karme-lowa 10.04.21, 10:45 10 kg mniej💪! No cieszę się jak wariatka! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 10:49 Gratulacje! Kupiłaś jakieś nowe ubrania? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 10:51 primula.alpicola napisała: > Gratulacje! Kupiłaś jakieś nowe ubrania? Nie, bo mam właśnie dużo w mniejszych rozmiarach😉. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 10:49 Brawo !!! Taka liczba budzi szacunek. 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 10:52 A dzięki forumce Mus_tang, polubiłam ćwiczenia😀. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 10:55 super, karmelowa piekny wynik. ile jeszcze, bo nie pamietam? teraz mozesz do diety wlaczyc superfood w postaci proszku z baobaba ... ... oraz zrobic z niego blotko na wlosy i dolaczyc do wiedzm Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 10:58 kura17 napisała: > super, karmelowa > piekny wynik. > ile jeszcze, bo nie pamietam? Niby 8, ale chcę 10 kg. > teraz mozesz do diety wlaczyc superfood w postaci proszku z baobaba ... > ... oraz zrobic z niego blotko na wlosy i dolaczyc do wiedzm > Chętnie😀! Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 11:09 > Niby 8, ale chcę 10 kg. no to jestes juz w polowie drogi, super tylko pamietaj, teraz moze byc trudniej. postaw na zadowolenie z tego, co jest, sport i LUZ. stres szkodzi bardzo, na odchudzanie tez! ile to Twoje wymarzone BMI ma? > Chętnie😀! hehe, zacznij od mojego wczorajszego watku - na razie ponad 300 wpisow i bez jatki sie udalo (ciekawe, ile jeszcze ...) Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 11:14 kura17 napisała: > ile to Twoje wymarzone BMI ma? Ok 18,5 > > hehe, zacznij od mojego wczorajszego watku - na razie ponad 300 wpisow i bez ja > tki sie udalo (ciekawe, ile jeszcze ...) Lecę do tego wątku! Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 11:22 > > ile to Twoje wymarzone BMI ma? > Ok 18,5 e no, to Ty sie odchudzasz z kosci na osci! nie szalej Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 14:42 Ty na pewno zmierzasz do BMI 18,5? nie pomyliło ci się z docelową utratą wagi? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 15:07 kk345 napisała: > Ty na pewno zmierzasz do BMI 18,5? nie pomyliło ci się z docelową utratą wagi? Docelowa waga to 62 kg. Możliwe, że ja coś pomyliłam z BMI. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 17:14 Raczej tak, bo BMI 18 to niedowaga...wiec nie wiem, ile masz wzrostu, ale dla 62 kilo, aby osiągnąć BMI 18,5 musiałabyś mieć ponad 1,8 m wzrostu... Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 17:19 kk345 napisała: > Raczej tak, bo BMI 18 to niedowaga...wiec nie wiem, ile masz wzrostu, ale dla 6 > 2 kilo, aby osiągnąć BMI 18,5 musiałabyś mieć ponad 1,8 m wzrostu.. 1,69 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 17:23 Przy tym wzroście BMI 18,5 to 53 kilo. I nie popadajmy w obsesję BMI, w zależności od budowy ciała, przy 51 też niekoniecznie wygląda się (ani nie czuje) jak ofiara niedożywienia Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 17:48 No to jest raczej jasne, po prostu jeśli używa się jakichś wskaźników, to warto wiedzieć, co oznaczają i jak sie je oblicza. Żadnej obsesji w tym wątku nie zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 17:51 No w tym nie, ale bywa, oj bywa Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 18:06 kk345 napisała: > No to jest raczej jasne, po prostu jeśli używa się jakichś wskaźników, to warto > wiedzieć, co oznaczają i jak sie je oblicza. Żadnej obsesji w tym wątku nie za > uważyłam. Ja się nie bardzo znam i interesuję Bmi i innymi wskaźnikami. Wiem, że tkanka tłuszczowa mi ładnie schodzi😉. Waga ma być 62 kg i będę zadowolona. Ale jak skończę na 65 kg i to utrzymam, to też będzie git. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 18:15 I co dla mnie najważniejsze - czuję się bardzo dobrze, mam więcej energii, przestałam mieć zaparcia (tu też ruch pomógł), nie jestem ciągle głodna. I nagle się okazuje, że nie muszę jeść słodkiego. A jak zjem kebab raz na 2 tygodnie, to też szybko spalę. A jak fajnie się patrzy w lustro, jak jeansy na biodrach w końcu mnie nie opijają😉😉😉. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 19:04 No i super, grunt to polubić siebie i być z siebie zadowolonym. Piękne osiągnięcie, trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 19:26 kk345 napisała: > No i super, grunt to polubić siebie i być z siebie zadowolonym. Piękne osiągnię > cie, trzymam kciuki! ❤ Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 10:55 Gratulacje! A co to za ćwiczenia, które da się polubić? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 10:58 alina460 napisała: > Gratulacje! > > A co to za ćwiczenia, które da się polubić? Marta Kruk. Ćwiczy się z nią super! I w końcu mi kolana nie wysiadają. Agata Zając też super. Ale wolę Martę. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 11:04 Dzięki za informację. Może kiedyś w końcu się zmotywuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 15:22 fajna ta Marta! juz rozne przerobilam na "youtubie" ale na te nie natrafilam, a widze, ze to fajna, sympatyczna dziewczyna a filmy bez drazniacych tekstow. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 15:24 mikams75 napisała: > fajna ta Marta! juz rozne przerobilam na "youtubie" ale na te nie natrafilam, a > widze, ze to fajna, sympatyczna dziewczyna a filmy bez drazniacych tekstow. Ja uwielbiam trening obwodowy z hantlami. Dziewczyna ma fajne poczucie humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
er.10 Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 10:55 Gratulacje! A jak tego dokonałaś? Ja chciałabym schudnąć 15kg...nie mam motywacji... Za chwilę będzie lato - szczęściara Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 11:00 er.10 napisał(a): > Gratulacje! A jak tego dokonałaś? Ja chciałabym schudnąć 15kg...nie mam motywac > ji... > Za chwilę będzie lato - szczęściara Tylko i wyłącznie dietetyk kliniczny. Grzeszki się zdarzają, bo kebab to moje uzależnienie. Ale wtedy jestem najedzona do wieczora i jakoś mniejsze wyrzuty sumienia mam😉. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 10:58 Brawo! Bądź z siebie dumna Odpowiedz Link Zgłoś
piszaca.zza.swiatow Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 11:09 Brawo! U mnie od początku roku -12, ale teraz coś stoi. Wiem, że powinnam się więcej ruszać,, ale ja leń jestem... Poza tym czekam na lepszą pogodę, bo na bieżni to nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 11:15 piszaca.zza.swiatow napisała: > Brawo! > U mnie od początku roku -12, ale teraz coś stoi. > Wiem, że powinnam się więcej ruszać,, ale ja leń jestem... Poza tym czekam na l > epszą pogodę, bo na bieżni to nie to samo. Super! Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 11:15 Gratulacje, u mnie na razie pocovidowe wahania. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 15:41 Gratulacje najszczersze Mowisz dietetyk kliniczny Cxym sie rozni od nieklinicznego? Napisz proszę w skrócie, jak wygladaja wizyty. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 16:10 lilia.z.doliny napisała: > Gratulacje najszczersze > Mowisz dietetyk kliniczny > Cxym sie rozni od nieklinicznego? Napisz proszę w skrócie, jak wygladaja wizyty Ma dyplom UM. Nam na początek badała cukier, powiedziała co mamy iść sobie przebadać. Wypytała o nasze choroby i upodobania kulinarne. Ma też taką maszynę do mierzenia tkanki tłuszczowej, wagi, wody w organizmie, itp. Najlepsze, że ona sama mi powiedziała, jakie produkty mi szkodzą, a parę dni wcześniej gastrolog powiedział to samo (ja tego dietetyczce nie powiedziałam, żeby niczego nie sugerować). Ułożyła jadłospis z produktów, które my lubimy. Gotuję jeden obiad na całą rodzinkę (chodzimy z mężem). Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 16:14 Dzieki Widze, ze wytrzymasz, bo profesjonalna skutecznosc przypadla ci do gusty A wiec trzeba bedzie odzalowac kase A tu sobie licza (uk) Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 16:53 lilia.z.doliny napisała: > Dzieki > > Widze, ze wytrzymasz, bo profesjonalna skutecznosc przypadla ci do gusty > A wiec trzeba bedzie odzalowac kase > A tu sobie licza (uk) > Mam nadzieję😉. My chodzimy co 3-4-5 tyg. Jak nam wygodniej. Jeśli to tylko kontrola, to za nas dwóch płacimy 90 zl. Z dietą 180 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 18:54 płacimy 90 zl. Z dietą 180 zl. O jesooooo Tu dwie stówy za dwutygodniowy jadlospis Nie mówiąc o wizycie, badaniach i czym tam jeszcze Na dzień dobry, bez kozery powiem, pincet Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 18:57 lilia.z.doliny napisała: > płacimy 90 zl. > Z dietą 180 zl. > > O jesooooo > Tu dwie stówy za dwutygodniowy jadlospis > Nie mówiąc o wizycie, badaniach i czym tam jeszcze > Na dzień dobry, bez kozery powiem, pincet > To dużo płacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 19:28 lilia.z.doliny napisała: > Funtów 😠 > Domyślam się😂. Dlatego kwota mnie powaliła. Zawsze możesz się online z dietetykiem z PL odchudzać😀. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 19:39 Póki co- raz jeszcze gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 16:34 Brawo brawo brawo)) Cieszę się razem z Tobą Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 16:54 Dziękuję dziewczyny😘. Jeszcze się będę odzywać i chwalić😂. Odpowiedz Link Zgłoś
leia33 Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 17:02 Gratuluję! Swego czasu zrzuciłam 54 kg w ciągu 10 miesięcy, więc rozumiem, jak ciężka to praca. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 17:10 leia33 napisała: > Gratuluję! Swego czasu zrzuciłam 54 kg w ciągu 10 miesięcy, więc rozumiem, jak > ciężka to praca. No to jest dopiero sukces! 54 kg! Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 17:27 Gratulacje! Jak długo Ci to zajęło? Spadała Ci waga liniowo czy skokami? I jeśli jest jeszcze jedna rubryka na pytanie; jakie badania wykazały, które produkty Ci szkodzą? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 18:12 Zaczęłam od połowy stycznia. Raczej spada liniowo. Ja miałam zrobioną gastro, bo ciągle miałam wzdęcia i było mi niedobrze. Gastrolog kazał wyeliminować różne produkty (np czerwona papryka, pieczarki, cebula, ostre przyprawy itp) i jak ręką odjął. Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 18:18 Pięknie, idealny rytm! Ja się dopiero po kilku miesiącach zorientowałam, że nie mogę czerwonej papryki (tak mi się nagle zrobiło, bo paprykę uwielbiam) i coraz czėściwj słyszę od wielu osób po 40, że musieli porzucić paprykę. Ile kCal na dobę masz na minusie (tak +/-)? Ja sobie założyłam -250/300, żeby było bezboleśnie, ale to bardzo powolny proces chudnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 18:23 A nie. Ja to sprawdzam na wadze😀. Wczoraj było 71,5. Dziś 71. Czasem jest 300gr , czasem max 500. Ale staram się teraz ważyć co kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 19:08 >Ja sobie założyłam -250/300, żeby było bezboleśnie Ale to przecież zależy od wyjściowego bilansu- inaczej się chudnie, zakładając -300 kcal od 4000 a inaczej od 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Chwalipost dietetyczny! 10.04.21, 20:08 Mam na myśli -250/300 od realnej potrzeby danego dnia. Są dni, kiedy ruszam się więcej, ćwiczę. A są spokojniejsze, wtedy dopasowuję dietę. Mniej więcej wygląda to tak, że spożywam w ciągu doby 1800-2000 kalorii, a spalam odpowiednio 2100-2300. Jak widzę, że za dużo wrzuciłam na ruszt, to dopalam aktywnością. Odpowiedz Link Zgłoś