Dodaj do ulubionych

Zapytam - kwarantanna.

07.04.21, 19:25
Czy jesli mieszkam z mężem, który jest na kwarantannie to ja moge przyjmowac gosci? Czy sanepid sie do tego nie przyczepi?

Czy jesli maz ma skierowanie na test ale nie ma ochoty go robic to po 10 dniach jego kwarantanny on i my jesteśmy wolni?
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:28
      A Ty nie jesteś też na kwarantannie, z automatu?
      • little_fish Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:29
        Jeśli mąż ma skierowanie i z tego tytułu kwarantannę, to ona nie ma.
        • primula.alpicola Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:50
          Dzięki, byłam przekonana, że domownicy też mają (mówię o przepisach, a nie o "zdrowym rozsądku")
    • little_fish Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:28
      Znaczy mąż potencjalnie ma covida, a ty chcesz przyjmować gości? Spoko....
      • niktmadry Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:32
        Znaczy ja pytam o przepisy. Nie o prywatne kogokolwiek.
        • mia_mia Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:36
          Jeśli męża wyekspediujesz do innego mieszkania to możesz, bo przecież chyba nie będzie się tłumaczyć, że Kowalska była u żony.
        • tri.lian Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:38
          przepisy mówią że jak mąż okaże się chory to jego goście dostaną kwarantannę.
          • triss_merigold6 Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:43
            Pod warunkiem, że będzie na tyle podły, że ich poda jako kontakt.
            • tri.lian Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:44
              ona pyta o przepisy, głuptasku
            • hanusinamama Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 20:10
              Pytanie czy poinformuje ze ma covid. Ja bym chciała wiedzieć ze ktos z kim miałam kontakt jest dodatni...
        • memphis90 Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:39
          A Google Ci odłączyli?
        • zosia_1 Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:39
          A po co Ci przepisy jak ludzi masz w d..pie , to i przepisy miej
          • ginger.ale Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:40
            zosia_1 napisała:

> A po co Ci przepisy jak ludzi masz w d..pie , to i przepisy miej

👍
        • zosia_1 Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:40
          Wiesz, że sprawdziłam Twój nick. I pomyślałam: aha
      • ginger.ale Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:41
        little_fish napisała:

> Znaczy mąż potencjalnie ma covida, a ty chcesz przyjmować gości? Spoko....

Spójrz na jej nick, robi za komentarz.
    • memphis90 Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:37
      Pewnie, spoko róbcie impre na 120 osób. Kosztuje to tylko 5tysi.
    • zosia_1 Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:38
      Przyjmujcie tych gości śmiało, w międzyczasie obmyślajcue treść kondolencje na wypadek gdyby mąż okazał się dodatni, zaraził gości, z których nie wszyscy przeżyją
      • little_fish Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:41
        Jak nie zrobi testu, to się nie okaże dodatni. Proste.
        • zosia_1 Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:42
          Dodatni może być bez względu na to czy zrobi test. Test tylko to potwierdzi
    • ariathedevil Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:41
      Nie. Mąż i dzieci również mają kwarantannę z automatu. Ty o ile masz potwierdzony covid testem 10 dni pozostali domownicy jeśli nie mają testu dodatkowe 7. Przynajmniej tak było jeszcze miesiąc temu, ( gdy my przechodziliśmy covid) Nie śledzę na bieżąco, może coś się zmieniło.
      • little_fish Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:42
        Ale ona nie ma covida. Mąż ma skierowanie na test i kwarantannę w związku z tym
        • ariathedevil Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:46
          A fakt. Przysypiam dziś.
          • milupaa Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 21:08
            Jeśli ktoś ma podejrzenie i skierowanie na test to domownicy nie mają kwarantanny, ja byłam dwa razy i dzwonił do mnie sanepid oraz policja i mieli podana tylko jedna osobę na kwarantannie.
    • cruella_demon Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 19:54
      Kontakt osoby na kwarantannie nie idzie na kwarantannę (nie pomylić z izolacją).
      Jeżeli mąż nie zrobi testu to luzik.
      Dopiero jakby mial pozytywny wynik, byłby kłopot.
      • niktmadry Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 20:05
        Dziękuję. My dokładnie wiemy kiedy i dlaczego mąż się przeziębił. Dzwonil do lekarza bo chcial receptę. Niestety w tych czasach kazdy objaw grypopodobny to covid.
        • tri.lian Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 20:18
          coś ci się historia nie klei, skoro wiecie że nie covid to tym bardziej by poszedł na test i jutro byłoby po kwarantannie
          • tri.lian Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 20:19
            ale kij w mrowisko wyszedł całkiem spoko, więc w sumie wątek sukces
        • klementyna156 Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 20:20
          niktmadry napisał(a):

> Dziękuję. My dokładnie wiemy kiedy i dlaczego mąż się przeziębił. Dzwonil do le
          > karza bo chcial receptę. Niestety w tych czasach kazdy objaw grypopodobny to co
          > vid.
          No to najprościej - robicie test, wychodzi niecovid i nie ma żadnej kwarantanny przecież, dla żadnego z was. Żebyście się tylko nie zdziwili...
        • hanusinamama Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 20:25
          NO to fakt mądra nie jesteś. Skoro jestes pewna ze to nie covid to maz idzie na test, po jednym dniu ma wynik ujemny i koniec kwarantanny....z jakiegos powodu nie idzie??
        • mia_mia Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 20:45
          Receptę na przeziębienie? Przeziębienie to choroba którą leczy aspiryna, panadol, herbata z miodem i koc. Na co tu recepta? Jeśli dzwonił do lekarza to musiało być coś więcej.
          • milupaa Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 21:04
            Może być cięższe przeziębienie np z powikłaniem bakteryjnym i potrzebny antybiotyk. Ja np tak mam. I też dostałam skierowanie na covid na wszelki wypadek, wczoraj pobrany dzis po południu wynik ujemny. Ale autorka watku kombinuje bo albo jest głupia albo jednak podejrzenie covid jest zasadne i jej niewygodne.
        • malia Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 22:19
          Mój też wiedział dokładnie kiedy i dlaczego się przeziębił. Mija 32 dzień tego "przeziębienia", więc wiesz....
    • attiya Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 20:07
      Imię omen nomen
      Mąż może mieć covid a ty chcesz przyjmować gości?
      • sol_13 Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 22:32
        Chyba nomen omen
    • demono2004 Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 20:33
      Nie. Twój mąż moze byc przecież nosicielem covida. Po to przeciez siedzi na kwrantannie. Ty byś polazła w gosci do kogoś, kto ma kwarantanne? No pomyśl.
    • milupaa Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 20:54
      Bardzo dobry nick masz. W głowie siano. Przepisy przepisami durne są jak ten rząd. Ale myslenie, nie tylko o sobie i swojej d..., nie boli.
    • slonko1335 Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 20:55
      Nie, nie możesz przyjmować gości jeżeli jeden z domowników ma kwarantannę.
      Tak, po 10 dniach kwarantanna się zakończy dla męża. Wy wogole jej nie macie.
      • cku1 Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 22:12
        W teorii...
    • morekac Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 21:07
      Nie wiem czy możesz. Bo wtedy niejako goście mogą się skontaktować z osobnikiem na kwarantannie. Możesz ewentualnie iść w gości - ale ja bym nie szła.
      • sol_13 Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 21:33
        Osoby mieszkajace z osoba na kwarantannie funkcjonuja normalnie, a więc mogą iść w gości, do pracy, do przedszkola/szkoły (jesli bylyby otwartewink.
    • asia_277 Re: Zapytam - kwarantanna. 07.04.21, 21:20
      nawet jeśli ty nie masz kwarantanny, to mąż nie może się kontaktować z innymi osobami, po to jest ta kwarantanna. Jeśli mieszkacie razem, to wątpię czy sanepid będzie dochodził kto ich zaprosił, ty czy mąż i czy to ma jakieś znaczenie w ogóle. Grupa obcych osób w jednym mieszkaniu z kimś na kwarantannie, potencjalnie chorym raczej się kwalifikuje do kary. Po to człowiek ma wtedy siedzieć w domu i nigdzie nie wychodzić, żeby nie mieć kontaktu z innymi. Myślę więc, że mieszkanie pełnie gości a między nimi facet na kwarantannie nie będzie jednak mile przez sanepid widziane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka