marinette.wue 23.03.21, 22:21 Tabula Rasa ostatnio oglądałam polecam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: Fajny serial netflix 23.03.21, 23:20 Ja zaczęłam "The bold type", bardzo miła obyczajówka. Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 00:23 New Amsterdam Hospital. Normalnie nie oglądam tego typu rzeczy ale wciągnęłam się. Oczywiście trzeba wziąć poprawkę, że nie jest to wybite dzieło ale całkiem fajny serial oglądany dla przyjemności i dla języka. Kończę 2 sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 00:47 Jesteś w stanie przyjąć tyle bohaterskich monologów i dialogów na centymetr sześcienny? Miałam odruch wymiotny po 15 minutach. Odpowiedz Link Zgłoś
asia261 Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 05:34 Modern Family, lepsza niż my, the OA Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 07:35 bialeem napisał: > Jesteś w stanie przyjąć tyle bohaterskich monologów i dialogów na centymetr sze > ścienny? Miałam odruch wymiotny po 15 minutach. Mam wrażenie, że tego potrzebowałam na tym etapie życia Nigdy nie oglądałam żadnych seriali medyczntch, w ogóle mało obyczajowych a romanse i o miłości może raz na 5 lat. Uwielbiam thrillery, kryminały, słucham co najmniej 1 audiobook tego typu w tygodniu, seriale w podobnym stylu. Chyba miałam przesyt. Źle znoszę psychicznie pandemię a może jeszcze bardziej sytuację polityczną w tym kraju. No i jakoś mi ten New Amsterdam Hospital pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 09:54 Mi ten aktor już niestety na stałe będzie się kojarzył z mężem z Blacklist. Swoją drogą bardzo polecam pierwsze powiedzmy 3 sezony. Może 4. Tam to główny bohater daje monologi aż czapka spada. Muzyka też świetna, a to proceduralny kryminał z drygiem komediowym i głównym wątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 09:57 Dzięki. Nie znam tego serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:15 Nie denerwowały cię w Blacklist braki logiki? Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:21 Przez pierwsze kilka sezonów było w granicach tolerancji, bo najgorzej z logiką było w plocie głównym, a te "listowe" były na tyle scenariuszowo nietypowe, że bez problemu przymykałam oko W okolicach 4 sezonu przegieli. Nie wiem dlaczego, ale kojarzył mi się trochę z Fringe. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:50 Mnie śmieszy nieustannie, jak nagle zniknął im pies i nikt się nie zająknął, co z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:20 Wiesz, my to oglądaliśmy po dwa, czasem po trzy odcinki i codziennie, taki maraton. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:28 Ja przez to, że tam dużo akcji leci dialogami, to często odpalałam sobie w tle np gotowania, więc nawet przy maratonie mogłam psa pominąć, bo nie gadał Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 12:07 redwineiswhatilike napisał(a): > Mam wrażenie, że tego potrzebowałam na tym etapie życia > Nigdy nie oglądałam żadnych seriali medyczntch, w ogóle mało obyczajowych a rom > anse i o miłości może raz na 5 lat. Uwielbiam thrillery, kryminały, słucham co > najmniej 1 audiobook tego typu w tygodniu, seriale w podobnym stylu. Chyba miał > am przesyt. Źle znoszę psychicznie pandemię a może jeszcze bardziej sytuację po > lityczną w tym kraju. No i jakoś mi ten New Amsterdam Hospital pomaga Ja miałam podobną reakcję, co ty, rok temu. Zawsze thrillery, kryminały, SF itp., a wtedy zapragnęłam czegoś zupełnie innego. I wtedy wkręciłam się w k-dramy ..... Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 12:12 Lepiej jej nie rekrutuj, bo zarwane noce bywają paskudne Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 15:40 Ha ha. Im nas więcej, tym weselej Odpowiedz Link Zgłoś
rannala Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 15:43 >I wtedy wkręciłam się w k-dramy ..... Co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 15:48 Bardzo sympatyczne, naiwne i przedramatyzowane 16-20h filmy odcinkowe zawierające w sobie przystojnych lub po prostu ładnych koreańskich chłopców i panów (oraz ładne panie). Czyli koreańskie seriale. Odpowiedz Link Zgłoś
rannala Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 15:51 no tego się nie spodziewałam. Nigdy nie widziałam nic koreańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 15:58 Jak chcesz, to podpowiemy swoje ulubione na początek Ja zaczynałam od netfliksowego "Crash Landing On You", a skusił mnie wątek Korei Północnej. bialeem pisze, że to seriale "zawierające w sobie przystojnych lub po prostu ładnych koreańskich chłopców i panów", ale my przecież oglądamy je dla fabuły, prawda Odpowiedz Link Zgłoś
rannala Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:02 To dobrze, nie gustuję jakos w Azjatach... A te seriale koreańskie to na Netflixie oglądacie, czy gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:13 Ja najbardziej lubię na Netfliksie, bez reklam, i komputer nie krzyczy mi o ataku wirusów, jak na stronach typu dramacool itp. Ciekawa jestem, co rozumiesz pod pojęciem "Azjaci", bo ci koreańscy pięknisie to np. tacy: Nie wiem, czy o takich myślałaś, czy raczej (to też aktor koreański, nota bene): Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:20 Oni na tych portretówkach zawsze tak jakoś lekko mydłkowato wyglądają. Nawet Hunsik tu wypadł takse. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:17 Też nie gustowałam. Przechodzi jak się zobaczy Ji Chang Wooka skopującego komuś tyłek. Ja na początek brałam Oh My Venus, bo lubię takie z tematem brzydkiego kaczątka. Strong Woman Do Bong Soon - też milutki. Oba są na netflixie. Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:54 bialeem napisał: > Bardzo sympatyczne, naiwne i przedramatyzowane 16-20h filmy odcinkowe zawierają > ce w sobie przystojnych lub po prostu ładnych koreańskich chłopców i panów Hm, w tym momencie życia raczej nie ale nigdy nie mów nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 12:05 bialeem napisał: > Jesteś w stanie przyjąć tyle bohaterskich monologów i dialogów na centymetr sze > ścienny? Miałam odruch wymiotny po 15 minutach. łzawe sceny przewijam. No, ale "ER" to to nie jest. Następnego sezonu raczej nie obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 08:14 straszna kaszana taki Szpital w Leśnej Górze wersja amerykańska. Bajka dla naiwnych o zaangażowanych lekarzach z przebłyskami geniuszu, skoncentrowanych na sprawach pacjenta - no słodkość do wyrzygu A potem trafiasz ma polski SOR... Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 09:58 No wiem Ale wciągnęłam się, mam teraz sporo wolnego czasu po południu i wieczorem i tak sobie oglądam Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 11:04 Serial rzygający tęczą. Ale też się wciągnęliśmy. Mąż mędził cały czas, że głupie, naiwne, przesłodzone ... i oglądał. Mam wrażenie, że przez covid potrzebowałam takiego serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:57 Mój by tego nie zdzierżył Akurat New Amsterdam Hospital oglądam sama. Tłumaczę sobie, że to dla angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 07:41 Ja polecam Lupina. Czekam na ciąg dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:07 Lupin w wersji black? cudowna parodia Odpowiedz Link Zgłoś
huang_he Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 11:46 Ale parodia czego? Serial o człowieku z nizin, emigrancie, który po tragicznie śmierci (samobójstwie ojca) wsiąka w świat znanej książki i wzoruje się na jej głownym bohaterze. Gdzie tu masz „wersję black”? Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 12:26 simply_z napisała: > Lupin w wersji black? cudowna parodia W jakim sensie "parodia"? To jest modernized/updated version a wlasciwie wariacja na temat, ale definitely nie jest ona przesmiewcza. Super cool, a Omar Sy jest po prostu amazing. W kwietniu bedzie ciag dalszy i dowiemy sie co sie dzieje z Raul Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:59 Omar Sy to super aktor Odpowiedz Link Zgłoś
szybki-lisek Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:07 A my zaczęliśmy... The Suits, z jaśnie księżną 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:48 > A my zaczęliśmy... The Suits, z jaśnie księżną 🤣 Też łyknęłam parę sezonów. Ale nie wiedziałam, że to księżna. Gdzieś tak w 3 sezonie dopiero się dowiedziałam, jak weszłam na filmweb i przeczytałam ciekawostki. Zupełnie tego nie przyswajam, że ona jakoby jest czarna i że to widać. Jak dla mnie to ona jest biała, tyle że o ciemnym typie urody, brązowooka. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:31 Przyjemny, z dużą dawką humoru, trzymający poziom przez przynajmniej 3 sezony (4 trochę mnie zmęczył) francuski serial "Gdzie jest mój agent" z zaskakującą obsadą epizodyczną - pojawiają się baaardzo znani aktorzy. Rzecz o agencji aktorskiej działającej w Paryżu, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
atanazja0 Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:44 Rodzina plus, o ile jeszcze jest, bo oglądałam rok temu. O szwedzkiej rodzinie patchworkowej, obyczajówka z ciekawymi obserwacjami i dobrym poczuciem humoru Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:50 > serial "Gdzie jest mój agent" Obejrzałam, bo znalazłam ranking kogoś, kto twierdził, że to jest nr 1 wśród seriali. Podobał mi się, choć u mnie nr 1 to zdecydowanie nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
terazkasia Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:51 Rozpruwacz z Yorkshire The Hater (polski) - film. tzn. nie serial Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 11:06 Ostatnio obejrzałam: - "Ruchome piaski" - szwedzka młodzież i szwedzki wymiar sprawiedliwości; można przecierać oczy ze zdumienia w każdym niemalże odcinku; - "Capitani" - coś jak polski "Belfer" sezon 1 (mnóstwo podobieństw), ale "Belfer" lepszy; - "Paranoid" - ładny akcent (lubię słuchać brytyjskiego angielskiego), ciekawe poboczne wątki miłosne, ale sama kryminalna intryga taka sobie; - "Ty" 1 sezon; denerwował mnie, sezonu 2 nie zaczynam; - "Zakładnik", bardzo ciekawy temat i w sumie polecam, ale scena z łamaniem palców (5 czy któryś tam odcinek) sprawiła, że podziękowałam za resztę; - "Co kryją jej oczy" - intrygujący z zaskakującym zakończeniem. A moim najlepszym serialem ever na Netfliksie jest "House od Cards" - obejrzałam to kilka lat temu i od tamtej pory nic nie jest w stanie się z nim równać. Tak bym chciała obejrzeć coś, co by mnie równie mocno wciągnęło. Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 17:00 Oglądałam jakiś czas temu Co kryją jej oczy. Całkiem ok ale zakończenie totalnie mi się nie podobało. Nie lubię tego typu filmów. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:08 Czekam na 6 sezon Peaky Blinders. Zachwycił mnie Mindhunter, szkoda, że nie było kontynuacji. Spodobał mi się też Alienista, a pozytywnie zaskoczył Broadchuch. Teraz oglądam Hinterland. Staroć, ale to solidny, ciężki i mroczny kryminal z pięknymi krajobrazami jako bonus. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:26 ponoc od jutra 3 sezon Shtisel Odpowiedz Link Zgłoś