Dodaj do ulubionych

Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchni

02.03.21, 19:43
Jakie kafle sie najlepiej sprawdzaja w kuchni na podlodze waszym zdaniem?
Obserwuj wątek
    • viewiorka Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 19:45
      Szare w mazaje
      • viewiorka Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 19:45
        Albo imitacja drewna
        • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 19:50
          szafki sa debowe, na scianach piaskowiec, zastanawiam sie czy to nie byloby za duzo drewna...
          • viewiorka Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 19:55
            To szare. Drewniane mogą się gryźć z szafkami
          • saszanasza Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 20:26
            princesswhitewolf napisała:

> szafki sa debowe, na scianach piaskowiec, zastanawiam sie czy to nie byloby za
            > duzo drewna...

Szare zdecydowanie, albo zainwestuj w podłogę z betonu architektonicznego, oczywiście też w kolorze szarym. Moim zdaniem ładnie wygłądałyby płytki czarno-białe, cos w tym stylu:
            • saszanasza Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 20:31
              O, to jest co prawda mój chodniczek niechlapaczek🙈, ale szafki mam dębowe i kolorystyka czarno biała również pasuje.Tak więc szarość (raczej ciemna) albo wzór czerń-biel
            • mysiulek08 Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 20:44
              albo zainwestuj w podłogę z betonu architektonicznego, oczywiście też w kolorze szarym.

NIEEEE!!!!

ma takie kafle betonowe 60x60, co ciagle wyglada jak brudne!!!
            • frequenter.light Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 04.01.22, 23:55
              saszanasza napisała:

> Szare zdecydowanie, albo zainwestuj w podłogę z betonu architektonicznego, oczy
              > wiście też w kolorze szarym. Moim zdaniem ładnie wygłądałyby płytki czarno-biał
              > e, cos w tym stylu:

Masz doświadczenie z betonem architektonicznym?
          • milupaa Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 20:39
            Co wy z tym szarym. Jeśli piaskowiec to może bezowe matowe płytki na podłodze? Moga być w przecierki, maziaje. Możesz w sumie polozyc wszystko poza czarnymi i białymi i wysokim połyskiem.
            • saszanasza Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 20:43
              milupaa napisała:

> Co wy z tym szarym. Jeśli piaskowiec to może bezowe matowe płytki na podłodze?
              > Moga być w przecierki, maziaje. Możesz w sumie polozyc wszystko poza czarnymi i
              > białymi i wysokim połyskiem.

ja zakładam, że na ścianie ten piaskowiec jest beżowy, meble brązowe, blat? pewnie też odcienie brązu, pozostałe ściany? jeszcze nie wiadomo, jeśli do tego dodamy beżową podłogę w innym odcieniu to wyjdzie kupa.
              • milupaa Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 21:04
                Meble są dab. Jeśli piaskowiec jest jasny a ściany białe to nie wyjdzie. To kwestia dobrania odcieni. Paczworkowe rustykalne płytki na pewno nie pasują do piaskowca.
                Musi opisać wszystkie kolory albo wstawić zdjęcie bo tak to jest zgadywanie.
                • milupaa Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 21:06
                  A sorry paczwork to był w innym watku 🙂
                • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 21:17
                  Sciany biale i troche tu i tam bo tez tu i tam plytki w roznych odcieniach bezu, z piaskowca
                  • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 21:18
                    Blatgranit czarny zbtymi srebrnymi drobinkami
                • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 00:19
                  Kolorystyka
                  • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 00:19
                    Zaraz wejdzie berga itd i zacznie sie
                    • bywalec.hoteli Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 00:32
                      Bergi coś nie ma ostatnio smile
                      • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 00:43
                        Pewno na innych nickach przemyka
                  • nuta15 Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 08:49
                    Sprzęty też masz w srebrnym kolorze? Jeżeli tak, to nawiązałabym do tego i do srebrnych drobinek na blacie i na podłogę dałabym jasnoszary gres szkliwiony z małymi przecierkami coś w tym stylu
                    viverto.pl/plytka-podlogowa-quarzite-gris-59x59-baldocer/
                    • saszanasza Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 09:25
                      Te zalinkowane przez nutę płytki ładne, tylko dla mnie są zbyt beżowe, moim zdaniem powinny bardziej wchodzić w szarość, ale jeśli zdecydujesz się na takie jasne, to dobieraj tak, aby odcień beżu był podobny do odcienia z płytek ściennych (bo to zdjęcie co umieściłaś to kolory poglądowe) Podobnie z „maziajami”(fakturą) musi współgrać z płytkami i blatem.
                      Natomiast...do tej kuchni nie pasuje czarno-biała mozaika, nie pasuje też ciemna szarość a na pewno nie brązy, pomarańcze i inne ciepłe kolory. Wydaje mi się, że przygaszona zieleń również może pasować, lub szarość wpadająca w zieleń. Nie bedą za to pasować płytki o intensywnej fakturze, raczej delikatne wzory lub całkiem gładkie. Płytki nie mogą być małe, raczej średniej wielkości lub duże, na pewno nie mogą być polerowane. Najlepiej półmat lub mat (również zależy co masz na ścianie).

W kwestii użytkowej się nie wypowiem🙈 Musisz niestety sama wybrać. Te zdjęcia są poglądowe, natomiast jak pisałam powyżej liczą się szczegóły które masz w kuchni. odcienie, faktury, stopień „wygładzenie”.
                  • ykke Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 05.01.22, 08:10

> Kolorystyka

No to widzisz, że tu podloga nie pasuje. Oddech dałaby tu jakąś szarość ze ściany. U Ciebie komplikuje sprawę ten wielokolorowy piaskowiec i podłoga musi być spokojniejsza. No daj zdjęcie po całości od suebie, bo tak trudno po szczegółach osobnych cos dobrać smile
      • madami Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 11:49
        viewiorka napisała:

> Szare w mazaje

chciałam wyżej napisać "szare w mazaje" ale zreflektowałam się, że ktoś mnie ubiegł big_grin

jeszcze drewnowyglądające
    • engine8 Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 19:49
      Ceramiczne
    • enigma81 Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 19:50
      Imitacja drewna albo maziaste jakieś. Nie za ciemne (mam czarną podłogę, wiem o czym mówię...).
      • viewiorka Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 19:56
        enigma81 napisała:

> Imitacja drewna albo maziaste jakieś. Nie za ciemne (mam czarną podłogę, wiem o
        > czym mówię...).
        Za jasne też nie.... Wiem co mówię niestety...
        • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 19:57
          ale takie porcelanowe z polyskiem ceramiczne czy jakis kamien?
          • engine8 Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 19:59
            Deski
            • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 20:24
              za duzo drewna by bylo bo debowe sa szafki
              • kira02 Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 20:27
                Jakieś maziaje, ani białe, ani ciemne, absolutnie nie jednolite. Miałam kiedyś jednolity gres w kuchni udający jasny parkiet - ciężkie to było w utrzymaniu, a już fugi miałam ochotę co tydzień szorować.
                • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 20:29
                  a gladka powierzchnia lepsza czy porowate? Jak sadzisz?
                  • saszanasza Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 20:32

> a gladka powierzchnia lepsza czy porowate? Jak sadzisz?

Półmat lub mat i raczej gładkie, ew. lekko porowate. To nie gres zewnętrzny.
                  • kira02 Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 20:33
                    Lepsza gładka, w pory może wchodzić brud i będzie ciężko odczyscic. Mam teraz półmatowe, imitujące kamień (maziaje) i jestem bardzo zadowolona.
                  • milupaa Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 20:41
                    Jak mają być łatwe do utrzymania to gładki gres mat lub półmat. Każda struktura łapie brud. Połysk wymaga impregnacji a i tak się brudzi, jest śliski i z czasem matowieje.
                    • kira02 Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 21:10
                      Na połysku widać każdą kropelkę, jak słońce zaświeci, to princess szału będzie dostawać. Do tego, jak słusznie zauważyłaś, połysk jest śliski - a w kuchni się rozsypują różne produkty, czasem woda się rozleje - może z tego wyjść niebezpieczne połączenie.
                      • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 21:26
                        Ok. Dzieki
    • auksencja15 Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 19:50
      Półpoler koniecznie!
      • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 19:51
        a co to jest?
    • kamin Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 19:58
      Tego typu
      domus-sklep.pl/kolekcja-manises/1930-manises-608x608-8429991461188.html
      • viewiorka Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 20:08
        Śliczne
        • milupaa Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 20:44
          Tak, zwłaszcza do tego piaskowca...
          Princess a co to za piaskowiec, nad blatem masz? Jakieś płyty? Struktura?
          • kira02 Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 21:11
            Najlepiej z jakimś zdjęciem poglądowym, forumki zaraz doradzą smile
            • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 21:19
              Plytki z piaskowca, normalne, male. Piaskowiec zawsze tak samo wyglada. Bezowy jest w rozmaitych odcieniach tego bezu.
        • pitupitt Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 11:24
          Fatalne
          • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 11:34
            oo berga!
            • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 11:38
              Najklasyczniejszy piaskowiec a nie zaden unikat czy cos niezwykłego
    • stara-a-naiwna Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 20:30
      mam takie

są super
      neoceramik.pl/pl/borja-pirita-rojo-oct-447x-447-gat1-wysylka-w-24h.html
      widać kiedy podłoga jest czysta, ale nie widać, ze jest brudna wink

w poprzednim mieszkaniu miałąm płytki z granitu
      też były super (koleżanka miałą wysokiej klasy linoleum - ciemne w róznokolorowe kropki - tez HIT) - nic na niej nie było widac

w korytarzy mam drewnopodobne
      bardzo praktyczne

raz miałam jasne kafle dośc jednolite
      nigdy więcej
      • saszanasza Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 20:36
        stara-a-naiwna napisała:

> mam takie
        >
        > są super
        > neoceramik.pl/pl/borja-pirita-rojo-oct-447x-447-gat1-wysylka-w-24h.html
        > widać kiedy podłoga jest czysta, ale nie widać, ze jest brudna wink

borze szumiący, nieeeee. Te płytki nie pasują do dębowych frontów! Nie wiem jaki styl ma w kuchni princess, ale te płytki pasować będą do jakiejś rustykalnej kuchni.
        >

>
        >
        >
        >
        > raz miałam jasne kafle dośc jednolite
        > nigdy więcej
        • stara-a-naiwna Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 05.03.21, 18:53
          zawsze mnie zastanawia skąd obcy ludzie wiedzą co się innym podoba i pasuej wink

a o gustach zwyczajnie się nie dyskutuje

>borze szumiący, nieeeee. Te płytki nie pasują do dębowych frontów! Nie wiem jaki styl ma w kuchni princess, >ale te płytki pasować będą do jakiejś rustykalnej kuchni.
      • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 21:22
        Bardzo ladne. Musze poszukac ich tu w Uk. chyba sa hiszpanskie
        • stara-a-naiwna Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 21:27
          tak
          hiszpańskie

ja mam z dość cienką fugą
          widziałam je z grubą fugą - zupełnie straciły na uroku sad
      • zwyczajnamatka Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 06:30
        Potwierdzam. Miałam bardzo podobne. W ogóle nie widać, że są brudne.
        • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 10:53
          bardzo ladne. Tylko czy tu takie znajde...
          • stara-a-naiwna Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 05.03.21, 18:51
            eee... na pewno coś będą mieli smile
        • evee1 Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 05.01.22, 09:11
          Fajne, ale one kolorystycznie zlewają się z szafkami. Ja bym szukała czegoś w podobnym stylu, ale innym odcieniu.
      • tarkatarka Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 11:56
        Mam podobne tylko bez tych ozdobników w rogach i w chłodnym beżu, potwierdzam nic na nich nie widać, mogłabym nie myć rok i tylko odkurzać. I jeszcze pod światło mają taki przecierany matowo-błyszczący efekt, super to jest, fugi też są nieregularne bo płytka jest jakby ręcznie obrobiona a nie pod linijkę.

Natomiast w łazience mam białą podłogę, półmat ale porowata taka jakaś, ranty cięte na prosto - tragedia, no tragedia, wszystko widać, za godzinę od mycia już jest brudno, załamuje mnie ta podłoga.
    • saszanasza Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 20:40
      prince a jaki masz blat? jaką ma fakturę? ja swoje płytki dobierałam rownież pod fakturę blatu, tak, żeby „maziaje na blacie” nie kolidowały z „maziajami na podłodze” to też jest istotne. Im bardziej pstrokaty blat, tym bardziej stonowana (jednolita) podłoga.
      • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 21:01
        Granit, czarny z mikrokawalkami.blyszczacymi. Pewno wiesz jaki bo to dosc klasyczny granit
        • milupaa Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 21:09
          Oj to do czegoś musisz dopasować płytki bo już mamy drewno dab, piaskowiec (bezowy?) i czarny granit. Kolejny inny material na płytki i zrobi się misz masz.
          • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 21:13
            Tak, piaskowiec odmiany bezu to kafle. Poprzednio byl tez na podlodze ale byl porowaty i sie totalnie nie sprawdził
            • saszanasza Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 22:09

> Tak, piaskowiec odmiany bezu to kafle. Poprzednio byl tez na podlodze ale byl p
              > orowaty i sie totalnie nie sprawdził

No to ja bym celowała w takie zestawienia kolorystyczne. Podloga, albo butelkowa zieleń, albo czarno-biała we wzór. Nie wiem czy nowoczesna czy raczej tradycyjna bo nie widzę całości kuchni i trudno mi sobie wyobrazić jej styl, natomiast część kolorów z załączonego zestawienia kolorystycznego w kuchni już masz.
              • saszanasza Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 22:13
                A może taka podłoga by u ciebie w kuchni pasowała? Generalnie nie widząc kuchni, detali, wielkości plytek ściennych stylu frontów kuchennych trudno jest doradzić.
              • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 22:40
                Tradycyjna, taka typowa kuchnia debowa, angielska
                • zwyczajnamatka Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 06:32
                  Zrób czarno białą podłogę. Będzie pasowała do blatu oraz do stylu kuchni. Na mozaikach nie widać zabrudzeń.
        • ykke Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 05.01.22, 08:03

> Granit, czarny z mikrokawalkami.blyszczacymi. Pewno wiesz jaki bo to dosc klasy
          > czny granit

O jeny, dawaj fote, to doradzimy idealnie.
      • panatha1975 Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 10.02.22, 14:10
        Gres na podłodze szary ale stonowany właśnie. I to nie podlega dyskusji. Tak też mam u siebie w kuchni. No i oświetlenie ważne. Nie napiszę ,że najładniejsze bo o gustach się nie dyskutuje. Ale podeślę Wam linka bo ode mnie z miasta są:FLOGA . Szarość podłogi w połączeniu z drewnem i szarym blatem i tymi lampami to jest Sztos!
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 20:46
      Zabilabym się na kaflach killa razy, chodzę na boso w sezonie wiosna/lato, mam chyba parkinsona, polecam korek.
      • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 21:01
        Pies i 3 koty...nie da rady z korkiem
    • ga-ti Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 20:56
      Mam zupełnie nie modne, absolutnie nie dizajnerskie, w przestarzałym kolorze, ale kocham je miłością wielką i nie zamienię na nic innego wink Mam zielone w ciapki, brudu na nich nie widać prawie wcale, fugi mam w kolorze płytki, ciemne, nie brudzą się też wink
      Nie straszne im wyczyny kulinarne moje,męża i trójki dzieci oraz psa.
      Ale ja jestem bardzo praktyczna, z modą mi nie po drodze, kasy na remonty mi szkoda, sprzątać nie lubię, więc kupując coś do domu kieruję się zasadą: praktyczne, wygodne, wytrzymałe.
      • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 21:23
        No ja tez ze ma byc praktycznie i wytrzymale...
    • bei Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 22:23
      Mam białe lappato i sobie chwalę, wcześniej jasnoszare, z refleksami, nie lubiłam tych wzorów.
    • bywalec.hoteli Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 02.03.21, 23:15
      A posłucham grażynek, wiedza ta się przyda smile
    • maly_fiolek Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 09:19
      W kuchni sprawdziły mi się chropoware i niejednolite - o fakturze drzewa.
      Chropowate bo w czasie mycia naczyń lub przenoszenia możesz rozlać wodę i na gładkich będzie ślizgawica. Jak opłukuję coś w zlewie to zawsze kilka kropel poleci gdzieś na podłogę, jak masz jednolitą to zaraz będzie plamka od twardej wody.
    • blokersowa Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 10:11
      Sprawdzaja sie z drobnym wzorem, przetarciami, lastriko. Sama mam na calej powierzchni domu, poza sypialniami, szczotkowane płyty marmurowe – turecki, zwyklasty kamien (to nie carrara) ale w kolorze taupe, z naturalnymi jak to w kamieniu żyłkami, przebarwieniami, czasem jakas faktura, matowy. Codziennie go błogosławie, wybór w 10. Sasiadka ma szarobetonowe winyle i przelina, codziennie jedzie z odkurzaczem. Tu nie widac ani plamki wody czy innego płynu (chyba ze różowy), drobny piasek tez ani nie szkodzi, ani nie wpada zaraz w oko. Wiec polecam takze naturalny kamien, byle nie poler.
    • pitupitt Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 10:23
      Gres jednolity w masie, dopasowywałam do granitowego blatu. O ile dobrze pamiętam to jest tau corten. I tak jak dziewczyny piszą, najlepiej w maziaje, nie za jasne, nie za ciemne.
      • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 10:53
        U mnie blat czarny wiec musialabym miec czarna podloge a srednio mi sie widzi to.

Polmatowe sa?

Bardzo dobra sygnaturka
        • pitupitt Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 11:17
          Tak, są półmatowe. Na Twoim miejscu szukałabym wśród grafitowych, czarne odpadają. Moje płytki też nie są idealnie dopasowane do blatu, bo w czasach kiedy robiliśmy remont, zielonych płytek nie było. Te są wyszperane z jakiejś najniższej półki, zakurzonej i zastawionej kartonami, jak kupowaliśmy to sprzedawca tylko burknął " a bierz pani, ok tak nikt tego nie chce".
          A sygnaturka powstała z myślą o wszystkich miłośniczkach u goownoburz, z którymi nawet nie chce mi się zaczynać gadać...😁
        • blokersowa Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 11:31
          Niekoniecznie czarna podłoga. Mysle ze taka to byloby zabojstwo w czesto uzytkowanym pomieszczeniu. Grafit to dobry trop. Moglby byc taki z drobinami bezu czy brazu. Jak mozesz wez jakies probki i sprawdz w pomieszczeniu. Projektanci tez finalnie dopasowuja materialy zestawiajac je razem. U mnie kuchnia robila sie tez na zasadzie ogolnej wizi, a potem podloga podpowiedziala okleine meblowa (trzeba bylo wybrac mniej maziane do juz mazianej podłogi) a potem doszedl blat (wybrany z 2 probek) i na koncu kolor/struktura na sciane.
    • pani_tau Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 11:22
      Cokolwiek w kolorze "dąb pastelowy". Nie wiem na czym polega fenomen, ale podłoga musi być mega ufajdana, żeby to było na niej widać.
    • mama0208 Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 11:29
      Ja mam białe w drobne kropeczki. Rewelacyjne są
      • mama0208 Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 11:30
        Z bliska
        • mama0208 Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 11:31
          Takie
        • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 11:36
          ladne tylko ze jak takie jasne to kazdy brud widac
          • bei Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 05.01.22, 08:30
            To od razu wycierasz tam gdzie brudne, i jest czysto. Bardzo dobrze, jak od razu widać.
    • ortolann Bez połysku! 03.03.21, 11:30

> Jakie kafle sie najlepiej sprawdzaja w kuchni na podlodze waszym zdaniem?

Na pewno bez połysku. Matowe, najwyżej półmatowe. Mam szkliwione z wzorem marmuru. Chłodny odcień bieli z szarymi maziajami. Wszystko byłoby OK gdyby nie połysk sad Widać każdą kroplę, każdy zaciek, każdą plamę. Nie cierpię ich.
    • kurt.wallander Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 11:32
      Mam podobna kolorystykę kuchni (dębowe fronty, czarny blat) i do tego dałam na podłogę duży (60 x 60) gres w ciemnoszarym, ale niejednolitym odcieniu. Z tym, że u mnie na ścianach jest ciemny granat, więc nie wiem, jak z tym piaskowcem by sie zgrały. Ale myslę, że ok, bo to to taki ciepławy szary. To płytki Paradyż Chromatic, ale ty chyba za granicą, więc pewnie dokładnie takich nie znajdziesz: www.castorama.pl/gres-paradyz-chromatic-59-8-x-59-8-cm-grafit-1-07-m2-id-1057137.html
      Co mogę polecić to płytki rektyfikowane, są bardzo równe i mozna dac minimalną fugę.
      • kurt.wallander Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 11:43
        Tu podłoga wyszła odrobinę ciemniej (ale tylko odrobinę) niż w rzeczywistości, bo zdjęcie robiłam w pochmurny cień, bez zapalania oświetlenia.
        • kurt.wallander Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 11:45
          Łeee, faktycznie zdjęcia opublikowane na forum bardzo tracą na jakości. Żałuję, że dałam zdjęcie, bo niestety kolory wyszły totalnie nieprawdziwe sad
          • princesswhitewolf Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 03.03.21, 11:47
            no dokladnie. Ja wrzucilam teraz zdjecie piaskowca a cien jakos tak pada ze wyglada jakby mialy smugi jakies.
    • doubledoublejoyandtrouble Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 05.03.21, 19:05
      Łatwo zmywalne, nieślizgające się, nieporowate, takie, przy których nie musisz się zastanawiać, czy to plamka sosu - czy może część wzorku. Na wszelki wypadek łatwe do uzupełnienia smile
      • snakelilith Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 05.01.22, 00:18
        Ja w mieszkaniu miałam od początku kafelki z takiej retro terakoty. Bardzo ładna. Zostawiłam, dokupiłam kuchnię białą u połyskiem i ma piękny kontrast, a na podłodze brudu nie widać nawet, gdy wywalę sos pomidorowy.
        • fogito Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 05.01.22, 09:00
          Fajna. Ja mam deski dębowe w kuchni ale w nastepnej zrobię cos takiego.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Najpraktyczniejsze kafelki na podloge w kuchn 10.02.22, 18:28
      Ja mam podłogę z korka, i podlogi w brazach moim zdaniem najładniejsze są.
      Kafli nie bralam pod uwagę ale jakbym miala brac to wzór desek, jakiegoś starego szczotkowanego dębu itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka