Dodaj do ulubionych

Matury próbne

12.03.21, 11:47

Jak odebrały je wasze dzieci? Trudne, przez to, że nie przerobiono materiału z powodu pandemii? Czy raczej łatwe, uwzględniające trudnią sytuację? Młodzież ma już wyniki? Zadowolona jest?
Obserwuj wątek
    • kurt.wallander Re: Matury próbne 12.03.21, 11:51
      Wyniki? Już? Moja jeszcze w przyszły wtorek pisze jeden egzamin.

Rozszerzone ocenia jako raczej trudne, np. z matematyki. Męczące było też pisanie dwóch rozszerzeń jednego dnia, w tym pierwsze to matematyka właśnie.
      • gaskama Re: Matury próbne 12.03.21, 11:56
        U nas nauczyciele z marszu posprawdzali. Wynik matmy miał tego samego dnia. W przyszłym tygodniu mój też jeszcze pisze.
        • kurt.wallander Re: Matury próbne 12.03.21, 11:59
          To fajnie macie. Nie mam pojęcia, na kiedy sprawdzą u córki. Choć sprawdziany zazwyczaj szybko ogarniają, przynajmniej niektórzy, to może i z maturami pójdzie sprawnie.
          • kubek0802 Re: Matury próbne 12.03.21, 12:12
            Jeżeli chodzi o podstawę bo wyników rozszerzeń jeszcze nie ma i jeszcze będzie pisać to zgodnie z przewidywaniami najgorzej polski 70, matma 90 a myślał że będzie gorzej, ale on nie w matematycznej, rosyjski 96. Ogólnie zmęczony bardzo szkołą.
            • kurt.wallander Re: Matury próbne 12.03.21, 12:18
              Też właśnie widzę u córki duże zmęczenie.
            • gaskama Re: Matury próbne 12.03.21, 12:18
              Mój polski też w okolicy 70 i zadowolony, bo to nie jego przedmiot. Natomiast matmę rozszerzoną napisał na 98. I zastanawiam się, czy była taka łatwa?
              • kubek0802 Re: Matury próbne 12.03.21, 12:33
                Matematyczna z lo syna mówiła że paradoksalnie czasem łatwiej o 100 na rozszerzeniu niż 50 na podstawie.
                • gaskama Re: Matury próbne 12.03.21, 12:45
                  na podstawie tez miał 98, ale to mnie nie zdziwiło, bo pół klasy tak miało.
    • asia_i_p Re: Matury próbne 12.03.21, 15:00
      Uczniowie raportują, że angielski łatwy (tak podstawa, jak i rozszerzenie), polski łatwy, a biologia trudna. O innych się jakoś nie zgadało.
      • gaskama Re: Matury próbne 12.03.21, 15:07
        Mnie matma interesuje najbardziej. Polskiego syn nie znosi i stwierdził, że było trudne, ale dla niego polski jest zawsze trudny. Mimo dość dobrych ocen.
        • kubek0802 Re: Matury próbne 12.03.21, 16:05
          Mój też nie po drodze z polskim. Za interpretację wiersza miał maksymalną ilość punktów, a testowa mocno średnio. Sama próbowałam rozwiązać i niestety nie błysnęłam talentem.
    • arwena_11 Re: Matury próbne 12.03.21, 16:11
      Jeszcze nie mamy wyników. U córki pewnie będzie najgorzej z angielskim. Mieli problemy z odsłuchaniem ( jakieś techniczne ) i wybiło ją to zupełnie z rytmu - bo ma problem ze słuchem fonematycznym. Jednym słowem zdenerwowała się i twierdzi, że wszystko ma źle sad

Ona nawet nie szacuje - bo jest z tych co wychodząc z egzaminu uważa, że wszystko zawaliła. Potem oczywiście okazuje się, że to nieprawda - ale do wyników nawet nie chce słuchać o tym jak poszło innym.

A synowi gratuluję wyników big_grin
      • kubek0802 Re: Matury próbne 12.03.21, 16:25
        Kolega syna, który zdawał angielski też mówił że były problemy techniczne z odsłuchaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka