Dodaj do ulubionych

Fajny serial netflix

23.03.21, 22:21
Tabula Rasa ostatnio oglądałam polecam smile
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Fajny serial netflix 23.03.21, 23:20
      Ja zaczęłam "The bold type", bardzo miła obyczajówka.
    • redwineiswhatilike Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 00:23
      New Amsterdam Hospital. Normalnie nie oglądam tego typu rzeczy ale wciągnęłam się. Oczywiście trzeba wziąć poprawkę, że nie jest to wybite dzieło ale całkiem fajny serial oglądany dla przyjemności i dla języka. Kończę 2 sezon.
      • bialeem Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 00:47
        Jesteś w stanie przyjąć tyle bohaterskich monologów i dialogów na centymetr sześcienny? Miałam odruch wymiotny po 15 minutach.
        • asia261 Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 05:34
          Modern Family, lepsza niż my, the OA
        • redwineiswhatilike Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 07:35
          bialeem napisał:

> Jesteś w stanie przyjąć tyle bohaterskich monologów i dialogów na centymetr sze
          > ścienny? Miałam odruch wymiotny po 15 minutach.

Mam wrażenie, że tego potrzebowałam na tym etapie życia smile
          Nigdy nie oglądałam żadnych seriali medyczntch, w ogóle mało obyczajowych a romanse i o miłości może raz na 5 lat. Uwielbiam thrillery, kryminały, słucham co najmniej 1 audiobook tego typu w tygodniu, seriale w podobnym stylu. Chyba miałam przesyt. Źle znoszę psychicznie pandemię a może jeszcze bardziej sytuację polityczną w tym kraju. No i jakoś mi ten New Amsterdam Hospital pomaga smile
          • bialeem Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 09:54
            Mi ten aktor już niestety na stałe będzie się kojarzył z mężem z Blacklist. Swoją drogą bardzo polecam pierwsze powiedzmy 3 sezony. Może 4. Tam to główny bohater daje monologi aż czapka spada. Muzyka też świetna, a to proceduralny kryminał z drygiem komediowym i głównym wątkiem.
            • redwineiswhatilike Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 09:57
              Dzięki. Nie znam tego serialu.
            • alpepe Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:15
              Nie denerwowały cię w Blacklist braki logiki?
              • bialeem Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:21
                Przez pierwsze kilka sezonów było w granicach tolerancji, bo najgorzej z logiką było w plocie głównym, a te "listowe" były na tyle scenariuszowo nietypowe, że bez problemu przymykałam okosmile
                W okolicach 4 sezonu przegieli.

Nie wiem dlaczego, ale kojarzył mi się trochę z Fringe.
                • alpepe Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:50
                  Mnie śmieszy nieustannie, jak nagle zniknął im pies i nikt się nie zająknął, co z nim.
                  • bialeem Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 11:41
                    Patrz - nie zauważyłambig_grin
                    • alpepe Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:20
                      Wiesz, my to oglądaliśmy po dwa, czasem po trzy odcinki i codziennie, taki maraton.
                      • bialeem Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:28
                        Ja przez to, że tam dużo akcji leci dialogami, to często odpalałam sobie w tle np gotowania, więc nawet przy maratonie mogłam psa pominąć, bo nie gadałtongue_out
          • kurt.wallander Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 12:07
            redwineiswhatilike napisał(a):

> Mam wrażenie, że tego potrzebowałam na tym etapie życia smile
            > Nigdy nie oglądałam żadnych seriali medyczntch, w ogóle mało obyczajowych a rom
            > anse i o miłości może raz na 5 lat. Uwielbiam thrillery, kryminały, słucham co
            > najmniej 1 audiobook tego typu w tygodniu, seriale w podobnym stylu. Chyba miał
            > am przesyt. Źle znoszę psychicznie pandemię a może jeszcze bardziej sytuację po
            > lityczną w tym kraju. No i jakoś mi ten New Amsterdam Hospital pomaga smile

Ja miałam podobną reakcję, co ty, rok temu. Zawsze thrillery, kryminały, SF itp., a wtedy zapragnęłam czegoś zupełnie innego.

I wtedy wkręciłam się w k-dramy .....
            • bialeem Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 12:12
              Lepiej jej nie rekrutuj, bo zarwane noce bywają paskudnewink
              • kurt.wallander Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 15:40
                Ha ha. Im nas więcej, tym weselej smile
            • rannala Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 15:43
              >I wtedy wkręciłam się w k-dramy .....
              Co to jest?
              • bialeem Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 15:48
                Bardzo sympatyczne, naiwne i przedramatyzowane 16-20h filmy odcinkowe zawierające w sobie przystojnych lub po prostu ładnych koreańskich chłopców i panów (oraz ładne panie).
                Czyli koreańskie seriale.
                • rannala Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 15:51
                  smile
                  no tego się nie spodziewałam.
                  Nigdy nie widziałam nic koreańskiego.
                  • kurt.wallander Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 15:58
                    Jak chcesz, to podpowiemy swoje ulubione na początek smile Ja zaczynałam od netfliksowego "Crash Landing On You", a skusił mnie wątek Korei Północnej.

bialeem pisze, że to seriale "zawierające w sobie przystojnych lub po prostu ładnych koreańskich chłopców i panów", ale my przecież oglądamy je dla fabuły, prawda wink
                    • rannala Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:02
                      To dobrze, nie gustuję jakos w Azjatach...

A te seriale koreańskie to na Netflixie oglądacie, czy gdzie?
                      • kurt.wallander Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:13
                        Ja najbardziej lubię na Netfliksie, bez reklam, i komputer nie krzyczy mi o ataku wirusów, jak na stronach typu dramacool itp.

Ciekawa jestem, co rozumiesz pod pojęciem "Azjaci", bo ci koreańscy pięknisie to np. tacy:
                        https://yaay.today/__export/1606325814514/sites/yaay/img/2020/11/25/sayk_say_k_noticias_kpop_hallyu_park-hyung-sik-se-alistou-nas-forcxas-armadas.png_462530703.png

https://www.gdatamart.com/qaimg/hyun-bin-languages.jpg

https://i0.wp.com/kstationtv.com/wp-content/uploads/2019/09/cropped-JI-HANG-WOOK-1.jpg?fit=1476%2C2625&ssl=1

https://cdn.shopify.com/s/files/1/2246/7407/articles/SeoKangJoon_1200x.png?v=1567620566

https://netstorage-kami.akamaized.net/images/56c95971f6e9cae0.jpg?imwidth=900

Nie wiem, czy o takich myślałaś, czy raczej (to też aktor koreański, nota bene):

https://6.vikiplatform.com/image/dc80dacf24e1451798b16153a07990ff.jpeg?x=b&a=0x0&s=590x330&q=h&e=t&f=t&cb=1
                        • bialeem Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:20
                          Oni na tych portretówkach zawsze tak jakoś lekko mydłkowato wyglądają. Nawet Hunsik tu wypadł takse.
                      • bialeem Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:17
                        Też nie gustowałam. Przechodzi jak się zobaczy Ji Chang Wooka skopującego komuś tyłek.

Ja na początek brałam Oh My Venus, bo lubię takie z tematem brzydkiego kaczątka.
                        Strong Woman Do Bong Soon - też milutki.
                        Oba są na netflixie.

• redwineiswhatilike Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:54
                  bialeem napisał:

> Bardzo sympatyczne, naiwne i przedramatyzowane 16-20h filmy odcinkowe zawierają
                  > ce w sobie przystojnych lub po prostu ładnych koreańskich chłopców i panów

Hm, w tym momencie życia raczej nie ale nigdy nie mów nigdy smile smile smile
        • kurt.wallander Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 12:05
          bialeem napisał:

> Jesteś w stanie przyjąć tyle bohaterskich monologów i dialogów na centymetr sze
          > ścienny? Miałam odruch wymiotny po 15 minutach.

łzawe sceny przewijam.

No, ale "ER" to to nie jest. Następnego sezonu raczej nie obejrzę.
      • hexella Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 08:14
        straszna kaszanasmile taki Szpital w Leśnej Górze wersja amerykańska. Bajka dla naiwnych o zaangażowanych lekarzach z przebłyskami geniuszu, skoncentrowanych na sprawach pacjenta - no słodkość do wyrzygusmile
        A potem trafiasz ma polski SOR...
        • redwineiswhatilike Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 09:58
          No wiem smile
          Ale wciągnęłam się, mam teraz sporo wolnego czasu po południu i wieczorem i tak sobie oglądam smile
      • gaskama Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 11:04
        Serial rzygający tęczą. Ale też się wciągnęliśmy. Mąż mędził cały czas, że głupie, naiwne, przesłodzone ... i oglądał. Mam wrażenie, że przez covid potrzebowałam takiego serialu.
        • redwineiswhatilike Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:57
          Mój by tego nie zdzierżył smile
          Akurat New Amsterdam Hospital oglądam sama. Tłumaczę sobie, że to dla angielskiego.
    • jowita771 Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 07:41
      Ja polecam Lupina. Czekam na ciąg dalszy.
      • redwineiswhatilike Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 08:14
        O, ja też smile
      • simply_z Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:07
        Lupin w wersji black?big_grin cudowna parodia
        • huang_he Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 11:46
          Ale parodia czego?
          Serial o człowieku z nizin, emigrancie, który po tragicznie śmierci (samobójstwie ojca) wsiąka w świat znanej książki i wzoruje się na jej głownym bohaterze.
          Gdzie tu masz „wersję black”?
          • huang_he Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 11:46
            Imigrancie, pomylka
        • bi_scotti Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 12:26
          simply_z napisała:

> Lupin w wersji black?big_grin cudowna parodia

W jakim sensie "parodia"? To jest modernized/updated version a wlasciwie wariacja na temat, ale definitely nie jest ona przesmiewcza. Super cool, a Omar Sy jest po prostu amazing. W kwietniu bedzie ciag dalszy i dowiemy sie co sie dzieje z Raul smile Cheers.
          • redwineiswhatilike Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:59
            Omar Sy to super aktor smile
    • szybki-lisek Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:07
      A my zaczęliśmy... The Suits, z jaśnie księżną 🤣
      • mama-ola Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:48
        > A my zaczęliśmy... The Suits, z jaśnie księżną 🤣

Też łyknęłam parę sezonów. Ale nie wiedziałam, że to księżna. Gdzieś tak w 3 sezonie dopiero się dowiedziałam, jak weszłam na filmweb i przeczytałam ciekawostki.
        Zupełnie tego nie przyswajam, że ona jakoby jest czarna i że to widać. Jak dla mnie to ona jest biała, tyle że o ciemnym typie urody, brązowooka.
    • nenia1 Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:31
      Przyjemny, z dużą dawką humoru, trzymający poziom przez przynajmniej 3 sezony (4 trochę mnie zmęczył) francuski serial "Gdzie jest mój agent" z zaskakującą obsadą epizodyczną - pojawiają się baaardzo znani aktorzy.
      Rzecz o agencji aktorskiej działającej w Paryżu, polecam.
      • atanazja0 Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:44
        Rodzina plus, o ile jeszcze jest, bo oglądałam rok temu. O szwedzkiej rodzinie patchworkowej, obyczajówka z ciekawymi obserwacjami i dobrym poczuciem humoru
      • mama-ola Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:50
        > serial "Gdzie jest mój agent"

Obejrzałam, bo znalazłam ranking kogoś, kto twierdził, że to jest nr 1 wśród seriali. Podobał mi się, choć u mnie nr 1 to zdecydowanie nie jest.
    • terazkasia Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 10:51
      Rozpruwacz z Yorkshire
      The Hater (polski) - film. tzn. nie serial
    • mama-ola Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 11:06
      Ostatnio obejrzałam:

- "Ruchome piaski" - szwedzka młodzież i szwedzki wymiar sprawiedliwości; można przecierać oczy ze zdumienia w każdym niemalże odcinku;
      - "Capitani" - coś jak polski "Belfer" sezon 1 (mnóstwo podobieństw), ale "Belfer" lepszy;
      - "Paranoid" - ładny akcent (lubię słuchać brytyjskiego angielskiego), ciekawe poboczne wątki miłosne, ale sama kryminalna intryga taka sobie;
      - "Ty" 1 sezon; denerwował mnie, sezonu 2 nie zaczynam;
      - "Zakładnik", bardzo ciekawy temat i w sumie polecam, ale scena z łamaniem palców (5 czy któryś tam odcinek) sprawiła, że podziękowałam za resztę;
      - "Co kryją jej oczy" - intrygujący z zaskakującym zakończeniem.

A moim najlepszym serialem ever na Netfliksie jest "House od Cards" - obejrzałam to kilka lat temu i od tamtej pory nic nie jest w stanie się z nim równać. Tak bym chciała obejrzeć coś, co by mnie równie mocno wciągnęło.

• redwineiswhatilike Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 17:00
        Oglądałam jakiś czas temu Co kryją jej oczy.
        Całkiem ok ale zakończenie totalnie mi się nie podobało. Nie lubię tego typu filmów.
    • cosmetic.wipes Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:08
      Czekam na 6 sezon Peaky Blinders.
      Zachwycił mnie Mindhunter, szkoda, że nie było kontynuacji. Spodobał mi się też Alienista, a pozytywnie zaskoczył Broadchuch. Teraz oglądam Hinterland. Staroć, ale to solidny, ciężki i mroczny kryminal z pięknymi krajobrazami jako bonus.
    • mysiulek08 Re: Fajny serial netflix 24.03.21, 16:26
      ponoc od jutra 3 sezon Shtisel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka