babie.lato20 22.03.21, 10:12 Obśmiane tutaj: ''do tych pagórków leśnych, do tych łąk zielonych''... Dlaczego, pytam dlaczego? Czyżby tolerancji zabrakło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edelstein Re: Tolerancja. 22.03.21, 11:50 "chce do Polski" odcinek kolejny.Tyle wody w Wiśle upłynęło,a ta dalej tęskni 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Tolerancja. 22.03.21, 11:43 Znajdziesz drogę do Pana Boga to znajdziesz odpowiedź na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Tolerancja. 22.03.21, 11:44 Zabrakło - jak już - rozumienia sensu wypowiedzi. Komentarze nie dotyczą miejsc i krajobrazu, tylko perypetii życiowych i motywacji, reszta jest metaforą... Odpowiedz Link Zgłoś
babie.lato20 Re: Tolerancja. 22.03.21, 12:01 Wiadome, że nie o krajobraz. Każdy ma jakąś swoją motywację - a tolerancji innych nie uświadczysz... Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Tolerancja. 22.03.21, 12:07 Żyć lepiej jest dla siebie, niż dla innych i wybierać to, co jest najlepsze w danej sytuacji, a nie ze względu, co tam sobie inni pomyślą. Poza tym - wszystkim się nie dogodzi, więc trzeba liczyć się ze swoimi i swoich najbliższych - potrzebami i nie przeglądać się w oczach innych, jak w lustrze. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Tolerancja. 22.03.21, 11:49 Ooo załapałam się na kolejny odcinek "tęskno mi panie" jadę w ciemno,jakoś to będzie,i zabieram dziecko chociaż ono nie chce,ale ja chcę,bo brakuje mi kotleta mielonego i dzięcieliny. Odpowiedz Link Zgłoś
babie.lato20 Re: Tolerancja. 22.03.21, 11:53 Ludzie emigrują i wracają. Normalna sprawa. I ze starszymi dziećmi - a tu była wczesna sp. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Tolerancja. 22.03.21, 12:10 Ludzie z dziećmi trzy razy się zastanowią zanim wyrwą dziecko z jego środowiska,tym bardziej,że dziecko tego nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Tolerancja. 22.03.21, 12:12 *podspiewuje z Alosza Awdiejewem* "tu tolerancji mojej dlugiej nadszedl kres" Odpowiedz Link Zgłoś
babie.lato20 Re: Tolerancja. 22.03.21, 12:23 Najważniejsze aby dziecko było szczęśliwe. Odpowiedz Link Zgłoś