Dodaj do ulubionych

ile macie biustonoszy?

09.03.21, 00:45
zastanawiam sie nad jakimis normami (z przymrozeniem oka, prosze nie traktowac tego zbyt powaznie) w ilosci zalegajacych biustonoszy w szafie. Od jakiegos czasu probuje wywalic jeden podniszczony, no ale ze to ulubiony to jakos go nie moge doniesc do smieci. I oczywiscie zaczelam ogladac nowe w necie, w zastepstwie, ale z drugiej strony w szafie leza inne, mniej ulubione ale tez wygodne no ale leza i czekaja na kolej aby stac sie tym ulubionym.
Po zastanowieniu doszlam do wniosku, ze wystarczylyby mi 4 staniki - jeden sportowy (a mam 4!), jeden bezowy, jeden czarny i jeden cienki na upaly. Mam wiecej, wiec sobie tlumacze, zeby nie ogladac nowych, zuzywac co mam, nie zapelniac szafy bez sensu. No ale jak macie po 20 to bede miec usprawiedliwienie, ze jednak nie mam za duzo wink
Taki watek porownawczy.
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 01:11
      No to masz usprawiedliwienie ode mnie na pewno. Samych sportowych z 7 lezy
    • happy_end Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 01:13
      Specjalnie dla ciebie policzylam smile
      15 klasycznych i 8 sportowych

Więc śmiało, masz moje błogosławieństwo wink
    • kk345 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 01:36
      Wliczając braletki i sportowe to ze 40🙂
      • mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 14:14
        jestes jedna z rekordzistek w tym watku, wiec musze dopytac - ile z tego faktycznie nosisz w miesiacu?
        • kk345 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 14:21
          Zależy od humoru, wiesz, dziś wtorek, słońce, to pomaranczowy z koronką pasuje. Wieczorem zmienię na sportowy na ćwiczenia to już dwa dziennie daje 😂
          • kk345 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 14:30
            Uściślę przy okazji: staniki w rozmiarach brafitterskich, większość kupiona w czasach bezcłowych zakupów w UK i na polskich wyprzedażach, ale tak, wiem że to sporo. Samych sportowych mam 5 bo nie chciało mi się po każdych ćwiczeniach prać, kilka braletek na upały, bo to czasem po kilku godzinach już człowiek czuje się nieświeżo i zmienia.
            • leyla76 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 16:15
              Mam tak samo. Ze 40 mam, nosze na codzień ze 3-4. Mam pare biustonoszy bardziej „dekoracyjych” , nosze je jedynie latem .
              Reszta biustonoszy zalegających to takie, które wymagają jakiejś drobnej naprawy, nie wiem czemu ale zazwyczaj wychodzący drut.
              Wszystkie biustonosze mam zakupione w Bravissimo, wiec powinny być jakościowe a druty i tak po paru uzywaniach wychodzą.
              • mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 16:31
                i nadal jestes im wierna wiedzac, ze tak szybko wylaza druty?
                • leyla76 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 22:08
                  No niestety, tylko tam trafiam w odpowiedni rozmiar. Mogę zamawiać w ciemno i będzie pasował. Jako, ze ostatnio w uk byłam w 2019 to zamawiam online i zawsze pasują.
                  Raz zamówiłam z Marks&Spencer mój rozmiar i niestety to nie to.
                  • mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 23:03
                    no j bym sie obrazila na marke za wylazace druty po paru razach!
                    Moj idealny wlasnie jest z M&S i kiedys tez juz mialam i byl idealny ale ostatnio mialam okazje w wakacje zajrzec do ich sklepu i mi nic nie pasowalo, wiec nie wiem czy mnie sie oczekiwania zmienily czy M&S zeszlo na psy.

• kk345 Re: ile macie biustonoszy? 10.03.21, 00:28
                      Wyłażące masowo druty sugerują źle dobrany rozmiar...
                • taki-sobie-nick Re: ile macie biustonoszy? 28.04.21, 23:33
                  Mnie raczej zastanawia cena tych biustonoszy. Autorka chyba nie mieszka w Polsce.
    • solejrolia Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 01:55
      Kilka.

1 sportowy. Czarny, biały, plus jakieś w odjechanych kolorach- zwykle mam 4-5 bieliznianych. Wystarcza mi. Za to jak kupuje to 2-3 od razu, bo mój sklep tak robi wyprzedaż/ promocje że się to opłaca i mam na długi czas spokój ( o ile nie przytyje i nie zmienię rozmiaru).
    • amast Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 02:02
      Nie pomogę wink Mam czarny, beżowy i biały (albo ecru) i drugi zestaw z odpinanymi ramiączkami.
      • tradaam Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 09:58
        To tak jak ja. Plus dwa sportowe.
    • konsta-is-me Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 03:07
      Z 6 , wnikając sportowe.
    • lot_w_kosmos Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 06:02
      5 szt. Starannie dobrane przez brafiterke. Nie kupuję sieciówkowych.
      Plus sportowy.
    • mashcaron Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 06:11
      Aktualnie 4- czarny, czarno- beżowy, biały i granatowy :p
    • cisco1800 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 06:13
      5 ale za to porządnie dobrane 😉
    • po-trafie Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 06:14
      2 sportowe, jeden bez ramiaczek czarny, cienki: czerwony, bialy, turkusowy, fioletowy.
      Ale: ja aktualnie zyje z jednej walizki wiec to jest wersja super-minimum
    • woman_in_love Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 06:26
      mi sie zaraz przypomnialo jak kolezanka ze studiow miala 2: bialy i czarny
      i chodzila caly czas w tym czarnym, ale wiesz... tak bez prania
    • fibi00 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 06:38
      Ok 7. Kiedyś kupowałam w sieciówkach i miałam więcej ale od kiedy kupuję w sklepie z bielizną gdzie dobiera braffiter mam kilka, a tamte wyrzuciłam bez żalu bo zauważyłam różnicę. Sam pan braffiter doradził żeby nie kupować tuzina biustonoszy tylko kilka i chodzić w nich na zmianę i kupić nowe dopiero kiedy te się zniszczą.
      • kk345 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 14:33
        Mansplainig level master. Pan bez biustu dobierający biustonosze i decydujący, ile ich można mieć 🙂
        • mid.week Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 21:25
          😄
          • kk345 Re: ile macie biustonoszy? 10.03.21, 00:30
            Ty się nie śmiej, pan na pewno mówi z własnego doświadczenia, sam używa maksymalnie kilku biustonoszy, a dopiero jak sie zużyją, dokupuje nowe big_grin
    • welcome_back Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 06:39
      14, w tym 3 sportowe. Będę się pozbywać 2 niewygodnych (ale ładnych) i 2 megawygodnych (ale zużytych strasznie).
      4 będą za mało - jeden w kolorze konkretnym zużyjesz jednego dnia i może nie zdążyć wyschnąć na dzień następny.
      • kosmos_pierzasty Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 06:47
        Też uważam, że przy czterech to trzeba ciągle myśleć, by mieć czysty pasujący. Dodatkowo szybciej się zniszczą. Dla mnie to niezbyt dobre rozwiązanie, a czy sensowne ekologicznie i ekonomicznie to by trzeba zobaczyć na przestrzeni np. dziesięciu lat, a nie tylko patrzeć na liczbę sztuk.
        • mashcaron Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 06:53
          To fakt, cztery to mało. Ja mam na tą chwilę tyle, bo mi dopiero co zanikł pokarm ( pół roku mu to zajęło) i cyc zmienił rozmiar, więc muszę się zaopatrzyć na nowo :p
        • mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 13:06
          mysle, ze niszcza sie tak samo na przestrzeni lat - czy nosze i piore w kolko jeden przez pol roku czy dwa przez rok to na jedno wyjdzie.
    • kosmos_pierzasty Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 06:44
      Z dziesięć, dwa sportowe.
    • princy-mincy Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 06:48
      Sportowych mam chyba 6 czy 7.
      Zwykłych ok 15, w różnych kolorach i z różnym przeznaczeniem.
      4 to dla mnie stanowczo za mało, ale ja noszę stanik tylko jeden dzień i idzie do prania.
    • attiya Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 06:53
      Mam 22 w tym tylko dwa sportowe 😁 Także ten....no...kupuj nowe, jak szaleć to szaleć.
    • iberka Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 06:55
      4 i sportowy szt.1
    • little_fish Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 06:57
      1 sportowy plus 6 zwykłych. W tym dwa czarne, jeden ecru (tu odczuwam brak, trzeba dokupić bo ostatnio wyrzuciłam jeden) i 3 kolorowe. Białego w ogóle nie posiadam, nie lubię, nie noszę.
      • ajr27 Re: ile macie biustonoszy? 10.03.21, 08:32
        Jesteś mną? Mam identycznie.
    • padum Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 06:58
      Nie wiem. Mam dwa bezowe, kilka czarnych z bezowymi wstawkami (takie mi się najbardziej podobają), kilka braletek a i tak najczęściej popylam w tych niby sportowych z pepco. Wiem, ze to głupie, ale lubię jak przez ubranie odznaczają mi się sutki 😁 chodzę tak skromnie ubrana, ze potrzebny mi jest element ze rak to ujmę ozdobny 🤪
      • padum Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 06:58
        Poza tym te pepcowe są wygodne
      • katriel Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 16:17
        > Wiem, ze to głupie, ale lubię jak przez ubranie odznaczają mi się sutki 😁
        > chodzę tak skromnie ubrana, ze potrzebny mi jest element ze rak to ujmę ozdobny 🤪

Siostro!
    • lukrecja46 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 07:24
      Biały, czarny, jasnoróżowy, bordowy, koralowy, dwa beżowe. Żadnych sportowych
    • eliszka25 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 07:29
      To cię rozgrzeszam. Samych sportowych mam chyba 5 albo 6. Nie policzę teraz wszystkich, bo niektóre są w praniu, niektóre w szufladzie a i pewnie w starym domu jeszcze by się coś znalazło, bo wszystkich ciuchów jeszcze nie przewiozłam. W każdym razie zwykłych mam z 15, a i tak uważam, że za mało. Muszę dokupić choć z jeden porządny beżowy i czarny. Ostatnio zamówiłam sobie trzy, ale pasował tylko jeden - granatowy, więc beżowego nadal nie mam 🤷‍♀️
    • chococaffe Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 07:37
      Nie wiem ile, ale moim zdaniem poruszyłaś ciekawy temat - kiedy "wyrzucać" ciuchy? Wtedy kiedy jest tylko dziura na dziurze?
      • chatgris01 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 08:02
        chococaffe napisała:

>kiedy "wyrzucać" ciuchy? Wtedy kiedy jest tylko dziura na dziurze?

Ja wyrzucam, jak te dziury (i przetarcia) zaczynają się pojawiać.
        • chococaffe Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 08:18
          A ja nie zawsze jestem w stanie - np ulubiona sweterko-bluza - jest "po domu" , mocne przetarcie na ramieniu po pasku od torebki.
          • kk345 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 14:58
            Zawsze mnie zastanawiały te ciuchy "po domu", jako gorsze, znoszone. To tak, jakby dla domowników nie warto było dobrze wyglądać, nie to, co dla obcych...
            • nuclearwinter Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 16:08
              A to ja mam taki podział na ciuchy "po domu" i wyjściowe, przyznam się 😁 Raz że w domu inaczej siedzę, kładę się na podłodze z kotami, obłażę sierścią itd. więc szkoda mi ładnych sukienek. A dwa - jak wracam z domu i przebieram się w inne ciuchy, to dla mnie taki znak, że teraz zaczynam odpoczywać i od razu się czuję bardziej zrelaksowana.

Co nie znaczy, że po domu chodzę w łachmanach, tylko są to po prostu inne ciuchy - zwykle miększe, luźniejsze (na wyjścia też ubieram się wygodnie, ale jednak nie siedzę z nogami nad głową czy w innej dziwnej pozycji xD). No i ulubiona bluza, bez dziur, ale lekko zmechacona już ujdzie.

Mam nadzieję że trochę przybliżyłam ten fenomen 😁
              • nuclearwinter Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 16:09
                Jak wracam "do domu" a nie "z domu" oczywiście miało być.
              • kk345 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 18:05
                Zwróć uwagę, ze ja nie pytam o fenomen ciuchów po domu, tylko o fenomen znoszonych ciuchów po domu. Też nie biegam po domu w eleganckiej sukience i na szpilkach, ale dżinsy/dres/sweter na zmianę nie mają jednak dziur, zmechaceń, odbarwień czy przetarć. Jeśli mają, to lądują w śmieciach, gdzie ich miejsce.
                • chococaffe Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 18:08
                  A ja biegam w bluzce z przetartym ramieniem smile

Bez bluzki teżsmile
                • nuclearwinter Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 18:13
                  A ok, nieuważnie przeczytałam, myślałam że chodzi ci ogólnie o inne ciuchy po domu (bo znam osoby, które chodzą po domu tak jak i poza domem, np. w dżinsach i koszulach - no mi jakoś tak niewygodnie).

To takie dziurawe i poprzecierane domowe wyrzucam, ale np. jakieś lekko sprane już mi nie przeszkadzają.
                • chococaffe Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 18:16
                  p.s. szpilek i tzw eleganckich sukienek nie mam w ogólewink
            • chococaffe Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 16:30
              Wiesz, ja dlatego nie wyrzucam bo wyglądam w nim świetnie wink Idealne proporcje wszystkiego - długość, szerokośc, proporcje rękawów itd - odejmuje mi z 10 kg i 10 lat, podnosi tyłek i prostuje kręgosłup wink

Nie da się takich rzeczy kupić od ręki smile
              • chococaffe Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 16:30
                p.s. i super miękki i wygodny
              • kk345 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 18:07
                > wyglądam w nim świetnie
                No i tu mamy różnicę, bo moim zdaniem z przetarciem na ramieniu nie da się wyglądać świetnie big_grin
                • chococaffe Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 18:08
                  Ba, wyglądam więc fatalnie wink
      • mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 13:10
        tez sie zastanawiam, ten moj ulubiony ma przetarcia pod pachami, nie na wylot, ale na tym wierzchnim materiale. Obciach ale ciezko mi sie z nim rozstac. Jakbym kupila identyczny, to bym nie miala dylematow, ale nie ma.
        • chococaffe Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 16:31
          Jakbym kupila identyczny, to bym nie miala dylematow, ale nie ma.

no właśnie
        • memphis90 Re: ile macie biustonoszy? 29.04.21, 16:56
          Ja bym te przetarcia obszyla...
    • szmytka1 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 07:53
      7, ale niektóre na wykonczeniu, czas na nowe
    • przepio Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 07:55
      Biustonoszy mam sporo, ponad 20 na pewno. Ale czuje się dobrze w zasadzie w jednym modelu, a tych mam może z 5.
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 09:50
        Mam bardzo podobnie smile Dwa modele w kilku kolorach i kilku egzemplarzach danego koloru smile

A odpowiadając na pytanie startowe: około 20 klasycznych, około 10 sportowych (też jeden model w różnych kolorach wink).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka