bialeem 14.03.21, 13:01 Rozwiążmy odwieczny dylemat: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malia Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 13:24 Mam z koszykiem, ale czasem ściągam te krateczki z koszyka i wciskam jak popadnie, domywa się Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 13:26 Ja od samego początku zdjęłam te durne kratki z koszyczka. Nie będę wciskać po łyżeczce Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 14:04 ja tez! zreszta wiekszosc moich sztuccow jest szersza od tych krateczek. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 09:55 O rany, koszyk u mnie w pracy jest taki i w efekcie wolę umyć widelec ręcznie niż wciskać i jeszcze ryzykować dotknięcie brudnych sztućców wetkniętych tam 🤢 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 13:48 Zależy od marki i modelu. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 13:55 Pierwszą zmywarkę miałam z koszykiem na sztućce, teraz mam z szufladą i nigdy więcej! W koszyku prawie zawsze miałam wszystkie sztućce umyte a w szufladzie jeszcze się nie zdarzyło żeby wszystkie były umyte...Obie zmywarki tej samej marki. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 13:56 W miescie mam z szuflada, na wsi z koszykiem. Wole z szufladą,wygodniej sie wyciaga. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 14:00 Wygodniej? Ja wyjmuję cały koszyk i bezpośrednio z koszyka wkładam do szuflady na sztućce. Da się wygodniej niż tak? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 14:04 Jak miałam z szufladą (Miele), to sobie już przy wkładaniu układałam rodzajami, potem przy wyjmowaniu umytych tylko kolejno łyżki/łyżeczki/widelce/noże w garść na raz i buch do szuflady, owszem, było to bardzo wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 14:13 O, dokladnie mam taki sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 23:49 Ja tak wlasnie robie z koszykiem - segreguje juz podczas wkladania i potem wyjmuje od razu cala garsc prosto na miejsce w szafce. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 14:12 Układam rodzajami i potem tylko śmiiig. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 14:21 W koszyku też w każdą przegródkę można inne wrzucić i tylko garść wyciągnąć. Układanie rodzajami w szufladzie wydaje mi się upierdliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 14:24 Jak kto lubi. Mam obie wersje i wole szufladę Odpowiedz Link Zgłoś
allijja Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 15:32 >W koszyku też w każdą przegródkę można inne wrzucić i tylko garść wyciągnąć. dokladnie. Dodatkowym plusem koszyka jest to, że nie trzeba pasować każdego sztućca w szyny, otwory, dopasowywac wielkości/długosci. Do koszyka po prostu sie wrzuca i juz. W dodatku mozna dokupić pół-koszyki (jesli nie ma na wyposażeniu) i jeśli mamy mało sztucców to korzystać z takiej połówki, która zmieści sie wszędzie! Ale rozumiem, że dla małej zmywarki to szuflada moze być lepsza (co nie znaczy wygodniejsza) bo wiecej naczyc sie zmieści. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 17:18 Ja tę z szufladą też miałam 60. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 14:24 Mam zmywarkę z szufladą, porównuję ją z poprzednią zmywarką ( w domu rodzinnym) z koszyczkami, i wolę swoją szufladę. Powód jest jeden: więcej miejsca na naczynia na zwykłej półce na garnki/talerze. Nie zdarzyło mi się, aby sztućce były nie domyte, miejsca brakło czy był jakikolwiek inny problem. Jedyny mały minus: w koszyczkach zdjęłam górne kratki i sztućce tam tylko wrzucałam, tu muszę je jednak poukładać , ale jakoś bardzo mi to nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Zmywarka koszyk/szuflada 16.03.21, 00:03 >Mam zmywarkę z szufladą, porównuję ją z poprzednią zmywarką ( w domu rodzinnym) z koszyczkami, i wolę swoją szufladę. Powód jest jeden: więcej miejsca na naczynia na zwykłej półce na garnki/talerze. Zależy od modelu. Mam teraz taki z szufladą, niestety nie ja go wybierałam, i szlag mnie trafia, bo górny koszyk jest strasznie płytki, nawet wyższe kubki mi się czasem nie mieszczą. Ale wiem, że to po prostu kiepska zmywarka, teściowa ma z szufladą i spokojnie na górę wstawia nawet spore talerzyki. Z drugiej strony poprzednio miałam najtańszego Boscha z koszykiem i był bardziej przestronny od obecnej zmywarki. Tak więc mam po prostu bardzo niefartowny model albo te z szufladą są dobrze zaprojektowane jak są z wyższej półki cenowej. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 16.03.21, 00:34 poprzedni bosch z koszykiem byl mniej przestronny, glownie dolny kosz od obecnego boscha, wiec moze to faktycznie kwestia polki cenowej Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 16.03.21, 02:01 turzyca napisała: > > Zależy od modelu. Mam teraz taki z szufladą, niestety nie ja go wybierałam, i s > zlag mnie trafia, bo górny koszyk jest strasznie płytki, nawet wyższe kubki mi > się czasem nie mieszczą. Ale wiem, że to po prostu kiepska zmywarka, teściowa m > a z szufladą i spokojnie na górę wstawia nawet spore talerzyki. Z drugiej stron > y poprzednio miałam najtańszego Boscha z koszykiem i był bardziej przestronny o > d obecnej zmywarki. Tak więc mam po prostu bardzo niefartowny model albo te z s > zufladą są dobrze zaprojektowane jak są z wyższej półki cenowej. > Jasne, zależy od modelu. Je w tej chwili mam Bosha, ale raczej z niższej półki cenowej, i uważam że ta górna szuflada nie zabiera mi miejsca. Po wyregulowaniu wysokości, na górnej szufladzie spokojnie mieszczą mi się i wyższe szklanki i większe talerzyki (ale nie duże talerze obiadowe oczywiście) a na dolnej mieszczę spokojnie talerze nie tylko standardowe ale też te większe (mam taki komplet ) oraz wysokie garnki. I doceniam, że na żadnej z tych pólek koszyczek nie zabiera mi miejsca - czasem przez ten koszyk jakiś mniejszy garnek albo kilka talerzy już się nie mieściło Natomiast, jak najbardziej przyjmuję, że są modele w których ta szuflada przeszkadza (może to kwestia dostępnych poziomów regulacji głównych półek) albo, że komuś może się nie domywać.... Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 14:26 Miałam koszyk, potem szufladę. Do każdej opcji musiałam się przyzwyczaić😜 Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 15:05 Szuflada na sztućce- to już druga moja zmywarka z szufladą na sztućce, i jedna i druga domowa bardzo dobrze. Z koszykiem łatwiej jest przemieścić się z jego zasobem w pobliże szuflady do przechowywania owych sztućców. U mnie taka szuflada jest obok zmywarki, tak jak i szuflada z talerzami, więc pełna wygoda. Mój najmłodszy syn wytresował nas, byśmy układali w zmywarce asortymentem- łyżeczki obok siebie, widelce, łyżki itd. Wówczas bardzo szybko zgarnia się je razem i przekłada. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 15:07 1drv.ms/u/s!AhtYlFNlwiyyi7wYke3s0CeNkTS-oQ Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 15:13 Miałam koszyk, mam szufladę. Nigdy już nie wrócę do koszyka. Odpowiedz Link Zgłoś
allijja Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 15:21 mam koszyk oraz dwie połki na sztucce - mozna powiedzieć, że są to szuflady. Do koszyka wrzucam sztućce jak leci - kratka to jest chyba tylko na szczególne okazje, nikt normalny jej nie uzywa. Zresztą u mnie jest podnoszona wiec jak potrzebuje (a nigdy nie potrzebowałam) to moge podniesc. Na półkach trzeba ułożyć. Ukladam tylko długie noze, jakies łopatki. Gdybym miała ukladać tak każdą łyżeczke do herbaty to chybabym sie pochlastała... I nie bardzo przemawia do mnie argument, że "wygodniej sie wyjmuje". Ja, z koszyka postawionego na blacie, wyciagam cały pęk sztucców, otwieram szufladę na sztućce w kuchennej szafce, i wkladam z tego pęku w garści do przegródek w szufladzie. Jaka to trudnosc? chyba latwiej bo koszyk stoi na blacie i nie muszę schylac sie/latac do zmywarki oddalonej od szuflady kuchennej. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 16:45 Z pęku w garści czasem wrzucam do szuflady zmywarki- zawsze sztućce domyte, nawet, gdy nie ułożone. Każdy przyzwyczaja się do swojego sprzętu i każdy ma zalety. Ot, po prostu są różne. To jak z pralką ladowaną od góry czy z boku, każda ma swoje zalety i wady. Odpowiedz Link Zgłoś
allijja Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 23:14 mam pralke ładowana od gory. Tylko dlatego, że inna sie nie miescila w łazience. Nie jest to wybor "bo lubie" - jak w przypadku zmywarki. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 15:54 szuflada, tylko i wylacznie poprzednia miala koszyk, jak jeszcze nikt o szufladach nie syszal, zdjelam kratki, uzywalam, choc czasami brakowalo miejsca w dolnym koszu, sztucce bywaly niedomyte kolejna jest z szuflada, wybrany model nie mial opcji koszyka, ale taki sobie dokupilam, bo jakos do konca nie bylam przekonana do szuflady i.. uzylam go moze ze 2-3 razy dogadalysmy sie ze zmywarka w kwesti ustawien koszy, szuflady i juz nawet nie mysle o koszyku zalety: wiecej miejsca w dolnym koszu domyte sztucce latwosc wyjmowania (zmywarka stoi przy szafce ze sztuccami, wrzucanie to chwila) wady troche upierdliowsci przy wkladaniu, ale nie stosuje jakis wzorow, ot wkladam jak leci Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 16:58 Weźcie dobre kobiety wrzućcie jakieś zdjęcie takiej szuflady na sztućce, w której nie trzeba ich układać tylko można wrzucić jak leci. U mnie nie ma takiej opcji, żebym mogła pomieszać łyżeczki, łyżki, widelce i noże. No nie da się, bo będą się stykać i zajmą o wiele za dużo miejsca. Dlatego muszę te sztućce mieć poukładane zawsze tak samo, w odpowiedniej kolejności, bo inaczej ich nie zmieszczę i mi się nie domyją. A poza tym, nawet jak je tak poukładam, to i tak mi się nie zawsze wszystkie zmieszczą i nie ma gwarancji, że się domyją. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 17:30 jak bede ladowac wieczorem to Ci fote zrobie nie to, ze wrzucam hurtem, jakos tam ukladam ale bez ladu i skladu (nie znosze sie babrac z brudnymi naczyniami a tym bardziej sztuccami) , szuflada ma opcje ustawien grzebieni, to tez pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 17:33 No ja rozumiem, że nie dosłownie rzucasz luzem, ale ja muszę dokładnie poukładać łyżeczki z łyżeczkami, widelce z widelcami itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kj-78 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 23:11 ja mam taka jak ponizej, wkladasz wszystko co chcesz, gdzie chcesz i jak chcesz. Nigdy nie bawilam sie w sortowanie, zawsze sie wszystko domywa, potem zbieram jednym ruchem garsc sztuccow, i w 3 min rozdzielam stojac nad szuflada kuchenna, i celujac pac, pac pac, noz, noz, widelec, lyzka, przesuwajac reke o pare cm w prawo i w lewo, i wszystko laduje w odpowiednich przegrodkach. Polecam szuflade! Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 02:02 wyglada to mniej wiecej tak jak na focie, dzisiaj bylo malo sztuccow, malo gotowania boczne 'skrzydla' moge opuscic, tak ze bez problemu wchodza chochelki (jedna pogladowa wlozylam) i inne gadzety, grzebienie mozna ustawiac, co tez widac nie przykladam sie do ukladania Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 21:18 Moja szuflada jest praktycznie płaska. Niczego nie mogę opuścić. Taka łyżka, jak ta twoja duża szara z boku u mnie się już nie mieści i takie rzeczy muszę upychać między kubki i szklanki. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 21:40 czyli z grubsza to nie szuflada jest problemem a model zmywarki przy koszyku tez wieksze rzeczy typu chochle czy tluczki musialam upychac gdzie sie dalo, teraz jak jest duzo to wkladam na kosz 'szklankowy', a i tak z reguly maszyna jest odpalana dwa razy dziennie wiec jak co nie tak to czeka na drugie mycie nie wiem jak w Twojej a ten model boscha ma dodatkowa dysze myjaca nad szuflada, co chwale podobnie jak szuflade, nie chce juz koszyka Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 21:50 Ty mi nie musisz mówić, moja zmywarka ogólnie jest kijowa, więc i szuflada do dooopy. Nie wiedziałam, że te szuflady mogą się aż tak różnić. Ciekawe, czy można dokupić szufladę od innej zmywarki, tak jak koszyk 🤔. Mnie się w koszyku wszystko mieściło, a jak się zdarzyło coś wyjątkowo długiego, że haczyło o wiatrak nad koszem, to kładłam na takiej specjalnej półeczce, którą mogłam sobie dodatkowo rozłożyć nad kubkami. No i kieliszki, bidony i termosy mieściły mi się w górnym koszu, a teraz jak chcemy się napić wina, to kieliszki muszę umyć ręcznie 🤦🏼♀️. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 22:47 pewnie można, byleby kolka do szyn pasowały jak nie możesz umyć kieliszkow? kosz jest na stale? nie można go opuscic zeby wysokie kieliszki sie zmiescily? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 23:08 zalezy jakie kieliszki - ja sobie kupilam takie fajne wielkie i myje je w dolnej szufladzie, na gorze sie nie zmieszcza. Niby moge gorna opuscic ale to i tak za malo a wowczas nie tylko nie mieszcza sie kieliszki na gorze ale i talerze na dole, wiec wole gorrna szuflade miec wyzej a kieliszki wtykam na dole. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 23:25 Kosz nie jest na stałe, ale jak go opuszczę niżej, to nie zmieszczą mi się talerze i większe garnki. Nie chodzi mi o żadne wielkie kieliszki tylko o takie nie za duże kieliszki do wina. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 23:30 te zwykle tanie z ikei wchodza mi na styk na gorny koszyk i talerze tez sie mieszcza ale juz pare mm wyzsze nie wejda. Odpowiedz Link Zgłoś
allijja Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 23:07 raczej nie mozna. Wymienilam zmywarke na tej samej firmy (po 14 latach) a i tak wiekszość wyposażenia tej pierwszej nie pasuje. Zostawiłam jakieś połeczki, kratki, z myslą, że sie przyda. No nie... jedyne co to moge wykorzystac nakladki do mycia kieliszków a i tak wchodza tak na wcisk. Nawet grubosc niektórych prętów w tej nowej jest inna Nie ryzykowałabym bez upewnienia się. Szczególnie ze wyposażenie kupowane osobno, bywa dosyc drogie Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 23:32 Wrzuciłamjuż powyzej 1drv.ms/u/s!AhtYlFNlwiyyi7wYke3s0CeNkTS-oQ Fotka zrobiona z poukładanym, ale tak układa najmłodszy, ja często rzucam na stosik a później rozgarniam by wypłaszczyć, mimo, ze często leżą jedne na drugich to domywają się. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 23:39 Ha, nie wiedziałam, że te szuflady mogą się tak różnić. Moja jest zupełnie inna, nie ma tego wgłębienia na środku za to mamiliony wypustek, które powodują, że sztućce muszę układać w jeden konkretny sposób i sortować, żeby np. łyżeczki nie były wymieszane z widelcami czy dużymi łyżkami, bo trzeba je inaczej układać w te przegródki i jak są wymieszane, to się stykają lub zajmują dużo więcej miejsca. Z tego wniosek, że mam po prostu kijową zmywarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 00:53 a nie da sie wyjac tej szuflady i dokupic koszyk? Ja wiem o jakiej mowisz - znajomi taka maja i juz kilka razy mialam "przyjemnosc" sprzatania po imprezie, co mnie utwierdzilo w przekonaniu, ze koszyk jest sto razy lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 00:59 Da się i tak chciałam zrobić, ale nie mogę znaleźć koszyka, który ma odpowiadające mi orzegródki. Najchętniej włamałabym się do naszego starego mieszkania i ukradła koszyk z Miele 😁, która tam została. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 01:16 a jakie mial przegrodki? Mialam Miele, mialam dwie inne i szczegolnej roznicy w tych koszykach nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 21:13 No nie, koszyki bywają bardzo różne. Ten, który został w starym mieszkaniu był dla mnie idealny. Dookoła miał przegródki na pojedyncze sztućce na 3 poziomach, a po środku większe przegródki na inne rzeczy. Wszystko mi się tam mieściło, bez względu na rozmiar. No i ten najwyższy poziom był taki tylko nakładany, więc jak miałam dużo łyżek i widelców, to używałam wszystkich trzech, a jak więcej dużych noży, łopatek, łyżek do sosu itp., to ten najwyższy poziom zdejmowałam. Koszyki, które oglądałam w celu dokupienia do obecnej zmywarki, mają te przegródki jakieś bez sensu - albo same małe, albo same duże albo te małe, zamiast po ludzku w rządku żeby się jak najwięcej zmieściło, to są ułożone w kwiatek czy inne dziwne wzory, przez co traci się kupę miejsca. Znalazłam jeden, którego przegródki by mi nawet odpowiadały, ale ten z kolei nie ma tych „wycięć” na druty i musiałabym go stawiać na płaskim, co jest do kitu, bo zwykle mam za mało miejsca na garnki i miski, a na drutach między talerzami by mi się zmieścił. Kurczę, nie myślałam, że dokupienie koszyka do zmywarki może być takie problematyczne 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 23:15 ja moze mam male wymagania, ale posciagalam wszelkie dodatki do kosza, te male nakladane przegrodki tez i mam po prostu koszyk podzielony szerokimi przegrodkami, wrzucam garsciami i wszystko mi sie miesci. Mam grube sztucce i te dziurki na pojednycze rzeczy sa za male a nie chcialo mi sie analizowac, ktore gdzie bedzie pasowac. Jesli masz popularna w ch zmywarke v-zug to moge ci zmierzyc rozstaw wyciec na druty w mojej. Wg mnie lepiej wziac jakikolwiek koszyk a i tak bedzie lepszy od tej szuflady. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 23:30 Mam teorię, że szuflady lubią perfekcjoniści, którzy sztućce muszą mieć ułożone także w zmywarce. U mnie zwykłe i krótkie idą do kosza hurtem jak leci, można też w koszu myć takie cosie jak zaparzacz do herbaty i ci nie lata luzem po zmywarce. Noże na tych półeczkach u góry trzymających szklanki i kieliszki, chochle i niewymiarowe w górnym koszu leżące pomiędzy kubkami itd. Z szufladą, to chyba się nie da u góry myć kieliszków? Kurde. Patrzę i patrzę i nie widzę jednej zalety szuflady. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 23:34 ja tez nie widze ani jednej zalety, ale ja z tych co nie musza miec poukladane i do koszyka wrzucam tez inne drobiazgi wlasnie typu zaparzacz, rozlozona na czesci praske do czosnku, taka mala nekretke od sloika, noze tez itp. Pomiedz szklnki wciskam tylko wielkie chochle.I mam malutki koszyczek na gore na drobne elemenciki od ekspesu do kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 23:52 perfekcjonistka ze mnie zadna a szuflade lubie przydaje sie sie tez do drobiazgow, typu wlasnie zaparzacz, elementy fontann kocich, pokrywki od sloikow itp mieszcze kieliszki, owszem po obnizeniu szuflady ale w porzedniej z koszykiem tez musialam opuszczac, jest na dolnym mniej miejsca na wysokosc ale przezywam, zreszta kieliszki wymagajace obnizenia szuflady uzywamy rzadko, z reguly do toastow a tak na codzien to mamy fajne szklaneczki, bardzo pojemne wszystkie dodatkowe plastiki zdjelam od razu hmm, a ja nie widze ani jednej zalety koszyka, majac koszyk poprzednio i kupujac dodatkowy do zmywarki z szuflada bo wydawalo mi sie, ze jednak szuflado to zuo, a tak nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 13:17 ja weszłam na grupę second hand napisałam, że szukam koszyka byle był od 60, i może pochodzić ze zmywarki, którą ktoś wyrzuca. w ciągu 2 dni ktoś odpisał, że taki koszyk ma w starej zmywarce w piwnicy i zaprasza po odbiór. pasuje nie jak ulał, ale już ze 2 lata korzystam Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 21:14 Największym problemem nie jest dopasowanie koszyka do zmywarki tylko żeby miał takie przegródki, które mi pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 20:19 W sumie chyba znaczy, że mamy remis Odpowiedz Link Zgłoś
bablara Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 20:53 Pierwszą zmywarkę miałam z koszykiem. Drugą niestety kupiliśmy z szufladą. Cierpliwości starczyło mi na miesiąc. Po miesiącu szufladę wyrzuciłam, na allegro dokupiłam koszyk , nigdy więcej tej badziewnej szuflady. Odpowiedz Link Zgłoś
kotnatarasie Re: Zmywarka koszyk/szuflada 14.03.21, 22:56 Miałam lata całe koszyki. 2 lata temu kupiliśmy z szuflada no nie... niestety teraz boschow z koszykiem nie widziałam wiec mecze się z kolejna szuflada Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 09:24 mam boscha z koszykiem i szufladą, 2 w 1 i w dodatku w małym boschu 45 cm. Kupiłam ją ze 2 lata temu, jak poprzedni bosch wyzionął ducha Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 00:26 tylko koszyk, nie babram się w układnie brudnych noży czy widelców szufladę testuję w mieszkaniach wakacyjnych i widzę, jaka to porażka Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 00:58 Zdecydowanie wolę szufladę. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 09:23 mam jedno i drugie, szuflada została zdemontowana, w użyciu tylko koszyk Odpowiedz Link Zgłoś
jehanette Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 09:30 Słyszałam o zaletach szuflady i myślę że nie są przesadzone (choć koszyk ma tę zaletę że można go wyjąć i zanieść nad szufladę na sztućce). Ale jeśli zmywarka ma źle zaprojektowane kosze, to nic nie pomoże. W pracy mamy taką, najtańszą z IKEA, i tam nawet ich własne kubki się dobrze nie mieszczą, wszystko się przewraca, nie wiem jak to jest zrobione. W mojej domowej tego problemu nie ma, wzięłam z koszykiem bo mam miejsce tylko na 45 cm i nie chciałam dodatkowo ograniczać pojemności. Nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
naszastruga Re: Zmywarka koszyk/szuflada 15.03.21, 09:41 Szuflada. Oszczędność miejsca i sztućce nie leżą w kupie jak w koszyku, przez co zdarzały się być niedomyte. Odpowiedz Link Zgłoś