieka to zakaz aborcji jest właśnie pogwałceniem takich praw a nie ich poszanowaniem. Zmuszanie do kontynuacji ciąży wbrew woli kobiety to tortury. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Uniewinnione! 05.03.21, 16:42 paskudek1 napisała: > demokracja to nie prostackie rządy większoś > ci ale rządy większości z PO SZANOWANIEM PRAW MNIEJSZOŚCI oraz w oparciu o obow > iązujące PRAWO a nie wbrew niemu. > Ale, jako żeś ameba umysłowa to nie zrozumies Moze jestem ameba umysłowa, ale ty w takim razie masz intelekt eugleny zielonej. Przecież ja nie napisałam niczego, co jest sprzeczne z tym, co ty piszesz o demokracji. Z kim dyskutujesz, z wymyślonym przyjacielem? > z. A co do praw człowieka to zakaz aborcji jest właśnie pogwałceniem takich pra > w a nie ich poszanowaniem. Zmuszanie do kontynuacji ciąży wbrew woli kobiety to > tortury. A widzisz. Z tego co ja wiem, to prawo do aborcji w prawie międzynarodowym nie jest prawem człowieka. ETPCz pozostawia kwestię regulacji spraw aborcji w gestii poszczególnych państw. Pozostaje wam siłowa rewolucja no i OK, tylko nie wiem po co to pianie o demokracji i konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Uniewinnione! 05.03.21, 16:53 Z POSZANOWANIEM PRAW MNIEJSZOŚCI "Przecież ja nie napisałam niczego, co jest sprzeczne z tym, co ty piszesz o demokracji." Czyżbyś uwazala, ze katolicy w Polsce są mniejszością? Cały wątek udowadniasz, jak to sie ich nie szanuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Uniewinnione! 05.03.21, 17:12 iwles napisała: > > Z POSZANOWANIEM PRAW MNIEJSZOŚCI > > "Przecież ja nie napisałam niczego, co jest sprzeczne z tym, co ty piszesz o de > mokracji." > > Czyżbyś uwazala, ze katolicy w Polsce są mniejszością? Cały wątek udowadniasz, > jak to sie ich nie szanuje. Pantofelku, gdzie napisałam, że nienawiścią i ofiarą ataków mogą być objęte tylko mniejszości? Akurat tak się składa, ze chrześcijanie stanowią 3/4 prześladowanych fizycznie ze względu na wyznanie, mimo że są największą religią świata i stanowią 1/3 jego ludności. I co to ma do kwestii ochrony praw mniejszości w systemie demokratycznym? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Uniewinnione! 05.03.21, 17:24 Ale mówimy słoneczko o POLSCE a nie o świecie. Twierdzenie że w Poslce katolicy są prsesladowna jest tak durne i kuriozalne że już bardziej być nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Uniewinnione! 05.03.21, 17:40 paskudek1 napisała: > Ale mówimy słoneczko o POLSCE a nie o świecie. Twierdzenie że w Poslce katolicy > są prsesladowna jest tak durne i kuriozalne że już bardziej być nie może. Przecież ja nigdzie nie pisałam, że w Polsce katolicy są prześladowani. Znowu wyjęłaś z dupy swojego wymyślonego przyjaciela? Piszę co najwyżej, że na tym forum oraz w antyklerykalnych środowiskach lewicowych są lżeni i obrażani. Dodałabym jeszcze coraz częstsze ataki chuligańskie na kościoły z podpaleniem włącznie - nie nazwałabym tego jednak jakimś masowym przesladowaniem, ot import umysłowego niedorozwoju z zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Uniewinnione! 05.03.21, 18:38 > Bo aborcja jest ok dla tych, którzy jej CHCĄ dla siebie. Nie można chcieć aborcji "dla siebie". Aborcja zawsze dotyczy innej istoty. Jest zakończeniem innego istnienia. Jeśli ktoś kończy swoje własne istnienie, to to się nazywa samobójstwo, nie aborcja. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Uniewinnione! 05.03.21, 18:56 Aborcja jest dla kobiety. Płód to płód, a na wczesny etapie nawet zarodek z którego diabli wiedzą co się może rozwinąć. Sęk w tym że dla poyebów od obrony życia napoczętego ten płód i zarodek ważniejsze są od żyjącej i czującej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Uniewinnione! 05.03.21, 19:12 > Aborcja jest dla kobiety. Owszem, jeśli płód jest rodzaju żeńskiego, to aborcja jest "dla" potencjalnej kobiety. Potencjalnej, gdyż po aborcji tej kobiety nie będzie. (Poza przypadkami nieudanej aborcji, kiedy płód przeżywa zabieg). Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Uniewinnione! 05.03.21, 19:48 paskudek1 napisała: > Sęk w tym że dla poyebów od obrony życ > ia napoczętego ten płód i zarodek ważniejsze są od żyjącej i czującej kobiety. Po pierwsze - prolajfowcy nie uważają życia zarodka za ważniejsze od życia jego matki. Uważają, że są to życia równorzędne. Po drugie - nie potrafisz zrozumieć, że ktoś może uważać zarodek za człowieka - ot tak, po prostu? Naprawdę to takie ciężkie do ogarnięcia dla racjonalnego, oswieconego umysłu? Jakkolwiek nie uważałabyś za debilne, aby sądzić, ze zarodek to człowiek - ludzie zwyczajnie mają prawo do takich poglądów i nie są przez to zadnymi poyebami ani sadystami chcącymi torturowac kobiety. Tak samo jak sadystą nie jest ten, kto oczekuje od ciebie, żebyś zarabiała na własne utrzymanie, mimo że to często boli i jest nieprzyjemne. Nie ogarniam co się odpyerdoliło z tym światem - 15 lat temu dyskusje o aborcji zawsze sprowadzały się do roztrząsania, czy zarodek jest człowiekiem i to było jak najbardziej normalne. Dyskutowano o odczuwaniu bólu, kwestii świadomości, zaśniadach i takich tam. Dzisiaj tzw pro-choice w ogóle nie dyskutują, tylko wyzywają prolajfowców od sadystów i poyebów i tyle - reszta ma się dostosować bez szemrania, bo są poyebami i w najlepszym razie zasługują na ignora, a najchętniej na obóz pracy. Widzę, że nie jesteś żadną aktywistką za pieniądze, tylko szczerze wierzysz tym wszystkim Hołowniom i innym atrapom demokracji - weź się chwilę zastanów nad swoją postawą. Odpowiedz Link Zgłoś