Dodaj do ulubionych

Sonda - włosy

12.04.21, 23:01

Przymiotnika "babochłopski" używam na własne ryzyko, kto ma lepszą propozycję, niech podaje.
Obserwuj wątek
    • eliszka25 Re: Sonda - włosy 12.04.21, 23:06
      Lubię moje włosy, ale lubię też z nimi eksperymentować i miałam na głowie już bardzo różne fryzury. Zdarzyło mi się zapuścić do pasa i potem obciąć do ucha, bo mnie wkurzało, że przy zapinaniu zamka od spodni przycinam sobie nim włosy 😁. Ale nie poszły na zmarnowanie. Oddałam wtedy na fundację „daj włos”.
    • mashcaron Re: Sonda - włosy 12.04.21, 23:07
      Muszą zakrywać uszy, bo mam odstające. I to tyle jeśli chodzi o to, co muszą w kwestii długości. Nie uważam krótkich włosów za "babochłopskie", kobiecość to nie włosy. Trudno chyba powiedzieć, że ta pani wygląda na babochlopa :p
      • simply_z Re: Sonda - włosy 12.04.21, 23:08
        z taką twarzą..w każdej fryzurze jest jej dobrze, ja w czymś takim wyglądałabym jak podstarzała słowiańska Halyna.
        • mashcaron Re: Sonda - włosy 12.04.21, 23:15
          Oczywiste jest że zależy co komu pasuje do urody. Ale nie zmienia to faktu że kobiecość z kobiety nie wyparowuje wraz z obciętymi włosami :p
          • milupaa Re: Sonda - włosy 13.04.21, 02:55
            Ona jest mocno umalowana, krótkie włosy przy braku makijażu wyglądają o wiele gorzej.
            • mysiulek08 Re: Sonda - włosy 13.04.21, 04:14
              ze co?
          • simply_z Re: Sonda - włosy 13.04.21, 13:52
            oczywiscie, ze nie. Ba nawet lysa kobieta w dalszym ciagu moze emanowac kobiecoscia. Niemniej jednak wyglada super, bo ma piekna twarz.
    • taki-sobie-nick Re: Sonda - włosy 12.04.21, 23:08
      Ja z kolei uznaję wyłącznie krótkie.
      • chabry.chabry Re: Sonda - włosy 13.04.21, 10:01
        taki-sobie-nick napisała:

> Ja z kolei uznaję wyłącznie krótkie.

Od zawsze?
        • taki-sobie-nick Re: Sonda - włosy 13.04.21, 22:06
          Nie, od jakiegoś czasu.
    • daniela34 Re: Sonda - włosy 12.04.21, 23:10
      Nie mogę odpowiedzieć na to pytanie. Moje włosy nie mogą być dowolnej długości, bo obcięte krótko będą się źle układać, ale to nie znaczy, że krótkie włosy uważam za "babochłopskie".
    • mayaalex Re: Sonda - włosy 12.04.21, 23:27
      Nie sa babochlopskie, u niektorych wygladaja bardzo ladnie ale ja musze miec przynajmniej dluzszego boba. Od lat mam dlugie, chyba odreagowuje dziecinstwo i te wszystkie okropne “praktyczne fryzurki”.
      • gryzelda.a Re: Sonda - włosy 13.04.21, 12:42
        Mam dokładnie tak samo, całe dzieciństwo obrzydliwe krótkie wlosy😔
        • gryzelda.a Re: Sonda - włosy 13.04.21, 12:45
          Tzn. oczywiście krótkie włosy mogą być ładne i niektórym pasują. Ja bardzo chciałam mieć długie włosy, a mama kazała mnie bardzo krótko strzyc, bo Tak wygodniej i jej zdaniem "modnie".
    • brenya78 Re: Sonda - włosy 12.04.21, 23:31
      Uważam ze krótkie fryzury pasują tylko kobietom o nienagannej aparycji, modelkom, aktorkom. Większość polskich kobiet (zwłaszcza starszych) wyglada gorzej w takich włosach niż Szydło.
      • asia_277 Re: Sonda - włosy 13.04.21, 10:50
        starsze, jak są ładne też nieźle wyglądają. Ale fakt, trzeba mieć specyficzną twarz do krótkich. Na pewno nie każdemu pasują. No i musi być chyba takie bardziej niegrzeczne, nowoczesne cięcie, żeby nie postarzało. Tu uczestniczka programu tv 60 plus. Fajnie jej w tej fryzurze. Małgorzata Ostrowska też świetnie w krótkich wygląda.
    • kkalipso Re: Sonda - włosy 12.04.21, 23:44
      Krótkie to tylko w ostateczności, za długie też nie bardzo, więc nie zagłosuję.
    • mysiulek08 Re: Sonda - włosy 12.04.21, 23:51
      moje wlosy moga byc dowolnej dlugosci byleby byly krotkie 😋

krotkie wlosy nie oznaczaja z automatu
      a/ babochlopa
      b/ fryzury na ' Szydlo', krotkiego jeza czy sarmackiego garnka 😉
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Sonda - włosy 13.04.21, 08:46
        U Szydło problemem nie jest fryzura, tylko twarz i sylwetka. U młodej, szczupłej dziewczyny fryzura na Szydło wyglądałaby ok.
        • taki-sobie-nick Re: Sonda - włosy 13.04.21, 22:07
          Ale twarzy Szydło raczej nie zmieni.
    • triismegistos Re: Sonda - włosy 13.04.21, 05:28
      Też wolę długie, ale wolę króciutkie niż zniszczone.
    • motyllica Re: Sonda - włosy 13.04.21, 08:06
      moje włosy mają być ZDROWE
      i bezproblemowe
      więc są krótkie

co dwa dni używam szamponu i gumy, stawiam palcami, koniec.
      farbuję jeszcze raz na jakieś 5 tygodni

żadnych wcierek, baobabów, odżywek, pianek, lakierów,
      suszarek, prostownic
    • aqua48 Re: Sonda - włosy 13.04.21, 08:19
      Nie uważam wcale żeby krótkie włosy były babochłopskie lub okropne. Siebie wolę z dłuższymi, bo przy moich kręconych ze skłonnością do puszenia łatwiej mi je ujarzmić i ułożyć w sensowną fryzurę.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Sonda - włosy 13.04.21, 08:41
      Zależy co do kogo pasuje. A w kwestii długości włosów, to np. wolę facetów z dłuższymi włosami. Fryzura na rekruta jest straszna i szpeci nawet najprzystojniejszego faceta. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że często nie jest to wybór mężćzyzny, tylko mus ze względu na łysinę, ale jak gość ma ładne, gęste włosy i nosi super krótkie włosy, to uważam to za zbrodnię tongue_out A co do kobiet, to włosy długie są fajne tylko do pewnej długości i choćby były nie wiem, jak piękne, zbyt długie mi się nie podobają i uważam, że wcale nie dodają urody ich właścicielce. Do łopatek to taka ok długość, włosy do pasa i dłuższe dla mnie odpadają.
    • bei Re: Sonda - włosy 13.04.21, 08:44
      Nosiłam różne długości, najczęściej jednak długie, od kilku lat do ramion (starość).
    • chabry.chabry Re: Sonda - włosy 13.04.21, 09:46
      Dowolnej długości. Mam bardzo gęste włosy a więc wersja: długie - rozpuszczone - bez prasowania, odpada. Jeżeli chcę je pokazać światu to muszę użyć prostownicy. Zawsze.
      Obecnie: długość poniżej ramion.
      • chabry.chabry Re: Sonda - włosy 13.04.21, 09:52
        Nosiłam krótsze, a nawet zupełnie krótkie.
        Jestem po prostu za leniwa na krótką fryzurę bo wymaga ona codziennej pracy. A dłuższe związujesz klamrą i spokój.
        Nie uważam aby krótkie włosy odbierały w jakiś sposób kobiecośćsmile
    • fifiriffi Re: Sonda - włosy 13.04.21, 09:54
      Od 13 lat mialam krótkie... na początku pandemii jakoś tak wyszło, że zaczęłam zapuszczać.
      Wolno mi rosną, więc długość doopy nie urywa. Ale większość głosów jest za tym , że w krótkich wyglądałam lepiej. Bardziej z pazurem. Zwłaszcza, że potrafię ułożyć sobie prawie każda fryzurę z krótkich.
      Dlugie, jak to dlugie... coś tam czasem zrobię na głowie, ale zazwyczaj albo spięte, albo rozpuszczone.
      Chcialam pić drożdże, zeny rosły szybciej, ale poddałam się... nie dam rady tego upić.
      Krótkie dzisiaj to nie tylko ala Becia Szydlo.
      • mashcaron Re: Sonda - włosy 13.04.21, 09:58
        Możesz brać drożdże w tabletkach.
    • dolcenera Re: Sonda - włosy 13.04.21, 10:43
      Moje włosy mogą być tylko ( relatywnie) długie.

Wole moje długie podniszczone życiem, słońcem i farbowaniem, niż krótką, wygodną, praktyczną, zdrową, błyszczącą, szybkoschnącą, odmładzającą „fryzurkę” z grzywkami, pazurkami, lakierami, żelami, modelowaniem, nawijaniem, prostowaniem etc

Moje sobie po prostu wiszą i tyle.
      • motyllica Re: Sonda - włosy 13.04.21, 12:45
        Mam krótkie i nic nie modeluję ani nie nawijam. Miałam też oczywiście długie i średnie, ciągle się coś wywijało. i wszędzie te włosy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka